سکته‌ی قلبی: سیب یا استاتین؟

انگلیسی‌ها با خوردن روزی یک عدد سیب سالانه از ۸۵۰۰ مورد مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی پیشگیری می‌کنند.


نتایج یک پژوهش انگلیسی که در BMJ به چاپ رسیده است نشان می‌دهد افراد بالای 50 سال که هر روز یک عدد سیب می‌خورند خطر مرگ‌ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهند.


محققان بررسی‌هایی بین سیب و قرص‌های استاتین انجام داده و به این نتیجه رسیدند که سیب نیز به اندازه‌ی استاتین‌ها در پیشگیری از سکته‌ی قلبی و مرگ‌ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی موثر است.

استاتین‌ها همان داروهای ضد کلسترول هستند که برای کاهش بیماری‌های قلبی عروقی تجویز می‌شوند.

البته به عقیده برخی از متخصصان مصرف زیاد این داروها عوارض جانبی به همراه دارد. به عقیده‌ی همین متخصصان می‌شود با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و مصرف مواد غذایی مفید به طور طبیعی و بدون دارو از بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری کرد.

محققان بعد از بررسی‌های مختلف مشاهده کردند که در کشور انگلیس با مصرف قرص‌های استاتین می‌توان سالانه از 9400 مورد مرگ‌ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری کرد و با مصرف روزانه یک عدد سیب نیز می‌توان از بروز 8500 مورد مرگ‌ و میر ناشی از این بیماری جلوگیری کرد. البته این تفاوت وجود دارد که مصرف زیاد استاتین‌ها احتمال دیابت و برخی از بیماری‌های دیگر را نیز افزایش می‌دهد که خوشبختانه سیب چنین خاصیتی ندارد.

محققان معتقدند که همان ضرب‌المثل قدیمی یعنی «روزی یک عدد سیب بخور تا اسیر مطب دکتر نشوی» کاملا درست است. به عقیده‌ی این محققان مصرف روزانه یک سیب و داشتن رژیم مدیترانه‌ای یا مشابه آن یک روش مطمئن و کم هزینه و بدون عوارض جانبی برای پیشگیری از مرگ‌ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی است.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • رسانه اسرائیلی: پیام‌های تهران از نگرانی نسبت به حمله احتمالی اسرائیل حکایت دارد
  • سرهنگ فراجا: ۲۵ سال سابقه کار دارم اما این لباس مایحتاج زندگی مرا تامین نمی‌کند
  • نماینده قم در مجلس: «آقا صادق» می‌گوید جنگ با اسرائیل قطعی است و به ظهور امام زمان می‌انجامد
  • محسنی اژه‌ای: می‌خواهیم جوری با فساد برخورد کنیم که فاسدان ماست‌هایشان را کیسه کنند
  • پرسش شهره آغداشلو از مسلمانان واقعی: شما که خود را مسلمان میدانید چرا دادخواه فاطمه سپهری نیستید؟
  • جدال بر سر غنی‌سازی در شورای امنیت؛ تهران شروط تیم ترامپ برای توافق را نپذیرفت
  • شیرجه خامنه‌ای در تله جنگ با رزمایش موشکی سپاه
  • رواج عروسی با هوش مصنوعی در ژاپن؛ زندگی با همسر مجازی چگونه است؟
  • اف‌بی‌آی: سعید توکلی که گفته می‌شود رئیس اداره ۱۱۰۰۰ نیروی قدس سپاه است تحت تعقیب قرار دارد
  • نشست شورای امنیت در مورد ایران؛ واشنگتن به تهران پیشنهاد مذاکره مستقیم بر مبنای «غنی‌سازی صفر» داد
  • +173حمایت کاترین شکدم از شاهزاده رضا پهلوی؛ شکدم: خامنه‌ای علاقه‌ای به زنان ندارد و به پسربچه‌ها تمایل دارد
  • +135سخنان کاترین شکدم درمورد گرایشات جنسی خامنه‌ای و همسریابی زینب سلیمانی برای افراد حزب‌الله
  • +123«افشای طرح ادعایی ترور شاهزاده رضا پهلوی؛ ناکامی ائتلاف خونین تجزیه‌طلبان و گروه‌های افراطی»
  • +116حسن آقامیری: وضع سیستان وبلوچستان خرابه، یکی از حضار: تقصیر پهلویه، آقامیری: شما۴۰ساله چه غلطی کردید
  • +103پایان آیت‌الله خامنه‌ای چگونه رقم خواهد خورد؟
  • +97مایک پومپئو: جمهوری اسلامی به‌شدت تضعیف شده؛ ایرانیان نه حکومت دینی می‌خواهند، نه سلطنت
  • +89لحظه اهدای پاداش ۲.۵ میلیون دلاری به قهرمان حادثه تیراندازی سیدنی و سوال غیرمنتظره او + ویدئو
  • +87نوجوان کرمانی با استعداد دوبله حرفه‌ای شنیدنی
  • +79بازداشت شهین محمودی، شهروند دوتابعیتی ایرانی-نروژی، پس از سفر به ایران
  • +63لیندسی گراهام در اسرائیل: ۲۰۲۶ باید «سال از میان برداشتن آدم بد» باشد