کانادا مسافران مناطق ابولازده را به خاک خود راه نمیدهد
پس از استرالیا، اینک کانادا نیز مسافران از مبدأ کشورهای آلوده به ویروس ابولا را به خاک خود راه نمیدهد. این در حالی است که حتی یک مورد بیمار مبتلا به ابولا در کانادا دیده نشده است.
کانادا مرزهای خود را به روی مسافرانی که از کشورهای ابولازده میآیند، بست. دولت کانادا اعلام کرد، از این پس هیچ تقاضای ویزایی از این کشورها بررسی نمیشود.
مقامهای کانادا میگویند، اقدامات پیشگیرانهی سنگینی ضروری است تا بتوان مانع از گسترش این ویروس شد.
افرادی که طی سه ماه گذشته به یکی از کشورهای ابولازده سفر کردهاند نیز اجازه ورود به خاک کانادا را نخواهند داشت.
طبق اطلاعاتی که تاکنون به دست آمده، در کانادا کسی به ویروس ابولا مبتلا نشده است.
ویروس ابولا، زیر میکروسکوپ
بیماری ابولا در حال حاضر بیشتر در کشورهای واقع در غرب آفریقا، از جمله لیبریا، سیرالئون و گینه گسترش یافته است.
این ویروس تازه پس از ۲۱ روز از فرد مبتلا به فرد دیگر منتقل میشود. در فاصله این ۲۱ روز، فرد مبتلا به ویروس ابولا فرد دیگر را مبتلا نخواهد کرد.
با بروز نشانههایی مانند تب یا استفراغ، احتمال داده میشود که فرد به این ویروس مبتلا شده باشد. این ویروس باعث تبی میشود که با خونریزی داخلی همراه است.
تاکنون نزدیک به ۹۰ درصد افراد مبتلا به ابولا جان خود را از دست دادهاند.
روز سهشنبه گذشته (۲۸ اکتبر) استرالیا اولین کشور غربی بود که اعلام کرد، به طور موقت هیچ روادیدی برای مسافران از مبدأ کشورهای ابولازده صادر نخواهد کرد.
در آمریکا نیز مقامهای امور بهداشت پس از انتقادهای شدید به نحوه رفتار با یک پرستار آمریکایی پس از بازگشت از مناطق ابولازده در غرب آفریقا به کشور، مقررات جدیدی را در این راستا وضع کردهاند.
از این پس کسانی که در معرض خطر شدید بودهاند، باید به مدت ۲۱ روز در خانه مانده و تحت نظر دقیق قرار بگیرند. این افراد در این مدت حق شرکت در تجمعات یا استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی را ندارند.
پیش از این فرمانداران نیویورک و نیوجرسی بر سر این نکته به توافق رسیده بودند که پزشکان و امدادگرانی که از غرب آفریقا بازگشته و هواپیمای آنان در فرودگاههای بینالمللی نیویورک به زمین مینشیند، به مدت ۲۱ روز در قرنطینه اجباری حبس شوند. این شکل از تبعیض و قرنطینه مورد اعتراضات شدید قرار گرفته بود.
سازمان بهداشت جهانی آمار تازهای در زمینه اپیدمی ابولا منتشر کرده است. بر اساس این گزارش، شمار ۱۳ هزار و ۵۶۷ نفر به این ویروس مبتلا شدهاند. از این تعداد ۴۹۵۱ نفر جان خود را از دست دادهاند.