اعتراض صد سینماگر به تشکیل جامعه صنفی تهیه‌کنندگان

صد سینماگر عضو شورای‌ عالی تهیه کنندگان سینمای ایران با فرستادن نامه‌ای به کمیسیون ماده ۱۰ احزاب وزارت کشور خواهان جلوگیری از فعالیت تشکلی شده‌اند که با نامی مشابه اعلام موجودیت کرده است.


شورای عالی تهیه‌کنندگان در برگیرنده‌ی تشکل‌های مجمع فیلمسازان، انجمن تهیه‌کنندگان مستقل و کانون تهیه‌کنندگان است که اغلب سینماگران مطرح در آن عضو هستند. این شورا بخشی از مجموعه‌ی "خانه سینما" محسوب می‌شود که دولت فعالیت آن را غیرقانونی اعلام کرده است.

اعتراض به تشکیل تشکل‌های موازی

 روز چهارشنبه، ۲۷ اردیبهشت صد سینماگر در نامه‌ای به کمیسیون ماده ۱۰ احزاب خواستار جلوگیری از فعالیت گروهی شده‌اند که اخیرا به نام "جامعه صنفی تهیه‌کنندگان سینمای ایران" اعلام موجودیت کرد.

در این بیانیه آمده است:«گروه فوق‌الذکر صرفاً شمار اندکی از تهیه‌کنندگان سینمای ایران هستند و اکثریت تهیه‌کنندگان سینما، بالغ بر یکصد نفر، عضو صنفی به نام شورای عالی تهیه‌کنندگان سینمای ایران می‌باشند، که ذیل خانه سینما رسمیت داشته و دارای فعالیت مستمر می‌باشد.»

در میان امضاکنندگان این نامه نام فیلمسازان و تهیه‌کنندگانی چون همایون اسعدیان، سیروس الوند، محسن امیر‌‌یوسفی، فریال بهزاد، کامبوزیا پرتوی، رخشان بنی‌اعتماد، کیومرث‌ پوراحمد، منیژه حکمت، ید‌الله صمدی و کیانوش عیاری به چشم می‌خورد.

جامعه‌ی نوظهور تهیه‌کنندگان

 جامعه صنفی قرار بود ۱۴ اردیبهشت نخستین مجمع عمومی خود را با حضور نماینده‌ی وزارت کشور در خانه هنرمندان تهران برگزار کند. جبیب کاوش سخنگوی جامعه صنفی به خبرگزاری فارس گفته است، متاسفانه مدیرعامل خانه هنرمندان تحت فشار و به دستور شهردار تهران اجازه برگزاری مجمع عمومی را نداد.

 

ضیاء هاشمی رئیس جامعه صنفی ۲۸ فروردین با اشاره به این که یک روز قبل مجوز فعالیت این تشکل را از وزارت کشور دریافت کرده به خبرگزاری فارس گفت: «جامعه صنفی تهیه‌کنندگان کاملاً رسمی و قانونی است. قبلاً از وزارت ارشاد مجوز داشتیم اما برای دریافت مجوزهای دیگر هم اقدام کردیم، از جمله برای دریافت مجوز از شورای فرهنگ عمومی کشور نیز اقدام کردیم که به‌زودی مجوز لازم را خواهیم گرفت اما در وزارت کشور به ثبت رسیدیم.»

تهیه‌کنندگان به عنوان "امین نظام"

ظاهرا جامعه صنفی با حمایت سازمان سینمایی کشور به وجود آمده که ریاست آن را معاون وزیر ارشاد جواد شمقدری بر عهده دارد. سازمان سینمایی می‌کوشد نظارت دولتی بر کار سینماگران را با حذف تشکل‌های صنفی مستقل و راه‌اندازی تشکل‌های موازی گسترش دهد.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ۱۳ دی ۱۳۹۰ حکم به انحلال خانه سینما داد که حدود ۲۰ سال پیش تاسیس شده و ۵ هزار نفر از فعالان ۲۹ صنف مختلف سینمایی در آن عضو هستند. جواد شمقدری پنجم بهمن‌ماه سال گذشته، ده نفر را به عنوان اعضای «هیات ساماندهی امور صنوف سینمایی» منصوب کرد تا به عنوان نهاد جایگزین دولت برای خانه سینما کار خود را آغاز کنند.

ضیاء هاشمی می‌گوید همزمان با ثبت جامعه صنفی در وزارت ارشاد، در دیداری با شمقدری و مدیر کل اداره نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد به بحث در مورد مسائل و معضلات سینمای ایران پرداخته است. جواد شمقدری ۲۲ بهمن ۹۰ در برنامه تلویزیونی "پارک ملت" گفت: «تلاش می‌کنیم به سمتی برویم که ۵۰ نفر تهیه‌کننده به عنوان امین نظام مسئولیت کنترل خطوط قرمز در فیلم‌ها را بر عهده داشته باشند.»

رأی دهید
Afshin London - لندن - انگلستان
درواقع کنترل سینما میفته بدست چماقداران
‌پنجشنبه 28 ارديبهشت 1391 - 22:56
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +247زنی که در فرودگاه مهرآباد حجاب بر سر ندارد عمامه آخوند را برداشته به عنوان شال روی سرش می‌گذارد
  • +185نایب قهرمان ۱۶ ساله پاراتکواندو با پول پاداشش برای پدرش یک تریلی خرید
  • +168مصاحبه با پیرمرد ترکیه‌ای: نماز صبح چند رکعته؟ پیرمرد: نون ۱۵ لیره پنیر ۵۰۰ لیره . ایمان چیه؟
  • +161شاهزاده رضا پهلوی از سالروز فرمان منع حجاب رضاشاه: زنان ایران از پیشگامان انقلاب ملی هستند
  • +159ترامپ بار دیگر تاکید کرد: اگر تا زمان رسیدنم به قدرت گروگان‌ها آزاد نشوند، جهنم به پا خواهد شد
  • +125هشدار پناهجوی ایرانی مقیم کانادا نسبت به آینده کانادا
  • +125شاهزاده رضا پهلوی: شلیک به هواپیما نمود تمام‌عیار «وحشت بزرگ» بود
  • +111اعتراض یک کارگر ساختمانی: ما به صاحبخونه بدهکاریم، مسئولین از حفظ امنیت و حجاب میگن! ولمون کنید!
  • +104واکنش مهدی نصیری در مورد ماجرای فرودگاه مهرآباد: روحانیت طوفان درو خواهد کرد
  • +93درددل شنیدنی یک کارگر کشتی: مردم نکنید لااقل به خودمون رحم کنیم