کارشکنی عراق در عبور هواپیمای حامل وزیر خارجه سوریه به سمت ایران

المعلم قصد داشت با استفاده از هواپیمای اختصاصی از مرزهای عراق وارد ایران شود اما به دلیل اینکه مشکوک بودیم که این هواپیما حامل مواد دیگری باشد این پرواز را به تاخیر انداختیم.

عراق اعلام کرد اجازه عبور هواپیمای حامل وزیر امور خارجه سوریه از آسمان این کشور به طرف ایران را با تاخیر صادر کرده است.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، معاون نخست وزیر عراق گفت مقامات این کشور پس از مشکوک شدن به اینکه هواپیمای حامل "ولید المعلم" وزیر امور خارجه سوریه حامل مواد دیگری است، مجوز عبور این هواپیما از آسمان عراق به سمت ایران با تاخیر انجام شد.

حسین شهرستانی در گفتگو با شماری از خبرنگاران در بغداد اظهار داشت: المعلم قصد داشت با استفاده از هواپیمای اختصاصی از مرزهای عراق وارد ایران شود اما به دلیل اینکه مشکوک بودیم که این هواپیما حامل مواد دیگری باشد این پرواز را به تاخیر انداختیم.

وی افزود: واقعیت این است از سفر معلم از طریق آسمان عراق جلوگیری نشد بلکه از آنها خواستیم هدف پروازی این هواپیما را اعلام کنند.  در نهایت تا زمان دریافت موافقت مقامات عراقی، این پرواز به تاخیر افتاد. موافقت با این پرواز، بلافاصله انجام نشد بلکه پس از گذشت مدت زمانی صورت گرفت.

این مقام عراقی، زمان بروز این اتفاق را اعلام نکرد اما ولید المعلم در روز 29 ژوئیه گذشته سفری به تهران داشت.

شهرستانی افزود: ما ایران و سوریه را از کاربرد آسمان و خاک عراق برای انتقال و جابجایی تجهیزات نظامی یا هر چیزی که ممکن است به افزایش بحران و کشتارها در سوریه منجر شود منع می کنیم.

نوری مالکی نخست وزیر عراق در ابتدای آگوست جاری با جو بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا تلفنی مکالمه کرده و گفته بود عراق مرزهای خود را کنترل می کند تا از هر گونه نادیده گرفتن سیاست عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها جلوگیری شود.

در ماه مارس گذشته هم آمریکا درباره پروازهای باری از ایران به سوریه با عبور از آسمان عراق برای انتقال اسلحه ابراز نگرانی کرده بود. عراق نیز گفته بود که اجازه نخواهد داد محموله های سلاح از آسمان این کشور به سمت سوریه عبور کنند.

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • ویتکاف: توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی باید دائمی باشد
  • حزب‌الله لبنان: اگر به ایران حمله شود دخالت نمی‌کنیم اما آسیب به خامنه‌ای خط قرمز ماست
  • واکنش شاهزاده رضا پهلوی به تشکیل «ائتلاف نیروهای سیاسی کردستان ایران»
  • حضور هدیه تهرانی در مراسم چهلم سینا حق‌شناس، یکی از معترضان کشته‌شده در گرگان
  • محسنی اژه‌ای در مورد اعتراضات دانشگاه ها تهدید کرد: ما وارد می‌شویم و هزینه بالاتر می‌رود
  • مقام‌های حکومتی برای ملاقات با خامنه‌ای با چشم‌بند به مخفیگاه‌اش در اعماق زمین برده می‌شوند
  • معاون رئیس‌جمهور آمریکا: جمهوری اسلامی هشدارهای واشنگتن را «جدی» بگیرد
  • فردیس ۱۸ دی؛ بازداشت وحشیانه یک زن توسط گارد ویژه که همگی کلاشینکف در دست دارند
  • سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره: جمهوری اسلامی در حال تولید موشک‌هایی است که به‌زودی به آمریکا می‌رسند
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند