محمود احمدی نژاد در مجلس: تحریم‌ها مشکلاتی را ایجاد می‌کند

احمدی نژاد تحریم را باعث مشکلات دانسته و خواستار حمایت از تمرکز مدیریت اقتصادی در دولت شده است


رئیس جمهوری ایران در سخنانی در مجلس، ضمن تشریح دیدگاه های خود در مورد مسایل اقتصادی و سیاسی، تحریم های خارجی را عامل اصلی مشکلات اقتصادی کنونی ایران معرفی کرده و خواستار تمرکز مدیریت اقتصادی کشور در دولت شده است.

صبح چهارشنبه، ٢٧ دی (١٦ ژانویه)، محمود احمدی نژاد همراه با تعدادی از مقامات دولت در جلسه علنی مجلس حضور یافت و در سخنانی، به تشریح نظرات خود پیرامون مسایل اقتصادی کشور، راه حل‌های مورد نظر دولت و موانع سیاسی موجود بر سر راه پیاده کردن این راه حل‌ها، از جمله اختلاف دولت و مجلس پرداخت.

براساس گزارش خانه ملت - وبسایت خبری مجلس - آقای احمدی نژاد سخنان خود را با تاکید بر مشترک بودن هدف‌های دولت و مجلس آغاز کرد و با ابراز این نظر که "این دولت بیشترین احترام را برای نمایندگان مجلس قایل است" گفت که "عده ای برای مخدوش کردن فضای دوستی مجلس و دولت، خبرهای کذب منتشر می‌کنند که از این کار خود می خواهند به تمایلات سیاسی و احیانا اقتصادی خودشان برسند."

محمود احمدی نژاد به شرح دستاوردهای اقتصادی دولت خود پرداخت و گفت که شرایط اقتصادی کشور طی دوره ریاست جمهوری او بهبود یافته و اظهار داشت که باید کارها به گونه‌ای پیش برود که "به سطح چند کشور اول دنیا برسیم و به الگوی اول منطقه تبدیل شویم." وی افزود که: "موضوع مهم در راه پیشرفت ایران، تحریم دشمنان است."

آقای احمدی نژاد کسانی را که "دشمن" می خواند متهم کرد که در صدد ممانعت از پیشرفت جمهوری اسلامی هستند و اظهار داشت که "یکی از بهانه‌های دشمن برای مخالفت با جمهوری اسلامی، موضوع هسته ای و حقوق بشر است."

رئیس جمهوری ایران گفت که ایران موضع خود در مورد برنامه های هسته‌ای را بارها توضیح داده و در این مورد ابهامی برای دنیا وجود ندارد و در مورد حقوق بشر هم افزود: "چه کسی در دنیا می‌تواند ادعا کند که حقوق بشر را به طور کامل ادا کرده است و در این میان، مشکل آنان در ایران حقوق بشر است یا اقتدار ایران؟"

محمود احمدی نژاد در ادامه سخنرانی خود گفت "دشمنان مدعی هستند که سنگین‌ترین تحریم ها و محدودیت ها را از طریق تحریم نفت، مبادلات پولی، تحریم بانک مرکزی و تحریم صنایع علیه ایران اعمال کرده اند" و اظهار داشت که هدف آنان از فشار بر ایران این است که "از مردم انتقام بگیرند تا روند پیشرفت کشور مختل شود و بودجه دولت تحت تاثیر قرار گیرد."

آقای احمدی نژاد در مورد آثار تحریم خارجی، گفت: "کاهش سرعت رشد کشور، اختلال در منابع درآمدی، برهم خوردن ترازها، فشار بر روی مردم، ایجاد نوسانات قیمتی و افزایش خارج از قاعده مشکلات به وسیله تحریم‌هاست که به مردمی که درآمد ثابت دارند فشار می آورد و اخلال در تجارت خارجی و فاصله طبقاتی باعث می شود تا فعالیت های کاذب رشد کند و تولید وابسته به درآمد ارزی دچار مشکل شود."

رئیس جمهوری ایران گفت که برای مقابله با تحریم‌ها، سه راه وجود دارد. نخست ادامه وضعیت کنونی و تلاش برای کاهش آثار تحریم که "هم در میان مدت و هم دراز مدت به زیان ماست" هر چند به گفته او، دولت و مجلس تمامی تلاش خود را برای اداره امور در این شرایط به کار می گیرند. دوم "تسلیم در برابر دشمن که این جهت‌گیری از ساحت ملت، مجلس، دولت و نظام به دور است."

آقای احمدی نژاد با تاکید بر اینکه "اگر اقدامات سریع دولت نبود، دشمنان به همه اهداف خود می رسیدند" گفت که باید با انتخاب راه سوم، نقاط ضعف اقتصادی شناخته و "همه تهدیدها را به فرصت" تبدیل شود.

وی در توضیح این راه حل، با بازگویی مشکلات بلند مدت ساختار اقتصاد ایران طی چند دهه گذشته، از میان بردن تمرکز جغرافیایی فعالیت‌های اقتصادی، تشویق تولید به جای سفته بازی، مشارکت گسترده‌تر مردم در فعالیت های اقتصادی و کاهش و قطع وابستگی اقتصاد ملی به نفت را به عنوان برنامه های دولت در این زمینه عنوان کرد اما راه حل مشخصی برای مقابله با بحران اقتصادی جاری در ایران ارائه نداد.

یارانه‌ و اختلافات سیاسی

 


رئیس جمهوری برخی اقدامات مجلس را مداخله در حوزه وظایف قوه مجریه دانست و از تصمیم خود در خودداری از ابلاغ برخی مصوبات مجلس دفاع کرد

رئیس جمهوری در سخنرانی خود، "هدفمندی یارانه‌ها" را نیز بخشی از راه حل دولت برای مقابله با مشکلات اقتصادی خواند و اظهار داشت که گام اول هدفمندسازی آثار خوبی داشته و هدف هایی مانند تعدیل درآمد به نفع خانوارهای کم درآمد، تعادل بین بنگاه‌ها به نفع بنگاه های کارآمد و تعدیل در بودجه دولت تحقق بخشیده و صرفه جویی ارزی مهمی هم در بودجه دولت صورت گرفته است. وی تاثیر نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها بر تشدید تورم را منتفی دانست و گفت که "این طرح بسیار موفق بود و تمام دنیا ملت ایران را تحسین کرد و افتحاری برای مجلس و دولت و جمهوری اسلامی شد."

به گفته آقای احمدی نژاد، موفقیت چشمگیر برنامه حذف یارانه ها "موجب شد که دشمنان ملت، تحریم ها را جلو انداختند و شدت آن را بالا بردند و این در شرایطی بود که گفتگوها در حال انجام بود زیرا می خواستند به ملت ایران فشار بیاورند."

رئیس جمهوری در ادامه سخنان خود به موضعگیری مجلس در قبال اجرای فاز جدید قانون هدفمندی یارانه ها اشاره کرد و گفت: "برخی اختلاف نظرها میان ما و شما در این زمینه وجود دارد اما من فکر می کنم اینها قابل تفاهم است زیرا که نیت های ما یکی است و واقعا دشمنی و دعوایی وجود ندارد." وی برگزاری جلسات مشترکی با شرکت دولت، مجلس، کارشناسان اقتصادی و معتمدان نظام را به عنوان راهی برای دستیابی به تفاهم توصیه کرد.

آقای احمدی نژاد با شرح برخی دیگر از لوایح دولت در زمینه های اقتصادی، گفت که همچنان مصمم است به اجرای برنامه های خود ادامه دهد و با اشاره به نزدیک شدن پایان دوره ریاست جمهوری خود، گفت به مردم تعهد داده‌است که تا روز آخر کار کند، و افزود: "ما حاضریم سختی‌ها را تحمل کنیم و کارهای بزرگی انجام دهیم."

رئیس جمهوری گفت که در این میان "برخی دوستان از بیرون و داخل هستند که بی انصافی می‌کنند و از مرز نقد می گذرند" و اظهار داشت که اتهاماتی به دولت وارد شده که درست نیست و او در نظر دارد به آنها پاسخ بدهد.

آقای احمدی نژاد ظاهرا در اشاره به انتقاداتی که از اظهارات او در بعضی برنامه‌های تلویزیونی صورت گرفته، گفت که دولت "به چند تخلف مهم" متهم شده که از جمله، در میان گذاشتن مشکلات با مردم است. وی افزود: "ما کار مخفیانه نداریم و از ابتدا حرف را می زنیم و سپس اجرا می کنیم و اخبرا هم به دولت ایراد گرفتند که چرا طرح هدفمندی را ابتدا به مردم گفتید."

رئیس جمهوری ایران در بخش دیگری از سخنان خود گفت که قانون اساسی بر مبنای استقلال قوا و وظایف مشخص قوای سه گانه تدوین شده و تلویحا انتقادات مجلس از برخی اقدامات دولت را نشان تمایل به دخالت قوه مقننه در حوزه اجرایی دانست.

وی اصلاحاتی را که مجلس در برخی لوایح دولت اعمال کرده مورد انتقاد قرار داد و ظاهرا در اشاره به تصمیمات قبلی خود در خودداری از ابلاغ برخی مصوبات مجلس، گفت: "اگر خدای ناکرده، لایحه‌ای به مجلس بیاید و آنچنان در آن تغییر ایجاد کنند که تشخیص دولت این باشد که اهداف لایحه را تامین نمی کند، چه کار باید کرد؟"

آقای احمدی نژاد تاکید کرد که "مدیریت اجرایی کشور باید متمرکز باشد و بالاخره باید استقلال قوا، برای هر سه قوه باشد."

وی در ادامه سخنان خود به تصمیمات اخیر مجلس در احضار مقامات اقتصادی جهت ادای توضیحات نیز اشاره کرد و گفت: "آیا درست است که وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی بیش از دو سوم وقت خود را در نهادهای نظارتی بگذرانند؟"

وی گفت: "ماه همه با هم همستیم و دعوایی نداریم اما باید اقتصاد از یک مرکز مدیریت شود و نمی شود اقتصاد را از چند منطقه مدیریت کرد؟"

به گزارش خانه ملت، آقای احمدی نژاد پس از پایان سخنرانی خود، مجلس را ترک کرد.

سخنرانی برای توضیح

آقای احمدی نژاد به درخواست خود و برای توضیح پیرامون سیاست های دولت طبق توافق قبلی با هیات رئیسه مجلس، ساعت ٨ و نیم صبح به وقت تهران، به مجلس رفت و سخنرانی خود را آغاز کرد.

 


احمدی نژاد به درخواست خود در مجلس حاضر شد و پس از پایان سخنرانی جلسه علنی را ترک کرد

روز گذشته، محمد دهقان، عضو هیات رئیسه مجلس، گفت که رئیس جمهوری در نخستین نامه به رئیس مجلس در مورد حضور در مجلس در روز چهارشنبه، درخواست چهار ساعت وقت کرده و توضیح نداده بود که در نظر دارد در این مدت به تنهایی سخنرانی کند.

به گفته آقای دهقان، نمایندگان توقع داشتند در این جلسه، گفتگوهای دوجانبه صورت گیرد اما رئیس جمهوری در نامه بعدی خود اعلام کرد که در نظر دارد از ساعت هشت و نیم تا ده در مجلس سخنرانی کند. وی افزود که "حفظ حرمت دولت و مجلس اقتصا می کند که رئیس جمهور پس از نطق خود، تا پایان جلسه در مجلس بماند و نظرات نمایندگان ملت را برای ایجاد تعادل و واقع بینی در نظرات و تصمیمات دولت استماع کند."

براساس گزارش خانه ملت، پس از سخنرانی آقای احمدی نژاد چند تن از نمایندگان سخنرانی خواهند کرد که اسامی تعدادی از آنان اعلام شده و بقیه با قرعه انتخاب خواهند شد.

محمد رضا باهنر، نایب رئیس مجلس، احمد توکلی، نماینده تهران و عضو کمیسیون برنامه و بودجه، غلامرضا مصباحی مقدم، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، حمیدرضا فولادگر، رئیس کمیسیون نظارت و پیگیری اصل ٤٤، عباس رجایی، رئیس کمیسیون کشاورزی، مسعود پزشکیان، نماینده تبریز و مهدی دواتگری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی سخنرانانی هستند که پیشتر تعیین شده اند و هادی شوشتری، نظری مهر، آریایی نژاد، نیره اخوان و سیدناصر موسوی لارگانی نیز به قید قرعه، از میان بیش از نود نماینده داوطلب سخنرانی انتخاب شده اند.

علاوه بر مواردی مانند ارائه لایحه بودجه، معرفی و کسب رای اعتماد برای وزیران و یا دفاع از آنان در جریان استیضاح، این دومین حضور آقای احمدی نژاد در مجلس برای توضیح سیاست های دولت است. روز ٢٤ اسفند سال گذشته، محمود احمدی نژاد برای پاسخ به سئوالات گروهی از نمایندگان منتقد دولت در مجلس حضور یافت اما اظهارات و نحوه ارائه توضیحات او باعث ناخرسندی برخی از نمایندگان شد که رئیس جمهوری را به استهزا و تحقیر قوه مقننه متهم کردند.

آقای احمدی نژاد یک روز پس از آن در مجلس حضور می یابد که به گزارش خبرگزاری خانه ملت، اعضای دو فراکسیون محافظه کار "رهروان ولایت" و "اصولگرایان" مجلس در جلسه مشترکی به بررسی سیاست های اقتصادی دولت به ویژه در زمینه اجرای قانون حذف یارانه ها و مشکلات ناشی از تحریم های بین المللی پرداختند. این دو فراکسیون، که اکثریت قابل توجه کرسی های مجلس را در اختیار دارند، در جلسه خود گفتند که تحت شرایطی، با اجرای فاز جدید قانون هدفمندی یارانه ها موافقند. در حالیکه دولت خواستار اجرای فاز جدید حذف یارانه ها شده است، نمایندگان مجلس اجرای این قانون را متوقف کرده اند.

یکی دیگر از مسایلی که در این جلسه مطرح شد، انتساب مسئولیت شرایط دشوار اقتصادی ایران به نهادها و سیاست های متفاوت بود. در حالیکه بسیاری از کارشناسان، تشدید تحریم های خارجی علیه برنامه هسته ای جمهوری اسلامی را عامل اصلی بحران اقتصادی کنونی می دانند، از آنجا که ظاهرا تصمیم گیری های اساسی در حوزه سیاست خارجی و برنامه هسته ای در حوزه اختیارات رهبر جمهوری اسلامی قرار دارد، اکثر مقامات جمهوری اسلامی از جمله بسیاری از نمایندگان مجلس احتمالا به منظور ابراز وفاداری به آیت الله خامنه ای، عوامل دیگر به خصوص سیاست های نادرست دولت را مسئول شرایط اقتصادی دانسته اند.

اگرچه مقامات دولتی از جمله آقای احمدی نژاد پیش از تحریم ها را چندان مهم نمی دانستند، اما در هفته های اخیر، ظاهرا در واکنش به انتقاد از سیاست های اقتصادی دولت، به تدریج تحریم های خارجی و پرونده هسته ای را به عنوان عوامل بحران اقتصادی کنونی مطرح کرده اند.

رأی دهید
nassau - تهران - ایران
آقا فقط کافی‌ هست که حقوق نمایندگان تو مجلس را نصف کنند اون وقت ببینید که چطور کارها زود و سریع پیش میرود و چقدر اجناس به قیمت پایین برمی‌گردند
‌چهارشنبه 27 دي 1391 - 10:23
sama128 - شیراز - ایران
7 سال و 8 ماه اراجیف گفتی کیلویی تصمیم گرفتی هیاتی کار کردی حرف مفت و خالی بندی تا جایی که تونستی زدی بابا بس کن دیگه ترکمون تو را در این نظام غیر مقدس جمهوری غیر اسلامی ایران 2000000000 سال دیگر هم نمیتونه کسی جمع کنه تمامش کن خداوکیلی خودت خسته نشدی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ این همه پول باد آورده نفت را به جیب زدید به گروههایی مثل حماس و حزب ا.. و .. کمک کردید بابا مردم از فقر و نداشتن هزینه درمان دارند می میرند میفهمی میدونی ای سی یو شبی چنده میدونی داروهای کمیاب با چه رقمی به خق الله داده میشه میدونی ویزیت یک دکتر متخصص 20 تا 25 هزار تومان هستش قیمت دارو را میدونی هزینه های بیمارستانی را میدونی بابا بس کن دیگه مسخره
‌چهارشنبه 27 دي 1391 - 10:34
مهرتابان - تهران - ایران
ببینیم امروز قیمتها چقدر زیاد میشه،یعنی نشد بیاد درفشانی بکنه و فرداش قیمتها بالا نره،دلقک بی خاصیت.
‌چهارشنبه 27 دي 1391 - 10:54
بت شکن - مونترال - کانادا
این همان دکتر فهیمی است که تحریم‌ها را "کاغذ پاره" می‌‌نامید و با ادبیات خاص شخصیتی خودش میگفت "آنقدر تحریم کنید تا تحریم دانتان پاره شود"!!!!
‌چهارشنبه 27 دي 1391 - 11:28
فضول میرزا - استكهلم - سوئد
بگذار آنقدر تحریم کنند تا تحریم دان شان پاره شود. حالا هم تو آنقدر زرزر کن تا زرزر دانت پاره شود!
‌چهارشنبه 27 دي 1391 - 11:50
naderan - یوتوبوری - سوید
شما مردم تا کی میخواهید صبر کنید اینها هر بلایی سرتان بیاورن اخه تا کی من روزی را.میبینم شما همدیگر را زنده زنده میخورید.هنوز وقت دارید بلند بشید بخاطر بچه های خودتانچهل سال اینها نتوانستن کاری بکنن هر روز بدتر از دیروز بشما دورغ میکن اخرین کشوراز نظر اقتصاد افغانستان پولش ارزش بیشتری پیدا کرد بعد زر میزنن ما بیاید کار امروز را
‌چهارشنبه 27 دي 1391 - 13:39
Tiz bin 4 - پاریس - فرانسه
تو که میگفتی‌ تحریمها کاریتون نمیکنه پس چی‌ شد////میخاستی جهانو به خاطر مدیریتی که داری و امام زمان بهت بخشیده اداره کنی/هتا از یه عده نماینده بی‌ خاصیت که واسه امضای خودشونم ارزش قائل نیستن ترسیدی که ازت چند تا سوال کنن///
‌چهارشنبه 27 دي 1391 - 14:39
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
گفت که "این طرح بسیار موفق بود و تمام دنیا ملت ایران را تحسین کرد و افتحاری برای مجلس و دولت و جمهوری اسلامی شد." احمدی نژاد گویا خودش تمام دنیا شده و از طرف تمام دنیا هم صحبت میکند. ما که اینور آب هستیم و هرروز هم تمام اخبار و گزارشات در باره ایران را دنبال میکنیم تا حالا نخواندیم و یا نشنیدیم که کسی در غرب طرح اقتصادی او را خصوصاً یارانه دادن به مردم وسط تحریمها از نظر اقتصادی درست بداند چه برسد تحسینش هم بکنند! شاید که منظورش تمام دنیا بنگلادش و پاکستان و دیگر کشورهای اسلامی عقب مانده تر از ایران باشند که طرح او را تازه به کمک میلیاردها دلار پول بادآورده نفت و گاز که خرج کردند شاید تحسین کنند. اگر مزدوران رژیم راست میگویند اقتصاد بدون وابسته به نفت را طراحی کنند و ببینند دوماه میتوانند بدون درآمد نفتی دوام بیاورند و مردم از گرسنه گی چه بلائی سرشان میآورند و دیگر احمدی نژاد غلط میکند بگوید یارانه پول صاحب الزمان است. .
‌چهارشنبه 27 دي 1391 - 16:02
مهر آسا - تهران - ایران
ما از اول پیروزی انقلاب تا به حال در تحریم بودیم که این خود یک هدیه ای از جانب دشمنان بود که ما روی پای خود بایستیم - عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد
‌چهارشنبه 27 دي 1391 - 20:43
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.