سونامی نمک دریاچه ارومیه به تهران می‌رسد

یکی از معاونان سازمان محیط زیست ایران وضعیت کنونی دریاچه ارومیه را "خطرناک" توصیف کرده و هشدار داده است که اگر "اقدامی عاجل، جدی و ملی" در مورد این دریاچه انجام نشود، توفان و غبار نمک ناشی از خشک شدن آن تا استان تهران به راه خواهد افتاد.

اصغر محمدی فاضل، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ایران، با اشاره به افت شدید سفره آب زیرزمینی در محدوده دریاچه ارومیه به خبرگزاری فارس گفته است: "در حال ایجاد یک فاجعه ملی زیست‌محیطی هستیم."


او اضافه کرد که در گزارش‌هایی به "مقامات کشور" هشدار داده شده است که در صورت ادامه وضعیت کنونی دریاچه ارومیه، در منطقه توفان نمک به راه خواهد افتاد.

او گفت: "توفان نمک را در حوزه استان آذربایجان شرقی بسیار محتمل می‌دانیم و حتی گستره آن را تا مرزهای غربی استان تهران پیش‌بینی می‌کنیم."

آقای فاضل اضافه کرد: "احتمال رسیدن غبار نمک به استان زنجان به صورت جدی است و استان‌های البرز و تهران هم در معرض خطر سونامی نمک هستند."

نزدیک به یک سال پیش نیز یکی از مدیران ارشد سازمان محیط زیست ایران درباره احتمال "بارش ۱۰ میلیارد تن نمک" در مناطق غربی این کشور هشدار داده بود.

گزارش شده است که در تجربه‌ای مشابه، به دنبال خشک شدن تالاب هامون در شرق ایران در سال ۱۳۸۹ جریان باد شدید ذرات شن، ماسه و مواد آلی را از محدوده تالاب به شهر زابل منتقل کرد و به تدریج زمین‌های اطراف این شهر به شوره‌زار تبدیل شدند.

این نگرانی وجود دارد که در صورت ادامه روند کنونی خشک شدن دریاچه ارومیه، سرنوشت مشابهی در انتظار ساکنان شهرها و روستاهای نزدیک این دریاچه باشد.

دریاچه ارومیه بزرگترین دریاچه داخل ایران و دومین دریاچه بزرگ آب شور جهان خوانده می‌شود.

حق‌آبه کم

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ایران توضیح داده است که باید سالانه ۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب به عنوان حق‌آبه دریاچه ارومیه در نظر گرفته شود، ولی "این میزان در سال‌های گذشته تامین نشده" و کسری آب دریاچه به تدریج افزایش پیدا کرده است.

او میزان کسری آب کنونی دریاچه ارومیه را نزدیک به ۲۴ میلیارد مترمکعب اعلام کرد و گفت: حتی اگر ۳ میلیارد مترمکعب حق‌آبه امسال را دریافت کنیم، باز کسری آب دریاچه جبران نمی‌شود.

به گفته آقای فاضل، اقداماتی همچون رهاسازی آب از سدهای مخزنی، حذف برداشت‌های غیرمجاز و چاه‌های غیرقانونی در حوزه دریاچه ارومیه و لایروبی مسیرهای انتقال آب به این دریاچه می‌تواند به بهبود شرایط آن کمک کند.

او همچنین هشدار داد که با وجود شرایط کنونی دریاچه ارومیه، وزارت نیروی ایران همچنان موضوع مطالعه سدهای جدید را در دستور کار دارد.

پیش از این به نقل از مقامات ارشد سازمان محیط زیست ایران گزارش شده بود که به دنبال بارندگی ماه‌های گذشته، سطح آب دریاچه ارومیه افزایش پیدا کرده است. با این حال، آقای فاضل گفت که با آنکه سال آبی ۹۰-۹۱ "بهترین سال نسبت به سنوات گذشته" بود، تا امروز هنوز ۶۰ درصد حق‌آبه امسال دریاچه ارومیه باقی مانده است.

مهرنگ دوستی رضایی، از مدیران ارشد آب استان آذربایجان غربی نیز امروز به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت که سطح آب دریاچه ارومیه در اردیبهشت ماه اندکی افزایش یافت، ولی در مدت دو ماه گذشته ۳۵ سانتی‌متر کم شد.

او اضافه کرد: با توجه به آغاز فصل کشاورزی، میزان برداشت از آب‌های زیرزمینی حوضه دریاچه ارومیه افزایش یافته است.

او گفت که حتی اگر تمام آب پشت سدهای احداث شده روی روخانه‌های منتهی به دریاچه ارومیه، وارد این دریاچه شود، باز هم کمبود آب آن جبران نخواهد شد،

آقای دوستی رضایی گفت که "جبران تمام آب تبخیرشده دریاچه نیازمند پروسه زمانی چندین ساله است و نباید انتظار داشت دریاچه به زودی تمام آب از دست رفته خود را به دست آورد."

رأی دهید
golden ari - ایران - تهران
ملتی که دنبال آب و برق مجانی‌ بودند حالا بخورند، تازه اول کاره، آخوند نیومده که به این سادگی‌ بره، تا قشنگ این مملکت را نابود نکنند و به خاک سیاه نگذارند ولکن ماجرا‌ نیستند، حالا برید تو صف مرغ !!! جوجه کباب بزنید بر بدن، نوبت تک تک ایرانی‌]ها خواهد رسید.
یکشنبه 8 مرداد 1391 - 11:58
آواره - فرانکفورت - آلمان
ملت ایران بایست خودشان را آماده کنند آخوند ایران را تبدیل به جهنم خواهد کرد قحطی و خشکسالی و خفقان اعدام آخوند یا اهریمن مملکت را به آتش خواهد کشید
یکشنبه 8 مرداد 1391 - 12:13
parskids - تهران - ایران
.. سر اونی که به این مثبت داده
یکشنبه 8 مرداد 1391 - 12:58
Dracula - ترانسیلوانیا - رومانی
مشخصه اونایی که مثبت دادن کی هستن یه عده در و داهاتی حسود. ها ها ها
یکشنبه 8 مرداد 1391 - 13:45
bayat300 - همدان - ایران
خشکاندن دریاچه عمدی است طرحی است برای نابودی آذربایجان و کوچاندن ترکها از این نواحی
یکشنبه 8 مرداد 1391 - 16:48
daryache - تهران - ایران
محیط زیست ایران قربانی فعالیتهای اتمی حاکمیت اسلامی. هم وطنان سرنوشت دریاچه اورمیه به همه ما مربوط است. لطفا این اسناد علمی را به اشتراک بگذاریم . بسیاری از مردم پاسخ تمام پرسش ها را در دشمنی حاکمیت با مردم آذربایجان خلاصه کردند و چشمانشان را بروی حقایق تلختری در سطح ملی بستند...حقیقت تلخی که بیانگر قربانی شدن رودخانه ها و تالابهای مرکزی ایران از جمله رودخانه های کارون و زاینده رود است. آیادریاچه اورمیه و آذربایجان نیز قربانی خاموش و پنهان فعالیتهای هسته ای است؟ آیا خشکاندن دریاچه اورمیه نیزمی تواند بخشی از فعالیتهای پنهان اتمی باشد ؟. افزایش تبخیر آب دریاچه , کلید حل معمای خشکاندن دریاچه است.. دانشی که دانشمندان هسته ای و خائن به محیط زیست در اختیار حاکمیت قرار. داده اند.. هم میهنان دریاچه اورمیه در هر کجای ایران که می بود حاکمیت دستور خشک. شدنش را در راستای فعالیتهای اتمی اش صادر می کرد !!!.
یکشنبه 8 مرداد 1391 - 16:52
daryache - تهران - ایران
تداوم فراخوان ملی برای نجات دریاچه اورمیه". هم میهنان,. هر چه حرکتهای گروهی گسترش یابد مردم "خاموش و بی تفاوت" امکان غلبه بر تردیدهای خود را یافته و آماده شرکت در حرکتهای ملی و اعتراضی بزرگتر خواهند شد. "وعده ما غروب جمعه 13 امرداد 1391". یاشاسین اوروم گولی, یاشاسین آذربایجان/ پاینده ایران و ایرانی. پیج فیس بوک "همبستگی ملی برای نجات دریاچه ارومیه"
یکشنبه 8 مرداد 1391 - 16:54
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • کپسول بتنی تنها راه مجاز ورود زنان به ورزشگاه‌ از نظر علم الهدی؛ خب، مستقیم بگویید راه نمی‌دهیم!
  • نتانیاهو قرارداد ۳۵ میلیارد دلاری صادرات گاز به مصر را تأیید کرد
  • گروگان‌گیری مجدد سپاه برای مبادله زندانی؛ این بار دو شهروند کره جنوبی در ازای دونده‌های متجاوز
  • پوتین: در صورت توقف روند صلح اراضی بیشتری در اوکراین تصرف می‌کنیم
  • دانشمند هسته‌ای حامی اسرائیل چگونه کشته شد؟ تل‌آویو به دنبال ردپای تهران در قتل مشکوک ماساچوست
  • بی‌خبری از وضعیت ده‌ها معترض مشهدی؛ «گفت آن‌قدر کتک می‌خورند تا پهلوی را فراموش کنند»
  • عکس جنجالی «چشم‌بادامی» دختر شایسته فنلاند، طوفانی از اتهام نژادپرستی به‌پا کرد
  • لحظه وحشت در مغازه؛ دفاع جانانه کاسب با «بیل» در برابر اوباشی که قصد داشت او را زنده زنده بسوزاند!
  • سرقت اعضای بدن در دانشگاه هاروارد آمریکا؛ مسئول سردخانه به ۸ سال زندان محکوم شد
  • «دشمن نقره‌ای در آشپزخانه؛ حقایق تکان‌دهنده درباره خطرات فویل آلومینیوم که کسی به شما نمی‌گوید!»