جان کری در انتهای فهرست موثرترین وزرای خارجه نیم قرن اخیر امریکا

تقاطع: مجله‌ی “فارن پالیسی” در این هفته، نتایج نظرسنجی “آیوری تاور” سال ۲۰۱۴ خود را که با پرسش از محققان روابط بین‌الملل از دانشگاه‌‌های سرتاسر امریکا برگزار می‌شود، منتشر کرد. پرسشی که در این نظرسنجی از ۱۶۱۵ چهره علمی از ۱۳۷۵ کالج و دانشگاه پرسیده شد این بود که «موثرترین وزیرخارجه امریکا در ۵۰ سال اخیر چه کسی بوده؟»
 
از ۶۶۰ محققی که به این پرسش پاسخ دادند، ۳۲/۲۱ درصد به هنری کسینجر، وزیرخارجه امریکا در دولت‌های ریچارد نیکسون و جرالد فورد در دهه‌ی هفتاد میلادی، رای دادند. به نظر می‌رسد که انتخاب این برنده‌ی جایزه‌ی صلح نوبل به دلیل نقش او در گشایش در روابط امریکا با چین و اتحاد جماهیر شوروی باشد.
 
بعد از کسینجر، بیشترین میزان آرا با ۱۸/۳۲ درصد به گزینه‌ی “نمی‌دانم” اختصاص داشت تا “جیمز بیکر”، وزیر خارجه در دولت دوم رونالد ریگان با ۱۷/۷۱ درصد در جای سوم قرار بگیرد.
 
“مادلین آلبرایت”، وزیر خارجه دولت “بیل کلینتون”، و “هیلاری کلینتون”، وزیرخارجه دولت نخست “باراک اوباما”، با ۸/۷ درصد به طور مشترک رتبه‌ی چهارم را به خود اختصاص دادند و “جرج شولتز”، “دین راسک”، “وارن کریستوفر”، “سایرس ونس”، “کالین پاول” و “کاندولیزا رایس” به ترتیب در رده‌های بعدی قرار گرفتند.
 
اما آخرین رتبه‌ی این نظرسنجی به طور مشترک به لورنس ایگلبرگر و جان کری، وزیر خارجه کنونی امریکا اختصاص یافته که تنها از سوی دو نفر به عنوان موثرترین وزیرخارجه نیم قرن اخیر امریکا انتخاب شده‌اند.
 
هرچند از آن‌ جایی که آقای ایگلبرگر تنها شش هفته (۸ دسامبر ۱۹۹۲ تا ۲۰ ژانویه ۱۹۹۳) به عنوان وزیر خارجه در دولت جرج بوش پدر فعالیت کرد، “فارن پالیسی”، رتبه‌ی سیزدهم و آخر را به جان کری اختصاص داده است.
 
با این وجود، در این رتبه‌بندی نام تعدادی از وزرای خارجه‌ی ۵۰ سال اخیر امریکا هم‌چون ویلیام راجرز، اولین وزیرخارجه دولت ریچارد نیکسون، الکساندر هیگ، اولین وزیرخارجه در دولت ریگان، و ادموند موسکی، وزیرخارجه در دولت کارتر به چشم نمی‌خورد که به نظر می‌رسد هیچ رایی به دست نیاورده‌اند و جان کری وضعیت بهتری از آن‌ها دارد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۷
*بی همتا* - برلین، آلمان
جان کری . افتضاح ترین مرد سیاسی وزیر امورخارجه امریکا + حاج اوباما .بزدل ترین وبی اراده ترین مرد مصمم وقاطع رئیس جمهور امریکا شناخته شده اند...
یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.