ایران از ساخت خط لوله ۳۰۰ کیلومتری انتقال گاز به عسلویه خبر داد
رأی دهید
میدان نفتی سلمان. عکس از شانا
مدیرعامل شرکت پترو ایران روز دوشنبه، ۲۹ آبان، اعلام کرد که عملیات ساخت و راهاندازی خط لوله ۳۰۰ کیلومتری انتقال گاز ترش از سیری به عسلویه به پایان رسیده است.
این مقام مسوول در وزات نفت، زمان تحویل این خط لوله گاز به شرکت ملی نفت را پایان آذرماه امسال عنوان کرد.
به گفته مجری ساخت و راهاندازی این خط لوله گاز ۳۰۰ کیلومتری، «در حال حاضر مراحل تمیزسازی، تست پایانی و پیگرانی این خط لوله گاز دریایی در حال انجام است.»
به نوشته خبرگزاری مهر، با آغاز بهرهبرداری از این خط لوله که از آن به عنوان «بزرگترین خط لوله گاز ترش خلیجفارس» یاد میشود، گازهای میدان سلمان به جای امارات برای شیرینسازی به پالایشگاههای فاز ۶ تا ۸ پارس جنوبی انتقال مییابد تا پس از آن به کشورهای عراق، پاکستان و ترکیه صادر شود.
این خط لوله، حدود ۳۰۰ کیلومتر طول و ۳۲ اینچ قطر دارد و قادر است به طور متوسط روزانه ۱۴ میلیون متر مکعب معادل ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز ترش را از میدان مشترک «سلمان» که پیش از انقلاب سال ۱۳۵۷، «ساسان» نام داشت به پالایشگاههای پارس جنوبی منتقل کند.
برنامه احداث این خط لوله گاز پس از آن قطعی شد که قرارداد صادرات گاز ایران به کشور امارات که به قرارداد «کرسنت» معروف شده، به دلیل بروز اختلافهایی بر سر تغییر قیمت گاز صادراتی، لغو شد.
بر اساس آن قرارداد، باید تا سال ۱۳۸۴، توسعه میدان سلمان و وضعیت گاز موجود در این حوزه نفتی و گازی، روشن و نهایی میشد. تصمیم برای انتقال گاز ترش میدان سلمان به پالایشگاههای پارس جنوبی در سال ۸۷ و پس از خاتمه یافتن چانهزنی با اماراتیها بر سر نرخ گاز صادراتی به این کشور، گرفته شد.
اما نهاییشدن کار انتقال گاز موجود در میدان سلمان از سیری به عسلویه تا سال ۹۱ به طول انجامید.
میدان نفتی و گازی سلمان که بین ایران و امارات مشترک است و برای توسعه این میدان نفتی و گازی، از ابتدای طرح تاکنون بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری شده که ۷۰ درصد از این اعتبارات سهم پیمانکاران داخل ایران بوده است.
خبرگزاری مهر، در گزارش روز دوشنبه خود از پایان عملیات احداث خط لوله گاز سیری به عسلویه، پایان یافتن عملیات ساخت و احداث این خط لوله انتقال گاز ترش را «خبر بد برای شیخنشینان اماراتی» توصیف کرده و این پروژه را «رقیب کرسنت» نامیده است.
در همین حال، خبرگزاری آسوشیتدپرس، به نقل از خبرگزاری فارس از آغاز ساخت خط لوله صادرات گاز ایران به سوریه خبر دادهاست.
خبرگزاری فارس به نقل از «زایا» تایید کردهاست که «ایران ساخت ۲۲۵ کیلومتر از ۱۵۰۰ کیلومتر خط لوله انتقال گاز این کشور به سوریه به ارزش ۳ میلیارد دلار را آغاز کرد.»
براساس این گزارش، پیشبینی شده که خط لوله صادرات گاز ایران به سوریه در نیمه دوم سال ۲۰۱۳ میلادی، کامل شود و پس از گذر از عراق، گاز ایران را به عراق و سوریه میرساند.
قرارداد این خط لوله ۱۰ میلیارد دلاری پارسال در عسلویه ایران، میان وزرای نفت و انرژی ایران و سوریه به امضا رسیده است.
با اعمال تحریمهای اقتصادی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران، جمهوری اسلامی ایران به دنبال یافتن بازارهای جدید صادراتی برای نفت و گاز خود است که به نظر میرسد اجرای خطوط لوله انتقال گاز جدید ایران برای رساندن گاز به بازارهایی مانند عراق و پاکستان است که بر اساس توافقهای انجام شده، شرکت ملی گاز ایران باید تا ۲ سال آینده، دستکم روزانه حدود ۵۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی به این دو کشور صادر کند.
kami_81 - مالمو - سوئد
خوب که چی ؟پولش کجا میره چرا اینو خبر نداد؟
دوشنبه 29 آبان 1391 - 22:10
بابک خرم دین - تهران - ایران
بله قرداد ی ننگین تر از ترکمن چایی با روسیه آنرمان امروز با چین بستن قرار است طبق گفته صدای امریکا تا چند سال سه تا پنج سال از نفت بعضی از چاهای ایران را در قبال باز کردن ال سی به چین ببخشند. مرگ بر اصل ولایت وقیح
سه شنبه 30 آبان 1391 - 04:41
sohrabsun - تهران - ایران
به جیب من می ره و تو نوکری من رو می کنی آخه بی شعور مملکت حقوق مردم رو از کچا تامین می کنه فکر کن بعد حرف بزن
سه شنبه 30 آبان 1391 - 06:36
daryoush1348 - گوتبورگ - سوید
پولش مهمه ؟
سه شنبه 30 آبان 1391 - 07:30
amirbidgoli - رشت - ایران
بابک خرم دین - تهران - ایران. بله قرداد ی ننگین تر از ترکمن چایی با روسیه آنرمان امروز با چین بستن قرار است طبق گفته صدای امریکا . صدای امریکا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟. پس خودت فکر نداری؟؟؟؟؟
سه شنبه 30 آبان 1391 - 12:50
kami_81 - مالمو - سوئد
آقای تهران ایران تو راست میگی حقوق مردم میده کدوم حقوق همونی که ۱ ساله پرداخت نکرده و دزدیدن؟...
سه شنبه 30 آبان 1391 - 12:45