تلاش برای منع استفاده از چربی اشباع‌نشده در آمریکا

شهر نیویورک و برخی دیگر از مناطق آمریکا استفاده از این چربی‌ها را پیش‌تر ممنوع کرده‌اند

سازمان مواد غذایی و دارویی آمریکا در حال بررسی ممنوعیت استفاده از چربی‌های اشباع‌نشده در مواد خوراکی است.


این سازمان که مسئول نظارت بر بهداشت غذا و دارو در ایالات متحده است می‌گوید چربی‌های ترانس که به عنوان روغن‌های هیدروژنه نیز شناخته می‌شوند، "دیگر یک ماده غذایی ایمن حساب نمی شوند".


این نهاد نظارتی می‌گوید منع استفاده از چربی اشباع‌نشده، می‌تواند هر سال جلوی هفت هزار مرگ و ۲۰ هزار حمله قلبی را در آمریکا بگیرد.

سازمان مواد غذایی و دارویی آمریکا، FDA، یک دوره ۶۰ روزه برای بررسی و رایزنی درباره برنامه کاهش و توقف مصرف چربی ترانس یا چربی اشباع‌نشده در نظر گرفته است.

مارگارت هامبورگ، مدیر این سازمان، در بیانیه‌ای در این باره گفته است: "مصرف چربی‌های ترانس که می‌توانند مضر باشند در دو دهه گذشته در ایالات متحده کاهش پیدا کرده اما مصرف فعلی همچنان یک نگرانی عمده درباره سلامت عمومی است."

به گفته او، "اقدام امروز سازمان مواد غذایی و دارویی، گام مهمی به سمت حفظ شهروندان آمریکایی از خطرهای بالقوه چربی اشباع‌نشده است".


'مواد غذایی صنعتی'


برخی از مواد غذایی با چربی اشباع‌نشده

- برخی محصولات پخته‌شده آماده مانند کیک، کلوچه، بیسکوئیت
- ذرت بو داده آماده برای مایکروفر، پیتزای منجمد، برخی غذاهای زودآما
- مارگارین و کره‌های مشابه، خامه افزودنی به قهوه
- محصولات خمیری که در یخچال نگهداری می‌شوند مانند خمیرپیچ دارچینی

منبع: سازمان مواد غذایی و دارویی آمریکا



اگر این برنامه موفق شود، این قبیل روغن‌های غذایی به عنوان افزودنی‌های خوراکی شناخته خواهند شد و از آن پس دیگر نباید در غذا استفاده شوند مگر با تایید رسمی.

البته این قانون شامل مواد خوراکی مانند گوشت و محصولات لبنی نمی‌شود که به طور طبیعی در خود چربی ترانس دارند.

چربی‌های ترانس مصنوعی، هم در غذاهای آماده و هم در رستوران‌ها استفاده می‌شود تا ماندگاری مواد غذایی را افزایش دهد و یا به آن طعم خواستنی‌تری بدهد.

این چربی زمانی شکل می‌گیرد که به روغن نباتی، هیدروژن افزوده می‌شود تا آن را جامد کند.

متخصصان تغذیه مدت‌هاست که منتقد استفاده از این چربی‌ها بوده‌اند. آنان می‌گویند این نوع چربی، بیش از چربی اشباع‌شده در بیماری‌های قلبی موثر است.

بعد از اجرای قانون جدیدی در سال ۲۰۰۶ میلادی که درج مواد اولیه را روی بسته‌بندی محصولات الزامی می‌کرد، برخی از شرکت‌های غذایی چربی اشباع‌نشده را از محصولات خود حذف کرده‌اند.

شهر نیویورک و برخی دیگر از مناطق آمریکا نیز استفاده از این چربی‌ها را در حوزه خود ممنوع کرده‌اند.

چربی ترانس عمدتا در غذاهای آماده وجود دارد؛ از جمله در ذرت بو داده که برای تهیه در مایکروفر درست شده و همچنین پیتزاهای منجمد. همچنین در غذای رستوران‌هایی که از روغن جامد برای سرخ‌کردن استفاده می‌کنند، مقدار زیادی از این نوع چربی مضر هست.

سازمان مواد غذایی و دارویی آمریکا می‌گوید در فاصله سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۲، مصرف چربی ترانس در بین آمریکایی‌ها از ۴.۶ گرم در روز به یک گرم رسیده است.

انجمن قلب آمریکا از این تصمیم سازمان مواد غذایی و دارویی استقبال کرده و آن را گامی به پیش برای مبارزه با بیماری قلبی بر شمرده است.

مایکل بلومبرگ، شهردار نیویورک که تلاش برای ممنوع‌کردن چربی‌های ترانس در این کلان‌شهر را به پیش برد، در بیانیه‌ای از تصمیم سازمان مواد غذایی و دارویی آمریکا استقبال کرده و گفته است که "جای تحسین دارد".

آقای بلومبرگ که به‌زودی جای خود را به شهردار بعدی می‌دهد، گفته است: "سیاست‌های سلامت عمومی پیش‌تازانه‌ای که ما در شهر نیویورک در پیش گرفتیم، به الگویی برای کل کشور تبدیل شده است چون این سیاست‌ها، نتیجه داده‌اند."

saeidg - بیلفلد - آلمان
خیلی معذرت می‌خواهم چربی‌های اشباع شده مضر هستند نه‌ اشباع نشده مثلا چربی‌ امگا ۳ یک چربی‌ اشباع نشده است که برای قلب مفید است ، چربی ماهی‌ دارای امگا ۳ است .
جمعه 17 آبان 1392 - 10:55
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • ترامپ: در صورت شکست دیپلماسی یا حمله محدود، حمله‌ای «بسیار بزرگ‌تر» تدارک می‌بینم
  • گزارش فیگارو درباره تلاش ناکام حسن روحانی برای برکناری خامنه‌ای در قبل از سرکوب اعتراضات دی
  • ائتلاف پنج حزب سیاسی کردستان: رژیم مشروعیت خود را به طور کامل از دست داده است
  • هویت شبکه فساد سپاه و خامنه‌ای برای سرقت پول نفت ایران
  • برآوردهای امنیتی اسرائیل: حزب‌الله بازسازی توان موشکی خود را تسریع می‌کند
  • ویتکاف در مصاحبه با فاکس نیوز: ترامپ متعجب است که چرا ایران هنوز تسلیم نشده است؟
  • جزئیات پیشنهادهای جدید ایران؛ تهران در صورت برآورده شدن خواسته‌هایش آماده «امتیازدهی هسته‌ای» است
  • پرتره‌های زیبا از چشم‌های روشن نادر در کشور بنگلادش اثر عکاس بنگلادشی «مو عایشه»
  • از بمب‌های لیزری تا بمب‌افکن‌های بی-۲؛ حمله احتمالی آمریکا به ایران چگونه انجام می‌شود؟
  • فایننشنال تایمز: ایران توافق خرید هزاران موشک دوش‌پرتاب از روسیه را امضا کرده است
  • واکنش زاکانی، شهردار تهران، به قرار گرفتن نام خود در «لیست ترور اسرائیل» + ویدیو
  • ویدیو و عکسی که میتوان ساعت‌ها‌ با آن گریه کرد؛ چه زمانی بچه‌هایمان در کودکی اینقدر بالغ شدند
  • علیرضا دبیر خانواده‌ها کشته‌شدگان را مسخره کرد: می‌گن ناراحتیم، می‌زنن می‌رقصن
  • تظاهرات مردم آبدانان با شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنه‌ای» در اعتراض به بازداشت یک معلم
  • تصاویر: دانا ادن، تهیه‌کننده سریال «تهران» کیست؟
  • توئیت خبرنگار بی‌بی‌سی در مورد پیام اخیر شاهزاده رضا پهلوی؛ توئیت علی کریمی در مورد تهدیدش به قرآن‌سوزی
  • مجری استرالیایی که در حال مستی روی آنتن رفته بود، عذرخواهی کرد
  • سخنرانی شجاعانه مادر نهایت رحیمی: از این پس تاسوعا و عاشورای ما ۱۸ و ۱۹ دی‌ماه است
  • برندگان جوایز بهترین تک عکس مسابقه جهانی سونی در ۱۰ شاخه؛ از معماری و سبک زندگی تا حیات‌وحش و سفر
  • سخنرانی شیرین عبادی در سنای فرانسه و دفاع از شاهزاده رضا پهلوی