برای هر تغییری آموزش نقطه شروع و زیر بنای حرکت است

کارگاه اصلاح سیستم آموزشی از سری برنامه های « آینده ایران» در انستیتوی لگاتوم

هانا کاویانی

روز دوشنبه ۱۲ نوامبر،‌ کارگاهی در انستیتوی لِگاتوم در لندن برگزار شد که طی آن موضوع آموزش و آینده آموزش در ایران بررسی شد. این نشست بخشی از برنامه ای در این انستیتوست با عنوان « آینده‌ ایران » که پیشتر نشست هایی در زمینه اقتصاد و سیستم قضایی ایران نیز برگزار کرده است.
 


سری نشست‌های‌ «آینده‌ی ایران» بخشی از فعالیت‌های انستیتوی لگاتوم در لندن است. این انستیتوی مطالعاتی که عضوی مستقل از گروه سرمایه‌گذاری لگاتوم است، مدتی است که نشست‌های « آینده‌ی ایران » را با هدف به اشتراک گذاشتن آرای تحلیلگران و تجربه کشورهای دیگر برگزار می کند.

 

 

پروفسور ان اپلباوم مدیر مطالعات سیاسی انستیتوی لگاتوم


​​پروفسور ان اپلباوم*، مدیر مطالعات انستیتوی لگاتوم که « آینده‌ی ایران » را برنامه ریزی کرده است، درباره دلایل برگزاری این نشست ها به رادیوفردا می گوید: « « اگر ما نتوانیم شکل و شمایل آینده را تجسم کنیم، طی کردن مسیرِ رسیدن به این آینده، بسیار سخت می شود. یکی از اشتباهات معمولی که کسانی که خواهان تغییر هستند، مرتکب می شوند این است که به مشکلاتی که ممکن است در آینده پیش رویشان قرار بگیرد، فکر نمی کنند. در نتیجه اگرچه ما این موضوع را در نظر داریم که رخ دادن تغییر جدی در ایران ممکن است سالها طول بکشد ، ‌اما فکر می‌کنم که درک این موضوع که مشکلات اساسی در جامعه ایران در صورت تغییر یا ماندن وضعیت موجود چیست، به ایرانیان داخل و خارج از ایران بسیار کمک خواهد کرد.»
 
خانم اپلباوم که سالهاست در زمینه کشورهای اروپای شرقی و عضو سابق اتحاد جماهیر شوروی تحقیق می کند، اضافه می کند که بررسی تجربه کشورهای دیگر، می تواند تحلیلگران و نظریه پردازان ایران را در مسیر شناخت و تحلیل اوضاع ایران یاری رساند. او دراینباره به رادیو فردا می گوید: « من می خواهم که ایرانیان بیشتر به موضوع روند انتقالی عدالت در آفریقای جنوبی، یا تجربه وکلای شیلی در دوران دیکتاتوری که برای اصلاح دستگاه قضایی تحقیق می کردند، یا اقتصاددانان لهستانی و مجار، تمرکز کنند. نه اینکه ایران دقیقا اوضاعی مشابه دارد، اما تجربه به من ثابت کرده که مرور آنچه سایر کشورها پشت سر گذاشته اند به شما فرصت می دهد تا راههای جدیدی برای وضعیت مورد نظر خودتان به دست آورید.»
 
 
برنامه «آینده ایران» تا کنون نشستهایی در مورد سیستمهای اقتصادی و قضایی ایران با حضور تحلیلگران ایرانی و غیر ایرانی برگزار کرده است و روز دوشنبه هم لگاتوم نشستی با موضوع اصلاح آموزش در ایران برگزار کرد.  نشستی که بخش اول آن با موضوع آموزش در جمهوری اسلامی ایران با  حضور اساتید ایرانی حوزه آموزش سعید پیوندی از فرانسه و گلی رضایی رشتی از آمریکا و همچنین چزار بیرزئا، استاد مسایل آموزشی از رومانی برگزار شد.

 


شهران طبری مشاور ارشد در انستیتوی لگاتوم


​​​​شهران طبری، مشاور برنامه«آینده ایران» در انستیتوی لگاتوم درباره انتخاب این موضوع برای این کارگاه به رادیو فردا می گوید: « شما نمی توانید یک اقتصاد موفق و پیشرو بدون نیروی کار تحصیل کرده و آموزش دیده  داشته باشید، یا اینکه بدون آموزش سیستم قضایی خوب داشته باشید، یا بدون اینکه اصول حقوق بشر، برابری انسانها و اقلیت ها و زن و مرد را آموزش داده باشید، جامعه ای آزاد ِ مردمسالار داشته باشید. از همین رو ما به این فکر کردیم که اتفاقا برای هر تغییری آموزش نقطه شروع و زیر بنای حرکت و از مهمترین مسایل است.»

اما نظام معمول آموزشی تنها موضوع مورد بحث در کارگاه «آینده ایران» در لگاتوم نیست. بخش دوم این کارگاه به موضوع آموزش مدنی و راه های جایگزین برای این نوع از آموزش می پردازد،‌ مثل دانشگاه آنلاینی که گروهی از جوانان با نام «ایران آکادمیا» راه اندازی کرده‌اند و در نشست روز دوشنبه درباره آن توضیح دادند. یا حرکت گروه « توانا» که با راه اندازی وبسایتی تجربه های کشورهای دیگر و موضوعات مرتبط با آموزش مدنی را در اختیار عموم قرار می دهد.  شرکت کنندگان در این بخش به همراه تد هادلستون مشاور آموزش مدنی در بنیاد شهروندی در لندن، دراینباره و استفاده از فناوری های نوین مثل اینترنت، گفتگو کردند.
 
انستیتوی لگاتوم، پس از برگزاری نشست های «آینده ایران» مقالات ارائه شده در کارگاه ها را برای مطالعه عموم بر روی وبسایت خود قرار می دهد و آنطور که خانم ان اپلباوم،‌ مدیر مطالعات سیاسی این انستیتو به رادیو فردا گفت، امیدوار است تا نشست های دیگری در این زمینه برگزار کند.
------------------------------------------------------------------------

* ان اپلباوم، مدیر مطالعات سیاسی انستیتوی لگاتوم است. او  جایزه معتبر پولیتزر را برای نوشتن درباره کمونیسم و کشورهای عضو اتحاد جماهیر شوروی سابق دریافت کرده است. خانم اپلباوم همسر رادوسلاو سیکورسکی وزیر خارجه کنونی لهستان است.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.