جعفر پناهی عضویت در بخش مستند آکادمی اسکار را پذیرفت

جعفر پناهی، کارگردان ایرانی، به دعوت برای عضویت در بخش مستند آکادمی اسکار پاسخ مثبت داد و آن را "افتخاری برای خود" نامید. آقای پناهی از سوی بخش کارگردانی نیز دعوت به عضویت شده بود که در نهایت بخش مستند را برگزید.


جعفر پناهی در نامه‌ای که خطاب به آکادمی اسکار نوشته با تشکر از اعضای این آکادمی برای دعوت از وی، به طور ویژه از مایکل مور، مستندساز آمریکایی و بخش مستند سپاسگزاری کرده است. در این نامه آمده است: «من افتخار می‌کنم که به نمایندگی از خانواده بزرگ فیلمسازان ایرانی این دعوت را بپذیرم؛ کسانی که علیرغم تمامی محدودیت‌هایی که با آن روبرو بوده‌اند بهترین‌های فرهنگ و هنر ایران را با عزمی راسخ [به جهان] معرفی کرده‌اند.»


این کارگردان ایرانی در نامه خود عضویت در آکادمی اسکار را "فرصتی برای دیدن بهترین فیلم‌های سال" خوانده و اضافه کرده است: «برای کسی در موقعیت من که از ساختن فیلم منع شده است، مشاهده آثار همکاران بین‌المللی‌ام فرصتی است که عمیقا آن را گرامی می‌دارم. اگر من به مدت ۲۰ سال از فیلمسازی منع شده‌ام، دستکم می‌توانم از راهی دیگر در لذت ساخت فیلم سهیم باشم.»

آکادمی اسکار امسال از ۲۶۷ چهره هنری برای عضویت دعوت به عمل آورده بود. دعوت به عضویت جعفر پناهی برای ساختن دو فیلم "دایره" و "این یک فیلم نیست" در دو بخش کارگردانی و مستند بوده است.

افزون بر آقای پناهی نام ۱۴ کارگردان دیگر از جمله استیو مک کوئین، کاترین هاردویک و تاد فیلیپس در میان دعوت شدگان امسال به چشم می‌خورد.

جعفر پناهی به اتهام "‬اجتماع، تبانی و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی" به ۲۰ سال محرومیت از فیلم‌سازی، ممنوعیت خروج از کشور و مصاحبه با رسانه‌های داخلی و خارجی محکوم شده است. امسال در جشنواره برلیناله فیلم "پرده" ساخته مشترک جعفر پناهی و کامبوزیا پرتوی برنده جایزه خرس نقره‌ای برای بهترین فیلمنامه شد.

دیتر کاسلیک، رئیس برلیناله، ضمن دعوت از جعفر پناهی برای شرکت در این جشنواره از مقامات ایرانی خواسته بود که امکان سفر این کارگران را به شهر برلین فراهم کنند، اما آقای پناهی در نهایت اجازه خروج از ایران را نیافت.



جعفر پناهی در ایران به ۲۰ سال محرومیت از فیلم‌سازی و ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده است



سال گذشته نیز "این یک فیلم نیست" ساخته جعفر پناهی با همکاری مجتبی میرتهماسب در جشنواره کن به نمایش درآمد که با استقبال خوب منتقدان روبرو شد.

فیلم "پرده" روز سوم ژوئیه امسال (۱۲ تیر) در جشنواره فیلم شهر پراگ، پایتخت جمهوری چک، به نمایش درآمد و آقای پناهی از طریق اسکایپ با حاضران سخن گفت. این جشنواره در سال ۲۰۰۱ با حضور جعفر پناهی مروری بر آثار این کارگردان ایرانی داشت.

>
رأی دهید
happy girl - تهران - ایران
آقای پناهی تنها چیزی که می تونم به عنوان همدردی بگم اینه که: واقعا متاسفم....
دوشنبه 17 تير 1392 - 05:04
فريادزيره آب - اهواز - ایران
به کوری چشم بسیجی ها؛بقول شاعردهانم رامی دوزیدفکرم را چه میکنید
دوشنبه 17 تير 1392 - 10:29
داماهی - بندرعباس - ایران
تا آدم فروشان وبیشرفانی مثل ده نمکی هستند حکومت نیازی به جعفرها ندارد.
دوشنبه 17 تير 1392 - 11:51
Kamran631 - لیون - فرانسه
درود بر شرف این فیلمساز شجاع. کاش مسعود کیمیاییِ و دیگر به اصطلاح کارگردان‌های ایرانی‌ یک ذره شهامت و صداقت جعفر پناهی رو داشتند.
دوشنبه 17 تير 1392 - 13:36
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
Kamran631 - لیون - فرانسه- با درود و تایید حرفهای شما! از مسعود کیمیائی سازشکار نوشتید و نمیدانم مثل خودم شاید از رادیو فردا شنیدید که داریوش مهرجوئی کارگردان باارزش (؟) در قبل از انتخابات به نفع قالبیاف جبهه گرفت و توصیه رای دادن به او را کرد. تصورش را بکنید به قالیباف چماقدار و سگ هار رژیم فاشیستی ملاها که اعتراف خودش هست بر پشت موتورها سوار میشده و چماق بر سر مردم میکوبیده! من که اینرا شنیدم بدجوری متاسف شدم که برای اجازه کار و یک لقمه نان درآوردن بعضی ها چطور ارزشهای انسانی خودشان را زیر پا میگذارند. درود برهمه هنرمندانی که خود را به این رژیم نفروختند و مقاوم ایستاده اند! مرگ بر هرچه سازشکار و فرصت طلب خودفروش!
دوشنبه 17 تير 1392 - 17:24
paksan - آمریکا - آمریکا
درود بر شرف این هنرمند واقعاً باید این عزیزان و سایر عزیزانی که در زندانهای حکومت لرزان اسلامی هستند ودیکتاتور از ترس افشای تقلب انتخابات88 آنها رو زندانی و محروم و تبعید کرده قدردانی کرد باید نام آنها رو طلا گرفت که در کشور آزاد اسلامی در کشور دیکتاتور بزرگ چنین مردانه حرف حق رو زدند و کوتاه نیامدند
دوشنبه 17 تير 1392 - 21:35
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.