مرگ دو یوزپلنگ ایرانی در تصادف جاده‌ای

یک پلنگ ایرانی که دوسال پیش در شاهرود کشته شد

یک یوزپلنگ ماده ایرانی هفته گذشته در تصادف جاده‌ای کشته شد و به فاصله پنج روز، یکی از سه توله این یوز هم روز ۳۰ آذر در تصادف جاده‌ای دیگری کشته شد.


به گزارش روز یکم دی ماه وبسایت «دیده‌بان محیط زیست ایران» روز ۲۶ آذرماه در جاده سمنان به مشهد، یک یوزپلنگ ماده تصادف کرده و کشته شد.


محیط‌بانان گفته‌اند دو توله دیگر را در منطقه حفاظت شده «توران» مشاهده  کرده‌اند. این گزارش می‌گوید توله‌ها بیش از حدود یک سال سن دارند.

در تحقیقی‌ که سال ۲۰۱۲ میلادی به نام «بررسی میزان مرگ و میر پلنگ ایرانی» در دانشگاه پوترا مالزی ارائه شد، میزان مرگ و میر این پلنگ در ۳۱ استان ایران بررسی شده است.

بر اساس این تحقیق، در سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ میلادی، ۷۱ مرگ پلنگ ایرانی در کشور ثبت شده است. تعدادی از آنها برای پوست‌شان مسموم شده بودند، تعدادی در تصادف‌های جاده‌ای کشته شده‌اند و به بعضی دیگر شلیک شده است.

جاده‌های ناامن و تصادف‌های جاده‌ای در کنار شکار فراوان، مهم‌ترین علت مرگ پلنگ‌ها در ایران است. رئیس دفتر شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست گفته بود: «جریمه کشتن هر پلنگ، پنج میلیون تومان است وافزایش جرائم صید و شکار پیشنهاد شود تا شاید مانعی برای کشتن این گونه‌های خاص باشد.»

احمدعلی کیخا، معاون محیط زیست طبیعی و نوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست به مناسبت روز جهانی حیات وحش در یک نشست خبری اعلام کرده بود، احتمال توقف و ممنوعیت شکار برای پنج سال و صید برای سه سال وجود دارد، تا شاید از حیات وحش در کشور محافظت شود.

لوک هانتر که سال‌ها روی یوزپلنگ آسیایی و پلنگ ایرانی پژوهش کرده به رادیو فردا پیشتر گفته بود: «احتمالا کمتر از یک هزار قلاده در جهان پلنگ ایرانی وجود دارد که ایران زیستگاه حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ قلاده‌، از آنهاست. با اینکه آمار قبلی وجود ۱۱۰ یوزپلنگ آسیایی را نشان می‌داد اما با مطالعه جدید به این نتیجه رسیدیم که تعداد واقعی یوزپلنگ آسیایی از ۷۰ قلاده بیشتر نیست.»

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • واکنش زاکانی، شهردار تهران، به قرار گرفتن نام خود در «لیست ترور اسرائیل» + ویدیو
  • ویدیو و عکسی که میتوان ساعت‌ها‌ با آن گریه کرد؛ چه زمانی بچه‌هایمان در کودکی اینقدر بالغ شدند
  • علیرضا دبیر خانواده‌ها کشته‌شدگان را مسخره کرد: می‌گن ناراحتیم، می‌زنن می‌رقصن
  • تظاهرات مردم آبدانان با شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنه‌ای» در اعتراض به بازداشت یک معلم
  • تصاویر: دانا ادن، تهیه‌کننده سریال «تهران» کیست؟
  • توئیت خبرنگار بی‌بی‌سی در مورد پیام اخیر شاهزاده رضا پهلوی؛ توئیت علی کریمی در مورد تهدیدش به قرآن‌سوزی
  • مجری استرالیایی که در حال مستی روی آنتن رفته بود، عذرخواهی کرد
  • سخنرانی شجاعانه مادر نهایت رحیمی: از این پس تاسوعا و عاشورای ما ۱۸ و ۱۹ دی‌ماه است
  • برندگان جوایز بهترین تک عکس مسابقه جهانی سونی در ۱۰ شاخه؛ از معماری و سبک زندگی تا حیات‌وحش و سفر
  • سخنرانی شیرین عبادی در سنای فرانسه و دفاع از شاهزاده رضا پهلوی