شدت گرفتن کمبود ویتامین «دی» ایرانیان طی یک دهه

رئیس سازمان غذا و دارو می‌گوید که «متأسفانه طی یک دهه گذشته با وجود اینکه کشور ما کشوری آفتابی است کمبود ویتامین دی افزایش یافته‌است».


به گزارش خبرگزاری فارس، رسول دیناروند شب یکشنبه، ۲۳ شهریورماه در برنامه تلویزیونی «زنده باد زندگی» اعلام کرد که «میزان کمبود ویتامین دی [D] ایرانیان طی یک دهه گذشته بر خلاف انتظار افزایش نگران‌کننده داشته‌است، به همین علت در طرح تحول سلامت در کنار قرص آهن، اسید فولیک و کلسیم، ویتامین دی نیز به صورت رایگان در شبکه بهداشتی روستایی و مناطق محروم توزیع می‌شود».


ویتامین دی یکی از ویتامین‌های مورد نیاز بدن است که بصورت طبیعی می‌تواند کاملا از منبع نور خورشید تامین شود. ایران نیز کشوری است که بطور متوسط ۲۸۰ روز آفتابی دارد.

قبلا نیز گزارش‌هایی پیرامون افزایش شمار ایرنیانی که کمبود ویتامین دی دارند منتشر شده‌است. کمبود این ویتامین مهم‌ترین عامل بیماری «ام‌اس» و سرطان سینه، روده و مثانه عنوان شده‌است.

در همین زمینه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت درمانی ایران طی گزارشی که اردیبهشت سال گذشته در سایت رسمی خود منتشر کرده‌است، می‌گوید که «بهترین منبع طبیعی ویتامین دی اشعه ماوراء بنفش خورشید است و با گرفتن متعادل نور خورشید می‌توان از دریافت کافی ویتامین دی اطمینان حاصل کرد. تنها ۵ تا ۱۰ درصد از میزان ویتامین دی مورد نیاز را می‌توان از خوراکی‌ها بدست آورد».

در همین زمینه پژوهشگران آکسفورد در اردیبهشت ماه ۹۲ گزارشی در وب‌سایت اسمیتسونین منتشر کردند که می‌گوید ارتباط میان بیماری «ام‌اس» و کمبود ویتامین دی بسیار نزدیک است.

این گزارش موضوع حجاب در ایران را بعنوان «فاکتوری احتمالی در ممانعت رسیدن نور خورشید به بدن» عنوان کرده و می‌گوید که در سال ۱۹۸۹ از هر صد هزار نفر (ایرانی) حدود نیم درصد به این بیماری مبتلا بودند ولی در سال ۲۰۰۵ رقم آن به حدود پنج درصد رسیده‌است.

خبرگزاری فارس خرداد سال ۹۱ نیز از قول امیر رضا عظیمی، دبیر علمی نهمین کنگره بین‌المللی «ام‌اس» ایران گزارش داد که طی ۱۰ سال آینده در هر خانواده ایرانی یک نفر به این بیماری مبتلا خواهد شد.

گفته‌های عظیمی در گزارش سایت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت درمانی ایران نیز به عینه منعکس شده‌است.

اکنون دیناوند می‌گوید که «توزیع برخی مکمل‌ها به صورت رایگان یکی از اقداماتی است که در طرح تحول سلامت به زودی در شبکه بهداشتی کشور در روستاها و مناطق محروم آغاز می‌شود».

به گفته وی، قرار است برخی مکمل‌ها شامل ویتامین دی، آهن، اسید فولیک و کلسیم دی به صورت رایگان در شبکه بهداشتی کشور در اختیار افراد نیازمند به خصوص زنان باردار، کودکان و قشرهای آسیب‌پذیر قرار گیرد.

دیناروند در ادامه گفت که بررسی‌های کشوری نشان می‌دهد که کمبود ویتامین دی در کشور ما بسیار شایع است و متأسفانه طی یک دهه گذشته با وجود اینکه کشور ما کشوری آفتابی است کمبود ویتامین دی افزایش یافته‌است و ما در بررسی جدیدی که خیلی سریع انجام می‌شود به دنبال این هستیم که علت افزایش کمبود ویتامین دی ایرانیان در این مدت چیست.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد که علاوه بر این به دنبال غنی‌سازی مواد غذایی با ویتامین دی هم هستیم و در حال بررسی هستیم که غنی‌سازی شیر یا آرد با ویتامین دی کدامیک بیشتر موثر است و غنی‌سازی یکی از این اقلام در ماه‌های آینده آغاز می‌شود.

hailstone - مشهد - ایران
تو چند سال اخیر ،ایرانیا خصوصا خانوما به خاطر این که پوستشون چروک نشه اصلا روزا از خونه در نمیان ؛ اصلا این قضیه همه گیر شده حتی آقایون؛خودم به عینه دارم میبینم. به حجاب هم هیچ ربطی نداره(1400 ساله که ایرانیا حجاب دارن به امروز دیروز نیست)
‌سه شنبه 25 شهريور 1393 - 12:00
marineboy - لس انجلس - امریکا
زنان ایرانی‌ همیشه پوشیده بوده اند و این اسمش حجاب نیست. زنان از قفقاز و ایران تا هند همیشه یک روسری بر سر داشته و دامنهای بلند بر تان میکردند در حالیکه زنان بادیه نشین عرب آزاد تر میپوشیده اند.
‌سه شنبه 25 شهريور 1393 - 15:58
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • سرتیپ آراسته: ۴۰۰ هزار نفر مسلح در آمریکا آماده قیام علیه نظام این کشور هستند
  • ویدیوی آهنگ حسبی الله از محسن چاوشی که بعد از آن نامه «من وسطم» را نوشت
  • آمریکا برای اطلاعات درباره مجتبی خامنه‌ای و مقامات ارشد دولت و سپاه تا ۱۰ میلیون دلار پاداش تعیین کرد
  • تصاویر تازه از حملات آمریکا و اسرائیل به ایران؛ مهار آتش‌سوزی در حومه تل‌آویو
  • هشدار سپاه: در صورت بروز اعتراضات جدید، معترضان «ضربه‌ای محکم‌تر از ۱۸ دی» دریافت خواهند کرد
  • ارتش اسرائیل: مجددا نیروهای بسیج را در ایست‌های بازرسی تهران هدف قرار دادیم
  • ترامپ: بدون سلاح بودن مردم ایران مانع بزرگی برای آنهاست؛ جمهوری اسلامی در نهایت توسط مردم سرنگون خواهد شد
  • واکنش مردم ایران به هدف قرار گرفتن ایست‌بازرسی‌ها؛ نماد مزاحمت و سرکوب بودند
  • به دستور دولت امارات، بیمارستان ایرانیان دبی، مدارس ایرانی و باشگاه ایرانیان تعطیل می‌شوند
  • ولیعهدی که سفارش میدی vs ولیعهدی که تحویل می‌گیری
  • +250تشکر ایرانی‌ها از اسرائیل جلوی چشم طرفداران حماس؛ رضا پهلوی به این مداخله بسیار نیاز بود
  • +223ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +222شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +208شاهزاده رضا پهلوی: عزم آمریکا و اسرائیل برای نابودی سپاه از حمایت مردم ایران برخوردار است
  • +171وقتی ۳۰ هزار نفر کشته شدند سکوت کردید؛ حالا برای زیرساخت‌ها فریاد می‌زنید؟
  • +166نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +158ترامپ: بمباران مدرسه دخترانه در ایران کار جمهوری اسلامی بود
  • +147پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +143مدیر عامل فولاد شاهرود هنگام خروج از کشور با ۳ میلیون دلار پول نقد دستگیر شد
  • +134وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید