کارگردان گشت ارشاد: هیچ وقت نگفتند کدام سکانس فیلم مشکل دارد

دویچه وله : وزارت ارشاد اعلام کرد تمام نسخه‌های فیلم "گشت ارشاد" به دلیل "تخلف" باید از شبکه خانگی جمع‌آوری شود. سعید سهیلی کارگردان فیلم "گشت ارشاد" در گفت‌وگو با دویچه وله به روند سانسور این فیلم از زمان ساخت تا امروز پرداخته است.


در حالی که تنها چند روز از توزیع فیلم "گشت ارشاد" در شبکه خانگی می‌گذرد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز شنبه ۱۸ مرداد اعلام کرده است به دلیل "تخلفاتی" در نسخه نهایی فیلم سینمایی "گشت ارشاد"، تمام دی وی دی‌ها، پوسترها و کالاهای این فیلم در تهران و شهرستان‌ها جمع‌آوری می‌شود. آن‌طور که سعید جابری انصاری دبیر "ستاد حمایت و صیانت از محصولات فرهنگی" گفته است برای جمع‌آوری فیلم "گشت‌ارشاد" اگر هم جایی نیاز به کمک نیروی انتظامی باشد، اقدامات لازم انجام خواهد شد.


 

سعید سهیلی کارگردان فیلم سینمایی "گشت ارشاد" در گفت‌وگو با دویچه وله اعلام کرد: «نیازی به تهدید کردن برای جمع‌آوری فیلم نیست چون با فشار وزارت ارشاد از دو روز قبل پخش‌‌کننده فیلم آن را به کل از سطح شهر جمع کرده است.»
 
"گشت ارشاد" داستان سه جوان فقیر از جنوب شهر تهران است که برای به دست آوردن پول، خود را به‌عنوان ماموران "گشت ارشاد" جا می‌زنند و از این طریق اخاذی می‌کنند.
 
با آغاز اکران فیلم " گشت‌ارشاد" در هفته‌ی پایانی سال ۹۰، انصار حزب‌الله با انتشار بیانیه و برگزاری تجمع، به اکران این فیلم و فیلم "زندگی خصوصی" اعتراض کرد و هر دو فیلم را مصداق "توهین به نظام جمهوری اسلامی" و مروج "ابتذال و شهوت" توصیف کرد.
 
انتقادها و اعتراض‌ها به این دو فیلم محدود به گروه انصار حزب‌الله نبود، احمد خاتمی و علم‌الهدی، امامان جمعه تهران و مشهد نیز این دو فیلم را "مستهجن، مبتذل و غیر اخلاقی" خواندند و گفتند باید هرچه زودتر جلوی اکران آن‌ها گرفته شود.
 
سعید سهیلی پس از توقیف اکران فیلم "گشت ارشاد" در نامه اعتراضی اعلام کرد تمامی کپی‌های فیلم و پول‌هایی که از این راه کسب شده را مقابل وزارت ارشاد به آتش می‌کشد.

پولاد کیمیایی، حمید فرخ‌نژاد و ساعد سهیلی در نمایی از فیلم سینمایی گشت ارشاد
 


دویچه وله: وزارت ارشاد اعلام کرده است که همه دی وی دی ها و پوسترها و سایر تبلیغات فیلم گشت ارشاد به دلیل این‌که صحنه‌هایی از فیلم هنوز حذف نشده است، از سطح شهر تهران و شهرستان‌ها جمع‌اوری خواهد شد. این فیلم بعد از این‌که از اکران سینماها پائین کشیده شد تا مرحله‌ای که به توزیع نمایش خانگی رسید چه مسیری را طی کرد و چه صحنه‌هایی از فیلم حذف شد؟
 
سعید سهیلی: کلا وقتی فیلم ساخته شد برای ورود به جشنواره، یک سری اصلاحیه به ما دادند که آن اصلاحیات را انجام دادیم و فیلم وارد جشنواره شد. بعد از جشنواره، برای اکران عمومی، دوباره یک لیست بلندبالای اصلاحیه دادند که آن موارد هم اجبارا انجام شد تا برای اکران عمومی مجوز نمایش گرفت. اما متاسفانه فیلم به‌طور کامل اکران عمومی نشد. یعنی در شهرستان‌ها به هیچ‌وجه اکران نشد و در تهران هم حدود بیست و چند روز بیشتر اکران نشد. برای نمایش خانگی باز دوباره یک لیست بلندبالای اصلاحیه دادند که آن موارد اصلاحیه هم انجام شد.
 
در مجموع برای جشنواره حدود سه دقیقه، بعد از جشنواره برای اکران عمومی چهار دقیقه و برای نمایش خانگی حدود هشت دقیقه از فیلم کوتاه شد. اما بعد هم که وارد نمایش خانگی شد، یک روز پس از پخش فیلم شروع به جمع‌آوری آن کردند. یعنی ما فقط یک روز فیلم را در شبکه خانگی پخش کردیم و از روز دوم با فشار ارشاد، پخش کننده‌ فیلم همه‌ عوامل و نیروهایش را بسیج کرد و فیلم را در جاهایی که پخش کرده بود، جمع کرد.
 
این‌که الان تهدید می‌کنند ما از شنبه یا یکشنبه فیلم را در سطح شهر جمع می‌کنیم، نیازی به این کار نیست. زحمت زیادی نکشند! چون به پخش‌‌کننده فیلم فشار آورده‌اند و پخش کننده، دو سه روز است که فیلم را از کل سوپرمارکت‌ها جمع کرده و الان فیلم در تهران و شهرستان‌ها وجود ندارد.
 
اگر شما صحنه‌هایی از فیلم "گشت ارشاد" را حذف کردید تا مجوز توزیع در شبکه خانگی را به فیلم بدهند پس چه‌طور دوباره وزارت ارشاد اعلام کرده است که دی وی دی این فیلم باید جمع‌آوری شود؟
 
فیلم را جهت بازبینی حدود بیست روز الی یک ماه به وزارت ارشاد دادیم. الان که فیلم بیرون آمده، می‌گویند صحنه‌هایی باید حذف می‌شده که حذف نشده است. من به این دوستان می‌گویم این بیست روز، یک ماهی که فیلم در اختیار شما بوده، باید به ما اعلام می‌کردید. آن‌ها اعلام نکردند و مجوز را صادر کردند. حالا که فیلم وارد نمایش خانگی شده، اعلام می‌کنند که دوباره بایستی این صحنه‌ها حذف می‌شده است.
 
ظاهرا نسخه‌ای از فیلم که حدود بیست روز تا یک ماه در اختیارشان بوده را یا درست و دقیق ندیده‌اند یا بعد از این‌که فیلم وارد نمایش خانگی شده، بازخوردها، انعکاس‌ها، اعتراض‌هایی دیده‌اند که احساس کرده‌اند کارشان اشتباه بوده است. به هر صورت، ما طبق قانون پیش رفتیم و فیلم را در اختیار آنان قرار دادیم و فیلم برای بیست روز الی یک ماه هم برای بازبینی در اختیار وزارت ارشاد بوده است.
 

سعید سهیلی به دویچه وله می‌گوید از زمان ساخت فیلم "گشت ارشاد" تا امروز وزارت ارشاد در سه مرحله ۱۵ دقیقه از فیلم را حذف کرده است
 

شما علاوه بر کارگردانی، تهیه‌ کنندگی فیلم "گشت ارشاد" را هم بر عهده داشته‌اید. ولی اسپانسر این فیلم چه سازمانی بوده است؟ آیا هزینه‌ ساخت این فیلم را نهادی دولتی تامین کرده است؟
 
نه؛ تهیه‌کننده، سرمایه‌گذار، کارگردان و نویسنده‌ فیلم خودم هستم. من یک شریک بخش خصوصی دارم که ۵۰ درصد شریک است و هیچ ربطی به بخش دولتی یا اسپانسر دولتی یا اسپانسر غیردولتی ندارد و هیچ کمکی از هیچ جا به این فیلم نشده است. ۵۰ درصد خودم سرمایه‌گذاری کردم، ۵۰ درصد هم یکی از اهالی سینما به عنوان شریک سرمایه‌گذاری کرد.
 
به طور خلاصه داستان فیلم "گشت ارشاد"، درباره چند جوان است که به دروغ خود را مامور نیروی انتظامی معرفی می‌کنند و از مردم اخاذی می‌کنند. انتقاد برخی از امامان جمعه یا مثلا انصار حزب‌الله و مقامات سینمایی، در زمان اکران، دقیقا چه بود؟ با این موضوع که چند جوان در لباس مامور نیروی انتظامی اخاذی می‌کنند مشکل دارند؟
 
همیشه اعتراض کرده‌اند، همیشه انتقاد کرده‌اند، همیشه خواستار جلوگیری از نمایش فیلم شده‌اند، ولی هیچ وقت به مورد خاصی اشاره نکرده‌اند که مثلا فلان قسمت فیلم ایراد دارد یا فلان قسمت فیلم اشکال دارد یا ما نسبت به فلان سکانس فیلم معترض هستیم. هیچ اشاره‌ای به هیچ قسمت، هیچ سکانس، هیچ دیالوگ و هیچ پلان فیلم نکرده‌اند. فقط در مجموع می‌گفتند که این فیلم، فیلم خوبی نیست و ما نپسندیدیم.
 
بعد از توقف اکران فیلم، شما بیانیه‌ای منتشر کردید و این اقدام را "توهینی به مخاطبان خود و ملت ایران" عنوان کردید. گفته بودید قصد دارید در پاسخ به این توهین، تمام کپی‌های فیلم "گشت ارشاد" و پول‌هایی که از این راه کسب شده را مقابل وزارت ارشاد به آتش بکشید. اعتراض شما درباره‌ توقف اکران این فیلم به کجا کشید؟
 
من آن زمان که فیلم را از پرده سینما پایین کشیدند، گفتم بعد از این‌که نمایش فیلم تمام شود، کلیه‌ کپی‌ها و درآمدی که از اکران عمومی داشته، همه را جلوی وزارت ارشاد آتش می‌زنم. اما بعدا دوستان توصیه کردند که نمایش خانگی فیلم را وارد بازار کنیم. دیدم پیشنهاد خوبی است و با زلزله‌ای که در آذربایجان اتفاق افتاده بود، تصمیم گرفتیم این فیلم را وارد نمایش خانگی کنیم و کل درآمد فیلم، هم درآمد اکران عمومی در سینما و هم درآمد نمایش خانگی‌ را به زلزله‌زده‌های آذربایجان شرقی اختصاص دهیم. متاسفانه باز هم جلوی فیلم را گرفتند و این امکان و این اتفاق نیفتاد.
 

 

گشت ارشاد داستان سه جوان است که خود را به‌عنوان ماموران گشت ارشاد جا می‌زنند و از این طریق اخاذی می‌کنند
 

در روزهای گذشته، در سایت یوتیوب و دیگر شبکه‌های اجتماعی، صحنه‌هایی از فیلم "گشت ارشاد"، با عنوان "صحنه‌های حذف شده‌ی فیلم گشت ارشاد" منتشر شده است. شما این صحنه‌ها را دیده‌اید؟ آیا این صحنه‌ها، همان صحنه‌های حذف شده‌ فیلم اصلی هستند؟
 
این سکانس‌ها، سکانس‌هایی نیست که ارشاد در سه مرحله ممیزی داده است. سکانس‌هایی هستند که در مرحله‌ی تدوین، به دلیل تایم طولانی فیلم و به دلایل ریتم و مسائل دیگر، توسط خودم و قبل از این‌که فیلم وارد جشنواره شود و اکران عمومی شود و وارد شبکه‌ خانگی شود، به صلاح‌دید و تشخیص خودم، از فیلم حذف شده بودند. هیچ‌ کدام این سکانس‌ها، سکانس‌های مورد اشاره‌ وزارت ارشاد و سکانس‌های ممیزی شده‌ای که توسط ارشاد اعمال شده، نیست. سکانس‌هایی است که فقط به دلیل تایم و ریتم از فیلم حذف شدند.
 
گفته شده فیلم "گشت ارشاد" در همان حدود یک ماه، بیش از یک و نیم میلیارد تومان فروش داشته است. این رقم برای فروش فیلم در زمان اکران درست است؟
 
در مورد فروش فقط این را می‌گویم که آخرین روزی که از پرده‌ی سینما پایین کشیده شد، روز چهارشنبه بود. روز چهارشنبه معمولا روز خوبی برای فروش سینمای ایران نیست. به دلیل این‌که سه‌شنبه‌ها بلیط‌های سینما نیمه‌بها هستند و فردای آن روز یعنی چهارشنبه مردم ترجیح می‌دهند به سینما نروند. مردم ترجیح می‌دهند پنجشنبه جمعه که تعطیل هستند و فراغت بیشتری دارند، به سینما بروند. معمولا سینمای ایران در روز چهارشنبه فروش خوبی ندارد.
 
اما آخرین روزی که این فیلم روی پرده‌ی سینما بود، روز چهارشنبه بود که در تهران، ۹۶ میلیون تومان فروخت. این یعنی فروشی بسیار خوب و فروشی که هیچ کس تصور نمی‌کرد و فکر می‌کنم که اگر اجازه می‌دادند، این فیلم، پرفروش‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران می‌شد. اما دوستان دوست نداشتند که رکورد "اخراجی‌ها" زده شود، دوست نداشتند که فیلمی در کنار فیلم "قلاده‌های طلا" اکران شود. به نظرم، فیلم گشت ارشاد می‌توانست در تهران تا ۴ یا ۵ میلیارد تومان بفروشد. در شهرستان‌ها هم چیزی نزدیک به همین رقم می‌توانست بفروشد.

رأی دهید
brother - لندن - انگلیس
گشت ارشاد فیلم قشنگی بود ولی قلاده های طلا بهترین فیلم تاریخ ایران بوده است در این فیلم به وضوح چهره مزدوران و جاسوسانی چون artemis ,pereser , zebelkhan را به تصویر می کشد که چگونه به ایران و مردمش خیانت می کنند
شنبه 18 شهريور 1391 - 22:44
dara20 - تهران - ايران
مگر همین دولت منفور مبلغ ۱ میلیارد تومان جهت ساخت این فیلم بی‌ ارزش از ثروت ملی پرداخت نکرد؟ از ابتدأ تا انتهای این فیلم حرف یا پیام جدیدی نداشت که بدرد جامعه اسلام گزیده ایران بخورد. مطالب سیاسی گنجانده شده در سناریوی این فیلم را مردم ایران ۳۰ سال است که درون تاکسی، نانوایی، مدرسه ، دانشگاه و .... به یکدیگر میگویند. تمام این هیاهو صرفاً جهت بازار گرمی‌ برای فروش بیشتر این فیلم است و بس. این سیاه بازیها دیگر نخ نما شده.
یکشنبه 19 شهريور 1391 - 14:13
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +246زنی که در فرودگاه مهرآباد حجاب بر سر ندارد عمامه آخوند را برداشته به عنوان شال روی سرش می‌گذارد
  • +226کارزار شهردار فرانسوی برای تفکیک زباله‌های شهر با تصویر خامنه‌ای، پوتین و کیم جونگ‌اون
  • +196واکنش علی کریمی به قدردانی محمد خاکپور از محمدرضاشاه
  • +182نایب قهرمان ۱۶ ساله پاراتکواندو با پول پاداشش برای پدرش یک تریلی خرید
  • +167مصاحبه با پیرمرد ترکیه‌ای: نماز صبح چند رکعته؟ پیرمرد: نون ۱۵ لیره پنیر ۵۰۰ لیره . ایمان چیه؟
  • +158ترامپ بار دیگر تاکید کرد: اگر تا زمان رسیدنم به قدرت گروگان‌ها آزاد نشوند، جهنم به پا خواهد شد
  • +157شاهزاده رضا پهلوی از سالروز فرمان منع حجاب رضاشاه: زنان ایران از پیشگامان انقلاب ملی هستند
  • +125هشدار پناهجوی ایرانی مقیم کانادا نسبت به آینده کانادا
  • +118شاهزاده رضا پهلوی: شلیک به هواپیما نمود تمام‌عیار «وحشت بزرگ» بود
  • +108اعتراض یک کارگر ساختمانی: ما به صاحبخونه بدهکاریم، مسئولین از حفظ امنیت و حجاب میگن! ولمون کنید!