ایران به استقرار موشک‌های پاتریوت در ترکیه اعتراض کرد

یحیی رحیم صفوی، مشاور نظامی علی خامنه‌ای

یک مقام ارشد در حکومت ایران در واکنش به استقرار موشک‌های پاتریوت در ترکیه، در نزدیکی مرز سوریه، ایالات متحده را به تحریک ترکیه و در پی آن «گسترش ناامنی در منطقه» متهم کرد.
 


به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، یحیی رحیم صفوی، مشاور نظامی آیت‌الله خامنه‌ای، روز شنبه، ۲۵ آذر، با اشاره به حضور ایالات متحده در منطقه و آن ‌چه «دخالت نابه‌جای» این کشور در امور سوریه ‌خواند گفت که آمریکا با «تحریک برخی از کشور‌ها مانند ترکیه، ناامنی را در منطقه گسترش می‌دهد».

 
مقامات ایالات متحده روز جمعه، ۲۴ آذر، خبر دادند که این کشور موشک‌های پاتریوت و نیروی نظامی به مرز ترکیه ارسال می‌کند، اقدامی که از نظر کارشناسان می‌تواند هشداری به بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، باشد.
 
به گزارش تلویزیون خبری سی‌ان‌ان، لئون پانه‌تا، وزیر دفاع ایالات متحده، در این زمینه اظهار داشت که ارسال این موشک‌های رهگیر زمین به هوا «مرتبط با تهدیدهایی است که از جانب سوریه رخ داده است».
 
از جمله این تهدید‌ها، حملات سوریه در خاک ترکیه و نزاع میان شورشیان سوریه و حکومت آن است که به ترکیه کشیده شده است.
 
در ماه اکتبر توپخانه ارتش سوریه شهرک مرزی آق‌قلعه در ترکیه را بمباران کرد که این اتفاق به کشته شدن پنج شهروند غیرنظامی انجامید.
 
لئون پانه‌تا روز جمعه پس از ورود به پایگاه هوایی انجرلیک در ترکیه گفت: «ما نمی‌توانیم مدام نگران این باشیم که مبادا سوریه عصبانی شود.»
 
پایگاه هوایی انجرلیک که در ۸۰ مایلی مرز سوریه قرار دارد در اختیار نیروی هوایی آمریکا است.
 
بر اساس این گزارش، مجموعه تجهیزات و نیروهایی که به ترکیه ارسال می‌شوند، شامل دو توپخانه موشک پاتریوت و ۴۰۰ سرباز ایالات متحده است.
 
آمریکا می‌گوید که این موشک‌ها تنها با هدف دفاع به ترکیه ارسال می‌شود و نیروهای نظامی نیز وظیفه استقرار و مدیریت کردن این موشک‌ها را بر عهده دارند.
 
ایالات متحده و سازمان ناتو امیدوارند که این موشک‌ها را در دومین هفته از ماه ژانویه در محل مورد نظر مستقر سازند و برای این منظور یک گروه نظامی پیشاپیش به ترکیه خواهند رفت.
 
این اقدام پس از آن انجام می‌شود که وزرای خارجه کشورهای عضو پیمان ناتو هفته گذشته تصویب کردند که برای حمایت از ترکیه در مقابله با تهدیدهای حکومت بشار اسد، موشک‌های پاتریوت به این کشور ارسال کنند.
 
همچنین پارلمان آلمان نیز روز گذشته، جمعه، از استقرار موشک‌های پاتریوت ضد هواپیما در ترکیه حمایت کرد و لایحه مربوط به آن را با ۴۶۱ رای موافق در برابر ۸۶ رای مخالف و ۸ رای ممتنع تصویب کرد.
 
اما ناتو اعلام کرد که هلند نیز تمایل دارد که به منظور دفاع از ترکیه و «کاهش بحران در مرزهای جنوب شرقی ناتو» موشک‌های پاتریوت خود را به این کشور ارسال کند.
 
سوریه کشور ترکیه و همراهان آن را به تحریک شورشیان و تبلیغات منفی بین‌المللی علیه حکومت بشار اسد متهم می‌کند.

baas - روتردام - هلند
باید هم مثل سگ بترسید نوبت شما تازی پرستان هم بزودی خواهد رسید .
شنبه 25 آذر 1391 - 14:57
skyskysky - ایران - ایران
امیدوارم مردم ترکیه هم زودتر به ماهیت کثیف اردوغان و گول پی‌ ببرند همونطوری که وزیر امور خارجه اسرائیل(تیزیپی لیونی) با افشای رابطه با رئیس جمهور قطر و معاونش اعتراف کرد اونا هم دستشون باز بشه که از انسانیت بویی نبردند چون حتما یه چیزی را پنهان می‌کنن چون حرفایی که میزنن با عملی‌ که انجام میدان تفاوت زیادی داره حتما اونا هم یه شیطنت هایی تو دوران جوانی با کسی‌ شاید خانم کلینتون یا تیزیپی لیونی کردن؟؟؟!!!!
شنبه 25 آذر 1391 - 16:25
ariya777 - تهران - تهران
بسوزید که بعد از سوریه نوبت شماست
شنبه 25 آذر 1391 - 18:20
Faryade_Khamoosh - آخن - آلمان
اون موشک‌های پتریت اصلا فقط بخاطر شماها گذاشتن اونجا. چی‌ فکر کردین؟ اول سوریه بعدش هم نوبت خودتونه.
یکشنبه 26 آذر 1391 - 00:17
Tourkan - کپنهاگ - دانمارک
هر حرفی‌ که روسیه می‌زنه رژیم تکرار می‌کند، کسی‌‌ها گوش نمیدهد. روسیه بهار عربی‌ را در سوریه با چالش مواجه کرد امید رژیم هم با دادن امتیاز به روسیه به این هست
یکشنبه 26 آذر 1391 - 18:28
1k adame sadegh - تورنتو - کانادا
پست فطرت رحیم صفوی تو مزدور رهبر از کدام سوراخ در آمدی و ز‌ر ز‌ر میکنی‌.
دوشنبه 27 آذر 1391 - 03:36
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند
  • رسانه‌های اسپانیا از سرکوب، سایه جنگ و بازگشت نام پهلوی به ایران می‌نویسند
  • دونالد ترامپ افکار عمومی آمریکا را برای حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی آماده می‌کند
  • ادعای بدون شاهد «مجاهدین خلق» مبنی بر حمله به بیت رهبری + حمله ایرج مصداقی به این ادعا
  • تهران اظهارات ترامپ درباره کشتار معترضان و برنامه موشکی قاره‌پیمای ایران را «دروغ بزرگ» خواند
  • ترامپ در کنگره جمهوری اسلامی را به «ساخت موشک برای حمله به آمریکا» متهم کرد
  • حمله تند محسن نامجو به شاهزاده رضا پهلوی و ذوق‌زدگی رسانه‌های جمهوری اسلامی در انتشار آن
  • در لبه جنگ؛ جمهوری اسلامی از رویای ابرقدرتی تا مهار اعتراض داخلی
  • خطابه تاریخی و تلخ پدر جاویدنام آرمان گرجیان در ممسنی: نفرین بر تلخ‌ترین زمستان ایران
  • پُست تند رشید مظاهری،دروازه‌بان سابق استقلال خطاب به علی خامنه‌ای: تو فصلی تیره بودی