معیارهای تازه فیسبوک از جمله در مورد تروریسم و برهنگی

فیسبوک موضوع "سازمان‌های خطرناک" را به استانداردهایش اضافه کرده است
شرکت فیسبوک پس از بازنگری در معیارهای اجتماعی اش، اطلاعات بیشتری درباره اینکه چه موادی در این شبکه ممنوع یا آزاد خواهد بود ارائه کرده است.
 
فیسبوک در دستورالعمل های اجتماعی تازه از جمله جزییات بیشتری درباره محدودیت‌های مربوط به محتوای حاوی تصاویر برهنه ارائه کرده و گفته به تصاویری که در آن تمرکز بر باسن افراد باشد یا تصاویری که نوک پستان زنان در آن پیدا باشد اجازه انتشار نخواهد داد.
 
فیسبوک گفته امیدوار است این راهنمای تازه شفافیت بیشتری برای کاربرانش ایجاد کند.
یکی از مشاوران فیسبوک در حوزه امنیت اقدام تازه این شبکه اجتماعی را ستوده اما گفته از این که گام‌های بیشتری برنداشته سرخورده است.
فیسبوک می‌گوید یک میلیارد و چهارصد میلیون کاربر دارد که دست‌کم ماهی یک بار از خدماتش استفاده می‌کنند.
کاربران سرگردان
دستورالعمل‌ تازه جایگزین مقررات سابق می‌شوند و نسخه‌ای از آن برای کاربرانی که در مورد برخی از پست‌های فیسبوک شکایت داشته‌اند، فرستاده خواهد شد.

فیسبوک گفته به تصاویری که نوک پستان زنان در آن پیدا باشد اجازه انتشار نخواهد داد
مونیکا بیکت مدیر بخش مقررات جهانی فیسبوک گفته این شبکه اجتماعی قصد دارد با بازنگری در دستورالعمل‌هایش از سرگردانی کاربرانش در مورد این که چرا درخواست‌شان برای حذف برخی از محتواهای منتشر شده بر روی فیسبوک پذیرفته نمی‌شود کم کند.
 
او به بی‌بی‌سی گفته است ما به کاربرانی که از پست‌های فیسبوک شاکی هستند و درخواست‌شان برای حذف آن پست رد می‌شود "پیغام می‌دهیم و می‌گوییم این پست‌ها را حذف نمی‌کنیم چون استانداردهای ما را زیرپا نمی‌گذارند بعد آنها جواب می‌دهند و می‌گویند گیج شده‌اند و معمولا این واکنشی است که می‌بینیم."
 
"همین‌طور مردم درباره این که وقتی می‌گوییم به کسی اجازه زورگویی در فیسبوک نمی‌دهیم، منظورمان چیست سوال دارند. یا این که سیاست‌های مشخص ما درباره تروریسم چیست."
 
"مثلا در دستورالعمل تازه ما حالا روشن کرده‌ایم که به گروه‌های تروریستی و اعضایشان اجازه فعالیت در فیسبوک نمی‌دهیم. همین‌طور اجازه نمی‌دهیم کسی از تروریسم حمایت کند یا اینکه‌ از فعالیت‌ها و رهبران گروه‌های تروریستی تعریف و تمجید کند. این موضوعی است که قبلا جزییاتش روشن نبود."
 
خانم بیکت تاکید می‌کند اصل سیاست‌های فیسبوک تغییری نکرده است.

ممنوعیت باسن‌ها
نسخه تازه دستورالعمل فیسبوک در ۲۵۰۰ کلمه نوشته شده و تقریبا سه برابر نسخه‌های قبلی آن است.
بر اساس دستورالعمل بازنگری شده فیسبوک، انتشار تصاویری که در آن باسن مرکز توجه عکس باشد ممنوع است. همین‌طور انتشار تصویر پستان زن‌ها اگر نوک پستان‌ پیدا باشد ممنوع است.
 
اما به تصاویری که محتوای آن پستان زنانی است که در حال شیردادن به بچه‌هایشان هستند یا پستان‌هایی که به دلیل جراحی برداشته شده‌اند، اجازه انتشار می‌دهد.
 
این تغییر پس از آن ایجاد شده که فیسبوک سال گذشته تصاویر زنانی را که در حال شیردادن به بچه هایشان بودند به خاطر نمایش پستان زن ها حذف کرد.
 
حذف این تصاویر جنجالی شد و فیسبوک بعد از بازگرداندن تصاویر اعلام کرد دلیل حذف این تصاویر شکایت برخی از کاربرانش بوده است. اکنون فیسبوک به طور شفاف سیاستش را در این مورد اعلام کرده است.
 
فیسبوک همچنین اضافه کرده اعمال محدودیت‌های این چنینی شامل محتواهای آموزشی یا هزل آمیز نمی‌شود.
فیسبوک همین طور انتشار متن‌هایی که در آن به طور روشن، جزییات عمل جنسی شرح داده شده باشد، را ممنوع کرده است.
تصاویر آزاردهنده
"موسسه امنیت آنلاین خانواده" از این تغییرات استقبال کرده است. این موسسه یکی از پنج سازمان مستقل است که هیئت مشاوران امنیت فیسبوک را تشکیل می‌دهند.
 
استفان بالکام مدیر این موسسه به بی‌بی‌سی گفته این خیلی خوب است که فیسبوک استانداردهایش را قابل خواند‌ن‌تر و در دسترس‌تر کرده است: "من امیدوارم شبکه‌های اجتماعی دیگر و سایت‌ها و نرم‌افزارهای دیگر هم همین روش را ادامه بدهند."
 
اما این نگرانی هنوز وجود دارد که فیسبوک هنوز به اندازه کافی برای محافظت از کودکان و نوجوانان در مقابل ویدئوهایی که محتوای نگران‌کننده دارند کار نکرده است.
 
استفان بالکام گفت:‌ "خیلی خوب می شد اگر فیسبوک به کاربرانش اجازه می داد خودشان به مخاطبانشان هشدار بدهند قرار است چه چیزی ببینند. به خصوص اگر قرار است تصاویر خشونت‌آمیزی منتشر کنند. اما هنوز هیچ ابزاری در اختیار آنها نگذاشته تا نگذارند ویدئوها خود به خود اجرا شوند."
 
در ژانویه گذشته (دو ماه قبل) بعد از این‌که موسسه امنیت آنلاین خانواده مدت‌ها به فیسبوک فشار آورد، این شبکه اجتماعی به کارکنانش امکان داد برای چنین محتوایی یک صفحه حائل حاوی هشدار ایجاد کنند.
 
از این امکان در ویدئوهای قتل یک پلیس فرانسوی در جریان حمله به نشریه شارلی ابدو استفاده شد و یک صفحه هشدار بر روی این تصاویر اضافه شد.
فیسبوک فقط زمانی این هشدار را به محتوای منتشر شده اضافه می‌کند که از جانب کاربرها شکایتی دریافت کند اما به خود آنها اجازه نمی‌دهد خودشان چنین هشداری را روی محتوایی که پست می‌کنند بگذارند.
 
آقای بالکام می‌گوید این اصلا خوب نیست که بعد از این همه وقت هنوز کاربران فیسبوک نمی‌توانند روی تصاویر و ویدئوهای حاوی خشونت و تصاویر بحث‌برانگیزشان از قبل هشدار اضافه کنند.
 
"فیسبوک کار درستی کرده که روی محتوایی که کاربرانش از آن شکایت کرده‌اند، هشدار اضافه می‌کند اما بهتر است این امکان را در اختیار خود کاربران‌ بگذارند."
 
فیسبوک هم این موضوع را تایید می‌کند. خانم بیکت می‌گوید: "ما همیشه دنبال این هستیم که ابزارهای بیشتری به کاربران‌مان بدهیم اما الان در وضعیتی نیستیم که این ابزار خاص را در اختیار مردم بگذاریم."
برخی تغییرات در دستوالعمل فیسبوک
زورگویی: انتشار تصاویری که برای تحقیر کردن اشخاص تغییر داده شده‌اند و ویدئوهایی که در آن زورگویی فیزیکی نشان داده شده باشد و برای مسخره کردن قربانی منتشر می‌شوند ممنوع است.
نفرت‌پراکنی:‌ کاربران فیسبوک برای اینکه در مورد نفرت پراکنی هشدار بدهند اجازه دارند نمونه‌های سخنان نفرت‌‌آمیز دیگران را منتشر کنند اما باید نیت‌شان را به روشنی توضیح بدهند.
فعالیت‌های مجرمانه: فیسبوک به کاربرانش اجازه نمی‌دهد اگر در فعالیت مجرمانه‌ای مشارکت داشته‌اند، (با انتشار تصاویر آن) از این کارها تعریف کنند. اما می‌توانند پیشنهاد بدهند کاری که در حال حاضر مجرمانه و ممنوع است، مجاز شود.
خودزنی: فیس بوک می‌گوید حتی اگر کسی به شوخی محتوایی منتشر کند که هویت یک قربانی‌ را نشان بدهد و او را هدف حمله قرار بدهد، آن محتوا را حذف خواهد کرد اما می‌گوید فیسبوک "تغییر چهره" را به عنوان نوعی از خودزنی نمی‌داند.
 
تحلیل مهدی یحیی‌نژاد، کارشناس تکنولوژی ارتباطات
تحلیل مهدی یحیی‌نژاد، کارشناس تکنولوژی ارتباطات
این پرسش مطرح است که فیسبوک با ورود به چنین ظرافت‌ها و جزئیاتی به خودش کمک خواهد کرد یا در طولانی مدت ورود به این حوزه‌ها برایش ضرر خواهد داشت.
 
قوانین مربوط به این مسائل در کشورهای مختلف متفاوت است، انتظارات مردم در کشورهای مختلف متفاوت است و حتی در خود آمریکا هم گروه‌های مختلف نظرات متفاوتی درباره موضوع‌هایی که فیسبوک به آن وارد شده، دارند.
 
حالا فیسبوک با افزودن جزییات بیشتر به دستورالعملش، وارد حیطه‌ای می‌شود که از حوزه تکنولوژی خارج است.
این در حالی است که فیس بوک شرکتی با بنیان تکنولوژی است و فرهنگ و سیاست کار این شرکت نیست.
دستورالعمل‌های فیسبوک حیطه‌هایی فرهنگ و قانون و سیاست را به هم وصل می‌کند و این فضایی است که فیسبوک در آن تجربه ندارد و با ورود به آن می‌تواند برای خودش دردسر ایجاد کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۷۳
فراتر از اندیشه - آلپ، سوییس
با این کار فیس بوک کاملا موافقم. باید مقام بانوان در جامعه حفظ بشود. اگر کسانی‌ باشند که بخواهند عکس بدن خودشان را به نمایش بگذارند برنامه‌های کامپیوتری دیگری تاسیس بشود. ما نباید همه چیز باهم قاطی‌ کنیم.
‌سه شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.