در مشتری، باران الماس می‌بارد

نمایی از منظومه شمسی که کامپیوتر آن را طراحی کرده، از خورشید تا نپتون

محاسبات اخترشناسان نشان می‌دهد شرایط جوی و اقلیمی در مشتری و کیوان، دو سیاره منظومه شمسی، به گونه‌ای است که باران الماس در این دو سیاره می‌بارد و ممکن است در آنها اقیانوس‌هایی از الماس وجود داشته باشد.


به گفته دانشمندان رعدوبرق‌ها و توفان‌های شدید در جو این دو سیاره باعث تولید ذرات کربن به شکل دوده می‌شود و زمانی که این ذرات در جو پایین می‌آیند بر اثر فشار تبدیل به گرافیت می شوند. گرافیت همانطور که در جو سقوط می‌کند بر اثر فشار و حرارت بیشتر تبدیل به الماس جامد می‌شود.


کوین بینز سیاره‌شناس دانشگاه ویسکانسین-مدیسون می‌گوید: "به این ترتیب سالانه هزاران تن الماس تولید می‌شود و من تخمین می زنم لایه ای به ضخامت ۳۰۰۰۰ هزار کیلومتر که حاوی حدود ده میلیون تن الماس است شکل می گیرد."

محاسبات اختر فیزیک‌دانان نشان می دهد شرایط در مشتری و کیوان به گونه‌ای است که امکان تولید اقیانوس‌هایی دائمی الماس مذاب در آنها وجود دارد.

پیش از دانشمندان می دانستند که به احتمال زیاد در اورانوس و نپتون الماس وجود دارد اما این برای اولین بار است که آن‌ها این امر را در مشتری و کیوان محتمل دانسته‌اند.


کربن جامد

    کربن در حالت جامد بصورت گرافیت و الماس وجود دارد.
    فشار و دمای زیاد باعث می شود اتم‌های کربن بشکل کریستالهای منظمی آرایش پیدا کنند که به آن الماس می‌گوییم.
    فشار و دمای بالای مشتری و کیوان دوده را به الماس تبدیل می کند.
    هنوز هیچ سفینه‌ای به جایی که این الماس تولید می‌شود نرسیده است.



اما شرایط در اورانوس و نپتون متفاوت است زیرا این دو سیاره بسیار خنکتر هستند و دمای آنها هیچگاه به ۸۰۰۰ درجه کلوین (۷۷۲۷ درجه سانتی‌گراد) نمی‌رسد بنابراین الماس در این دو سیاره به احتمال زیاد هیچوقت ذوب نمی شود.

پروفسور پیتر رید استاد دانشگاه آکسفور معتقد است اینکه کربن به شکل الماس در مشتری و کیوان وجود داشته باشد پذیرفتنی است اما بعید است این الماس به شکلی باشد که روی زمین وجود دارد: "بجای قطعات الماس به احتمال زیاد ابرهایی از الماس فشرده وجود خواهد داشت."

اگر هم الماس بشکلی که در کره زمین وجود دارد در آنجا وجود داشته باشد دسترسی به آن بسیار سخت است؛ دما بسیار بالاست و فشار یک میلیون برابر کره زمین است.

مثلی است که می‌گوید الماس بهترین دوست بانوان است اما به گفته پروفسور رید "راههای آسانتر و البته ارزانتری" برای رسیدن به الماس وجود دارد تا سفر به سیاره هایی دوردست در سفینه‌هایی زره‌پوش.

رأی دهید
فضول میرزا - استكهلم - سوئد
دلیل گرانی الماس بعلت کمبود آن است. اگر قرار باشد ما اقیانوسی از الماس داشته باشیم آنوقت قیمت الماس برابر قیمت سنگ معمولی خواهد شد!
‌پنجشنبه 18 مهر 1392 - 23:55
سلسله اشکانیان - نیو یورک - ایالات متحده
چه بسا همین خاک و سنگی‌ که ما در زمین داریم در کرات دیگر نقش الماس رو برای موجودات دیگر داشته باشد، روزی برسد که بشر در آرزوی تعویض خاک کره زمین با الماس از کره‌ای دیگر باشد ، اونوقت از خاک هم بی‌ ارزش تر خواهد بود این الماس، دیگه حتا کشاورزی هم نمی‌شه کرد ، دریغ از کاشت یه دونه بادمجون
‌پنجشنبه 18 مهر 1392 - 23:26
Dara va sara - پرت - استرالیا
دوستانی که علاقه زیادی به دیدن سیارات و ستارها دارند... اپلیکشنی هست به نام.star chart. شما توسط این اپلیکشین. میتوانید همانطور که در شبها به ستارها نگاه میکنید . موبایل خود را در مسیر دید ستاره قرار دهید. این اپلیکشن و یا موبایل شما قادر خواهد بود. نام و تمام مشخصات اجرام اسمانی که شما در حال تماشا هستید . انرا به شما توضیح دهد..دیدن سیاراتی چون مشتری و یا مارس و یا ونوس...بسیار لذت بخش میباشد....جالب اینجاست که این اپلیکشن احتیاجی به اینترنت ندارد.
جمعه 19 مهر 1392 - 01:55
یا علی مدد - منچستر - انگلستان
این پیش بینی به نظر من درست است و در فضا و در سیارات دیگر عناصر کمیاب و یا نایاب زیاد است و الماس تنها یکی از آنهاست و لذا اگر کشوری در علوم هوا فضا کار نکند در آینده نزدیک به کشوری فقیر تبدیل خواهد شد چون تکنولوژی سمت و سوی فضائی دارد و باید روی این زمینه کار بسیار کرد تا نسلهای آینده از آن بهره مند شوند.
جمعه 19 مهر 1392 - 02:54
amir-amir - تورنتو - كانادا
به قول شاعر شیرین سخن سعدى:. اگر ژاله هر قطره‌ای در شدی. چو خرمهره بازار از او پر شدی
جمعه 19 مهر 1392 - 06:54
akhoond shepeshoo - ورونا - ایتالیا
برای همین است که این سیاره را مشتری نامیده اند,برای فروش الماسها دنبال مشتری میگردند. :))
جمعه 19 مهر 1392 - 08:30
hamed-irooni - سیستان - ایران
در مشتری، باران الماس می‌بارد، در بهشت نهر هایی از شیر و عسل هست. کی قراره این قصه های بشر تموم بشه؟ اگه آمریکایی ها تو دهه 60 به کره ماه رفته باشند این خبر هم درسته.
جمعه 19 مهر 1392 - 10:44
30omin - تهران - ایران
خب مشتری داره که می باره؛ اگه مشتری نداشته باشه که نمی باره.
جمعه 19 مهر 1392 - 23:31
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.