قطع ارتباط سیسکو با کمپانی چینی متهم به همکاری پنهان با ایران

در پی افشای معاملات پنهان دو کمپانی چینی هوآوی و ZTE با ایران، مجلس نمایندگان آمریکا خواستار اخراج آنها از بازار ایالات متحده شده است. این دو کمپانی تجهیزات ارتباطی تولید آمریکا را در اختیار ایران قرار داده‌اند.


کمپانی آمریکایی سیسکو، از بزرگ‌ترین تولید‌کننده‌های تجهیزات ارتباطی در جهان، پس از اطلاع از بازفروش محصولات این شرکت توسط کمپانی ZTE به ایران، ارتباط و شراکت دیرینه خود با این کمپانی چینی را قطع کرد.

خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی از پشت پرده قطع همکاری‌های سیسکو و ZTE آورده که این کمپانی چینی تجهیزاتی را به ایران ارسال کرده که صادرات آن به ایران به خاطر تحریم‌ها ممنوع است.


آمریکا معاملات پنهان کمپانی‌های چینی با ایران را تهدیدی امنیتی می‌داند


 
طرف معامله کمپانی ZTE شرکت مخابرات ایران است. ZTE سال گذشته هم در قراردادی چند میلیون دلاری توافق کرده بود که محصولات تکنولوژیک تولید آمریکا، از جمله سوئیچ‌ها و مسیر‌یاب‌های سیسکو را در اختیار ایران قرار دهد.

گزارش‌های اختصاصی رویترز از این معاملات پنهانی نقطه شروع ماجرا بود. وزارت بازرگانی آمریکا پس از انتشار این گزارش‌ها، بررسی‌های لازم را با همکاری یک کمیته تخصصی از کنگره آمریکا آغاز کرد. بررسی‌ها نشان داد که کمپانی چینی ZTE پس از آگاهی از ماجرا، اقدام به برنامه‌ریزی برای انهدام اسناد مرتبط کرده و پلیس فدرال آمریکا بر اساس این شواهد وارد ماجرا شد.

معامله چینی‌ها با ایران، تهدیدی امنیتی برای آمریکا

 کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا در پیش‌نویس گزارشی که روز دوشنبه (۸ اکتبر / ۱۷ مهر) منتشر شد تاکید کرد که امکان فعالیت در بازار آمریکا باید از دو کمپانی چینی ZTE و هوآوی (Huawei) سلب شود "چون نفوذ دولت چین بر این کمپانی‌ها می‌تواند تهدیدی امنیتی محسوب شود".

 

 
کمپانی هوآوی سال گذشته متهم به کمک به سرکوب و رهگیری مخالفان در ایران شده بود


 
هر دو کمپانی تا کنون همه اتهامات وارد شده از سوی آمریکا را رد کرده‌اند. دیوید دای شو، سخنگوی کمپانی ZTE ، گفت که مقامات آن درصددند با همکاری با مقامات آمریکایی مسئله را حل‌وفصل کنند. کمپانی هوآوی، پس از کمپانی سوئدی اریکسون، دومین تولیدکننده بزرگ تجهیزات مخابراتی در جهان است و سال گذشته نیز به همکاری با ایران در زمینه سانسور اطلاعات و رهگیری مخالفان متهم شده بود.

 پیش‌تر جان چیمبرز، مدیر اجرایی سیسکو، اعلام کرده بود که کمپانی در دست مدیریتش هیچ‌گونه فروش مستقیم یا غیرمستقیم محصولاتش به کشورهای تحت تحریم، نظیر ایران را نخواهد پذیرفت. او از ارائه جزئیات بیشتر درباره نتایج بررسی‌های سیسکو خودداری کرد و گفت: «وقتی چنین اتفاقی رخ می‌دهد، ما با قاطعیت با آن برخورد می‌کنیم تا هرگز دوباره شاهد چنین اتفاقی نباشیم.»

کمپانی‌های سیسکو و ZTE از هفت سال پیش تا کنون ارتباط و همکاری‌ نزدیکی داشته‌اند. سیسکو برای رقابت با کمپانی هوآوی از پنج سال پیش روابط خود با ZTE را تقویت کرد، اما حالا معادلات قدرت در بازار پررونق تجهیزات مخابراتی پیچیده‌تر از پیش شده است.

بازار آمریکا برای این کمپانی‌های چینی از اهمیت بالایی برخوردار است و باید دید آیا آنها همچنان امکان فعالیت در بازار آمریکا را خواهند داشت یا این فرصت بزرگ را به خاطر معاملات پنهان با ایران از دست می‌دهند.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.