بررسی روزنامههای صبح تهران - پنجشنبه ١١ خرداد
روزنامه کیهان خطاب به آیت الله خمینی در تیتر اول خود نوشته« وعده تو راست بود جهان اسلام بیدار شد».
روزنامه مردمسالاری به نقل از آیت الله موسوی اردبیلی در عنوان اول خود نوشته « مردم از امام خمینی(ره) صداقت دیدند، به او رو آوردند» و از قول او نوشته« مردم اشتباهات ما روحانیون را به پای دین میگذارند».
روزنامه اعتماد هم در تیتر اول خود از قول رییس مجلس نوشته است« قانونشکنی بازگشت به دیکتاتوری است»
روزنامه شرق با اشاره به نقل قول کوفی عنان که گفته « سوریه به نقطه بیبازگشت، رسیده است» در عنوان اول خود در باره سوریه نوشت «دیپلماسی در «کُما»».
روزنامه آرمان روابط عمومی به مساله بحث در باره اعتبار نامه های نمایندگان مجلس توجه نشان داده و تیتر زده است «جدال اعتبارنامه ای درصحن علنی مجلس» و روزنامه ابتکار در همین زمینه در تیتر اول خود نوشته است« جدال اعتبارنامهای تهرانی ها و شهرستانیها! »
روزنامه جهان صنعت با این روتیتر که «بانک مرکزی مستاصل، بازار پولی سردرگم » در عنوان اول خود نوشته « مقررات سختگیرانه برای صدور دسته چک» و روزنامه دنیای اقتصاد هم در عنوان اول خود نوشته «جریمه سنگین برای چک برگشتی»
اسراییل به جای سوریه
روزنامه کیهان، در یادداشتی با عنوان «عامل حولای سوریه همان عامل قانای لبنان»، ماجرای کشتار کودکان در سوریه را به گردن اسراییل انداخته است.
سعد الله زارعی در یادداشت روز کیهان با اشاره به این که اسراییل برای پایان دادن به روند سیاسی برای حل مساله سوریه کودکان را کشته است می نویسد « به نظر نگارنده اصلی این حادثه هر چه بود روند سیاسی را به پایان راه رساند و از این رو هم زمان آمریکایی ها و سایر اعضای گروه G۸ با اخراج سفرای سوریه و مقامات عربستان و قطر با تعیین جایزه برای ساقط کردن بشار و مخالفان آموزش دیده و مسلح سوریه به طور رسمی پایان روند سیاسی را اعلام کردند.»
سرمقاله نویس کیهان در استدلال برای پایدار نشان دادن رژیم سوریه می نویسد « کشورهای خاص همسایه سوریه شامل عربستان، قطر، اردن و ترکیه علیرغم آن که کمک های مهمی به مخالفان مسلح بشار اسد می کنند اما هیچکدام قادر به واگذاری بخشی از سرزمین خود به عنوان سکوی اقدام نظامی علیه سوریه نیستند بنابراین بن بست امنیتی کماکان وجود دارد و این همه در حالی است که دولت، ارتش، مردم، نیروهای امنیتی سوریه و همراهان بین المللی و منطقه ای بشار اسد کماکان روی حفظ سوریه و به شکست کشاندن برنامه غرب و رژیم صهیونیستی تأکید دارند.
سلفی ها و القاعده به جای ارتش سوریهسلفی ها؛ عاملان جنایت الحوله، عنوان یادداشت ، حسن هانی زاده در روزنامه تهران امروز است. یادداشت نویس روزنامه تهران امروز هم مدعی است که کشتار کودکان در سوریه کار نیرو های طرفدار القاعده است.
آقای هانی زاده می نویسد « در سفری که به سوریه داشتم با آنها گفتوگو کرده بودم. آنها در حی الزهرا ( کوی زهرا) در حمص ساکن بودند. ۴ ماه پیش که سلفی ها به آن منطقه در حمص حمله کردند، جنایت وحشتناکی را رقم زدند سلفیها طی حمله خود خانواده ها را سر بریده بودند. بعد از این بود که آنها تصمیم گرفتند که به منطقه الحوله که در حاشیه حمص است، بروند. اما متاسفانه گروه های مسلح سلفی و القاعده دوباره به آنها حمله کردند و این جنایت را رقم زدند. بهانه آنها هم این بوده که در تظاهرات ضد دولتی شرکت نمیکنند و یا گزارشاتی را از اقدامات خرابکارانه به دولت ارسال میکنند.
سرمقاله نویس تهران امروز که به عنوان کارشناس خاورمیانه معرفی شده سپس می نویسد « در این میان برخی گفته اند که این اقدام هولناک توسط دولت و ارتش سوریه رقم خورده حال آنکه باید گفت دولت سوریه، دولتی است علوی. لذا دولت سوریه اقدام به کشتن علویها نمیکند.
اگر کاندیدای اسلامگرا ها برنده نشود
روزنامه ابتکار، یادداشتی دارد در باره انتخابات مصر با عنوان « جدال اخوانالمسلمین و نظامیان در ایستگاه آخر».
داود احمدزاده در سرمقاله ابتکار می نویسد« “احمد شفیق” یار غار”مبارک” با صعود جنجالی به مرحله دوم انتخابات به همراه محمد مرسی، کاندیدای جریان اسلامگرا چگونگی و اصل برگزاری انتخابات سالم و آزاد را با ابهاماتی مواجه ساختهاست، چراکه حضور احمد شفیق در عرصه انتخابات به دلیل عدم ارائه برنامه و تبلیغات مناسب کمرنگتر از دیگر رقبا بود.»
اسفندیار رحیم مشایی - در روزنامه اعتماد
آقای احمد زاده می نویسد « اکثریت مردم مصر پس از مشخص شدن نتایج اولیه انتخابات و راهیابی احمد شفیق به دور دوم، این گزینش را غیرعادلانه دانستهاند.»
سرمقاله نویس ابتکار می نویسد « بیتردید در صورت ادامه روند طبیعی تحولات، اخوانالمسلمین میتواند با کسب آرای قابل قبول، رئیسجمهوری آینده شود.»
آقای احمد زاده در پایان می نویسد « اقلیت قبطی همانند دور اول انتخابات آرایش را به سبد کاندیدای سکولارها و نظامیان خواهد ریخت. باید دید آیا اخوانیها میتوانند از این آزمون سخت انتخاباتی با بسیج عمومی و شناخت ترفندهای مختلف رقیب برای حفظ قدرت پیروز از میدان رقابت بیرون بیایند یا نه؟»
تناقض های دولت
تناقضهای دولت ، عنوان یادداشت روزنامه مردمسالاری است که مهدی عباسی نوشته است.
آقای عباسی می نویسد « رئیس دولت درتازهترین سخنرانیاش از وضعیت زندگی مردم ایران گلایه مند شده و اعلام داشته است: «به خدا ظلم است که ملت ایران در این تراز زندگی کنند.» این جمله از آن جهت قابل توجه است که توسط مقام مسوولی مطرح شده که سرنوشت اجرایی این مملکت حدود ۷ سال است در اختیارش بوده.
به نوشته یادداشت نویس مردمسالاری « یک تناقض جدی در دیدگاههای رئیس دولت دیده میشود. از یک سواحمدینژاد با قسم خوردن، از «تراز زندگی» مردم گلایه میکند و از سوی دیگر بارها اعلام کرده که ایران قابلیت داشتن ۱۵۰ میلیون جمعیت را دارد.سوال اساسی اینجاست که اگر دولت معتقد است که ایران ظرفیت زندگی مطلوب برای ۱۵۰ میلیون نفر را داراست، چگونه اینک که جمعیت ایران حدود ۷۵ میلیون برآورد شده، تراز زندگی مردم این گونه است؟
روزنامه مردمسالاری می نویسد « آیا بهتر نیست به جای سخنرانیها و سفرهای مختلف، کار گروه ویژهای در این ماههای پایانی از عمر دولت دهم شکل بگیرد تا فشار تورم و گرانی برجامعه، کمی کاهش بیابد؟»
جدال تهرانی ها و شهرستانی ها در بهارستان
روزنامه حهان صنعت ، یادداشتی دارد با عنوان تلافیجویی در مجلس نهم.
نادر کریمیجونی در این یادداشت می نویسد « روزهای ابتدایی مجلس همیشه خبرساز است، چراکه در این نخستین روزها نمایندگانی که برای اولین بار وارد مجلس شدهاند گاهی روال متعارف و عرف عملکرد مجلس را به هم میریزند.
آقای کریمی جونی در توضیح می نویسد « روز گذشته نیز آنچه برخی نمایندگان تهران به آن تلافیجویی علیه خودشان خواندند باعث شد تا رویداد هیاترییسه به بعد از تعطیلات موکول شود، این رویداد نه فقط پارلمان را به انجام رفتار غیرقانونی (عدم انتخاب هیاترییسه دایم) مجبور کرد بلکه برنامههای مجلس را برای حداقل یک جلسه به تاخیر انداخت.»
سرمقاله نویس جهان صنعت می نویسد « اگر فرصتهای مجلس به هفتاد و چند میلیون ایرانی تعلق داشته باشد و این تلافیجویی تاخیر چند ساعته در عملکرد نمایندگان پدید آورده باشد، چند صد میلیون ساعت از وقت و فرصت ایرانیان به هدر رفته است. آیا این شروع، نقطه آغاز جذابی برای پارلمان نهم ایران است؟»
برای عزت الله سحابی
روزنامه شرق ، یادداشتی دارد با عنوان « محوریت جوانان در نگاه «سحابی»که هاشم صباغیان آن را نوشته است. آقای صباغیان می نویسد « نوشتن از دوست و یاری بسیار عزیز و قدیمی به مناسبت اولین سالگرد درگذشتش، برای من کار سادهای نیست. نام مهندس عزتالله سحابی برای مردم ایران و بهخصوص برای مبارزان، نامی عزیز و فراموشناشدنی است. »
آقای صباغیان می نویسد « من به قوت میتوانم بگویم که بودجههایی که در آن سالهای جنگ و تحریم توسط ایشان نوشته و بررسی شد، در تاریخ بودجهنویسی کشور کممانند بودند. مهندس سحابی در این سالهای اخیر و بعد از منحل شدن سازمان برنامه و بودجه، بسیار پریشانخاطر بود و میترسید با منحل شدن آن نهاد مهم، راه توسعه و پیشرفت کشور آسیب ببیند.»
ضمیمه روزنامه شرق