پارلمان ترکیه مشارکت در جنگ در عراق و سوریه را بررسی می‌کند

دوره جدید پارلمان توسط اردوغان افتتاح می‌شود و لایحه مشارکت در جنگ در عراق و سوریه را بررسی می‌کند


پارلمان ترکیه امکان مشارکت در عملیات نظامی علیه داعش از جمله اعزام نیرو به عراق و سوریه را بررسی می‌کند.



روز چهارشنبه، ۹ مهر (۱ اکتبر)، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری جدید ترکیه، دوره جدید مجلس کبیر ملی - پارلمان ترکیه - را افتتاح می‌کند و لایحه اعطای مجوز به دولت برای شرکت در جنگ علیه گروه دولت اسلامی - داعش - در دستور کار مجلس قرار دارد.

لایحه پیشنهادی دولت خواستار دریافت مجوز از پارلمان است تا "در صورت لزوم، نیروهای مسلح ترکیه برای انجام عملیات و مداخلات نظامی برون مرزی اعزام و به نیروهای نظامی خارجی هم به همین منظور اجازه استقرار در خاک ترکیه داده شود."

با توجه به اکثریت قاطع حزب حاکم عدالت و توسعه در پارلمان، بعید است که این لایحه به تصویب نرسد. به این ترتیب، امکان مشارکت ترکیه در عملیات نظامی علیه داعش فراهم خواهد آمد.

پیشروی نیروهای داعش در مناطق کردنشین سوریه واقع در نزدیکی مرز ترکیه و نزدیک شدن جبهه جنگ به مرز دو کشور ظاهرا باعث افزایش فشار بر دولت جهت بر عهده گرفتن نقشی مهم‌تر در مبارزه با نیروهای دولت اسلامی در سوریه و عراق شده است.

جنگ در نزدیکی مرز دو کشور همچنین هزاران آواره جنگی را راهی ترکیه کرده به نحوی که دولت ترکیه دستور داده است مرز به روی پناهجویان بسته شود. عقب راندن نیروهای دولت اسلامی و استقرار امنیت در این منطقه شرایط بازگشت آوارگان به موطن خود را فراهم خواهد آورد. ترکیه در حال حاضر میزبان چند صد هزار پناهنده جنگ داخلی سوریه است.


 

هزاران آواره جنگ کردها و داعش به مرزهای ترکیه و سوریه پناه آورده‌اند


به گزارش خبرگزاری رویترز، مدفن سلیمان شاه، جد اعلای سلاطین عثمانی هم در خاک سوریه واقع است. در سال ۱۹۲۱ معاهده‌ای بین دولت ترکیه و فرانسه، که در آن زمان اداره امور سوریه را در دست داشت، امضا شد که براساس آن، نظامیان ترکیه از این بنا محافظت می‌کنند. روز گذشته، معاون نخست وزیر ترکیه گفت که نیروهای دولت اسلامی به آرامگاه سلیمان شاه نزدیک می‌شوند.

تصویب لایحه پیشنهادی دولت راه را برای مشارکت ارتش ترکیه در عملیات هوایی و زمینی در داخل خاک سوریه هموار می‌سازد.

ترکیه از اعضای سازمان پیمان اتلانتیک شمالی - ناتو - است ولی تا کنون از مشارکت مستقیم در عملیات ائتلاف به رهبری آمریکا علیه داعش خودداری ورزیده است.

نیروهای داعش پس از اشغال شهر موصل در عراق در ماه ژوئن، چهل و شش تن از دیپلمات ها و شهروندان ترکیه مستقر در این شهر را گروگان گرفتند و تا این اواخر، آنان را در اختیار داشتند. با توجه به رفتار خشونت آمیز داعش با گروگان‌های خارجی، یکی از دلایل احتمالی اکراه ترکیه از رودرویی مستقیم با نیروهای دولت اسلامی نگرانی در مورد امنیت این گروگان‌ها بوده است.

از زمان آزادی این گروگان‌ها، اظهارات مقامات ترکیه در مورد داعش لحن تندتری یافته است.

همچنین، دولت اسلامگرای ترکیه از مخالفان جدی حکومت به رهبری علویان در سوریه است و این امکان را در نظر داشته که مبارزه با داعش ممکن است باعث تقویت موضع ارتش بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه شود یا وضعیت کردها را، که برای چندین دهه با دولت مرکزی ترکیه در جنگ بودند، بهبود بخشد. ظاهرا لزوم برخورد با نیروهای دولت اسلامی باعث شده است این ملاحظات نادیده گرفته شود.

در صورت تصویب لایحه پیشنهادی دولت ترکیه، نیروهای آمریکایی مستقر در پایگاه هوایی اینجرلیک در ترکیه، واقع در نزدیکی مرز با سوریه، هم می‌توانند از این پایگاه برای حمله هوایی به مواضع داعش در داخل خاک سوریه استفاده کنند.

رأی دهید
mountainman - استکهلم - سوئد
امیدوارم این داعش به ترکیه هم حمله کنه
‌چهارشنبه 9 مهر 1393 - 14:19
آتیلا قشقایی - کپنهاک - دانمارک
کسی‌ جرات حمله به تورکیه را نداره
‌چهارشنبه 9 مهر 1393 - 17:39
بختیاری2500 - اهواز - ایران
ترکیه مثل زنهای ج......هست..بخاطر منافعش به همه میگه اره..خاک بر سر بیفرهنگت..
‌پنجشنبه 10 مهر 1393 - 01:00
عاشق تبریز - تبریز - ایران
تیلا قشقایی - کپنهاک - دانمارک ...بخاطر همین وطن فروشیهاتونه که ما ...میگیم...............! کثیفتر از عثمانی خودشان هستند و طرفدارانش..ترکیه عددی نیست تو منطقه.30 ملیون کرد داره و سری نابود میکنن عثمانیها را ...ما یادمان نرفته که چه جنایتی کردن توی تبریز این کثافتهای ح... عثمانی..
‌پنجشنبه 10 مهر 1393 - 00:42
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.