طعم تلخ انتخابات

دکتر بهروز بهبودی   


جامعه ای که از خود تحرک نشان ندهد، نمی تواند بازخواست کند، نمی تواند ادعایی در مقابل بی عدالتی ها داشته باشد، نمی تواند از حکومت بپرسد و باید به دخمه های ترس بخزد. امروز تنها نشانه باقی مانده از جمهوریت نظام، فعل انتخابات است ...

بگذارید حرف آخر را در همین ابتدا بزنم؛ برخلاف آنچه بسیاری می پندارند و برخلاف نامگذاری امسال توسط رهبر، بی شک بسیاری از دست اندرکاران  در امر انتخابات در ایران خواهان عدم حضور مردم در پای صندوق های رای هستند به نظر من علت نامگذاری امسال جدای از نگرانی های رهبر جمهوری اسلامی برای شرکت یا عدم شرکت مردم در انتخابات، به سبب نگرانی های نامبرده برای تلاش کسانی هم هست که از او حرف شنوی ندارند و می کوشند تا با بی تفاوت کردن مردم زمینه های عدم حضورشان را در عرصه فراهم کنند.


این سخن به این معنا نیست که رهبر ایران به انتخابات آزاد و سالم اعتقادی دارد و می خواهد تا با کشاندن مردم به عرصه آنها را در سرنوشت کشور شریک کند، اصلا و ابدا! سید علی خامنه ای هم می خواهد تا با کشاندن مردم به عرصه، برای نظام خود مشروعیت بخرد و همه جا جار بزند که مردم با انقلاب و نظام هستند. انتخابات در نگاه او بهانه ای برای مشروعیت دادن به حضور دیکتاتوری است به همین دلیل بسیاری چه در داخل و چه در خارج خواهان تحریم انتخابات هستند و هرکسی که مردم را به حضور در انتخابات تشویق کند، خائن و عامل جمهوری اسلامی می خوانند.
مخالفان بر این عقیده اند که انتخابات امسال هم مهندسی خواهد شد و  سرانجام نام کسی که حکومت می خواهد از صندوق ها بیرون خواهد آمد. این نظر اشتباه نیست اتفاقا به گمان من همه کوشش ها به کار گرفته شده اند تا فردی که مورد تایید حکومت است به ریاست جمهوری برسد. موضوع انتخابات در ایران و تقلب در آن چیز تازه ای نیست. جز چند مورد همواره انتخابات در جمهوری اسلامی با تقلب همراه بوده است البته با شدت و ضعف. شدت و ضعف آن هم معمولا به میزان حضور مردم بستگی داشته است.
به یاد داریم که در دوره هفتم انتخابات ریاست جمهوری  هم مردم می گفتند به خاتمی رای می دهیم و اسم ناطق نوری از صندوق ها بیرون خواهد آمد. با این حال در آن دوره میزان حضور مردم به اندازه ای بود که اقتدارگرایان را پس زد. شاید گفته شود همین میزان از حضور در دوره قبل هم اتفاق افتاد و مردم با همه وجود به میرحسین موسوی رای دادند اما پس از آن نام اعجوبه ای به نام احمدی نژاد از صندوق ها بیرون کشیده شد. بی شک رژیم که دوره خاتمی را درک کرده بود و تجربه های لازم را اندوخته بود در این دوره از آن خطای استراتژیک جلوگیری کرد اما دستاوردهای این تقلب و بی آبرویی برای مردم هم کم نبود، البته برای رسیدن به این دستاوردها هزینه هم دادند، هزینه هایی بسیار زیاد.
با این همه به یاد داریم چه اتحادها و دلبستگی هایی میان مردم در داخل و حتی خارج به وجود آمده بود. بسیاری از مخالفان که حتی از میرحسین موسوی و کروبی دل خوشی نداشتند به حمایت از نهضت مردم برخاستند و دنیا را وادار کردند تا در برابر درندگی های جمهوری اسلامی موضع گیری کند. تنگناهای به وجود آمده امروز برای رژیم که حتی رهبر را وادار به سازش و مذاکره با آمریکا می کند حاصل فشارهایی است که به دلیل حضور مردم در صحنه به وجود آمده است.
امروز کیست که نداند نام جمهوری اسلامی زشت تر از گذشته در مجامع بین المللی برده می شود و باز کیست که نداند بخش عمده این موضوع در نتیجه اعتراضات مردم در انتخابات سال 1388 و درندگی های رژیم در برابر مردم اتفاق افتاده است. همه دنیا اعمال جمهوری اسلامی را در سرکوب مردم تقبیح و محکوم کرد اما به راستی اگر مردم در صحنه حضور نداشتند این اجماع جهانی در مقابل جمهوری اسلامی شکل می گرفت و پیش از آن مردم می توانستند مطالبه ای از این حکومت خونخوار داشته باشند؟
علیرغم تبلیغات داخلی، دنیا می داند که جمهوری اسلامی در نگاه مردم مشروعیتی ندارد بنابراین حضور مردم را برخلاف سران نظام به معنای حمایت از این حکومت غیر انسانی نخواهد گرفت اما در آنسو مردم هم نباید به سرنوشت خود بی اعتنا باشند.  البته نباید منکر کم کاری دنیا در برابر سرنوشت مردم ایران نیستم با این همه امروز شرایط در مقایسه با گذشته بسیار تغییر کرده است. حضور و اعتراض مردم آنچنان لرزه ای بر جان سردمداران نظام انداخت که هنوز هم خواب خوش ندارند و دائم مدعی خوابانیدن آتش فتنه ای هستند که به ادعای خودشان مرده است. این ادعا نشان دهنده نگرانی ها و اضطراب های مدعیان از حضور دوباره مردم در صحنه است. 
کسانی که بخصوص در خارج از کشور مردم را به عدم حضور در انتخابات تشویق می کنند آیا به یاد ندارند که نتیجه عدم شرکت مردم در انتخابات مجلس نهم چه شد؟ مجلسی یکدست و بله قربان گو که همراه با دولت احمدی نژاد شده و در بهترین حالت در مقابل همه غارت ها و چپاول ها سکوت کرد و تنها افتخارش ولایتمداری و حرف شنوی از آقا بوده است؟
در نگاه من عدم حضور مردم مملکت را دو دستی و در نهایت آسانی تقدیم تمامیت خواهانی نظیر باند مصباح یزدی کرده است و خواهد کرد. امروز ورزشکاران و هنرمندان کشور متوجه این خلاءهای به واسطه کنار کشیدن های خود شده اند. آنها می دانند اگر به صحنه بیایند می توانند جلوی تکتازی های اقتدارگریان و عوامل سپاه را بگیرند. واقعا کسی می تواند بگوید فلان هنرمند به خاطر قدرت در انتخابات شورای شهر ثبت نام کرده است؟ بی شک این دسته از افراد جامعه که از قضا از فرهیختگان هم هستند دریافته اند که تقدیم عرصه به آلودگان و بله قربان گوهای فرومایه چه به روز کشور ـ و در حوزه تخصص آنها سینما و هنر ـ آورده است بنابراین وارد صحنه شده اند تا از این غارت گری ها به سهم خود جلوگیری کنند.آیا می توان گفت این هنرمندان که در میان مردم هم محبوبیتی دارند برای کمک به جمهوری اسلامی به میدان آمده اند؟ آیا باید آنها را خائن وعامل و جاسوس حکومت خواند؟
دعوت مردم به ماندن در خانه ها آنها را از حق و حقوقشان دور خواهد کرد و به انسان های محزونی تبدیل می کند که در تاریکی نشسته و از ترس غارتگران حکومتی به امید دستی هستند که پیدا شود و طومار جمهوری اسلامی را در هم بپیچد. اعتراض های مدنی در صورتی شکل می گیرد که مردم پیش از آن خود را به حکومت اثبات کرده باشند. حق گرفتنی است و تاریخ، نمونه های فراوانی را از این حق گرفتن ها در حافظه دارد.
جامعه ای که از خود تحرک نشان ندهد، نمی تواند بازخواست کند، نمی تواند ادعایی در مقابل بی عدالتی ها داشته باشد، نمی تواند از حکومت بپرسد و باید به دخمه های ترس بخزد. امروز تنها نشانه باقی مانده از جمهوریت نظام، فعل انتخابات است، انتخاباتی که بخش عمده ای ازحکومت برای عدم شرکت مردم در آن برنامه ریزی های فراوانی می کنند تا بهتر بتوانند خواسته های خود را بر کشور تحمیل کنند. بی تفاوتی تنها خواب خود مردم را پریشان تر و زندگی شان را سخت تر و دنیا را به کام دیکتاتورها می کند. چرا مردم باید همین فرصت باقی مانده را هم با دست خود به حاکمان مستبد تقدیم کنند، حاکمانی که چیز بخشیده شده را دوباره به آنها پس نمی دهند.
برخلاف تصور بسیاری از افراد حضور مردم خواب حاکمان جمهوری اسلامی را آشفته تر می کند به همین دلیل است که رهبر ایران در سال گذشته از تبدیل نظام جمهوری به پارلمانی سخن گفته بود تا خیال خود را برای همیشه راحت کرده باشد. حضور در انتخابات به معنای همراهی با جمهوری اسلامی نیست بلکه به معنای جلوگیری از یکه تازی تمامیت خواهانی است که در نبود مانع به راحتی جیب ها را پر می کنند و سرمایه نسل های آینده را به باد فنا می دهند.
بهروز بهبودی
ونکوور – شنبه  ۷ اردیبهشت ۱۳۹۲
27- April- 2013 

رأی دهید
sorosh azadi - استکهلم - سوید
درود،. این آقای بهبودی یا خأین هستند یا نادان! که فکر نمیکنم مورد دوم صادق باشه. امیدوارم بیش از این دیگه ایشون به شعور مخاطب توهین نکنند.
شنبه 7 اردیبهشت 1392 - 17:47
mehr47 - تهران - ایران
بر خلاف نظر جنابعالی با هر توجیهی که دارید شرکت در این نمایش مسخره و بی سر و ته بازی در زمین رژیم آخوندی ست. هیچ کس حتی با توجیه مسخره آقا کارمندیم ، بابا زن و بچه داریم ، ترم آخرم ، میخوام استخدام شم، ... نباید در سیاه بازی آخوندی شرکت کند. رژیم به مردم فقط بعنوان عدد نگاه میکند آنهم عدد صفر در مقابل یک!!!!!! پس نه به انتخابات
شنبه 7 اردیبهشت 1392 - 18:29
fv007 - دوسلدورف - المان
آقای دکتر شما خودت رأی میدی؟ به کی‌ می‌‌خوای رأی بدی ؟ وقتی‌ همه کاندیدا منتخب رهبر هستند.........
شنبه 7 اردیبهشت 1392 - 18:47
mohsen_raja - تهران - ایران
آقای دکتر؛ شما هم اجازه بدید حرف آخر را در همین ابتدا بزنم؛ مزخرف گفتید، یعنی اخیرا زیاد مزخرف می‌گویید. البته ناگفته نماند که اگر بخواهم از زبان مقام عظما به مقاله شما نقدی بنویسم فقط باید بگویم: آورین، آورین، خداوند به شما توفیق عنایت فرماید آقای دکتر؛ اجرکم من الله. حالا اگر بخوام دقیقا حسی که خودم از خوندن مقاله شما بهم دست می‌ده رو براتون بازو کنم، دقیقا همون حسی هست که موقع خوندن خطبه‌های نماز جمعه به امامت احمد خاتمی و احمدجنتی بهم دست میده. یعنی لازمه که اول چند تا پیک عرق سگی بخوری و بعد اونو بخونی و یا اینکه اول بخونی و بعد چند قرص مسکن و آرام‌بخش بخوری. من یه دوستی دارم که الان با خوندن مقاله شما تصمیم گرفت بره رای بده، فقط مونده که از بین فلاحیان، پورمحمدی، حداد عادل و باهنر به کدوم رای بده. به نظر شما کدام یکی اصلح‌تره؟ نظر کدوم یکی به نظر آقا نزیکتره؟ کدوم یکی می‌تونه اون حداقل خواسته‌ها مون رو برآورده کنه(بقول خودتون). راستی، الان قیمت هر رای توی بازار چنده؟ من اهل معامله هستم، با دوستان و آشنایان روی هم صد و چهل پنجاه تا رای داریم، قیمت بده اگر می‌صرفه ما هم تبلیغات رو شروع کنیم.
شنبه 7 اردیبهشت 1392 - 19:33
morid - بوشهر - ایران
ای بابا!!بازم این ..... پیداش شد!!!
شنبه 7 اردیبهشت 1392 - 19:59
shima-irani - گلاسکو - اسکاتلند
جامعه ای که از خود تحرک نشان ندهد، نمی تواند بازخواست کند، نمی تواند ادعایی در مقابل بی عدالتی ها داشته باشد، نمی تواند از حکومت بپرسد و باید به دخمه های ترس بخزد. امروز تنها نشانه باقی مانده از جمهوریت نظام، فعل انتخابات است ...
شنبه 7 اردیبهشت 1392 - 20:00
mehdi_shah80 - خرم آباد - ایران
به واقع تنها راه ممکن است.من فکر می کردم با این اوضاع شرکت در انتخابات بی فایده است ولی با این مطالب دکتر بهبودی نظرم تغییر کرد.تنها گزینه ی مناسب در حال حاضر آقای خاتمی است. ایشان بایستی ثبت نام کنند.در صورت رد صلاحیت ما مردم ایران می بایست نام ایشان را در برگه رای نوشته تا به حکومت نشان دهیم فصل الخطاب ملت است نه رهبر.
شنبه 7 اردیبهشت 1392 - 20:15
mohsen_raja - تهران - ایران
((امروز ورزشکاران و هنرمندان کشور متوجه این خلاءهای به واسطه کنار کشیدن های خود شده اند. آنها می دانند اگر به صحنه بیایند می توانند جلوی تکتازی های اقتدارگریان و عوامل سپاه را بگیرند.)) آقای دکتر منظورت کدوم هنرمندی هست که به صحنه اومده تا جلوی تکتازی اقتدارگرایان رو بگیره؟ افسانه بایگان؟ همونی که چند وقت پیش صف اول دستمال بدستان بود و برای دست‌بوسی و پابوسی خدمت مقام عظما رسید؟!!! از کدوم ورزشکاری می‌گی که قراره به صحنه بیاد تا جلوی تکتازی عوامل سپاه رو بگیره؟ حمید سوریان؟! همونی که در اوج اعتراضات و کشتار مردم در سال 88، مدال قهرمانیش رو تقدیم احمدی‌نژاد کرد؟!!! زرشک، جدن که زرشک! همه کسانی که در جمهوری اسلامی کاندیدا می‌شن و همه کسانی که مردم رو تشویق می‌کنند که در این نمایش مسخره شرکت کنند و همه اونهایی که گوش می‌کنند و رای می‌دهند(خصوصا این دوره) رو فقط باید امیدوار باشیم که یکی مانند تیمور لنگ پیدا بشه و از کله‌های پوکشون مناره بسازه تا هم خودشون راحت بشن و هم شرشون از سر ما کم بشه.
شنبه 7 اردیبهشت 1392 - 20:18
دلمرده - تهران - ایران
من که متوجه نشدم اینکه فرضا 40میلیون نفر در انتخابات شرکت کنن و اکثرا به شخصی غیر از نماینده ی حاکمیت رای دهند و فردای انتخابات نام حداد عادل یا لاریجانی یا هر بله قربان گوی دیگری به عنوان رئیس جمهور اعلام شود و این حضور مردم را به معنای تایید حزب حاکم قلمداد کنند چه چیزی نصیب ملت بیچاره میشود؟آیا فردار انتخابات دوباره باید بریزیم تو خیابونها و با کهریزک و امثالهم طرف بشیم؟؟؟خامنه ای اگر از حضور گسترده ی مردم متضرر میشد درخواست مشارکت حد اکثری نمیکرد!!حزب حاکم فقط به دنبال تایید خود است و برای رای مردم تره هم خورد نخواهد کرد.به نظر من تنها راه مردم نافرمانی مدنی است همین
شنبه 7 اردیبهشت 1392 - 20:54
karkas - اصفهان - ایران
بچها کسی‌ این .... رو تو کانادا میشناسه چی‌ کار هست ..
شنبه 7 اردیبهشت 1392 - 20:54
karkas - اصفهان - ایران
تو این ۳۴ سال کی‌ مردم رفتن پا صندوق رای که بدش راضی‌ بودند که یمشت مزدور زیر میز بگیر از =آخوند دوباره میگند باید پا صندوق ملت ۷۰۰۰ ساله ایران کی‌ میخوان شور سیاسی خودشونو نشون بدند ....
شنبه 7 اردیبهشت 1392 - 21:10
sting68 - گنبد - ایران
بهترین کاندیدا جناب آقای محسن رضایی هست و بس....................زنده باد وجدان های بیدار
شنبه 7 اردیبهشت 1392 - 17:55
آزاد10 - آلمان - المان
کاملا موافقم با این موضع ایشان. عدم حضور ما میدان را برای اقتدارگرایان باز می گذارد. خامنه ای دایم میگوید حضور مردم نشان همراهی مردم با اوست ولی منظورش اینست که فقط همراهانش در انتخابات شرکت کنند که بی درد سر فرد مطلوب از صندوق در آید و نیازی به هزینه های تقلب و مهندسی انتحابات نباشد. حضور ما حداقل عرصه را بر دیکتاتورها تنگ میکند حتی اگر منجر به پیروزیمان نشود. با انفعال هیچ چیزی اطلاح نمیشود. انفعال باعث تشجیع دیکتاتورها میشود تا اینکه مردم به تنگ آمده و انقلاب کنند و انقلاب روز از نو ...
شنبه 7 اردیبهشت 1392 - 18:29
sting68 - گنبد - ایران
کاندید برتر و اصلح در این دوره کسی نیست جز((( اقای محسن رضایی عزیز )))
شنبه 7 اردیبهشت 1392 - 22:02
maziyar1976 - اصفهان - ایران
هیچی‌ دادا مزدور کراواتی.آره به قول این حجت اسلام بهبودی بریم رای بدیم ،بعدم بریم تظاهرات .یک عده مونم بریم تو کهریزک کمک کنیم تا اونها دست تنها نباشند تا این رژیم بهتر رسوا بشه چون اونها اگه دست تنها باشند نمیتونند به خوبی‌ شکنجه کنند.خسته می‌شند گناه دارند.مولا حسنی ۲ از کانادا.
شنبه 7 اردیبهشت 1392 - 22:47
dkdk - اسلیس - دانمارک
از اینکه کاربران فهیمی در این سایت هستند که متوجه این .... هستند خوشحال هستم.این .... فکر میکنه ملّت ایران فهم ندارند و در تمام بیانیه‌ها به وضوح به شعور ملّت ایران توهین کرده.آخه بهروز.... شاید تو ..... اما مردم ایران فهیمتر از آن هستند که فرد.... مثل تو بخواهد راهنما و معلم آنها باشد.هر کسی‌ که نام دکتر را یدک میکشد حتماً نباید انسان فهیمی باشد.تو دقیقا مثل ....
شنبه 7 ارديبهشت 1392 - 23:28
فريادزيره آب - اهواز - ایران
جان خودم این بهبودی یکی از اعضای نفوذی سپاه در خارج است؛خرم آباد باهات موافقم اگه خاتمی ردصلاحیت شد باید اسمشو توی برگ رای نوشت
شنبه 7 ارديبهشت 1392 - 23:35
maziyar1976 - اصفهان - ایران
آنجا که آزادی نیست.... اگر رای دادن چیزی را تغییر می داد ... مطمئن باشید که اجازه نمی دادند تا رای دهید
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 01:28
leona - لندن - انگلیس
چقدر باید بی غیرت و ابلهه باشی که بعد از اینهمه جنایت و کشتار و شیشه نوشابه بری رای بدی.
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 01:40
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
1) اولاً آقای بهبودی باید بهتر از هر کسی بداند که در ایران هیچوقت انتخابات نبوده بلکه همیشه انتصابات بوده و سران جنایتکار حکومت ننگ اسلامفاشیستی مهره ها و نوکران حلقه به گوش خود را بر سر پستهای مختلف اجیر کردند و هنوز هم میکنند. اگرچه برخی مردم ساده و ناآگاه و خوشباور هم فریب بازیهای سیاسی رژیم پلید آخوندی را خوردند و در انتخابات فرمایشی هم شرکت کردند که همش برای سیاهکاری مردم بوده و هست که رژیم بگوید: ببینید مردم حق انتخاب دارند. جای تاسف و نگرانی است که آقای بهبودی هم خام و فریبخورده شدند و در صف رهبر ضد ایرانی قرار گرفتند و با خامنه ای جنایتکار همصدا شدند که دو روز پیش خواستار شرکت گسترده مردم در انتخابات شد تا مشت محکمی بر دهان ما مخالفین رژیم فاشیستی ملاها بزنند. اشتباه فکری بهبودی که میگوید: امروز تنها نشانه باقی مانده از جمهوریت نظام، فعل انتخابات است.یعنی آقای بهبودی حکومت فاشیستی اسلامی را بعنوان جمهوری قبول دارد و به رسمیت میشناسد که واقعاً شرم آور است و خجالت دارد. ادامه در 2
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 02:31
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
2) آقای بهبودی یادشان رفته که از پایه های اساسی جمهوریت اولاً آزادی احزاب است و فعالیت آزاد رسانه های کشور و گروهای سیاسی مختلف تا مردم واقعاً با شنیدن نظرات آزادنه مختلف بطور آزاد هم حق انتخاب داشته باشند، نه در رژیمی که همه رسانه ها زیر کنترل و سانسور شدید حکومت دیکتاتوری ملاهاست و دهان هر فرد مخالفی را به زور اسلحه و بگیر و ببند میبندند. مگر همین دیروز نخواندید که حتی رئیس جمهور کشور احمدی نژاد را سرداران پاسداران مزدور تهدید کردند که اگر رویت را زیاد کنی پدرت را درمیآوریم. در رژیمی که بدستور رهبری و دیگر مراجع تقلید برای حفظ نظام حتی دروغ و تقلب و قتل و ترور واجب شرعی است حرف از انتخابات زدن واقعاً مسخره نیست آقای بهبودی؟ توصیه شرکت مردم در انتخابات یا از روی خام بودن و نادانی فرد توصیه کننده است یا باید به حساب وابستگی و طرفدار رژیم ملاها بودنش گذاشت. که هر دو از دید ما طرفداران دمکراسی واقعی و رهائی ایران از شر رژیم دیکتاتوری اسلامی محکوم است! ادامه در 3
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 02:31
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
3) فایده شرکت مردم در انتخابات جعلی چیه وقتی که مزدوران رژیم خودشان مسئول نظارت بر انتخابات هستند و خودشان هم نتیجه را سر میز مصلحتگری خودشان به دلخواه خودشان تغییر و تعیین و جعل میکنند؟ یعنی حرف و انتخاب مردم به پشیزی نمی ارزد! بقول مسئولی از روسیه که میگفت مهم نیست که مردم روسیه چی یا کی را انتخاب میکنند، مهم آنست که چه کسی ( از خودمان! ) نتیجه آراء را تنظیم میکند و نهایتاً اعلام میکند. یعنی دستکاری انتخابات حتمی است و مسئول برگزاری و نظارت انتخابات که توسط خود دولت و خودیها تعیین میشود در نهایت تصمیم گیرنده هستند. کلمه انتخابات را در کشورهایی با سیستم دیکتاتوری مثل روسیه و چین و ایران بکار بردند واقعاً مضحک است. آقای بهبودی حداقل خواستار حضور ناظران بیطرف بین المللی بر انتخابات ایران را هم نمیشود که حداقل نشان دهد به این رژیم ملاها نمی شود اعتماد کرد و هردو، هم ریش و هم قیچی را دست ملاها میدهد که خودشان ببرندند و خودشان هم بدوزند. آفرین به فهم دمکراسی و جمهوریت آقای بهبودی نخبه سیاسی طرفدار دمکراسی! ادامه در 4
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 02:31
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
4) حالا چرا آقای بهبودی این اواخر به چنین سقوط اخلاقی و سیاسی جدید رسیدند که میخواهد رژیم ضد ایرانی ملاها در ایران به حیات ننگش ادامه بدهد جای سوال است و غیر قابل بخشایش و شرم آور و به حساب ایشان مینویسیم که کاملا دارد حس بی اعتمادی و شک ما را برمیانگیزد که ایشان واقعاً مخالف رژیم ملاها باشد؟ ولی هنوز دیر نشده که از اشتباه فکری بیرون بیاید و توصیه به شرکت در انتخابات نمایشی که همانا انتصابات است را دیگر نکند! مردم بیچاره ناآگاه ایران 34 سال توسط این رژیم ضد ایرانی بازی خوردند و هنوز دارند بازی میخورند و فریبشان میدهند. حالا آقای بهبودی هم برایشان دوباره نسخه فریبخورده گی میپیچد و میگوید به راهتان ادامه بدهید. شرکت در انتخابات زمانی ارزش دارد که واقعاً انتخابات آزاد باشد نه جعل و تقلب شود.
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 02:31
کبالت - کرج - ایران
ای آقا هنر مندان و ورزشکارایی که مدالشون رو به حضرات میبخشن و رو سینه اسم فلان عرب رو چاپ میزنن فکر کردی میان که دیکتاتوری رو نابود کنن بابا اینا که هم تو مجلس و هم تو شورای شهر بودن و خواهند بود چه گلی به سر زدن این یا توهم تقدس صندوق از نوع مسعود خان بهنوده که فکر میکنه این امامزاده بلاخره باید انقدر رای تو صندوقش بریزم که خودش خجالت بکشه و معجزی بکنه یا شایدم ..
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 05:18
shahramareia - تهران - ایران
من رای نخواهم داد اگر کشورهای خارجی میخاستن کمک کنن همون موقع که گفتیم اوباما یا با ما یا با اونا امریکا بجای مردم دولت را انتخاب کرد الان دنبال منافع خودشه نه مردم ایران من رای نخواهم داد این رژیم دنبال اینه که حضور مردم را به رخ بکشه نه چیز دیگه ای تا پایه هاشو سفت کنه عدم حضور ما تلنگری خواهد بود بر وجدان خوابشان شاید بیدار شود رای دادن ما تاثیری در انتخاب فرد ندارد اما عدم حضور مااعتراض ما را نشان میدهد شاید فرجی شود پس رای نخواهیم داد انشالله
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 07:33
مهرتابان - تهران - ایران
برای اینکه نشون بدیم به دولت معترضیم لازم نیست بیایم تو انتخابات مسخره اینها شرکت کنیم که کاندیداهاش باید از فیلتر جنتی و رفقا عبور کنن ،لازمه که دوباره مصمم تر از قبل به خیابون بیایم، لازمه که صفهای طولانی مرغ و برنج رو به آکسیونهایی تبدیل کنیم تا حکومت بفهمه ما زنده ایم لازمه تو مترو و اینور و اونور اعتراض کنیم،لازمه که مردم بیکار شده و فقیر جامعه رو با خودمون همراه کنیم،لازمه آدمهایی که میان برای گرفتن داروی نایاب خودشون با قیمتهای نجومی با هم یکصدا بشن ،لازمه دوباره یک فراخوان تو تمام شبکه های ماهواره ای و اینترنت اعلام بشه،لازمه دسترسی مردم به اینترنت و ماهواره از خارج این مرزها ساپورت بشه نه اینکه الان دو ماهه وی پی ان قطعه و دولت با پارازیتهاش شاهرگهای اطلاع رسانی به مردم رو براحتی میبنده و شما آقای دکتر بجای تشویق برای شرکت در انتصابات بهتره برای اینترنت و ماهواره و اینجور چیزا لابی کنی.
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 07:34
shahramareia - تهران - ایران
اقای بهبودی یا پول گرفتی یا وعده هرکدام که باشد نشان از منافق بودن شما دارد اگر هم امید داری این انتخابات شلوغی ببار اورد خواب داری میبینی چوناین مردم از گرانی از افسردگی تا کمر تو گلن و نای حرکت ندارند پس رای نخواهیم داد
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 07:35
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
نمیدانم کی‌ رای دهندگان از خواب اصحاب کهف!! بیدار خواهند شد!! فرض کنیم شخصی‌ در کسوت ماهاتما گاندی کاندید شود!! ابتدا اینکه در دایره ی قدرت این رژیم حتی یک انسان صادق و جود ندارد و همه بنوعی آلوده هستند!! فرض کردیم که باشد---در پایان این چلاق علی‌ هست که اری میگوید یا نه! پس رفتن به مرکز انتخابات اثبات بی‌ رگی و حماقت و سیاهی لشگر بودن است!! بروید را ی دهید ولی‌ پالون فراموش نشود!!
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 08:40
vahid_ - گلاسگو - انگلستان
تحلیل های آقای بهبودی بر اساس آمار و ارقام نیست . چیزی نیست جز نظر شخصی و بازی با کلمات . آقای بهبودی معلوم نیست که در چه رشته ای تخصص دارند . ایشون در زمینه تجارت و داد و ستد آدم موفقی بودند ، ولی دلیل نمیشه که سیاستمداری و تحلیل گر موفقی باشند . در وب سایت ایشان نوشته در خارج فارغ تحصیل شدن ولی در چه زمینه ای . مشکل ایرانیا دقیقن همین هست \تحلیل و تجزیه بر اساس نظر شخصی که هیچ پای و اساس عقلی و منطقی ندارد \ تحلیل و تجزیه باید بر اساس حقایق و آمار ارقام باشه\ . ایشان میفرمایند مردم به پای صندوق ها بروند که صداشون به خارجیها برسه !!!! مگه خارجیها کیا هستن ،، فرشته نجات ایرانیا ،،برعکس خارجی ها با دیدن این مسائل داخل ایران بیشتر سوء استفاده میکنند . مثل محدود شدن ایران در عرصه بین الملل و بستن قرارداهای ننگین که دودش تنها چشم مردم میره و سودش جیب خارجیها .
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 09:06
babak.ae - ابوظبی - امارات
شرکت در انتخابات فقط مشروعیت دادن به نظام مفسد جمهوری اسلامیه.
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 09:30
شاهنشاه روحت شاد - تهران - ایران
کشور من تصویر یه پیرمردی رو داره که از صف پناهنده‌ها بیرون می‌آد و برای اینکه خستگیش رو در کنه روی علف‌ها دراز می‌کشه. روی علف‌هایی که توش یه مین ضد نفر خاک شده. کشور من شبیه اون مادریه که می‌بینه اونیفورم پسرش یه دگمه کم داره و با عجله دگمه رو می‌دوزه و بعدش پسرش رو خاک می‌کنه. کشور من تصویر یکی از رایج‌ترین فحش‌ها رو داره: ای لامصب بد مصب سگ مصب!.
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 09:38
vahid_ - گلاسگو - انگلستان
ایشان میفرمایند که مردم در انتخابات شرکت نکردند و مجلس و نظام یک دست شده . یعنی با شرکت در انتخابات، مجلس و نظام از یک دستی بیرون امده . در طول تاریخ ایران رییس جمهور و مجلس چه اختیاراتی داشتن . آیا همیشه پستهای مهم دولتی چه در کابینه وزارت و مجلس در اختیار سپاه و خامنه یی نبوده .حکومت ایران یک حکومت دیکتاتور نظامی هست که در راس ان خامنیی و سپاه قرار گرفته و مجلس و ریس جمهور عروسک خیمه شب بازی هستند و غرب هم گرگ در لباس گوسفند . مساله به این سادگی ها نیست . آیا واقعا این افراد تحلیل گر سیاسی هستند !!!! سوال مصاحبه سیاستمدران و فرهیختگان ایران \\ قربان شما قبل اینکه در مصاحبه شرکت کنی چند ساعت اختصاص میدی به مطا لعه ؟\ حالا این افراد همه سر شناس هستند .!! بعدا طرف میگه ما نباید اعتراض کنیم ،، !! این وضیت سیاستمدرا و تحلیل گر و مفسرای سیاسیمون هستند .حالا چه انتظاری از مردم دارید.
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 10:04
فامیله دور - تهران - ایران
خیلی خوشحالم که بیشتر بازدیدکننده های این سایت روشنفکر و باهوشند. من قبلا بازخوانی مقاله های این بابا رو گوش میکردم ولی الان بدون گوش کردن، یه دیس لایک برای این خاین زدم. واقعا که با این دوتا مقاله آخرش به همه ی مخاطباش توهین کرد. متاسفم واسه آدمای ترسو و مواجب بگیر و خاین !!!
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 10:31
ari jojeh - تهران - ایران
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان. آخوند از این هنرمندان تو آستین اش زیاد دارد، دو هزار پوند بده، ببین این که دکتره، حتا پروفسور اش هم برات بندری میرقصه.
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 03:51
dkdk - اسلیس - دانمارک
بهروز جان مرد باش و بگو چند ملیون دلار گرفتی که مردم را به رفتن به انتخابات دعوت کنی‌؟.تو یا نادانی‌ و یا خود فروخته.بالاخره تمامی کاندیدها از عاشقان و فرمانبرداران نظام هستند.حال که تو میگی‌ مردم بروند به انتخابات بهرحال یکی از خودشون رئیس جمهور میشه.پس .... اگر به حرف تو مردم به صحنه بیایند باید به یکی از کاندیدها رای بدهند و به هر که رای بدهند بازم نظام پیروز میشه.حال دکتر قلابی میبینی‌ که مزخرف میگی‌.لوطی گری لااقل خودتو ارزان نفروخته باشی‌.
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 05:51
sepherdad - سیدنی - استرالیا
من فکر می‌کنم رای ندادن هیچ چیزی رو عوض نمیکنه اما رای دادن چرا!! همین رای دادن بودن که رفسنجانی که زمانی شاه بود به هیچ تبدیدل کرد قدرت رای مردم رو دست کم نگیرید!!
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 17:11
raha1984 - هامبورگ - المان
به راستی ملّتی که حتی حق انتخاب نوع پوشاک و ظاهر خود را ندارد، به چه صورت میتواند رئیس دولت انتخاب کند!!!!!؟ ا
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 18:59
greentree - تهران - ایران
آقای بهبودی : ۱---خاک خراسان را با یک دهم قیمت دارند میفروشند به امارات ،،۲--جنگل‌های شمال را با نصف قیمت دارند میفروشند به قطر و امارات ...۳--دلار‌های نفتی‌ را به طور کامل بردند برای بانک‌های آمریکا و انگلیس ..۴---اقتصاد ایران را به طور کامل نابود کردند ...۵----محیط زیست که دیگه فاجعه هست .........باز هم بریم به این رژیم جهنمی رای بدیم!!!
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 19:49
sasan1309 - رفسنجان - ایران
منظورشان اینه شرکت کنند یا مشارکت نکنند؟
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 20:56
دانشجوی ایرانی - تهران - ایران
یه اصل که برام مهمه احترام به نظرات دیگرانه حتی اگه مخالف باشم!آقای بهبودی هم جزئی از مردم ایرانه و حق اظهار نظر داره!اون میگه شرکت کنید یه عده میگن نکنید!هر کسی شعور داره و خودش تصمیم میگیره!اما برای من که داخل کشورم و تمام جنبه ها رو نگاه میکنم شرکت در انتخابات در صورت حضور خاتمیه!یه چیزی که آقای بهبودی درست اشاره کردن اینه که حکومت خواهان شرکت طرفداری خودش و شرکت نکردن طرفدارای اصلاح طلب هاست!اگه خاتمی بیاد و رای بیاره پتانسیل بالایی خواهد داشت تا دور آینده مجلسم در اختیار بگیره و این میتونه جلوی تندرو هارو بگیره و مردم رو به خواستشون نزدیک کنه!
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 21:04
کبالت - کرج - ایران
اما اینکه میفرمایی حضور مردم خواب حاکمان رو آشفته میکنه هم از اون حرفاس نه عزیز برادر اینطور نیست اگه یه سر نمیتونی تشریف بیاری ایران حداقل همون تله ضرغام رو نزدیک انتخابات و روز انتخابات ببین که چه جنجال و تشویقی برای حضور مردم میکنن و همیشه حماسه حضور رو دلیل مردمی بودن نظام میدونن و حضور یکپارچه مردم شعارشونه چون خودشونم میدونن از این صندوق هرچی که در بیاد آزادی در نمیاد با هر جنگولک و شامورتی بازی و دایره دنبک و آزادی حجاب دو روزه و سرودهای ملی مردم رو تشویق به رای دادن میکنن حتی از شایعه انواع محرومیت از قبیل قطع دوزار یارانه کسانی که مهر انتخابات تو شناسنامه شون نباشه دریغ ندارن به هر حال مردم نه با تحلیل شما نه به کامنت رج زدن من تصمیم نمی گیرن اونی که نمیخواد رای بده یه دلیل داره اونی هم که رای میده هزار ویک دلیل برا خودش داره دیگه نه به خوبشون امیدی هست نه از بدشون گله ای.
یکشنبه 8 ارديبهشت 1392 - 23:19
potatis - مالمو - سوئد
دانشجوی ایرانی - تهران - ایران-شما احتمالا یا سنت کمه به یاد نمیاری یا آلزایمر داری و دچار فراموشی شدی، پس بزار من برات تعریف کنم،این آقای خاتمی که شما منتظری تا بیاد و مردم رو از شر ملا نجات بده(عجب طنزی! ملا بیاد مردم رو از دست ملا نجات بده!) در سال ۷۶ با رای ۷۰ درصد مردم رییس جمهور شد و در سال ۷۸ باز هم توسط رای مردم مجلس به کنترل اکثریت اصلاح طلبان درآمد و رییس مجلس (کروبی)هم بیشتر متمایل به اصلاح طلبان بود تا باند خامنه ای،در طول دوره ی ریاست جمهوری ایشان دو حادثه ی عظیم سیاسی رخ داد که جنگ بین مردم و حکومت بود، ۱- حادثه ی کوی دانشگاه با ۴ نفر کشته و زخمی شدن صدها نفر از دانشجویان که تنها یک تجمع ساده کرده بودند در اعتراض به توقیف روزنامه ی سلام، در ان مورد آقای خاتمی تنها از خشونت ها کمی انتقاد کرد(ان هم نه از خشونت لباس شخصی ها بلکه از هر دوطرف!)۲- قتل های زنجیره ای که بیش از هشتاد تن از روشنفکران و نویسندگان ایران توسط حکومت و رییس وزارت اطلاعات که توسط خود خاتمی گماشته شده بود به قتل رسیدند اما واکنش خاتمی تنها ماست مالی کردن این قتل ها و عبور از موضوع بود
دوشنبه 9 ارديبهشت 1392 - 00:59
potatis - مالمو - سوئد
نمونه های جالب دیگه: پس از مرگ صادق خلخالی که از بدنام ترین و قصاب مردم ایران ازش یاد میشه جناب رییس جمهور خاتمی در مراسم ختم ایشون حضور پیدا کرد و طی پیامی به تجلیل از بدنام ترین جلد مردم ایران پرداخت! یا مثلا همین دوسال پیش که اکثریت مردم انتخابات مجلس رو تحریم کرده بودند این سید خندان موزمار که پدر اصلاح طلبان ایران هم هست! در حوزه ی انتخابیه ی دماوند و فیروزکوه اقدام به انداختن رای خود کرد، در حالی که هنوز دو سال از ماجرای انتخابات ۸۸ و آنهمه کشته و زخمی و سرکوب و جنایت نگذشته بود، عزیز جان خاتمی بارها و بارها اعلام کرده که التزام عملی به ولایت وقیح و جمهوری منحوس اسلامی و قانون اساسی فاشیستی نظام داره و از هیچ تلاشی جهت حفظ نظام فروگذار نخواهد بود، حالا میشه بفرماید که شما چه هدفی از رای دادن به خاتمی یا اصلاح طلبان دارید؟
دوشنبه 9 ارديبهشت 1392 - 00:59
دانشجوی ایرانی - تهران - ایران
دوست عزیز potatis - مالمو - سوئد همه این ها رو که گفتی خودم میدونم ولی شما میتونی بگی مثلا ما رای ندادیم و اصول گراها اومدن سرکار بعد اونوقت قراره کی ما رو از دست اینا نجات بده؟دولت های خارجی؟آمریکا؟رضا پهلوی؟ایرانیان خارج از کشور؟یا مردم داخل ایران که فعلا جرات ندارن نفس بکشن؟همه این ها خیالات و وهمه و اگه کسی اینجوری فکر میکنه مطمئن باشید اشتباه فکر میکنه!حرف من اینه وقتی یه عده ایران رو به سمت رادیکالیسم بیشتر پیش میبرن برای اعمال دیکتاتوریشون گستاخ تر میشن و مردم رو تو فقر و بی خبری نگه میدارن تا قدرتشون رو حفظ کنن ولی اگه تنها کمی فضا و دسترسی به اطلاعات باشه مردم خودشون متوجه حقایق میشن!من از قدرت Globalization حرف میزنم!البته من نگفتم حتما رای میدم یکی از گزینه ها این میتونه باشه!
دوشنبه 9 ارديبهشت 1392 - 07:34
potatis - مالمو - سوئد
دانشجوی ایرانی - تهران - ایران-دوست عزیز مگه بالاتر از سیاهی رنگی هست؟ ۳۴ سال از عمر ننگین این حکومت میگذره، در طول تمام مدت این ۳۴ سال مردم در تمام انتخابات شرکت بالای ۵۰% داشتند به جز یکی، منظورم انتخابات دو سال پیشه، همین عدم حضور مردم پیام روشنی داد به جامعه ی جهانی و سبب شد بعد از ۳۰ و اندی سال دیگه دست از همکاری با این ملاها بردارند و طی همین دو سال با تحریم های بیسابقه عرصه رو بر این ملاها تنگ کردند به طوری که دیگه نمیتونند همچون گذشته دلار های نفتی رو خرج تروریست هایی مثل حزب الله بکنند و سوریه هم که کم کم داره از دستشون خارج میشه، غربی ها هم پس از ضعیف تر شدن ملاها دیگه مثل سابق لیلی به لالای این حروم زادگان نمیزارند، و با کوچکترین آتویی که از ملاها بگیرند (مثل برنامه ی هسته ای یا مساله ی حقوق بشر) فشار رو بیشتر میکنند و سبب رام کردن این وحشی ها میشوند،
دوشنبه 9 ارديبهشت 1392 - 13:34
potatis - مالمو - سوئد
دوست عزیز ایرانی های داخل ایران ترسو نیستند، بلکه عاقل تر شده اند (سال ۸۸ رو به یاد بیار) اما اگر پاش بیوفته مثل همون سال ۸۸ پا رو به عرصه میزارند، مردم ما این رو یاد گرفتن که دیکتاتور فقط با فشار چماق اصلاح شدنیه (رام شدنیه) نه مثلا با مسالمت! اما نمیخوان که شورشی مثل ۵۷ راه بندازن،بلکه میخوان مطمئن تر پیش برند، در رابطه با اپوزوسیون خارج از ایران هم حرکت های خوبی شکل گرفته از جمله تشکیل شورای ملی که کاملا سیستماتیک و دموکرات تشکیل شده و پتانسیل خوبی هم داره، پس مردم ما میتونند اینبار رای به رای ندادن بدند و تمام احتمامشون رو به سرنگونی ی این ملاها بذارند نه اصلاح کردنشون! به قول یکی از دوستان شرکت نکردن مردم در انتخابات هم خودش نوعی مشارکت عمومی مردم هستش و به نظر من تاثیر مثبت بیشتری تا شرکت کردن داره.
دوشنبه 9 ارديبهشت 1392 - 13:34
دانشجوی ایرانی - تهران - ایران
potatis - مالمو - سوئد با بیشتر حرف های شما موافقم ولی شما تصور کن تصمیم بگیریم همه با هم رای بدیم ولی بازم می بینی عده زیادی از مردم می رن رای میدن به دلایل مختلف مثلا یکی میخواد هر چه زودتر اینوضع تموم بشه!یکی تحت تاثیر تبلیغات یکی بخاطر اینکه منفعتی قراره عایدش بشه!و یکه دلیل بزرگ اینه که شما فکر میکنی چند درصد ایران ماهواره دارن چند درصد دسترسی به اینترنت دارن؟اصلا خیلی هافرق جناح چپ و راست و این که کی تو کدوم جبهه است رو نمیدونن!در واقع هدف همه ما یکیه ولی استراتژی هامون با هم فرق داره!من فکر میکنم ما تا میتونیم باید بطور منطقی مردم رو آگاه کنیم امیدوارم روزی برسه مردم ما هم کمی آرامش داشته باشن!من خودم هم رویکردم وابسته به حرکت هم فکرامه اگه همه تصمیم بگیرن رای بدن منم رای میدم اگه نه پس منم رای نمیدم و اصل مهم اتحاد بین مردمه که همه با هم در یک جهت گام برداریم.به امید روزای بهتر...
دوشنبه 9 ارديبهشت 1392 - 19:17
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.