تستوسترون، عامل مسیریابی خوب مردها
رأی دهید
همیشه این باور وجود داشته است که آقایان قدرت جهت یابی بالاتری نسبت به خانم ها دارند و در این امر موفق تر هستند. اما این مسئله ربطی به مغز آنها و باهوشی شان ندارد، بلکه این توانمندی به دلیل دارا بودن یک هورمون است.
نتایج پژوهشی که در مجله ی پزشکی Behavioural Brain Research به چاپ رسیده است نشان می دهد این حس جهت یابی مدیون هورمون جنسی مردانه یعنی تستوسترون است.
نتایج بررسی ها نشان می دهد که آقایان و خانم ها از بخش های متفاوتی از مغز برای جهت یابی استفاده می کنند. آقایان بیشتر از هیپوکامپ و خانم ها از نشانه های بصری برای جابجایی و رسیدن به مقصد کمک می گیرند
محققان دانشگاه علم و تکنولوژی نروژ بررسی هایی روی 18 مرد و 18 زن داوطلب انجام دادند. آنها از داوطلب ها درخواست کردند که در یک بازی مجازی پرپیچ و خم، مسیر خود را با کمک عینک های سه بعدی پیدا کنند.
در این تلاش برای جهت یابی، محققان ام آر آی فعالیت مغزی شرکت کننده را بررسی کردند.
نتایج بررسی ها نشان داد که آقایان بهتر از خانم ها در این مسیر قدم گذاشته و دو برابر بهتر از جنس مخالف خود مسیر خود را در چهار جهت شمال، جنوب، شرق و غرب پیدا کردند.
به عقیده ی محققان حس جهت یابی مردها بهتر از خانم ها است و آنها با سرعت بیشتری به مقصد خود می رسند.
تستوسترون مردها را به مقصد می رساند
تستوسترون مردها را به مقصد می رساند
در دومین بررسی، محققان به 21 زن هورمون تستوسترون و به 21 زن دیگر داور نما دادند. آنها متوجه شدند خانم هایی که هورمون جنسی مردانه دریافت کرده بودند، در جابجایی و جهت یابی موفق تر عمل کردند.
نتایج بررسی ها نشان می دهد که آقایان و خانم ها از بخش های متفاوتی از مغز برای جهت یابی استفاده می کنند. آقایان بیشتر از هیپوکامپ و خانم ها از نشانه های بصری برای جابجایی و رسیدن به مقصد کمک می گیرند.
از آنجایی که نشانه های جغرافیایی یکی از نخستین علائم بیماری آلزایمر است، این پژوهش به محققان کمک می کند تا دلیل پیشرفت سریع این بیماری را در خانم ها بهتر متوجه شوند، چون امکان دارد این مسئله به هورمون های جنسی مربوط شود.