ماست فروشی که میلیاردر شد
رأی دهید
حمدی اولوکایا با دریافت یک وام یک میلیون دلاری از اداره کمک تجارتهای خرد در آمریکا توانست اولین کارخانه خود را خریداری کند
حَمدی اولوکایا، موسس و مدیر عامل شرکت « چُبانی» است که در طول شش سال که از آغاز فعالیتش میگذرد، حدود ۲۰ درصد از بازار شش و نیم میلیارد دلاری ماست در آمریکا را در کنترل خود گرفته است. نام آقای اولوکایا که کرد ترکیه است، در فهرست میلیاردرهای سال ۲۰۱۳ مجله فوربس قرار دارد.
به گزارش فایننشال تایمز موسسه « چُبانی » در مجموع حدود دو هزار کارمند در استخدام خود دارد و محصول خود را در دو کارخانه که بزرگترین مراکز تولید ماست در جهان هستند، تولید میکند. «چُبانی» پر فروشترین ماستی است که در بازار آمریکا به فروش میرسد.
حمدی اولوکایای ۴۱ ساله میگوید راز موفقیتش بازگشت به موضوعات اساسی و اولیه در شناخت بازار و پیروی از غریزه خود بوده است.
وی سال ۲۰۰۵ به این اندیشیده است که اگرچه ماستهای آمریکا، عمدتا ماست میوهای و ماستهای شیرین و آغشته به شکر هستند، ماست واقعی همان ماستی است که در مناطقی مثل کوهستانهای مناطق کردنشین تولید و مصرف میشود و قاعدتا باید یک چنین محصولی بسیار بهتر از ماستهای شیرین به فروش برسد.
وی با دریافت یک وام یک میلیون دلاری از اداره کمک به تجارتهای خرد در آمریکا توانست اولین کارخانه خود را خریداری کند.
پس از آن آقای اولوکایا مصطفی دوئان، یک کارشناس با تجربه ماستبندی را از ترکیه به آمریکا آورد. آنها به مدت ۱۸ ماه انواع ماستهای محصول آمریکا و ماستهای وارداتی را آزمایش کرده و بالاخره روش ویژه ماستبندی خود را تثبیت کردند.
آنها میدانستند که بازار آمریکا به ماست شیرین عادت کرده، ولی از خلال صحبت با مصرف کنندگان متوجه شدند که بسیاری از آنها ماستهای طبیعی را که در کشورهای اروپایی و خاورمیانه رایج است ترجیح میدهند.
آقای اولوکایا در عین حال به این نکته نیز توجه کرد که الگوی مصرف مواد غذایی در آمریکا به سمت مواد طبیعی و کاستن از شکر و مواد مصنوعی گرایش پیدا کرده است. همین نکات ساده راز موفقیت بنای امپراطوری ماستبندی در آمریکا بود.
حمدی اولوکایا در حال حاضر در آمریکا صاحب دو کارخانه است؛ یکی کارخانهای قدیمی در ایالت نیوجرسی که سابقا به شرکت تولید کننده محصولات غذایی « کرَفت» تعلق داشت و دیگری کارخانه جدیدی که با هزینه ۴۵۰ میلیون دلار در ایالت آیداهو احداث شده است.
موسسه چُبانی سال ۲۰۱۱ یک کارخانه دیگر نیز در اتریش راه اندازی کرد و به سرعت به سومین تولید کننده ماست در آن کشور بدل شد. این مؤسسه در نظر دارد که در سال جاری فعالیتهای خود در بریتانیا را نیز آغاز کند.
حمدی اولوکایا نمونهای از مهاجرینی است که به آمریکا مهاجرت کرده و سرنوشتی موفق و برجسته برای خود رقم زدهاند و به قول معروف «آرزوی آمریکایی» در مور آنها محقق شده است.
در شرایطی که باراک اوباما قصد دارد قوانین و شرایط مهاجرت به آمریکا را به شکلی بنیادین اصلاح کند، مدافعان این طرح افرادی مانند آقای اولوکایا را نماد مهاجرین موفقی میدانند که با نوآوریهای اقتصادی به رونق بازار کار و تولید در جامعه آمریکا کمک کردهاند.
منبع:برگرفته از فایننشال تایمز
مارتین الله - دابلین - ایرلند
من مثبت دادم . دمش گرم . خواستن ، توانستن است .
شنبه 24 فروردين 1392 - 00:32
mountainman - استکهلم - سوئد
450 میلیون دلار؟.
شنبه 24 فروردين 1392 - 02:44
توفیق - سیاتل - آمریکا
آخ لعنت بر این آمریکا که مردم میان اینجا و موفق میشن در کار و زندگیشون! واقعا که چه کشور بدیه! یک کرد ترکیه میاد و میشه بیلیونر! آقا تو کشور خودش بهش اجازه نمیدن به زبون مادریش صحبت کنه اونوقت میاد اینجا میشه امپراطور لبنیات. شما ساندیس خورا بگین، آخه آمریکا هم شد کشور؟؟ بابا برین از ایران یاد بگیرین که این آقا اگر میرفت اونجا الان یا کنار خیابون داشت سیگار میفروخت یا تو زندان بود تا حالش جا بیاد، اما خوب عوضش اون دنیا جاش تو بهشت میبود.
شنبه 24 فروردين 1392 - 03:14
afshinmiauuu - هلسینکی - فنلاند
اوو اوو شش و نیم میلیارد ماست میخورن این آمریکائیها.. من که تصمیم گرفتم برم آمریکا کارخانه ماست بزنم.. بلدم درست کنم :))ها ها
شنبه 24 فروردين 1392 - 06:47
zagros_finland - هلسینکی - فنلاند
افرین بر شما که مایه افتخار و سربلندی برای همه مهاجرین شدی . واقعا ماست کوهستان طعم و مزه ای دیگر دارد نمی دانم چرا اینجا به همه چیز شکر می زنند حتی خیار شور ؟؟؟
شنبه 24 فروردين 1392 - 09:21
nassau - مالاگا - اسپانیا
اولا که دمش گرم و واقعا درست هست که میگویند خواستن توانستن هست . ولی اگر اون وام ۱ میلیون دلاری نبود محال بود به اینجائ که الان هست میرسید، و بزرگترین خوش شانسی ایشان این بود که در آمریکا بود اگر در اروپا بود ،محال بود که دولت اروپا و بانکهای اروپا چنین وامی به خاطر تولید ماست بهش میدادند. واقعا که جائی پیشرفت و شکوفا شدن در آمریکا خیلی خیلی بیشتر از اروپا است برای چنین آدمهایی. موقع و پیروز باشند
شنبه 24 فروردين 1392 - 10:06
nassau - مالاگا - اسپانیا
آقا تو این اروپا ما مردیم که یه روز دوغ بخوریم از بس که ماستها شیرین هست، ماست ترش نیست. ماست را هم که بیرون از یخچال بذاری اصلا ترش نمیشه. حالا اگه اینو به بانکهای اینجا بگی، اصلا جوابتو نمیدان که بخواهی وام بگیری
شنبه 24 فروردين 1392 - 13:05
kobalt - کرج - ایران
برای یه وام چند میلیونی نا قابل با نزول اسلامی بالای 14 درصد از بانک ایرانی از مرده و زنده ات باید کپی و مدرک بدی جواز کسب .ضامن کارمند دولت. صاحب حساب با کارکرد بالا و تازه برو تو نوبت تا وقت گل نی...خوب پدر صلواتی من اگه این جور آشنا ها رو داشتم که به تو التماس نمیکردم که البته انصافا خودی ها این دردسر هارو ندارن و کل بانک با وامهای میلیاردی بصورت بگیر و پس نده در اختیارشونه.
یکشنبه 25 فروردين 1392 - 07:20
kolah-ghermezi - ونکوور - کانادا
توفیق - سیاتل - آمریکا,,,nassau - مالاگا - اسپانیا,,,هموطنان عزیز نقد شما کاملاً عالی است.,, zagros_finland - هلسینکی - فنلاند,, دوست عزیز قسمت آخر کامنت شما خیلی با مزست،،خیلی خندیدم،،همیشه شاد باشین.
یکشنبه 25 فروردين 1392 - 09:09
aram. - کردستان - ایران
ماست فقط ماست محلی کردستان..
یکشنبه 25 فروردين 1392 - 10:30