صدها هزار هوادار فتح پس از ۵ سال در غزه راه‌پیمایی کردند

صدها هزار تن از هواداران سازمان فلسطینی فتح روز جمعه در خیابان‌های غزه راه‌پیمایی کردند. این راه‌پیمایی با تأیید حماس صورت گرفته و بخشی از تلاش‌هایی به حساب می‌آید که برای سازش دو گروه رقیب انجام گرفته است.
 

راه‌پیمایی روز جمعه (۴ ژانویه/ ۱۵ دی) طرفداران سازمان میانه‌‌رو فتح در غزه که با توافق سازمان تندرو حماس صورت گرفت، اولین راه‌پیمایی فتح بعد از پنج سال در این منطقه بود.


 

این راه‌پیمایی در چهل و هشتمین سالگرد تأسیس سازمان فتح انجام شد. حماس که در سال ۲۰۰۷ میلادی در جریان جنگ قدرتی خونین با فتح کنترل نوار غزه را به دست آورد، مجاز شمردن این تظاهرات را قسمتی از تلاش‌هایی‌به حساب آورده که برای سازش با فتح صورت گرفته است.
 
محمود عباس، رهبر سازمان فتح و رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین که خود در راه‌پیمایی غزه حضور نداشت، طی نطقی در رام‌الله خواستار پایان دادن به درگیری‌های دو گروه شد.
 
همچنین یکی از اعضای کمیته مرکزی فتح که در راه‌پیمایی غزه حضور داشت این تظاهرات را پیامی به حماس و اسرائیل قلمداد کرد، پیامی که به حماس می‌گوید، راه‌پیمایان خواستار سازش هر چه سریع‌تر دو گروه هستند و به نخست‌وزیر اسرائیل می‌گوید، به‌زودی کشور فلسطینی تشکیل خواهد شد «چه او خوشش بیاید و چه نه.»
 
گزارشگر خبرگزاری فرانسه می‌گوید، تعداد زیادی زن و کودک در این تظاهرات دیده می‌شدند و راه‌پیمایان با در دست داشتن پرچم‌های فلسطینیان و فتح در سراسر غزه راه‌پیمایی کردند. در این راه‌پیمایی شماری از مشاوران ارشد عباس نیز شرکت داشتند.
 
حماس اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد و نمی‌خواهد از خشونت علیه این کشور دست بردارد. اسماعیل هنیه، نخست‌وزیر حماس در غزه هنگام به دست گرفتن قدرت اعلام کرده بود که اگر اسرائیل حقوق فلسطینی‌ها را تامین کند، حماس در سیاست‌ خود نسبت به این کشور تجدید‌نظر خواهد کرد. اما عباس طرفدار استقرار صلح بر مبنای مرزهای قبل از جنگ شش‌روزه سال ۱۹۶۷ با اسرائیل است.
 
در جریان جنگ شش‌روزه ژوئن سال ۱۹۶۷ اسرائیل کرانه باختری رود اردن، شرق بیت‌المقدس و نوار غزه را به اشغال خود در آورد. اما بعدها باریکه غزه را از نیروهای خود تخلیه کرد.


  
خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس

 

هشدار اسرائیل
 
در همین حال بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیراسرائیل نسبت به به‌دست گرفتن کنترل تشکیلات خودگردان توسط حماس هشدار داده است.
 
دفتر نتانیاهو روز پنج‌شنبه (۳ ژانویه) به نمایندگی از او اعلام کرد، حماس می‌تواند کنترل حکومت خودگردان را ظرف یک ‌روز به دست بیاورد. دفتر نخست‌وزیر اسرائیل تصریح کرد، به همین دلیل اسرائیل نیاز به "تدابیر امنیتی دراز‌مدت " دارد.
 
نتانیاهو همچنین اعلام کرد، افزون بر این در صورت بستن پیمان احتمالی صلح با فلسطینیان، باید به اسرائیل اطمینان داده شود که موجودیت این کشور توسط آن‌ها به رسمیت شناخته خواهد شد.
 
تشکیلات خودگردان فلسطین از سال ۲۰۰۷ به این سو تنها کنترل کرانه باختری رود اردن را در دست دارد. کنترل نوار غزه بر عهده حماس است.
 
در دسامبر ۲۰۱۲ خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس در سفری که پس از سال‌ها به غزه انجام شد از دو گروه رقیب فلسطینی خواست، اختلاف‌ها را کنار گذاشته و با یکدیگر متحد شوند.
 
به‌ویژه پس از ارتقای جایگاه فلسطینیان در سازمان ملل متحد از "نهاد ناظر" به "کشور ناظر غیرعضو" تلاش برای سازش دو گروه رقیب فلسطینی تقویت شده است.
 
نوامبر سال گذشته در جریان درگیری‌‌های یک‌‌هفته‌ای اسرائیل و حماس در نوار غزه  ۱۶۶ فلسطینی و ۶ اسرائیلی کشته شدند.

رأی دهید
nejaat2006 - لیدز - انگلستان
حالم از هرچه فلسطینی و مسلمان کم عقل بهم میخوره
جمعه 15 دي 1391 - 16:18
Iran e azad - هورتن - نروژ
اینها خودشان همدیگر را میخورند،تنها چیزی که به آن فکر میکنند جنگ،خونریزی و قدرت است. اگر اینها ۱/۱۰۰ قدرت اسرائیل را داشتند،حتی از ماهیان مدیترانه هم مالیات طلب میکردند. اینها خودشان به هیچ وجه نمیتوانند با هم زندگی‌ کنند،هیچ غیر عربی‌ هم نمیتواند آنها را تحمل کند! پس از اینکه ملاها ۳۰ سال تمام میلیاردها دلار به حلقوم اینها و لبنانی‌ها ریختند،باز به ایران فحش میدهند. بهترین کار این است که به هر کدام یک شتر ماده و یک خیمه بدهند ،و آنها را در صحرای عظیم سینا با فاصله یک کیلومتره از همدیگر ساکن کنند.تنها چیزی که اینها را آرام می‌کند شتر ماده در بیابان خالی‌ است،حسابی‌ عشق بازی‌ کنند و کیفش را ببرند.ملا‌ها هم که آنها را دوست دارند نزد هم نوعشان بروند و یک دل سیر روضه بخوانند.
جمعه 15 دي 1391 - 21:25
پریستوک - تهران - ایران
به نظرتون قیافه اینا کریهتره یا سران جمهوری‌اسلامی
شنبه 16 دي 1391 - 02:05
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • رئیس موساد: تروریست‌ها و فرستندگان ایرانی‌شان را پیدا می‌کنیم و به حسابشان می‌رسیم
  • کارشناس صداوسیما: با توجه به گرانی برنج مردم میتوانند به جای آن جو بخورند
  • ویدیوی دلخراش درگیری جسورانه زوج پیر یهودی با مهاجمان سیدنی و کشته شدن توسط آنها
  • جزایر سه‌گانه؛ آیا چین شیوخ امارات را به روحانیون ایران ترجیح می‌دهد؟ اعداد با شما سخن می‌گویند
  • مدیرعامل ایران‌ایر: ۱۵ میلیون دلار به فرودگاه‌های استانبول، نجف، دبی، جده و مدینه بدهکاریم
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ۲۵ آذر؛ روز مادران ایران (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش شصت و پنجم
  • گسترش قوانین شهروندی کانادا؛ کودکان مهاجران کانادایی متولد شده در خارج امکان دریافت شهروندی می‌یابند
  • تصاویری از معماری و ابتکارات دلسوزانه آرشیتکت‌ها برای مردم و جامعه
  • ترامپ شهروندان هفت کشور دیگر را به فهرست «منع کامل سفر به آمریکا» افزود
  • یورش کماندوهای آمریکایی به کشتی عازم ایران؛ آیا واشنگتن می‌خواهد چین و جامعه بین‌الملل را محک بزند؟