جراحی کاهش وزن خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد

نتایج یک پژوهش تازه نشان می‌دهد که جراحی کاهش وزن می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع دو را تا حد زیادی کاهش دهد.


در این تحقیق که با سرپرستی پژوهشگری از دانشگاه کینگز کالج لندن انجام شده، پزشکان بیش از ۵۰۰۰ نفر را برای ارزیابی تاثیر عمل چاقی روی سلامت فرد زیر نظر قرار دادند.


نتیجه پژوهش که در نشریه پزشکی لانست منتشر شده نشان می‌دهد خطر ابتلا به دیابت در افرادی که جراحی کاهش وزن انجام داده‌اند، ۸۰ درصد کمتر می‌شود.

چاقی بیش از حد و دیابت نوع دو به شدت به هم مرتبط هستند؛ هر چه فرد چاق‌تر باشد، احتمال ابتلا به دیابت در او بیشتر می‌شود.
'تفاوت چشمگیر'

در پژوهش تازه وضعیت ۲۱۶۷ نفر که عمل لاغری انجام داده‌اند با همین تعداد از افرادی که دچار چاقی بیش از حد هستند و جراحی نکرده‌اند، مقایسه شده است.

در میان گروه اول ۳۸ مورد ابتلا به دیابت نوع دو دیده شد، اما تعداد مبتلایان در گروه دوم ۱۷۷ نفر بود؛ یعنی هشتاد درصد کاهش ابتلا در صورت انجام عمل.

سالانه حدود سه در صد از کسانی که دچار چاقی مفرط هستند به دیابت نوع دو مبتلا می‌شوند، هر چند که عمل لاغری این رقم را تا ۰,۵ درصد کاهش می‌دهد.

جراحی کاهش وزن در حال حاضر به عنوان یکی از آخرین شیوه‌های درمانی برای کسانی که چاقی و داشتن چربی بیش از حد سلامتی آن‌ها را تهدید می‌کند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در بریتانیا این جراحی تنها برای کسانی جزو خدمات رایگان پزشکی است که چاقی مفرط جانشان را تهدید می‌کند و بقیه شیوه‌های درمانی روی آنها نتیجه‌بخش نبوده است.


دو شیوه مرسوم برای جراحی کاهش وزن


    حلقه‌گذاری معده (گاستریک بند): در این روش حلقه‌ای برای کاهش اندازه معده دور آن کار گذاشته می‌شود تا فرد با خوردن مقدار کمتری از غذا احساس سیری کند.
    کنارگذاری معده (گاستریک بای‌پس): در این شیوه با ایجاد مسیری جایگزین برای بخشی از معده غذای کمتری هضم می‌شود تا فرد احساس سیری کند.

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • توئیت خبرنگار بی‌بی‌سی در مورد پیام اخیر شاهزاده رضا پهلوی؛ توئیت علی کریمی در مورد تهدیدش به قرآن‌سوزی
  • عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: جنگ شود، کاخ خود ترامپ را هم می‌زنیم
  • ویدیو و عکسی که میتوان ساعت‌ها‌ با آن گریه کرد؛ چه زمانی بچه‌هایمان در کودکی اینقدر بالغ شدند
  • مقامات آمریکایی: گزینه‌های ما در ایران هدف گرفتن افراد یا تغییر رژیم است
  • یک نظرسنجی جدید: ۵۹ درصد اسرائیلی‌ها از مشارکت اسرائیل در اقدام نظامی احتمالی آمریکا حمایت می‌کنند
  • رویترز: آمریکا و ایران به‌سرعت به‌سوی رویارویی نظامی حرکت می‌کنند
  • «کارش را تمام کردند»؛ روایت پدر از کشتن نوجوان معترض در بیمارستان
  • بهترین تحلیل سخنان خامنه‌ای:گفته ناو رو غرق میکنیم، انگار رفسنجانیه که غرقش کنند
  • حمله نظامی به ایران و جزیره دیه‌گو گارسیا؛ اختلاف آمریکا و بریتانیا بر سر چیست؟
  • حذف خامنه‌ای یا توافق؟ اکسیوس: ترامپ آماده بررسی اجازه «غنی‌سازی نمادین» به ایران است