نماینده مجلس: محدودیت صدور گذرنامه برای زنان هنوز قانونی نشده

یک نماینده مجلس می‌گوید لایحه محدودیت صدور گذرنامه برای زنان زیر ۴۰ سال هنوز در صحن علنی مجلس تایید و به قانون تبدیل نشده است. به گفته وی، کارشناسان اعضای کمیسیون مجلس را برای تصویب این لایحه قانع کرده‌اند.
 

روز چهارشنبه ۲۴ آبان (۱۴ نوامبر) در حالی که تمامی گوش‌ها و چشم‌ها متوجه مجلس بود تا علت مرگ ستار بهشتی و چگونگی تحقیق پیرامون آن روشن شود، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در لابه‌لای اطلاع‌رسانی درباره پرونده ستار بهشتی، خبری را اعلام کرد که به سرعت منتشر شد.


 

این نماینده مجلس اعلام کرد که کمیسیون امنیت ملی مجلس لایحه پیشنهادی دولت درباره محدودیت صدور گذرنامه برای زنان را تصویب کرده است. بر اساس این لایحه زنان مجرد زیر ۴۰ سال برای دریافت گذرنامه نیاز به اجازه رسمی ولی قهری یا حکم حاکم شرع دارند.
 
این خبر بلافاصله پس از انتشار با انتقادات و اعتراضات فراوان از سوی حقوقدانان مستقل و فعالان زنان روبرو شد.
 
امروز دوشنبه ۲۹ آبان (۱۹ نوامبر) حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا اعلام کرد که این لایحه هنوز در این کمیسیون است و به دلیل عدم طرح در صحن علنی مجلس هنوز به قانون تبدیل نشده است.
 
وی همچنین تاکید کرد که این طرح از سوی نمایندگان مطرح نشده و پیشنهادی بوده که دولت به مجلس داده است. به گفته‌ی وی، کار‌شناسان با حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس توضیحاتی را ارائه کرده‌ و اعضای کمیته و کمیسیون را قانع کرده‌اند که این لایحه را تصویب کنند.
 
نقوی حسینی همچنین افزود: «فکر نمی‌کنم این لایحه، مانعی برای دریافت گذرنامه خانم‌های مجرد باشد و آن‌ها می‌توانند با اجازه ولی و یا قیم برای خود گذرنامه دریافت کنند.»
 
مطابق قانون قبلی گذرنامه که همچنان اجرا می‌شود، تنها افراد زیر ۱۸ سال برای دریافت گذرنامه نیاز به اجازه قیم یا ولی دارند. البته زنان متاهل نیز برای دریافت گذرنامه باید اجازه کتبی از همسرخود داشته باشند.
 
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفته است: «وقتی لایحه‌ای توسط دولت تهیه و به مجلس ارائه می‌شود به معنای این است که اجرای قانون قبلی با مشکلاتی روبروست و دولت در نظر دارد با ارائه لایحه، موانع اجرایی را برطرف کند.»
 
وی پیشتر در روز شنبه ۲۷ آبان گفته بود: «طبق گفته نماینده دولت در جلسه کمیسیون، افزایش سقف سنی برای حفظ سلامت رفت‌وآمد و ورود و خروج و به طور کلی حفظ سلامت خانم‌ها تعیین شده است.».
 
نقوی حسینی همچنین تاکید کرده بود که این لایحه به معنای ممنوعیت خروج زنان مجرد زیر ۴۰ سال نیست چرا که این زنان می‌توانند با داشتن اجازه ولی قهری و یا مجوز دادگاه، گذرنامه خود را دریافت کنند.
 
شیرین عبادی، حقوقدان و حسن فرشتیان، پژوهشگر دینی پیشتر در گفت‌وگو با دویچه‌وله اعلام کرده‌ بودند که ممنوعیت خروج زنان مجرد زیر ۴۰ سال از کشور بدون اجازه ولی یا قیم، نه مبنای قانونی دارد و نه پایه فقهی.

رأی دهید
mahshahr - ونکوور - کانادا
اگه اینجور مح دودیت ها رو در مورد صدور شناسنامشون بذارن چقدر این خانم ها خوشحال میشن! دیگه تو دنیای واقعی هم سندی برای اثبات سنشون وجود نداره
‌سه شنبه 30 آبان 1391 - 11:58
اواره وطن - نیکوزیا - قبرس
روز به روز داریم پسرفت میکنیم!
‌سه شنبه 30 آبان 1391 - 14:18
madjid aramesh - پاریس - فرانسه
حالا بانوان کشورمون برای سفر کردن باید از آخوند ٥ تومن روضه اجازه بگیرن ؟.
‌سه شنبه 30 آبان 1391 - 14:40
edvin - تهران - ایران
مملکتو ول کردن چسبیدن به پاسپورت زنان ....
‌سه شنبه 30 آبان 1391 - 15:46
kobalt - کرج - ایران
زندان زنان
‌سه شنبه 30 آبان 1391 - 22:01
اواره وطن - نیکوزیا - قبرس
madjid aramesh - پاریس - فرانسه گل گفتید !
جمعه 3 آذر 1391 - 21:01
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +133حمایت کاترین شکدم از شاهزاده رضا پهلوی؛ شکدم: خامنه‌ای علاقه‌ای به زنان ندارد و به پسربچه‌ها تمایل دارد
  • +112حسن آقامیری: وضع سیستان وبلوچستان خرابه، یکی از حضار: تقصیر پهلویه، آقامیری: شما۴۰ساله چه غلطی کردید
  • +106سخنان کاترین شکدم درمورد گرایشات جنسی خامنه‌ای و همسریابی زینب سلیمانی برای افراد حزب‌الله
  • +105کارشناس صدا و سیما: وقتی به دختران می‌گوییم حجاب خود را رعایت کنید می‌گویند بروید جلوی گرانی‌ را بگیرید
  • +96رئیس موساد: تروریست‌ها و فرستندگان ایرانی‌شان را پیدا می‌کنیم و به حسابشان می‌رسیم
  • +81نوجوان کرمانی با استعداد دوبله حرفه‌ای شنیدنی
  • +80لحظه اهدای پاداش ۲.۵ میلیون دلاری به قهرمان حادثه تیراندازی سیدنی و سوال غیرمنتظره او + ویدئو
  • +74«افشای طرح ادعایی ترور شاهزاده رضا پهلوی؛ ناکامی ائتلاف خونین تجزیه‌طلبان و گروه‌های افراطی»
  • +73پایان آیت‌الله خامنه‌ای چگونه رقم خواهد خورد؟
  • +68کشف ۳ تن گوشت الاغ و قاطر با برچسب «گوساله منجمد برزیلی» در تهران