اعتراض ۱۰ سینماگر به عدم نمایش فیلم‌ها ازسوی حوزه هنری

نشست اعتراض‌آمیز ۱۰ سینماگر به سیاست‌های حوزه هنری

۱۰ کارگردان و تهیه‌کننده سینمای ایران در نشستی خبری نسبت به سیاست حوزه هنری در عدم نمایش برخی فیلم‌ها اعتراض کردند.

روز شنبه اول مهرماه شش کارگردان و چهار تهیه‌کننده‌ای که حوزه هنری آثارشان را غیرقابل پخش اعلام کرده، گردهم آمدند و رفتار حوزه هنری در مورد عدم پخش فیلم‌هایشان در سینماهای این نهاد حکومتی را «غیراخلاقی» خواندند.
 


دوشنبه گذشته ۲۷ شهریورماه حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی رسماً اعلام کرد که «برف‌ روی کاج‌ها» ساخته پیمان معادی، «من همسرش هستم» به کارگردانی مصطفی شایسته، «پل چوبی» ساخته مهدی کرم‌پور، «بی‌خود و بی‌جهت» به کارگردانی عبدالرضا کاهانی، «پذیرایی ساده» ساخته مانی حقیقی و «من مادر هستم» به کارگردانی فریدون جیرانی را در سینماهایش اکران نخواهد کرد.

 
در واکنش به این اعلام، سازندگان این فیلم‌ها در بیانیه‌ای مشترک عنوان کردند که این شرایط منجر به حذف بخش خصوصی و مرگ سینمای اجتماعی ایران می‌شود.
 
در نشست خبری امروز، مانی حقیقی کارگردان فیلم «پذیرایی ساده» تصمیم اخیر حوزه هنری را «بزرگ‌ترین آبروریزی» سال‌های اخیر دانست و گفت: به من می‌گویند فیلم من امیدوارکننده نیست و به خاطر همین در این لیست آمده است. سوال من این است کدام قانون چنین چیزی را به من گفته است که فیلم ناامید کننده نسازم و مانع از ساخت چنین فیلمی شده است؟
 
عبدالرضا کاهانی، کارگردان فیلم «بی‌خود و بی‌جهت» نیز گفت: ما متهم هستیم فیلم‌هایمان ضدخانواده و اخلاق است، اما می‌توانم ثابت کنم رفتار مدیران حوزه هنری و ارشاد بسیار غیراخلاقی‌تر است.
 
او تاکید کرد که پروانه ساخت را هم قبول ندارد چه رسد به این‌که بخواهد تن به دخالت حوزه هنری بدهد و حالا حتی حوزه هنری هم به او بگوید فیلمش در سینماهایش اکران شود، قبول نمی‌کند.
 
مصطفی شایسته، کارگردان فیلم «من همسرش هستم» هم از این‌که بعد از سیر قانونی گرفتن پروانه نمایش «آقایان دوباره اصلاحیه و ممیزی می‌دهند و با افتخار هم در تلویزیون اعلام می‌کنند» اظهار تاسف کرد.
 
در بخش دیگری از این نشست خبری، مانی حقیقی گفت: حوزه هنری می‌تواند فیلم‌های ما را اکران نکند اما این‌که بگویند فیلم ما ضدارزشی است، این تهمت به سازندگان این فیلم‌ها است و ما هم از آن‌ها می‌توانیم بپرسیم که شما که هستید و مشروعیت شما از کجا آمده است؟
 
فریدون جیرانی، کارگردان فیلم «من مادر هستم» که فیلم قبلی او «قصه پریا» نیز دچار مشکل اکران شده بود، ریشه وضعیت فعالی سینما را ‌دعواهای وزارت ارشاد و خانه سینما دانست.
 
به گفته او، تنها راه به وجود آمدن این اتحاد تنها در خانه سینما خواهد بود وگرنه مشکلات حل نخواهد شد.
 
همچنین هوشنگ گلمکانی، سردبیر مجله «فیلم» نسبت به سرنوشت سینماگران بخش خصوصی هشدار داد و گفت که این مساله کل سینمای ایران است و ممکن است پس فردا افراد دیگری دچار این مشکل شوند و کم کم بگویند اصلا نیازی به سینما نیست و بعضی از کشورها سینما ندارند، ایران هم نداشته باشد.
 
دعوای حوزه هنری و فیلمسازان از ابتدای سال جاری آغاز شد، زمانی که این نهاد حکومتی با اعتراض گروه موسوم به انصار حزب‌الله و امامان جمعه تهران و مشهد فیلم‌های «گشت ارشاد» و «خصوصی» را از پرده سینماهایش پایین کشید.
 
این اقدام با اعتراض سینماگران روبه‌رو شد، اما رئیس حوزه هنری ۲۱ فروردین اعلام کرد که حداقل ۱۵ تا از فیلم‌های در نوبت اکران امسال در سینماهای حوزه هنری نمایش داده نخواهند شد و پس از آن نیز حوزه هنری از اکران فیلم‌های «پس کوچه‌های شمرون»، «نامزد آمریکایی من»‌ و «خوابم می‌آد» در سینماهایش جلوگیری کرد.

رأی دهید
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
آفرین و درود به این سینماگران با شهامت که لب اعتراض گشودند و دست به افشاگری سیستم سانسور و خفقان رژیم در حال مرگ فاشیستی ملاها زدند. البته که چنین سیستم ارتجائی دینی باید از افشاگری یکسری روشنفکران هنرمند جامعه وحشت داشته باشد وقتی که حیات ننگین خود را در خطر می بیند. اگر حضور چهار تا روشنفکر و خیرخواه مردم و به صلاح ایران و مقاومتشان نبود باور کنید که این خامنه ای ملعون و ملعم مرتجعتر از خودش خمینی فریبکار از ایران کشوری در حد افغانستان زمان حکومت طالیبان میساختند. تشابه فکری خامنه ای و اوساما بن لادن را ببینید تا به هدفهای مشترکشان پی ببرید که ساختار چه مدل جامعه اسلامی در سر دارند. هنر فیلم اگر وسیله تبلیغاتی مفید برایشان باشد حتی با میلیونها دلار ثروت مردم حمایت دولتی میکنند که خیانت است و اینسری فیلمسازها مثل ده نمکی خائنین به مردمند، ولی وقتی فیلمی انتقادی باشد یا مشکلات واقعی جامعه و مردم را مطرح میکند میشود خوار چشم مسلمانهای واپسگرا که خود را به غلط قییم مردم کردند ولی هراس از آینه ای شدن نقش فیلم دارند و با سانسور میخواهند آینه شکنی کنند تا آینه=فیلم رخ راست نمایان نکند.
یکشنبه 2 مهر 1391 - 10:11
دی بانو - کرج - ایران
سینمای ایران اصلی ترین نماد روشنفکری در برابر ارتجاع است .
یکشنبه 2 مهر 1391 - 17:59
مستانه شرق - هایدلبرگ - آلمان
رضای نازنین صفدری هم دلش از دست اینا خون بود...........
یکشنبه 2 مهر 1391 - 18:31
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.