درخشش تیم ملی تکواندوی ایران در مکزیک

رقابت‌های جایزه بزرگ ۲۰۱۴ تکواندو در حالی به میزبانی مکزیک برگزار می‌شود که نمایندگان ایران تاکنون یک مدال و یک نقره کسب کرده و بر مجموع امتیازات خود برای کسب سهمیه المپیک ۲۰۱۶ افزوده‌اند.


در روز نخست این مسابقات که ۶۴ مبارز برتر تکواندوی جهان در آن حضور یافته‌اند، ایران دو نماینده داشت. فرزان آشورزاده و مهدی خدابخش با کسب پنج پیروزی و یک شکست مدال‌های طلا و نقره را به خود اختصاص دادند.


آشورزاده در ۵۸ کیلوگرم در اولین دیدارش «روی براگانگا» از پرتغال را در ثانیه‌های نخست راند سوم با نتیجه ۱۴ بر ۲ شکست داد.

او سپس «تائه هون کیم» از کره جنوبی دارنده مدال طلای آسیا و جهان که نفر اول رنکینگ المپیک هم هست را با حساب ۱۶ بر ۴ از پیش رو برداشت تا به فینال برسد.

فرزان در مسابقه نهایی به مصاف «هون چا» دیگر نماینده کره جنوبی و قهرمان جهان در سال ۲۰۱۳ رفت و او را نیز ۱۵ بر ۳ شکست داد تا به تنهایی ۸۰ امتیاز به سبد اندوخته‌های خود در رنکینگ المپیک واریز کند.

در این وزن «تائه هون کیم» از کره جنوبی به مدال برنز رسید و «لونت تونکات» از آلمان چهارم شد.

ستاره تکواندوی ایران پبش این در فینال ۵۸ کیلوی بازی‌های آسیایی اینچئون هم مقابل «نورسلطان مامایف» از قزاقستان پیروز شد تا نشان زرین را به سینه بزند.

در وزن ۸۰ کیلوگرم مسابقات جایزه بزرگ مکزیک، مهدی خدابخش کار خود را با برتری مقابل دارنده مدال برنز المپیک از انگلیس آغاز کرد. او در برابر محمدلوتالو ۲۰ بر ۱۰ صاحب پیروزی شد.

خدابخش در ادامه «سباستین کریسمیچ» دارنده مدال طلای المپیک لندن و برنده دو نشان طلای پان آمریکن از آرژانیتن را ۷ بر ۳ شکست داد.

نماینده ایران در مبارزه برای کسب مدال طلا به دیدار «آلبرت گائون» از روسیه رفت و در دیداری نزدیک با شکست یک بر صفر مقابل او به مدال نقره دست یافت تا ۴۸ امتیاز در راه کسب سهمیه المپیک به حساب خود بیافزاید. در این وزن کریسمیچ از آرژانتین به مدال برنز رسید و «آدریانو روئیز» از مکزیک چهارم شد.

خدابخش هم مثا آشورزاده در اینچئون طلایی شده بود. او در فینال بازی‌های آسیایی مقابل مبارز ازبکستانی به پیروزی رسید تا روی سکوی نخست بایستد.

در پایان این رقابت‌ها تیم نخست ۲۰ امتیاز، تیم دوم ۱۲ امتیاز و تیم سوم هم ۷.۲۰ امتیاز برای کسب سهمیه المپیک ۲۰۱۶ به حساب خود در رنکینگ واریز خواهند کرد.

ایران به عنوان دومین تیم‌ جهان به این رقابت‌ها دعوت شده و با هفت نماینده عازم مکزیک شده. فرزان عاشورزاده، هادی مستعان، محمد باقری‌معتمد، مسعود حجی‌زواره، علیرضا نصرآزادانی، فرزاد عبداللهی و مهدی خدابخشی نفرات اعزامی هستند کهبا سرمربیگری بیژن مقانلو و مربیگری مهدی بی‌باک و مهرداد یوسفی‌ در مسابقات حضور دارند.

در ادامه مسابقات بهنام اسبقی در ۶۸ کیلو در اولین دیدارش که نبردی انتقامی بود به مصاف آچاب از بلژیک رفت و با نتیجه ۱۳ بر ۶ برنده شد. رقیب بلژیکی مدال طلای قهرمانی اروپا را در کارنامه داشت و پیش از این در منچستر توانسته بود در راند طلایی اسبقی را شکست دهد.

اسبقی که عناوین قهرمانی جهان، آسیا و بازی‌های آسیایی را در کارنامه دارد در ادامه مسابقات با رقبای سرشناسی مانندآلکسی دنیسنکو از روسیه دارنده مدال برنز المپیک لندن به روی شیاپ چانگ خواهد رفت.

در آن سوی جدول دائه هون لی از کره جنوبی مغلوب گونزالز بونیلا از اسپانیا شد و پیکار «"ثروت تازه‌گل» قهرمان جهان و فاتح المپیک لندن از ترکیه با مندوزا از مکزیک به سود نماینده ترکیه پایان یافت.

در ۴۹ کیلوگرم زنان، مدال طلا به لوسیا زانینوویچ از کرواسی رسید. الین یوهانسون از سوئد هم قهرمان ۶۷ کیلوگرم مردان شد. 

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +201رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +143برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +134ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +127ضربه آیت‌الله سیستانی به ساختار دینی-امنیتی حکومت خامنه‌ای با یک فتوای یک جمله‌ای
  • +125جنجال خالکوبی امضای محمدرضا شاه پهلوی بر روی دست مجتبی محرمی در برنامه زنده پرسپولیس
  • +124درگیری شدید بین مردم و پلیس در پیست موتورسواری شیراز - ماموران عقب نشستند
  • +114انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +93پیام شاهزاده رضا پهلوی به دانشجویان: در این فشار و خفقان، امید به تغییر را از دست ندهید
  • +91همسر سقاب اصفهانی، معاون جدید رئیس‌جمهور در سانحه رانندگی درگذشت+ ویدیو
  • +88زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند