لاریجانی: گزارشگر ویژه سازمان ملل مضحک و سندساز است

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در واکنش به تازه‌ترین گزارش انتقادی احمد شهید در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران او را "فرد مضحک"،"سندساز" و "فاقد وجاهت اخلاقی" که "به دام تروریست‌ها افتاده" خواند.
 

محمد جواد لاریجانی صبح سه‌شنبه هفتم آذر ماه در یک نشست خبری گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران را "فرد مضحکی" خواند که به گفته‌ی او "فاقد وجاهت اخلاقی، فنی و قانونی است و اصلا شرایط کار گزارشگری را نمی‌داند."


 

سخنان تند لاریجانی در واکنش به تازه‌ترین گزارش احمد شهید در مورد ایران ابراز شده که هفته‌ی گذشته در اسلو منتشر شد. گزارشگر ویژه سازمان ملل در گزارش خود افزایش فشار بر زنان و فعالان حقوق بشر در ایران را نگران‌کننده خواند.
 
«ایران به حقوق شهروندان احترام بگذارد»
 


احمد شهید: دولت ایران به آزار، دستگیری و زندانی‌کردن مدافعان حقوق بشر، که گاه خود حقوقدان هستند، همچنان ادامه می‌دهد، و نگرانی جدی در مورد استقلال حقوقدانان و نیز استقلال قوه قضائیه برانگیخته است


 
گزارشگر ویژه سازمان ملل از جمهوری اسلامی می‌خواهد "به منظور احترام به حقوق بشر، آزادی و حاکمیت قانون، رویکرد خود را تغییر دهد." به گزارش سایت جرس و به نقل از شبکه سی‌ان ان او می‌گوید در ایران "فعالان حقوق زنان مورد آزار قرار می‌گیرند و گاه به‌خاطر آزادی بیان، از جمله دفاع از حقوق زنان و یا حقوق آموزشی و اظهارات فرهنگی دستگیر می‌شوند."
 
احمد شهید در بخشی از بیانیه‌ی اخیر خود تاکید می‌کند: «دولت ایران به آزار، دستگیری و زندانی‌کردن مدافعان حقوق بشر، که گاه خود حقوقدان هستند، همچنان ادامه می‌دهد، و نگرانی جدی در مورد استقلال حقوقدانان و نیز استقلال قوه قضائیه برانگیخته است.»
 
لاریجانی در انتقاد از گزارشگر ویژه سازمان ملل گفت: «احمد شهید از روز اولی که به این سمت منصوب شد به عنوان یک هنرپیشه رسانه‌ای از یک شبکه تلویویزنی به شبکه دیگری رفت و علیه ایران ادعاهایی را مطرح می‌کرد.»
 
جعل اظهارات احمد شهید توسط لاریجانی
 
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) لاریجانی می‌گوید: «گزارش احمد شهید حتی لیاقت نادیده گرفتن هم ندارد، یک گزارش ناموجه است و مثل سایر قطعنامه‌های سیاسی در سطح بین‌المللی است که علیه جمهوری اسلامی ایران تصویب می‌شود.»
 
احمد شهید در اسلو گفته است "در طول ۱۲ روز گذشته من با ده‌ها فرد ایرانی‌تبار، فعال حقوق بشر، مقامات دولتی و کارشناسان آکادمیک ملاقات و گفت‌وگو کردم." او تاکید می‌کند "برای سنجش میزان اعتبار و باورمندی اظهارات شواهد، معیارهای سختگیرانه‌ای در نظر گرفته" و گزارش خود را بر پایه اطلاعات باورپذیر تهیه کرده است.
 لاریجانی در نشست خبری سه‌شنبه با رد رعایت معیارهای حرفه‌ای و فنی در کار احمد شهید ادعا می‌کند که او "گفته من با ۲۰۰ فرد مصاحبه کردم ولی نمی‌توانم اسامی آنها را ببرم."
 
گزارشگر ویژه سازمان ملل خاطر نشان می‌کند اسناد و مدارکی که جمع‌آوری کرده "تصویری بسیار نگران‌کننده از وضعیت حقوق بشر در ایران را بازتاب می‌دهند."
 
فرمانده ناجا: نوعی قصور و کوتاهی بوده
 
احمد شهید در نشست خبری ارائه‌ی گزارش خود در مورد ایران به چند مورد مشخص از حمله در مورد کشته شدن ستار بهشتی، در زندان نیز اشاره کرده است. او گفت بهشتی "به دلیل حق قانونی خود در آزادی بیان به زندان افتاده بود و به احتمال در اثر جراحات ناشی از شکنجه جان خود را از دست داده است."
 
کمیته‌ای که از سوی مجلس برای پیگیری چگونگی و علت مرگ بهشتی تشکیل شد به این نتیجه رسید که نگهداری بهشتی در محلی که در آن درگذشت توجیه قانونی ندارد. دادستان کل کشور نیز تایید کرده که دست‌کم در پنج جای جسد ستار بهشتی "جای کبودی و اثر ضرب و جرح" دیده شده است.
 اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده نیروی انتظامی، که نهاد تحت امرش مسئولیت انتقال غیرقانونی بهشتی از زندان اوین و نگهداری خلاف موازین او در بازداشتگاهی در رباط کریم را برعهده دارد، عصر سه‌شنبه این اقدام را "نوعی قصور و کوتاهی" عنوان کرده است.
 
"صداقت قوه قضاییه" پس از افشاگری بازماندگان
 
ستار بهشتی نهم آبان بازداشت شد و ۱۳ آبان در زندان درگذشت. مادر ستار و شماری از اعضای خانواده‌اش می‌گویند کفن او خونی بوده و بر بدنش اثار شکنجه دیده می‌شده است.
 
رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه جمهوری اسلامی می‌گوید: «حادثه کهریزک و ستار بهشتی هر دو حادثه تاسف‌آوری هستند و با دستور قاطع ریاست قوه قضاییه به هر دوی این پرونده‌ها از همه جهات رسیدگی می‌شود.» اشاره‌ی او به پرونده بازداشتگاه کهریزک است که در آن شماری از دستگیرشدگان اعتراض‌های پس از انتخابات سال ۸۸ شکنجه شدند و به قتل رسیدند.
 
احمد شهید در نشست ۲۲ نوامبر در اسلو با تکرار درخواست‌های قبلی خود از مسئولان جمهوری اسلامی می‌خواهد "برای روشن شدن علت مرگ افرادی که در ناآرامی‌های پس از انتخابات سال ۸۸ کشته شده بودند، تحقیقات بی‌طرفانه‌ای را آغاز کند."
 
با گذشته بیش از دو سال از ماجرای کهریزک هنوز نتیجه‌ی رسیدگی به این پرونده منتشر نشده است. لاریجانی ادعا می‌کند: «مطرح شدن این دو پرونده نشان از صداقت قوه قضاییه و سیستم قضایی ما دارد.»
 
برخلاف اظهارات جواد لاریجانی پیگیری پرونده کهریزک و ستار بهشتی تنها پس از افشاگری‌های بازماندگان قربانیان و فشار افکار عمومی داخلی و بین‌المللی به جریان افتاده است.
 
به گفته‌ی مادر ستار بهشتی ماموران امنیتی به خانواده اجازه‌ی شست‌وشوی جسد و باز کردن کفن را ناده‌اند و آنها را تهدید کردند در مورد مرگ فرزندشان با رسانه‌ها گفتگو نکنند.

رأی دهید
1k adame sadegh - تورنتو - کانادا
مضحک تر از همه تو و آن ۴برادر دزد زمین خوارتان هستید.
‌چهارشنبه 8 آذر 1391 - 03:22
mortimer - اصفهان - ایران
از عراقی بودن و خودشونو رو به جای ایرانی جا زدن که بهتره که. :)
‌چهارشنبه 8 آذر 1391 - 08:42
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.