وزارت نفت ایران: از مشارکت خارجی، حتی با آمریکاییها، استقبال میکنیم
رأی دهید
منصور معظمی در مورد مشارکت شرکتهای آمریکایی در پروژههای نفتی ایران گفت وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران مشکلی با شرکت های نفتی آمریکایی ندارد
منصور معظمی، معاون بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران گفته است: "ایران از هر گونه مشارکت نفتی حتی با شرکت های آمریکایی مطابق با یک قرارداد 'برد-برد' استقبال میکند."
آقای معظمی در گفتوگو با خبرگزاری مهر به آغاز مذاکرات ایران با شرکت های بزرگ نفت و گاز جهان از جمله شل و توتال اشاره کرده و درباره شروط مشارکت نفتی ایران و شرکتهای آمریکایی توضیح داده است.
معاون وزیر نفت ایران گفته است که طی چند هفته اخیر با بهبود روابط دیپلماتیک و خارجی ایران، شرکت های خارجی درخواستهای متعددی برای بازگشت به صنایع نفت و گاز این کشور ارائه دادهاند.
وی گفته است که محدودیتی برای مشارکت خارجی ها در صنایع نفتی ایران وجود ندارد، اما مشارکتها باید در چارچوب ضوابط و قوانین ایران باشد.
معاون وزیر نفت ایران آمادگی دارد که با تمام کشورهای جهان جز با اسرائیل، همکاری دو جانبه برقرار کند.
منصور معظمی در مورد مشارکت شرکت های آمریکایی در پروژههای نفتی ایران هم گفت که وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران مشکلی با شرکت های نفتی آمریکایی ندارد.
دو شرکت بزرگ نفتی اروپایی توتال و شل هفته گذشته گفتند که توسعه صنایع نفتی ایران برای برآورده کردن تقاضای جهانی مهم است.
مقامات ارشد این دو شرکت گفتند که صورت لغو تحریمها علیه ایران به بازگشت به صنایع نفت و گاز ایران تمایل دارند.
در پی اعمال تحریمهای بینالمللی علیه ایران، شرکتهای نفتی بزرگ جهان از همکاری در صنایع نفت و گاز ایران بازماندند.
ابراز علاقه شرکتهای نفتی شل و توتال برای ازسرگیری همکاری با ایران با تحولات تازه در روابط ایران با غرب و به ویژه با آمریکا همزمان شده است.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران اخیرا در نیویورک با وزیران امور خارجه گروه ۱+۵ دیدار کرد و از جمله با جان کری، همتای آمریکایی خود دیدار دوجانبه داشت.
باراک اوباما و حسن روحانی، روسای جمهور آمریکا و ایران نیز روز ۵ مهر (۲۷ سپتامبر) قبل از بازگشت آقای روحانی از نیویورک به تهران، تلفنی گفتگو کردند که این موضوع، خوشبینیهایی در مورد پیشرفت مذاکرات هسته ای ایران و غرب و همچنین روابط ایران و آمریکا ایجاد کرد.
ایران و گروه ۱+۵ قرار است روزهای ۱۵ و ۱۶ اکتبر (۲۳ و ۲۴ مهر) در ژنو بر سر برنامه هستهای هسته ای ایران مذاکره کنند.
امیر پایور، بیبیسی : بیژن زنگنه وزیر نفت از همان جلسه رای اعتمادش در مجلس روشن کرد در توسعه میدانهای نفت و گاز ایران مشارکت شرکتهای بزرگ نفتی غربی را به پیمانکاران آسیایی ترجیح میدهد. آقای زنگنه از عملکرد پیمانکاران آسیایی و همتایان داخلیشان در هشت سال اخیر انتقاد کرد و بلافاصله بعد از تصدی وزارت نفت، دو توافق با هند برای توسعه میدانهای نفت و گاز را معلق کرد. همزمان ایران احتمالا سعی میکند از قراردادهای نفتی به عنوان مشوقی برای حل مناقشه هستهای استفاده کند. پیشنهاد پروژههای بزرگ با قراردادهایی که شرایطشان جذابتر هم شده به شرکتهای غربی، ممکن است دولتهای این کشورها را ترغیب کند در مذاکرات هستهای از خود انعطاف بیشتری نشان دهند. بعضی رسانهها حتی از احتمال پیشنهاد پروژههایی به شرکتهای نفتی آمریکایی حرف زدهاند، اقدامی که تهران امیدوار است به بهبود رابطه با واشنگتن کمک کند. تمام این سناریوها در صورتی عملا امکانپذیر است که دستکم بخشی از تحریمها برداشته شوند.
کبالت3 - کرج - ایران
حتی آمریکائی ها غلطه باید بگی بویژه آمریکائی ها چون دیگه ممد نفتی هم میدونه از چینی جماعت شریک نفتی در نمیاد.
یکشنبه 14 مهر 1392 - 20:46
pars_iran - دوسلدرف - آلمان
اوضاع اقتصادی ایران تا این حد خراب نبوده .
یکشنبه 14 مهر 1392 - 20:49
اشکندا - سان آنتونیو - آمریکا
آقای زنگنه در این مدت کوتاه ریاست وزارت نفت نشان داد مدیر لایقی است که به فکر پیشرفت ایران است تا جیب مبارک سپاه پاسداران دوره ی احمدی نژاد راباید دوران سیاه ایران بعد از حمله مغول واسکندر مقدونی نامید امیدوارم باوجود مردان کارکشته ای مثل مهندس زنگنه ودکتر ظریف روابط ایران روز به روز با جهان پیشرفت داشته باشد.
یکشنبه 14 مهر 1392 - 21:01
tony_3344 - بوخارست - رومانیا
انشاالله تمام دولتمندان رئوف و خوش بین با عدالت بیشتر به فکرمردم باشند
یکشنبه 14 مهر 1392 - 21:22
cardenas - تهران - ایران
رهبر تون که میگفت هر کسی حرف از مذاکر با آمریکا بزنه یا بی غیرته یا الفبای سیاست رو بلد نیست. چی شده؟ چه خبر شده؟ وجود دارید برید از رهبرتون بپرسید؟
دوشنبه 15 مهر 1392 - 07:41