استعفای مسئولان ارشد مصری در پی تصادف مرگبار اتوبوس
در پی تصادم یک اتوبوس با قطار در مصر دستکم ۴۷ نفر کشته شدند. اغلب قربانیان کودکان زیر ۶ سال هستند. در واکنش به این سانحه وزیر حمل و نقل و رئیس راهآهن مصر ضمن پذیرش مسئولیت سریعاَ از سمتهای خود کنارهگیری کردند.
در یک سانحه رانندگی در مصری دستکم ۴۷ نفر که در میان آنان ۴۴ کودک دیده میشوند، کشته شدند. به گفته مسئولان مصری، اتوبوس حامل کودکان در بامداد شنبه (۲۷ آبان/۱۷ نوامبر) در تقاطع جاده با ریل راهآهن، با یک قطار برخورد میکند و سبب این حادثه دلخراش میشود.
این سانحه در نزدیکی شهر مانفالوت در جنوب منطقه آسیوط رخ داده است. محل حادثه حدود ۳۵۰ کیلومتر از قاهره فاصله دارد. به گفته شاهدان عینی در زمان تصادف تیرکهای مسدودکننده جاده بالا بودهاند و هیچ گونه علامت هشداردهندهای نیز در تقاطع جاده و ریل راهآهن قابل مشاهده نبوده است.
به گفته مسئولان پلیس شماری از کودکان مجروح به بیمارستانهای اطراف منتقل شدهاند. در مجموع حدود ۶۰ کودک ۴ تا ۶ ساله در این اتوبوس در راه مهد کودک بودهاند.
تلویزیون دولتی مصر نیز به نقل از وزارت حمل نقل این کشور گفت که راننده اتوبوس در آخرین ثانیهها کوشیده است که از روی ریل عبور کند، اما موفق به انجام این کار نشده است. راننده اتوبوس و دو همکار وی نیز در سانحه کشته شدهاند.
در واکنش به این تصادف محمد رشاد المتینی، وزیر حمل و نقل و مصطفی قناوی، رئیس راهآهن مصر با پذیرش مسئولیت این سانحهی دردآور از سمتهای خود استعفا کردند.
دولت مصر دستور داده که هرچه زودتر جزئیات این سانحه بررسی شود. محمد مرسی، رئیسجمهور مصر نیز ضمن ابراز تاسف شدید و تاکید بر تحقیق هرچه سریعتر تصادف، به خانوادههای قربانیان وعده داد که دولت مصر آماده رساندن هر کمک ضروری به آنان است.
راهآهن مصر در سالهای اخیر به دفعات شاهدات سوانحی مرگبار بوده است. به گفته کارشناسان دلیل اصلی این تصادفات سیستم کهنه و فرسوده راهآهن و ضعف مدیریت آن است.
بزرگترین حادثه قطار در سال ۲۰۰۲ میلادی در مصر بوقوع پیوست. در این حادثه، قطار دچار آتشسوزی شد و بر اثر آن ۳۶۳ نفر جان باختند.
تجمع مردم در محل حادثه در مانفالوت
در سال ۲۰۰۶ نیز تصادم دو اتوبوس مسافربری در مصر ۵۸ کشته برجا گذاشت. در سال ۲۰۰۸ نیز در حادثه مشابهای ۳۷ نفر در پی تصادم قطار با یک اتوبوس مسافربری کشته شدند.
سالانه حدود ۷ هزار نفر در مصر بر اثر سوانح رانندگی کشته میشوند.
تفاوت میان مسئولان مصری و ایرانی
در شامگاه جمعه ۲۸ مهر ۱۳۹۱ نیز یک اتوبوس حامل دختران بروجنی، بر اثر بارندگی و انحراف از مسیر، به کوه خورد و به دره سقوط کرد. این اتوبوس در حال بازگشت از سفر بازید از جبهههای جنگ، از خوزستان به استان چهارمحال و بختیاری بود. مجموعا ۲۹ نفر در این سانحه کشته شدند که راننده اتوبوس و دو معلم نیز در میان آنها بودند.
۲۹ نفر که اغلب آنان دختران دانشآموز بودند در سانحه اتوبوس در ایران کشته شدند
در این حادثه دلخراش در پی انتقاد شدید از "اجباری بودن کاروانهای راهیان نور" مسئولان جمهوری اسلامی کوشیدند که خانوادهی قربانیان را آرام کنند، اما هیچکس مسئولیت این تصادف را برعهده نگرفت. و پس از آنکه مقامات آموزش و پرورش، وزارت راه و بسیج از خود سلب مسئولیت کردند، سرانجام راننده متوفی اتوبوس مقصر این تصادف معرفی شد.
دستکم ۱۰۰ نفر طی ۵ سال گذشته در سوانح کاروانهای راهیان نور در این کشته شدهاند ولی هیچ مقام مسئولی تاکنون بدین دلیل از سمت خود برکنار نشده است.
به گفته سردار اسکندر مومنی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور، کشتههای تصادف رانندگی در ایران سالانه حدود" ۲۳ هزار نفر" است که با "یک جنگ برابری" میکند.
آلمان با ۸۰ میلیون جمعیت، چهار برابر ایران خودرو دارد، اما تلفات سال ۲۰۱۱ آن تنها ۴۰۰۹ نفر بوده است که از این میان، تنها ۱۹۸۶ تن از قربانیان سرنشینان وسایل نقلیه بودهاند.