دور تازه مذاکرات اتحادیه اروپا بر سر پذیرش عضویت ترکیه
رأی دهید
اتحادیه اروپا دور تازهای از گفتوگوها با ترکیه را پیرامون پیوستن این کشور به این اتحادیه آغاز کرده است. وزرای خارجه اتحادیه اروپا در تازهترین نشست خود در لوگزامبورگ بر سر آغاز این مذاکرات به توافق رسیدند.
قرار است روز ۵ نوامبر برای نخستین بار بر سر مسائلی نظیر سیاست منطقهای با ترکیه مذاکره شود. انتظار میرفت که این مذاکرات در ماه ژوئن امسال آغاز شود، اما به دلیل تظاهرات اعتراضی در میدان تقسیم و سرکوب خشونتآمیز معترضان از سوی نیروهای امنیتی این موضوع منتفی شد.
وزرای امورخارجه اتحادیه اروپا اکنون بر این باورند که وضعیت در ترکیه تغییر کرده است. میشائیل لینک، مشاور ارشد وزارت خارجه آلمان در لوگزامبورگ گفته است که ترکیه در برابر اعتراضات علیه اقدامات پلیس واکنش خوبی از خود نشان داد و ایرادها را در بسیاری جهات رفع کرد.
به گفته آقای لینک آغاز مذاکرات با ترکیه همچنین حاوی پیامی به شهروندان این کشور است که به آنها میگوید، "اتحادیه اروپا واقعا تمایل به گسترش خود دارد."
این سیاستمدار آلمانی اضافه کرد که کشورش مصرانه خواهان آن خواهد شد که مسائلی همچون عدالت و حقوق اساسی در مذاکرات مطرح شوند. به گفته وی تلاش آلمان بر این خواهد بود که مشکلات اصلی که ترکیه هنوز آنها را رفع نکرده، مورد بررسی قرار گیرد.
روند افتان و خیزان مذاکرات
مذاکرات برای پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا از اکتبر سال ۲۰۰۵ آغاز شد و در طول این سالها روندی افتان و خیزان را از سر گذرانده است.
تا کنون در ۱۴ سرفصل از ۳۵ سرفصل تعیین شده، مذاکره صورت گرفته، اما تنها بر سر دو سرفصل علوم و تحقیقات میان اتحادیه اروپا و ترکیه تواق حاصل شده است. در این میان برخی از سرفصلها به دلایل سیاسی همچنان مورد مناقشه هستند و تاکنون مذاکراتی روی آنها انجام نشده است.
وضعیت حقوق بشر در ترکیه و نیز اختلاف بر سر مسئله قبرس از مهمترین مواردی هستند که دستیابی به حصول نتیجه در مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا را دشوار ساختهاند. روند کار در مذاکرات به این صورت است که هر کدام از ۳۵ سرفصل تعیین شده بایستی با توافق تمامی اعضای اتحادیه اروپا برای مذاکره گشوده شده و در پایان مذاکرات بار دیگر بسته شود یا به عبارتی به پایان برسد.
در سال ۲۰۰۶ کشورهای عضو اتحادیه اروپا تصمیم گرفتند تا گشایش هشت سرفصل را به تعویق انداخته و همچنین هیچ یک از سرفصلهایی را که تا آن زمان باز بودند، مختومه اعلام نکنند. در این میان گشایش ده سرفصل دیگر با مخالفت فرانسه و قبرس روبرو شد. به این ترتیب با وجود ۱۴ سرفصل گشوده شده و ۱۸ سرفصل بلوکه شده، در حال حاضر تنها ۳ سرفصل سیاستهای اجتماعی، سیاستهای رقابتی و حقوق شرکتها قابلیت گشایش را دارند.
100ra - پیرانشهر - ايران
این ترکها اگه شرف دارند حقوق اولیه کردهارو بدند، نمیخواد اروپارو به گند بکشند.
سه شنبه 30 مهر 1392 - 19:54
اسکندر ذوالقرنین - اردبیل - ایران
وضعیت اقتصادی و سیاسی و اجتماعی در ترکیه از بسیار از کشورهای اروپایی مثل لهستان رومانی یونان و حتی ایتالیا بهتره فقط مسلمان بودن و جمعیت زیاد ترکیه و نیز خاطرات شکست اروپا از ترکیه در چند قرن پیش مشکل کاره
سه شنبه 30 مهر 1392 - 20:10
کبالت3 - کرج - ایران
آخه افندیم مگه هر کی به درخت تکیه داد یا از شاخش آویزون شد باید جزء درخت حسابش کرد ؟ کبلائی.
سه شنبه 30 مهر 1392 - 20:43
ukguy4u - لندن - بریتانیا
به امید خدا عضو نمیشه.
سه شنبه 30 مهر 1392 - 21:09
مراد درشوری - ویله - دانمارک
100ra - پیرانشهر - ایران :این کردها هم اگر شرف دارند دست از ترور و سربریدن انسانها بردارند
سه شنبه 30 مهر 1392 - 22:01
samuk66 - لندن - انگلستان
اگر این ترکیه هم عضو بشه واقعاً اروپا توالت میشه!
چهارشنبه 1 آبان 1392 - 01:39
Hp_newcastle - نیوکاسل - انگلیس
مراد -ویله-دانمارک. فکر کنم شما اصلا کردها رو نمی شناسی ، کردها یکی از با شرف ترین انسانها هستند ، با صداقت ، قابل اعتماد . معلومه که شما بدون معلومات و اطلاعات حرف میزنی ،،. شمایی که اگه دم از آخوند میاد چند تا فش نثارشون میکنی ولی حالا حرفهای اونارو تکرار میکنی ، چون از بچگی اینو تو مغزتون فرو کردن که کردها سر میبرن ،، .
چهارشنبه 1 آبان 1392 - 04:12
P.O.P - تهران - تهران
تو خواب ببینن که بیان تو اتحادیه اروپا. با داشتن مرزهای بی در و پیکر با سه کشور ایران، عراق و سوریه، این به این معنی که هر کسی بپره و بیاد اینور مرز یعنی اومده تو خاک اروپا و دیگه هر کشور اروپایی میتونه بره بدونه اینکه جلوش رو بگیران. من بعید میدونم که راست گراهای افراطی در اروپا بزارن چنین اتفاقی بیفته. ترکیه فقط بدرد ناتو میخوره که بتونن به عنوان یک سنگر در برابر کشورهای بی ثبات و نا امن خاور میانه ازش استفاده کنن.
چهارشنبه 1 آبان 1392 - 08:18
rashin 83 - تورنتو - کانادا
مراد درشوری - ویله - دانمارک _ بشین سر جات بچه نپر وسط حرف بزرگترت. مخصوصا جائی که به تو ربط نداره.
چهارشنبه 1 آبان 1392 - 10:05
avakanıya - باکو - جمهوری آذربایجان
مراد -ویله-دانمارک. فکر کنم شما اصلا کردها رو نمی شناسی ، کردها یکی از با شرف ترین انسانها هستند ...............................
چهارشنبه 1 آبان 1392 - 10:48
سردار سپهبد - آمستردام - هلند
بدبخت مردم اروپا!! در ترکیه اگر کارتون به اشکال خورد کافیه برید اداره پلیس و اونجا یک دو جین پلیس بخرید انگار رفتید سبزی فروشی و خیار میخرید با این همه فساد اداری که در ترکیه وجود داره و مردم حریص دولتهای اروپایی واقعاً باید احمق باشن که اینها رو به اتحادیه اروپا راه بدن همینجوریش تو خیابونهای اینجا سر راه ترک ریخته زنهاشون با یک بچه تو کالسکه یکی به بغل یکی قدم زنان و یکی هم تو شکم به اندازه کافی ترکیه رو وارد اتحادیه اروپا کرده اند.
چهارشنبه 1 آبان 1392 - 10:57
minajun - تهران - ایران
از فردا دیگه ترکیه هم ویزا میخواد
چهارشنبه 1 آبان 1392 - 12:58
massoudoslo - اسلو - نروژ
ترکیه مسلمان و اتحادیه اروپا !!؟
چهارشنبه 1 آبان 1392 - 13:07
مراد درشوری - ویله - دانمارک
درکتون میکنم، پدر حسودی بسوزد
چهارشنبه 1 آبان 1392 - 22:07
Faryade_Khamoosh - آخن - آلمان
الان ترکیه به عنوان شریک امتیازدار اتحادیه اروپا، در مورد روابط تجاری و اقتصادیش خیلی در موقعییت بهتری قرار گرفته، تا اگه عضو این اتحادیه بشه که در تمام ضرر و زیان هم شریک خواهد بود. ترکیه از نظر جغرافیای سیاسی هم زیاد در موقعیت خوبی قرار نگرفته برای عضویت در اتحادیه اروپا. آنوقت کشورهای عراق، سوریه، و از همه مهمتر ایران میشن همسایگان اتحادیه اروپا.
چهارشنبه 1 آبان 1392 - 22:53
عاشق تبریز - تبریز - ایران
خاک بر سرتان.که میخواهید با اوردن این ترکیه کشورتان را گ.....بکشید و برابر با نابودئ کل اروپاه.مگه همین عثمانئ نبود که چه بلائ سرتان اورد....ائ خاک......
پنجشنبه 2 آبان 1392 - 15:00