اوباما: اگر با ایران به توافقی خوب رسیدیم، کنگره را هم متقاعد می‌کنیم

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در مورد تسلط جمهوریخواهان در کنگره و تأثیر آن بر مذاکرات اتمی با ایران گفت: "اگر بتوانیم با ایران به توافقی خوب برسیم که بتواند جهان را متقاعد کند که ایران توانایی تولید سلاح اتمی را نخواهد داشت، آنوقت با کنگره وارد مذاکره می شویم و آنها را هم متقاعد می کنیم. اما این نیازمند یک توافق خوب است."


او که در یک کنفرانس خبری و پس از پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات میاندوره ای کنگره سخن می گفت، تأکید کرد که همواره گفته است که "عدم توافق با ایران از توافق بد بهتر است".


حزب جمهوریخواه آمریکا با پیروزی در انتخابات میاندوره‌ای این کشور توانست کنترل مجلس سنای این کشور را در دست بگیرد و به این ترتیب برای اولین بار از سال ۲۰۰۶ به این سو، جمهوریخواهان کنترل هر دو مجلس نمایندگان آمریکا و سنا را در دست گرفته‌اند.

آقای اوباما گفت که آمریکا و متحدانش می توانند چارچوبی به ایران پیشنهاد کنند که در آن بتواند نیازهای صلح آمیز انرژی خود را تأمین کند، اما در عین حال گفت که مذاکرات اتمی یک راه دشوار دیپلماتیک است، چرا که دو طرف به هم بی اعتماد هستند.

رئیس جمهور آمریکا مذاکره با ایران را سازنده و معنا دار توصیف کرد و گفت که جامعه جهانی در این مذاکرات متحد است و حتی کشورهایی مثل روسیه که در زمینه های دیگر با آمریکا مشکل دارند، در این زمینه همفکر هستند.

او در پاسخ به این سئوال که در صورت عدم همراهی کنگره، آیا او توانایی این را خواهد داشت که به صورت یکجانبه تحریم های ایران را کاهش دهد، گفت که تحریم ها چند دسته هستند و با هم فرق دارند، اما فعلا مایل نیست در این زمینه اظهار نظر کند.

همزمان جان کری وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه در جریان سفری به پاریس گفت که او "درحال حرکت به سوی خط پایان" مذاکرات هسته ای برای تضمین توافقی جامع با ایران است.

او در گفتگو با خبرنگاران گفت "در این مقطع زمانی هیچ قصدی برای بحث درباره تمدید" مهلت مذاکرات با ایران وجود ندارد.

جان کری قرار است روزهای نهم و دهم نوامبر نشستی سه جانبه با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران و کاترین اشتون در عمان داشته باشد تا زمینه برای دور بعدی مذاکرات هسته‌ای با کشورهای گروه ۱+۵ در روز ۲۰ آبان (۱۱ نوامبر) در مسقط، پایتخت عمان فراهم شود.

دو طرف براساس توافق مقدماتی شش ماهه ژنو - که برای چهار ماه اضافه تمدید شده - قصد دارند به یک توافق جامع دست یابند. این مهلت چهارماهه روز ۲۴ نوامبر به سر می رسد.

آقای کری گفت که با این نگاه به سوی خط پایان حرکت می کند که مذاکرات را به نتیجه برساند.


'می توانیم با کنگره کار کنیم'

رئیس جمهور آمریکا گفت که میان دولت و کنگره‌ای که به تسلط حزب مخالف در آمده اختلافاتی خواهد بود، اما در عین حال ابراز امیدواری کرد که دولت و کنگره بتوانند با هم کار کنند.

آقای اوباما گفت که کنگره قوانینی تصویب خواهد کرد که او قادر به امضای آنها نخواهد بود، از طرف دیگر دولت کارهایی انجام خواهد داد که با مخالفت کنگره روبرو خواهد شد.

او در عین حال گفت که دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در زمینه هایی مثل ضرورت ایجاد اشتغال، تقویت زیرساخت های کشور و تقویت صادرات اشتراک نظر دارند و می توانند در این زمینه ها با هم همکاری کنند.

آقای اوباما گفت که منتظر ارائه برنامه های جمهوریخواهان می ماند و سپس ایده های خود را مطرح خواهد کرد تا نقاط مشترک به دقت شناسایی شود.

او گفت که آمریکا کارهای بزرگی دارد که نمی توان برای انجام آنها دو سال (تا پایان دوره ریاست جمهوری فعلی) صبر کرد و دولت و کنگره باید راه همکاری با یکدیگر در مورد این کارها را پیدا کنند.

آقای اوباما گفت که عقیده دارد کشورش مجموعه ای از ایالت های قرمز (جمهوریخواه) و آبی (دموکرات) نیست، بلکه "ایالات متحده" است.

او در پاسخ به شکست حزب دموکرات و رابطه این شکست با سیاست های دولت گفت که افکار عمومی به طور کلی به سیاستمداران و نهادهای اداره کننده کشور کم اعتماد شده است و نتایج انتخابات میاندوره ای لزوما به معنای مخالفت آنها با همه سیاست های دولت و دموکرات ها نیست.


'به بن بست در کنگره پایان می دهیم'

پیشتر میچ مکانل رهبر جمهوری خواهان سنا قول داد که به بن بست سیاسی در کنگره پایان دهد.

او که کنترل سنا را به دست خواهد گرفت گفت برای تغییر یک سنای بی اثر خواهد کوشید:‌ "ما چرخ های کنگره را به گردش در می آوریم."

آقای مکانل گفت:‌ "در چند سال اخیر سنا عملا کاری نکرده. ما سر کار می رویم و دوباره کار تصویب قوانین را از سر می گیریم."

او همچنین قول داد که در مورد مسائلی مانند موافقتنامه های تجاری و اصلاح نظام مالیاتی که دو حزب می توانند بر سر آن توافق کنند با آقای اوباما کار خواهد کرد.

سناتور مکانل گفت که "کار کردن در سیستم دو حزبی به این معنی نیست که باید در مناقشه دایمی به سر ببریم."

رأی دهید
razmandeh - استکهلم - سوئد
اوباما جان هر کاری بلدی زودتر بکن که حکومتت به پایان نزدیک میشود !!!!
‌پنجشنبه 15 آبان 1393 - 00:03
invincible - مینستا - آمریکا
اوباما خوب میدونه که آخوندهای ایران بمب اتم میخوان، می‌خواد تمامی ثروت ایران رو با همکارهای لجنش یعنی‌ آخوندهای کثیف بدزده. ملّاهای ایران پولهایی به تمامی اروپا و آمریکا باج میدان که در تاریخ سابقه نداشته، دلشون نسوخته که این پول به تمامی مردم تعلق داره که دانشگاه باهاش بسازن، واقعأ که مرگ بر خامنه‌ای-و روحانی دزدان و شپشهی لجن!!
‌پنجشنبه 15 آبان 1393 - 07:34
IranUksero - لس آنجلس - ایالات متحده
من واقعاً تعجب می‌کنم این مساله چرا تا حالا حل نشده. حتا در زمان جنگ سرد بحران موشکی کوبا خیلی‌ زود حل شد بین آمریکا و روسیه حالا اینجا چه خبر معلوم نیست
‌پنجشنبه 15 آبان 1393 - 07:44
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.