سم عقرب بافت سرطانی مغز را متمایز می‌کند

تحقیقات صورت گرفته توسط محققان دانشگاه آلاباما نشان می‌دهد، ترکیب مشتق از سم عقرب می‌تواند به تشخیص بافت‌های سالم از بافت تومور مغزی کمک کند

به گزارش ایسنا، بافت سرطانی و سالم با چشمان غیرمسلح یکسان به نظر می‌رسند و متخصصان به دنبال ابداع روشی مؤثر برای ایجاد تمایز بین بافت سالم و سرطانی مغز هستند.
 


متخصصان مغز و اعصاب در بیمارستان کودکان سیاتل با هدف برجسته کردن سلول‌های سرطانی در هنگام عمل جراحی، از پروتئین سم عقرب استفاده کردند که با اتصال به تومورهای سرطانی، تمایزی بین سلول‌های سالم و درگیر ایجاد می‌کند.

 
محققان با ایجاد ارتباط نسخه ترکیبی این پروتئین با یک مولکول که در نور نزدیک به مادون قرمز می‌درخشد، به روش احتمالی "رنگ کردن تومور" دست پیدا کرده اند.
 
در نخستین مرحله تست، این ترکیب به ورید دم یک موش با پیوند تومور سرطانی انسان تزریق شد و ظرف 15 تا 20 دقیقه بافت تومور به حالت درخشان،‌ روشن و کاملا متمایز از سایر بافت ها درآمد.
 
هرالد زونتیمر، متخصص عصب شناسی دانشگاه آلاباما تأکید می‌کند: پپتیدها تنها با اتصال به یک ترکیب خاص می‌توانند وارد مغز شوند و ترکیب پروتئین مشتق از سم عقرب با ید رادیواکتیو برای استفاده در بیماران تقریبا ایمن به نظر می‌رسد.
 
سم عقرب علاوه بر خاصیت اتصال به سلول‌های تومور، قادر به عبور از سد جریان خون مغز بوده و می‌تواند مانع از ورود اغلب ترکیبات به مغز شود.
 
تحقیقات صورت گرفته بر روی حیوانات نشان می‌دهد، روش درخشان کردن بافت تومور سرطانی علاوه بر تومورهای مغزی بر روی سلول‌های سرطان پروستات، سرطان روده، پستان و سایر سرطان‌ها نیز کاربرد دارد.
 
شرکت Blaze Bioscience‌ مجوز این فناوری را از مرکز تحقیقات سرطان "فرد هاچینسون" دریافت کرده و آزمایش بالینی این ترکیب بر روی انسان از سال 2013 میلادی آغاز می‌شود.

رأی دهید
razmandeh - استکهلم - سوئد
دقیقا این همان سمی است که باید رهبر سر بکشه چون تبدیل شده به یک غده سرطانی!!!!!!!!!!!
جمعه 1 دي 1391 - 17:28
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.