عجیب ترین مراسم روز مادر در دنیا
آداب و رسوم بعضی از ملت های دنیا برای بزرگداشت روز مادر جالب و خواندنی است. رسومی که البته ریشه های شکل گیری شان هم در نوع خود جالب است.
به گزارش مجله مهر، روز مادر در دنیا، از جمله روزهای مناسبتی است که تقریبا در تمام کشورها و در روزهای مختلفی از سال جشن گرفته می شود. جشن هایی که البته انگیزه ها و مراسم جالب و بامزه ای هم دارد. گزیده ای از این رسم های جالب را بخوانید:
استرالیا: روز گل داوودی
روز مادر استرالیایی ها با یک ملاقات زنانه شکل گرفت. سال ۱۹۲۴وقتی «جانت هیدن» ساکن سیدنی ، به بیمارستانی در نویینتون رفت، بیمارانی را دید که همگی مادرانی بسیار تنها و فراموش شده بودند؛ او برای اینکه آنها را خوشحال کند سعی کرد که از سوی بچههای مدرسههای اطراف و مراکز تجاری محلی، نیروی پشتیبانی جمع آوری کند تا کمک مالی کافی برای دادن هدیه به تمام آن مادران تنها، فراهم شود. سال به سال میزان کمک جمع آوری شده توسط مراکز تجاری محلی و حتی شهردار بیش تر شد تا جایی که امروزه، در روز مادر، هدیه دادن به مادران بسیار معمول شدهاست.
جالب است بدانید مردم استرالیا، معمولاً در روز مادر صبحانه را برای مادر خود به رختخواب میآورند و به طور سنتی در روز مادر به مادرشان گل داوودی را که ویژه فصل پاییز است هدیه میدهند.
ژاپن: میخک برای تولد ملکه
در ژاپن در دوره شووا، روز مادر، زادروز ملکه کوگو مادر امپراتور آکیهیتو بود؛ در روز ۶ مارس. گرامی داشت روز مادر در سال ۱۹۳۱ زمانی که اتحادیه زنان شاهنشاهی تشکیل شد، مورد بحث قرار گرفت.
در سال ۱۹۳۷ اولین جلسه «ستایش مادران» در ۸ مه برگزار شد و حدود سال ۱۹۴۹، جامعه ژاپن تصمیم به جشن گرفتن روز مادر در دومین یکشنبه ماه مه گرفت؛ مانند دیگر کشورها. امروزه در روز مادر مردم به یکدیگر انواع گل مانند میخک و رز را به عنوان هدیه میدهند.
کشورهای عرب: سرود سنتی به یاد مادر بیوه
روز مادر در بیشتر کشورهای عربی روز ۲۱ مارس است. اما ماجرای نامگذاری این روز هم جالب است: روزنامه نگاری مصری به نام «مصطفی امین» داستان مادر بیوهای را شنید که تمام زندگی اش را صرف بزرگ کردن پسرش کرد تا روزی که پزشک شد، ازدواج کرد و بدون آنکه یادی از مادرش کند و از او حق شناسی کند او را تنها گذاشت؛ این امر امین را بر آن داشت تا روزی با نام روز مادر را به همه معرفی کند.
فکر او ابتدا بوسیله رئیس جمهور وقت جمال عبدالناصر، به سخره گرفته شد ولی پس از آن او کم کم مجبور به پذیرش این روز شد و در نهایت روز مادر برای اولین بار در ۲۱ مارس ۱۹۵۶ جشن گرفته شد. عرب ها در این روز سرودهای سنتی برای مادران میخوانند و این رسم در میان همه کشورهای عربی معمول و مشهور است.
نیکاراگوئه: روز مادر شوهر
روز مادر اهالی نیکاراگوئه در حقیقت روز «مادرشوهر» است. در این کشور روز مادر یا «Día de la Madre» از سالهای اول دهه ۱۹۴۰ در ۳۰ ماه می جشن گرفته میشود؛ آن هم به دلیل اینکه رئیس جمهور وقت نیکاراگوئه یعنی «آناستازیو سوموزا گارسیا» روز تولد مادر شوهرش، خانم «کازیمیرا ساکازا» را به عنوان روز مادر در این کشور اعلام کرد.
فرانسه: فقط مادرانی که زیاد بچه دارند
سالهای پایانی قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم در فرانسه، فرانسه با مشکلی به نام کاهش جمعیت مواجه بود. سیاست مدیران این کشور این بود تا از مادران خانوادههای بزرگ قدردانی شود.
در سال ۱۹۱۸ در شهر لیون اولین «روز مادران» جشن گرفته شد. تغیر در این جشن سبب شد تا «روز ملی مادران خانوادههای پرجمعیت» در فرانسه به راه بیفتد.
در سال ۱۹۲۰ دولت فرانسه با دادن نشانهای افتخار به مادران خانوادههای بزرگ، این روز را به عنوان روز مادران خانوادههای بزرگ، رسمی کرد.
در سال ۱۹۵۰ هم قانونی تصویب شد که به واسطه آن به طور رسمی از مادران فرانسوی قدردانی میشد و مبلغی به آنها پرداخت میشد. اما پس از آن و با پایان ساست های افزایش جمعیتی در فرانسه، از مادران خانواده های کم جمعیت هم قدردانی می شود.
یوگسلاوی: زندانی کردن مادران
عده ای از مردم یوگسلاوی سابق هم در ماه دسامبر یک روز را به نام " ماتریس " جشن می گرفتند. در این روز دختران و پسران جوان در سکوت و آرامش کامل دست و پای مادر خود را در حالی که خواب بود، می بستند و مادر زمانی که بیدار می شد با دادن هدایای کوچکی که در زیر بالش خود مخفی کرده بود خود را آزاد می کرد.
روز مادر جنگی
در بعضی کشورها هم روز مادر با رسوم مرتبط با جنگ گره خورده است. رومیان قدیم در روز مادر سلاحها را می شکستند و بدون سلاح به پابوسی مادران خود می رفتند و این کار چنین معنی داشت که هیچ مادری راضی نیست که سلاحی در جهان باقی بماند و فرزند خویش یا دیگری به آن کشته شود.
اهالی بولیوی هم برای انتخاب روز مادر، روزی را برگزیده اند که زنان این کشور در جنگ ویژه ای شرکت کرده بودند و به پاس این حضور، سالگرد این جنگ در بولیوی به نام روز مادر شناخته می شود.