توحیدی: خانه سینما فعالیت خود را از سر گرفت

فرهاد توحیدی، رئیس هیئت مدیره خانه سینما

فرهاد توحیدی، رئیس هیئت مدیره خانه سینما می‌گوید که بعد از نقض حکم انحلال خانه سینما از سوی دیوان عدالت اداری، اعضای هیئت مدیره این تشکل صنفی پس از پنج ماه روز هفتم خردادماه اولین جلسه خود را در محل این خانه برگزار کردند.

فرهاد توحیدی روز یکشنبه، هفتم خرداد به خبرگزاری مهر توضیح داد که حکم نقض انحلال خانه سینما روز شنبه به دست وکیل خانه سینما رسید و به همین دلیل اعضای این تشکل صنفی یک روز بعد درباره برنامه‌های آینده این تشکل صنفی به بحث و گفت و گو نشستند.


دوم خردادماه، دیوان عدالت اداری اعلام کرد که انحلال خانه سینما از سوی شعبه رسیدگی‌کننده به این پرونده نقض شده است.


همچنین مدیر حوزه ریاست دیوان عدالت اداری گفت که خانه سینما قبل از انحلال هر وضعیتی که داشته است، الان هم به همان وضعیت برمی‌گردد.

اما وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بلافاصله به این خبر واکنش نشان داد و گفت که ایراد مطرح شده تنها «یک ایراد شکلی» بوده است.

حکم نقض انحلال خانه سینما پس از آن صادر شد که هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۱۳ دی ماه گذشته دستور انحلال خانه سینما را صادر کرد.

در متنی که با عنوان «دستور انحلال» به تشکل صنفی خانه سینما ارسال شد‌، آمده بود: با توجه به تمام بررسی‌های «معموله» و «مداقه» در اسناد و مدارک مربوط به مراحل ایجاد تشکل «موسوم به خانه سینما»، به این وسیله اعلام می‌شود که این تشکل ضمن عدم رعایت تشریفات قانونی مربوط به تاسیس موسسات فرهنگی و هنری، اقدامات غیرقانونی نیز انجام داده که استمرار فعالیت آن «فاقد وجاهت قانونی» است.

حالا آقای توحیدی می‌گوید دیوان عدالت اداری حکم وزارت فرهنگ و ارشاد مبنی بر تعطیلی خانه سینما را نقض کرده است و این وزارتخانه نمی‌تواند به استناد فعالیت‌های شورای فرهنگ عمومی آن را فاقد وجاهت بداند.

به گفته او از سال ۷۵ چنین فعالیت‌هایی دیگر در چهارچوب شورای فرهنگ عمومی وجود ندارد و مستقیما به وزارت ارشاد مربوط می‌شود.

رئیس هیئت مدیره خانه سینما همچنین یادآور شد که قرار است در جلسات آینده روسای صنف‌های مختلف سینمایی گزارشی از عملکرد چند ماهه خود را ارائه کنند.

در عین حال او تاکید کرد که هنوز درباره جشن خانه سینما تصمیم‌گیری نشده است. ولی در برنامه‌های آینده ما این مراسم در نظر گرفته می‌شود.

هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که حکمش مبنی بر انحلال خانه سینما از سوی دیوان عدالت اداری نقض شده، ششم خرداد اعلام کرده بود هرگونه فعالیت خانه سینما، «خلاف قانون» است.

محمد جعفر منتظری، رئیس دیوان عدالت اداری پس از انتشار سخنان دبیر شورای فرهنگ عمومی گفت که انحلال خانه‌سینما در دو مرجع صورت گرفته است، یکی وزارت ارشاد و دیگری شورای فرهنگ عمومی؛ دیوان حکم وزارت ارشاد را نقض کرده اما اگر حکم شورای فرهنگ عمومی کشور قطعی باشد، انحلال هنوز پابرجاست.

انحلال خانه سینما در شش ماه گذشته با واکنش شدید سینماگران روبه‌رو شد. صنف‌های مختلف سینمایی از جمله انجمن‌های بازیگران، آهنگسازان، کانون کارگردانان و انجمن فیلمبرداران در نامه‌ای نارضایتی خود را از انحلال خانه سینما اعلام کرده و نوشتند که ما خانه سینمای ایران را خانه قانونی خود می‌دانند.

۹ کارگردان مشهور سینمای ایران نیز با صدور بیانیه‌ای از تصمیم وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران نسبت به انحلال خانه سینما انتقاد کردند.

امضا‌‌کنندگان این بیانیه از وزیر ارشاد سوال کردند چگونه انحلال خانه سینما را به مسایل امنیتی مرتبط کرده در حالی که این مکان مامن اهالی سینما بوده است.

در کنش و واکنش‌های مختلف چند ماه گذشته بعد از انحلال خانه سینما فرهاد توحیدی روز شنبه، ششم خردادماه گفته بود که آغاز فعالیت خانه سینما به تعویق افتاده است.

به گفته رئیس هیئت مدیره خانه سینما، این تشکل صنفی باید فعالیت‌هایش را در فضایی «مطلوب و بدون تنش» آغاز کند.

رأی دهید
فريادزيره آب - اهواز - ایران
مبارک است ان شاء الله
‌چهارشنبه 10 خرداد 1391 - 08:13
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.