نتانیاهو و ترس از انتقام‌گیری باراک اوباما

بنیامین نتانیاهو در زمان کارزار انتخاباتی آمریکا با حمایت‌از میت رامنی بر کسی پوشیده نگذاشت که او را در صندلی ریاست‌جمهوری به باراک اوباما ترجیح می‌دهد. با پیروزی اوباما، اسرائیل هم اینک نگران انتقام‌گیری اوست.
 

پیام‌های تبریکی که از اورشلیم به سوی باراک اوباما روانه‌شده‌اند، لحن چندان شادمانه‌ای را در برندارند. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در پیام کوتاه خود اظهار داشته که همچنان با باراک اوباما برای حفظ امنیت شهروندان اسرائیلی همکاری خواهد کرد.


 

او در نوشته خود بدون ذکر کلمه‌ای صمیمانه، بر "پیوند محکم استراتژیک" میان دو کشور تأکید کرده است. اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل نیز برای باراک اوباما "آرزوی موفقیت" کرده و شیمون پرز، رئیس‌جمهور اسرائیل نیز در پیام خود از "جشن دمکراسی" سخن گفته است.
 


بسیاری از سران دولت‌ها پیروزی مجدد باراک اوباما را به وی تبریک گفته‌اند

 

در بحبوحه‌انتخابات آمریکا، بنیامین نتانیاهو بر کسی پوشیده نگذاشت که میت‌رامنی، رقیب باراک اوباما از حزب جمهوری‌خواه‌ را به وی ترجیح می‌دهد. رابطه اوباما و نتانیاهو از زمان ورود اوباما به کاخ سفید‌، رابطه‌ای نه چندان گرم و ملتهب بوده است. سردی روابط میان آمریکا و اسرائیل زمانی شدت گرفت که حدود دو ماه پیش نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد، کشورهایی که توانایی تعیین "خط قرمزها" برای ایران را ندارند، از "لحاظ اخلاقی" محق به متوقف کردن اسرائیل نیستند.
 
سیاستمداران مخالف دولت در اسرائیل پس از روشن شدن نتایج انتخابات آمریکا و پیروزی مجدد باراک اوباما، به بنیامین نتانیاهو توصیه کردند تا هر چه سریعتر روابطش را با واشنگتن بهبود بخشد.
 
الی ییشای، وزیر کشور اسرائیل از حزب "شاس" پس از مشخص شدن پیروزی اوباما تنها به گفتن این نکته بسنده کرد که "امروز صبح چندان خوبی برای نتانیاهو" نیست.
 

یائیر لاپید رهبر حزب "یش آتید" با اشاره به موضع اسرائیل در زمان تبلیغات انتخاباتی آمریکا، دخالت بیش از اندازه اسرائیل و جانبداری از رقیب اوباما را اشتباه ارزیابی کرد. با این همه نتانیاهو هر گونه دخالت در انتخابات آمریکا را رد می‌کند.
 
"انتقام‌گیری" در ماه ژانویه
 
رسانه‌های اسرائیلی گزارش می‌دهند که اطرافیان نتانیاهو هم اینک نگران از "انتقام‌گیری" باراک اوباما هستند و این‌که او نیز در زمان برگزاری انتخابات اسرائیل در ماه ژانویه به انتقاد از بنیامین نتانیاهو بپردازد.
 
کارشناسان اسرائیلی هم اینک انتظار آن را دارند که فشارهای سیاسی از سوی واشنگتن بر اسرائیل افزایش یابد. دولت اسرائیل همچنان از پاسخ‌گویی به آمریکا در مورد  مرز‌های یک دولت فلسطینی در آینده سرباز زده است.
 
دولت آمریکا تمایل به از سرگیری مذاکرات میان اسرائیل و فلسطین دارد. در این میان موضوع دیگری که مطرح می‌شود، گفت‌گوها بر سر برنامه‌اتمی ایران است. اسرائیل نسبت به گزارش‌های منتشره در مورد تلاش‌های دولت آمریکا و باراک اوباما برای برقراری ارتباط با ایران، اظهار نگرانی کرده است. 
 
مارتین ایندیک‌، دیپلمات آمریکایی و سفیر پیشین آمریکا در تل آویو، در گفت‌وگویی با رادیو اسرائیل، گزینه حمله احتمالی نظامی علیه ایران را مردود ندانسته، اما اضافه کرده که انتظار دارد مذاکرات با ایران هر چه سریع‌تر از سر گرفته شود.

رأی دهید
مجیدخان - تهران - ایران
با درود:در این که سیاست امریکا وجود اسراییل در منطقه را به عنوان جای پای مستحکم خویش بر منافع سایر ملتهای منطقه ترجیح می دهد شکی نیست اما در این سیاست گهی به نعل و گهی به میخ اوباما گاها موجب نگرانی میخچه ی این پا می شود. این میخچه همان صهیونیستهای متعصبی هستند که باورشان شده بدون حمایت سیاسی و نظامی غرب می توانند به بقای خود ادامه دهند. نتانیاهو و امثال وی به غلط فکر می کنند که همه ی یهودی ها مثل ایشان می اندیشند. نه تنها یهودیان اسراییل بلکه بسیاری از یهودیان متفکر و روشنفکر جهان که بر بازارهای مالی و اقتصادی و صنعتی جهان اشراف دارند مخالف تفکراتی این چنینی هستند وگرنه تا الان اسراییل اردن و سوریه و عراق را هم به خاک خود ضمیمه کرده بود. و لبنان هم که هلوی پوست کنده و آماده ی بلعیدن بوده و هست. تفکرات نژاد پرستانه و شبه نازی این به اصطلاح دولتمردان اسراییلی دیگر خریداری در جهان و حتی بین مردم خودشان ندارد.
‌پنجشنبه 18 آبان 1391 - 13:23
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.