مدیتیشن اعصاب مغز را بهبود میبخشد
تحقیقی جدید نشان میدهد که مدیتیشن قادر به تغییر ساختار مغزی و بهبود گردش سیگنالهای مغز حتی پس از گذشت چهار هفته است. پژوهشگران در این نتایج شیوههای جدیدی برای مقابله با بیماریهای روحی میبینند.
پژوهشگران دانشگاه صنعتی تگزاس در لوبوک اخیرا دربارهی تاثیر مدیتیشن بر مغز انسان تحقیق کردهاند. مدیتیشن یا مراقبه، فن تسلط بر ذهن برای رسیدن به آرامش است. آنها به این نتیجه رسیدهاند که مدیتیشن قادر به تغییر نواحی مشخصی از مغز تنها در مدت چهار هفته است.
بر اساس نتایج این تحقیق، تمرینات مدیتیشن باعث جداسازی بیشتر زایدههای سلولهای عصبی در قشرهای جلویی مغز میشود. همین امر منجر به تسریع عبور سیگنالهای مغزی میگردد. قسمتهایی از مغز که مسئول درک و دریافتها، سیگنالهای عاطفی و تواناییهای مربوط به حل یک اختلاف است، با تمرینات مدیتیشن تغییر میکند.
بررسی دانشجویان چینی و آمریکایی
دانشمندان برای انجام این تحقیق ۴۵ دانشجو از دانشگاه اورگان آمریکا (University of Oregon) و ۶۸ دانشجو از دانشگاه صنعتی دالیان در چین را در دو دسته مورد بررسی قرار دادند. هیچ کدام از شرکت کنندگان قبل از این آزمایش تجربهای با مدیتیشن نداشتند. در این پژوهش، یکی از این گروه مدیتیشن و دیگری تمریناتی برای آرامش بدن انجام دادند.
دانشمندان برای دیدن این تغییر در ساختار مغزی، از دستگاهی مخصوص برای دیدن بافت سلولهای عصبی استفاده کردند. در گروهی که مدیتیشن کرده بود، پس از گذشت چهار هفته سلولهای عصبی بیشتر از همدیگر تفکیک شده و تارهای عصبی تراکم بیشتری پیدا کرده بودند.
نتایج تحقیق، زمینهساز درمانهای جدید بیماریهای روحی
نتایج تحقیق یادشده در نشریهی علمی „Proceeings of the National Academy of Sciences“ منتشر شده است. دانشمندان با دریافت این نتایج، گامی به سوی درک بیشتر تغییرات ساختاری مغز در هنگام یادگیری یک فرد برداشتند. افزون بر این، این نتایج میتوانند زمینهساز روشهای جدیدی برای درمان بیماریهای روحی باشند. اختلالات مغزی مربوط به ترس، افسردگی، اسکیزوفرنی و یا بیماری موسوم به بیش فعالی (ADHS) از جمله این بیماریها هستند. در این بیماریها تنظیم کنترل احساسات و یا کنترل درک و دریافتها توسط فرد کاهش مییابد.
دانشمندان اخیرا نیز کشف کرده بودند که مدیتیشن حتی میتواند جایگزین داروهای قوی برای کاهش درد باشد.