بیل گیتس هم‌چنان می‌درخشد!

ویلیام هنری بیل گیتس مرد ثروتمندی است. میزان تخمینی ثروت او 65 میلیارد دلار است. برابر با تولید ناخالص ملی سالانه‌ی اکوادور یا کمی بیش از این شاخص در کرواسی. با این معیار موسس مایکروسافت به اندازه‌ی دو کنیا، سه ترینیداد و ده دوازده برابر مونته‌نگرو می‌ارزد. این اوضاع برای کسی که دانشگاه را نصفه رها کرده، بدک نیست.

به گزارش سرویس بین‌الملل فرارو به نقل از تلگراف هواداران گیتس باور کنند یا نکنند، او هم مثل هر انسان دیگری روزی ار دنیا خواهد رفت و به قول معروف آن دنیا جیب پرپول هم در آن دنیا به درد کسی نمی‌خورد. به همین خاطر او شروع به بخشیدن پولهایش کرده تا به آنانی که به اندازه‌ وی در زندگی اقبال نداشته‌اند، امید زندگی ببخشد.

گیتس می‌گوید: "من وضع خوراک و پوشاکم بسیار خوب است و از یک مقدار دیگر به بعد عملا پول کاربردی برای من ندارد. از آن مقدار بیشتر را اگر صرف سازماندهی و رساندن منابع به فقیرترین مردم جهان کنید، آنوقت پول کاربرد می‌یابد."

البته "یک مقدار" بیل گیتس با یک مقدار ما اندکی فرق دارد. بیل گیتس صاحب یک خانه‌ی مشرف به دریاچه واقع در ایالت واشنگتن است که 150 میلیون دلار می‌ارزد. همچنین استخر خانه‌ی وی مجهز به سیستم صوتی زیر آب است. اما مسئله چیز دیگری است. ثروت‌های نجومی، حتی در حدواندازه‌ی ثروت بیل گیتس، متضمن آن نیست نام کسی در تاریخ ثبت شود. گیتس کامپیوترهای شخصی را با زندگی روزانه عجین کرد و احتمالا همین کار برای ثبت نامش در تاریخ کفایت می‌کند، ولی با این وجود او هنوز هم در سن پنجاه سالگی حاضر به از پای نشستن نیست و بیش از این می‌خواهد. گیتس می‌خواهد بیماری فلج اطفال را که تاکنون زندگی‌های بیشماری را فلج کرده است را ریشه‌کن کند.


گیتس معتقد است هر کودکی حق داشتن یک زندگی سالم و سازنده را دارد، و توضیح می‌دهد که فناوری و ابتکار می‌توانند کمک‌های بسیاری در رسیدن به این هدف همچنان دور و دراز انجام دهند. گیتس فقط حرف نمی‌زند، به حرفش عمل می‌کند. او و همسرش، ملیندا، تا به حال 28 میلیارد دلار از ثروتشان را از طریق موسسه‌ی خیریه‌شان صرف امور عام‌المنفعه کرده‌اند، که از این میان هشت میلیارد دلار صرف بهبود وضع بهداشت جهانی شده است.

گیتس می‌گوید: "من و همسرم خیلی راجع به اینکه از ثروتمان چه استفاده‌ای کنیم و اینکه چقدر خوش‌شانسیم که می‌توانیم پولمان را در راهی که برای جهان مفید و موثر باشد خرج کنیم صحبت کرده‌ایم. هر دوی ما در مایکروسافت کار می‌کردیم و در آنجا دیدیم که اگر ابتکار، افراد باهوش و گشتن به دنبال چیزی که واقعا کار کند را دور هم جمع کنید، می‌توانید کارهای بسیار بزرگی به انجام برسانید."

"تاکید ما بر کمک بر فقیرترین مردم جهان است و به همین دلیل به سمت واکسن رفته‌ایم. می‌توان بر یک بیماری متمرکز شد و به کلی از شرش راحت شد، مانند آنچه که ما داریم در ارتباط با فلج اطفال انجام می‌دهیم."

چنین کاری تنها یک بار پیشتر در تاریخ بشر انجام شده، و آن به ریشه‌کنی سرخجه در دهه‌ی هفتاد میلادی بازمی‌گردد.

گیتس می‌گوید: "فلج اطفال ویژگی خاصی دارد و آن اینکه اگر یک بار آن را ریشه‌کن کنید دیگر لازم نیست هزینه صرف آن بکنید. تا دنیا دنیاست از بین می‌رود."

فلج اطفال همچنان در نیجریه، پاکستان و افغانستان شیوع دارد و از بین بردن آن کار مشکلی است. البته یک مشکل دیگر نیز در مبارزه با این بیماری در این کشورها وجود دارد و آن تبلیغات گروه‌های اسلامگرا مبنی بر شیطانی بودن واکسن‌های فلج اطفال تولیدی غرب است. برخی از بهیاران حاضر در این طرح در پاکستان جان خود را بر سر همین موضوع از دست داده‌ند.

بیل گیتس می‌گوید: "این مسائل نمی‌تواند ما را از موفقیت بازدارد. بلکه با دولت پاکستان به گفتگو نشستیم تا تعهداتشان را تجدید کنند و امنیت زنانی را که با رساندن واکسن به کودکان کار الهی انجام می‌دهند را تامین کند."

گیتس معمولا زیاد از ادبیات دینی استفاده نمی‌کند هر چند که همسر او یک کاتولیک است.

گیتس می‌گوید: "من و ملیندا حتی پیش از اینکه با هم ازدواج کنیم در این باره با هم صحبت می‌کردیم. زمانی که سالهای چهل سالگیم بودم اولویت من مایکروسافت بود. زمانی که تصمیم گرفتم موسسه‌ی خیریه را به هدف اصلیم تبدیل کنم، تحول بزرگی برایم به حساب می‌آمد."

گیتس همچنان مدیر مایکروسافت است، اما حضورش در شرکت مستمر نیست. برخی از گیتس خواسته‌اند دوباره تمام وقت در مایکروسافت حاضر شود تا تکانی به آن بدهد، اما برنامه‌ای برای برگشتن ندارد.

او می‌گوید: "کار تمام وقت من تا پایان عمر در موسسه خیریه خواهد بود. همچنان به صورت پاره‌وقت در مایکروسافت خواهم ماند. من دو شغل داشته‌ام و بسیار خوش‌شانس بودم که یکی از یکی بهتر از آب درآمدند."

"من عاشق مایکروسافت بودم. مایکروسافت مرا برای آنچه که امروز انجام می‌دهم آماده کرد. همانطور که زمانی انقلاب در حوزه‌ی کامپیوتر و اینترنت را شاهد بودم، حال شاهد کاهش مرگ‌ومیر کودکان هستم. ساعت‌های طولانی کار می‌کنم و تلاش می‌کنم تا درباره‌ی این موضوع‌ها اطلاعات به دست بیاورم، ولی با این حال به سختی‌اش می‌ارزد چون از کارم بسیار لذت می‌برم."

گیتس تاکید دارد که دولتها برای حل مشکلات جهان باید وارد صحنه شوند.

"میزان سرمایه‌ی بنیاد خیریه‌ی ما در مقایسه با بودجه‌های دولت‌ها ناچیز است و البته کفاف رویایی با برخی از مشکلات بزرگی جهانی را نمی‌دهد. اما خوشحالم که با این وجود منابع بسیاری از طریق بنیاد خیریه‌ی ما در جهت ایجاد جهانی بهتر خرج می‌شود."

در سال 1990 دوازده میلیون کودک زیر پنج سال در جهان مردند. این رقم امروز در حدود هفت میلیون نفر در سال (یعنی 19هزار نفر در روز است. بنا به گزارش سازمان ملل از این میان 18 درصد بر اثر ذات‌الریه، 14 درصد بر اثر پیچیدگی‌های پیش از زایمان، 11 درصد در اثر اسهال، 9 درصد بر اثر پیچیدگی‌های حین زایمان و هفت درصد در اثر ابتلا به مالاریا جان خود را از دست می‌دهند.) اما گیتس بر فلج اطفال متمرکز شده است. ریشه‌کنی این بیماری بسیار صدا خواه کرد و کشورهای جهان را به افزایش تلاش در جهت بهتر کردن اوضاع بهداشت تشویق خواهد کرد. بنیاد بیل و ملیندا گیتس، یک میلیارد و هشتصد میلیون دلار در شش سال آینده صرف رسیدن به این هدف خواهد کرد که نزدیک به یک سوم هزینه‌های جهانی در این ارتباط را شامل می‌شود.

"تنها لازم است به 90 درصد بچه‌ها سه بار قطره‌ی واکسن را بدهید تا شیوع بیماری متوقف شود. تعداد مبتلایان در نهایت به صفر خواهد رسید. زمانی که کار را شروع کردیم سالانه چهارصدهزار کودک به علت فلج اطفال، می‌شدند، امروز این میزان به هزار کودک در سال رسیده است. نکته‌ی خوبی که وجود دارد اینست که وقتی که کارمان با فلج اطفال تمام شود، دستمان باز خواهد بود تا به سراغ مالاریا و سرخک برویم."

البته گیتس قدیس نیست. زمانی که در مایکروسافت بود، به عنوان مدیری شناخته می‌شد، که با استفاده از سلطه‌ی مایکروسافت در بازار رقبای کوچکتر را کنار می‌زند. با این وجود، برعکس طمع شدید در دهه‌ی نود میلادی، او و همسرش این روزها بخشندگی را به اوج رسانده‌اند و به الگویی برای سایر میلیاردرها برای شرکت در کارهای بشردوستانه تبدیل شده‌اند. وارن بافت، سرمایه‌گذار بزرگ، تاکنون 17.5 میلیارد دلارش را از طریق بنیاد گیتس صرف امور خیرخواهانه کرده است.

فرزندان بیل و ملیندا گیتس هرگز طعم فقر را نخواهند چشید. شاید مولتی میلیاردر نشوند، اما حتی با وجود آنکه بیل و ملیندا بخش اعظم ثروت را به بنیاد خیریه اختصاص داده‌اند، باز هم به هریک از بچه‌ها چیزی در حدود یک میلیارد دلار خواهد رسید.

گیتس توضیح می‌دهد: "بخش عمده‌ی ثروتم، در حدود 95 درصد آن، به بنیاد خیریه‌ام خواهد رسید، که کل آن پول را در طول بیست سال پس از مرگ ما صرف امور خیریه خواهد کرد."

آیا این همه بذل بخشش مبنای اعتقادی دارد؟

گیتس جواب می‌دهد: "ربطی به دین و مذهب خاصی ندارد؛ بلکه به شرافت انسانی و برابری باز می‌گردد. یک قانون طلایی وجود دارد و آن این است که زندگی همه به یک اندازه ارزشمند است و ما باید با مردم چنان رفتار کنیم که دوست داریم با خودمان رفتار شود."

رأی دهید
alborzi - کرج - ایران
درسی برای همه ما.
‌چهارشنبه 4 بهمن 1391 - 18:00
shaanxi1 - پکن - چین
شرط میبندم اون یه منفی رو جنتی داده.
‌چهارشنبه 4 بهمن 1391 - 18:50
kobalt - کرج - ایران
برودی همت کنه تحقیق کنه ببینه این اصلش مسلمون یا ایرانی نیست؟.
‌چهارشنبه 4 بهمن 1391 - 18:53
zagros_finland - هلسینکی - فنلاند
امیدورام این جمله گیتس سر مشق همه افراد بویژه ثروتمندان ، حاکمان و روسا ...... غیره شود . ربطی به دین و مذهب خاصی ندارد؛ بلکه به شرافت انسانی و برابری باز می‌گردد. یک قانون طلایی وجود دارد و آن این است که زندگی همه به یک اندازه ارزشمند است و ما باید با مردم چنان رفتار کنیم که دوست داریم با خودمان رفتار شود.
‌چهارشنبه 4 بهمن 1391 - 22:05
نقی‌ الله - سیدنی - استرالیا
آیا این همه بذل بخشش مبنای اعتقادی دارد؟. گیتس جواب می‌دهد: "ربطی به دین و مذهب خاصی ندارد؛ بلکه به شرافت انسانی و برابری باز می‌گردد. یک قانون طلایی وجود دارد و آن این است که زندگی همه به یک اندازه ارزشمند است و ما باید با مردم چنان رفتار کنیم که دوست داریم با خودمان رفتار شود." . قابل توجه اون سری مزدورهای فریب خوردهٔ اسلامی که فکر میکنند افراد بی‌ دین بی‌ همه چیز هستند و زدن به سیم آخر! در صورتی‌ که تمام عقاید فاشیستی از مذاهب میاد، و افراد بی‌ خدا اشخاصی‌ هستند که به انسانیت و شرافت اعتقاد دارند!
‌چهارشنبه 4 بهمن 1391 - 21:05
bamiyan - استکهلم - سوئد
kobalt - کرج - ایران. چه را شده دیده ایرانی‌ اصیل هست اتفاقا بچه کرج هم هست‌ها ها‌ها ها ها.
‌چهارشنبه 4 بهمن 1391 - 22:27
صمصام - سیدنی - استرالیا
آیت الله نوری همدانی در پاسخ به استفتای اخیر بیل گیتس در مورد نحوه هزینه کردن ثروت بیکرانش و اینکه آیا این عمل در اصل درست است یا خیر، اعلام فرمودند: بیل جان! اگر تمام بیماری های دنیا رو هم ریشه کن کنی، اگر تمام فقیرای دنیارو پولدار کنی و اگر با پولت تمام این دنیارو جای بهتری برای زندگی کنی، تا عشق علی و آل علی در دلت نباشه و تا حق امام و خمس و زکات مالی رو که از راه حروم جمع کردی به علمای اسلام ندی، این کارات ذره ای ارزش نداره و بدون اون دنیا با سگ هفت چشم و اژدهای هفت سر محشوری! حالا خود دانی. منبع خبرگزاری فارس
‌چهارشنبه 4 بهمن 1391 - 23:55
من حرف حساب می زنم - تهران - ایران
صمصام سیدنی استرالیا دمت گرم مگه نشنیدی که میگن گر نبود مهر علی بر دلت آتش سوزنده بود منزلت !!!!!
‌پنجشنبه 5 بهمن 1391 - 00:53
man-malaysia - كوالالامپور - مالزي
افرین به این ابر انسان!! گویا هنوز انسان ها ی درست حسابی روی این کره خاکی زیادند.
‌پنجشنبه 5 بهمن 1391 - 05:28
aisa jijar - سمنان - ایران
به نظرمن هرآدم سخاوتمندی بزرگ وشایسته احترامه...
‌پنجشنبه 5 بهمن 1391 - 07:56
AЯMAN 2000 - آستارا - ایران
البته یادمون نره که یک ایرانی به نام "پیر مراد امیدیار45 ساله" که تو فرانسه زندگی میکند جزء هفدهمین ثروتمند جهان محسوب میشه. ایشون مالک شرکت سایت حراجی اینترنتی eBay میباشد. جالبه زمانی که این سایت رو راه اندازی کرد برای سرگرمی بود و فکر نمیکرد روزی بتونه با این سایت جزء ثروتمندترین آدمها روی کره خاکی بشه.
‌پنجشنبه 5 بهمن 1391 - 12:19
Prince of darkness - دبی - امارات
با مردم جهان چنان رفتار کنیم که دوست داریم باما رفتار کنند....این حرف منو به یاد این حدیث از حضرت محمد(ص) انداخت که میفرمایند...لایؤمن احدکم حتی یحب لغیره مایحب لنفسه...او کما قال(ص)......قابل توجه نقی شیطان..سیدنی
‌پنجشنبه 5 بهمن 1391 - 17:49
Dani26 - کوانجو - چین
این درتورات نوشته و محمد کپی کرده
جمعه 6 بهمن 1391 - 04:27
gone with wind - دزفول ، مدرس - ایران
سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز. مرده انست که نامش به نکویی نبرند!. زنده باد مروت و انسان دوستی!!!!
جمعه 6 بهمن 1391 - 05:01
صمصام - سیدنی - استرالیا
Prince of darkness - دبی - امارات. لطفاً بساط دین فروشی تان را جای دیگری پهن کنید. همچین از محمد تعریف می کنه، هر کی نشناسش فکر میکنه در مورد گاندی حرف میزنه،،!! اگر نمی دونی بدون که این مهربونی محمد شما فقط برای دارودسته خودش بوده که بهشون هم میگفته مومنین و شامل انسان های دیگه که فقط با عقاید محمد مخالف بوده اند نمی شده، تازه، هر کس که خارج از دایره مومنین به محمد بوده از نظر اون فقط لایق مرگ بوده و بس
جمعه 6 بهمن 1391 - 06:05
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.