آیا ایران می تواند به آمریکا حمله سایبری کند؟

وب سایت آمریکایی «ان پی آر»، در تحلیلی می نویسد که مقامات امنیتی آمریکا و کارشناسان مستقل در این کشور همواره نگران حملات سایبری از سوی کشورهایی نظیر چین و روسیه به زیرساخت های حساسی نظیر شبکه انرژی و ارتباطات و یا سیستم های مالی در آمریکا بوده اند. ولی اکنون از تهدید سایبری جدیدی صحبت می شود که ایران است.
 


شاید ایران امکانات روسیه و چین را نداشته باشد ولی در سالهای اخیر به خاطر بحران هسته ای دشمنی آن کشور با آمریکا تشدید شده و احتمال تداوم این دشمنی ها در روابط ایران و آمریکا بسیار قوی است. ولی در صورت تداوم این خصومت ها آیا ایران حملات سایبری به آمریکا را مد نظر قرار خواهد داد.؟

 
« دیمتری آلپرویچ » پژوهشگر جنگ سایبری می گوید:« درصورت اعمال فشار بیشتر به ایران نگرانی ها در مورد توانایی آنها در به راه انداختن یک جنگ سایبری افزایش خواهد یافت . اگر حکومت ایران به این نتیجه برسد که موجودیت آن به طور جدی به خطر افتاده و یا ممکن است حمله نظامی به آن کشور اتفاق بیافتد آنها مسلما برای پیشگیری از وقوع این حملات و یا برای تلافی کردن حملات نظامی از جنگ سایبری استفاده خواهند کرد.»
 
افزایش چشمگیری توانائی های ایران
 
وب سایت «ان پی آر» خاطر نشان می کند که در ارزیابی کنگره آمریکا که اوایل سال جاری انتشار یافت « جیمز کلپر » مدیر امنیت ملی گفت که ایران اکنون آمادگی و تمایل بیشتری برای حمله به آمریکا دارد و افزود که توانایی های ایران در عرصه جنگ سایبری در سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است.
 
به عنوان مثال دستگاههای امنیتی ایران در کنترل ارتباطات اینترنتی مخالفان رژیم توانایی خوبی نشان داده اند. با تشکیل نهادی تحت عنوان جنگ سایبری ، تعداد زیادی از هکرهای طرفدار حکومت را سازماندهی کرده و تاکنون توانسته اند علاوه بر مسدود کردن وب سایت هایی نظیر توئیتر و یا نفوذ در شبکه گوگل، در داخل ایران نیز حملات سایبری موفقی را برای نفوذ در وب سایت های دیگر انجام دهند.
 
کارشناسان ایمنی شبکه کامپیوتر یادآوری می کنند که هکرهای ایرانی از سطح متوسط هکرها بهتر عمل کرده و قاعدتا رژیم ایران نیز باید به خوبی آنها باشد. شکی نیست که آنها از امکانات مالی لازم برخوردار هستند و انگیزه زیادی برای این نوع حملات دارند. در عین حال به بهترین دانشگاههای جهان برای کسب و آموزش فن آوری های جدید دسترسی دارند.
 
وب سایت رسانه ملی آمریکا می افزاید که نگرانی اصلی احتمال وقوع حملات سایبری و نفوذ در شبکه های ارتباطی حساس مثل عرصه انرژی و یا موسسات مالی آمریکاست. اکثر کارشناسان جنگ سایبری معتقدند که هکرهای ایرانی فعلا چنین توانایی ندارند. ولی شاید با توانایی امروزی خود قادر باشند در وب سایت بانکهای آمریکایی و بین المللی نفوذ کرده و خرابکاری کنند.
 
«دیمتری آلپرویچ» کارشناس تهدید سایبری دولتی می گوید:« اگر کسی بتواند وارد سیستم اطلاعاتی بانکها شده و بایگانی آنها را دستکاری کند اختلال گسترده ای به وجود خواهد آورد که پیامدهای آن تا مدتها ادامه خواهد یافت.»
 
خطر حملات سایبری
 
اگر ایران به چنین عرصه ای وارد شود با واکنش ارتش آمریکا روبرو خواهد شد که از توانایی و امکانات گسترده ای برای جنگ سایبری برخوردار است. شاید نگرانی از شکست در یک چنین رویارویی خطرناکی ایران را از آغاز جنگ سایبری علیه آمریکا برحذر دارد.
 
برخی از کارشناسان امور امنیتی و دفاعی معتقدند که ایران نیز همچون اکثر حکومت های جهان، توانایی های خود در عرصه جنگ سایبری و یا توانایی های هسته ای خود را به عنوان یک ابزار دفاعی و برای جلوگیری از حملات دیگران توسعه می دهد. ولی نکته ای که بیش از همه جای نگرانی دارد احتمال انتقال این توانمندی و یا فن آوری ها به دست گروههایی است که در استفاده از آن برای حمله به منافع آمریکا تردید نخواهند کرد.
 
«ان پی آر» می افزاید که یکی از گروههایی که ممکن است از ایران چنین کمک هایی دریافت کند حزب الله لبنان است . این گروه در گذشته نیز برای شناسایی خبرچین ها در صفوف خود و یا برای انجام حملات به خاک اسرائیل از فن آوری های سایبری پیشرفته ای استفاده کرده است.
 
« فرانک سیلوفو» مدیر مرکز پژوهش های امنیتی در دانشگاه « جورج واشنگتن» می گوید:« ایران در زمینه استفاده از گروههای تندرو وابسته به آن کشور سابقه طولانی دارد و بنابراین نباید تردید چندانی داشت که آن کشور برای پیشبرد حملات سایبری خود از این گروهها استفاده خواهد کرد.»
 
در هفته جاری کمیته های امور دفاعی و امنیت ملی مجلس سنا و مجلس نمایندگان آمریکا قرار است گزارش جدیدی را در مورد توانایی های ایران در زمینه جنگ سایبری بررسی کنند.
 
« پاتریک میهان» رییس کمیته امور امنیتی و مبارزه با تروریسم کنگره آمریکا می گوید:« ما می دانیم که اگر حکومت ایران به طور جدی احساس خطر کند حتما در عرصه جنگ سایبری فعال خواهند شد. ما می دانیم که آنها توانایی هایی دارند و به همین خاطر لازم است ارزیابی دقیق تری از این توانایی ها به دست بیاوریم.»
 
مقامات دولت آمریکا از اظهار نظر مستقیم و دقیق در مورد توانمندی های ایران در عرصه جنگ سایبری پرهیز می کنند ولی به طور کلی می پذیرند که این مسئله را باید یک خطر تلقی کرد.
 
«جان برنان» مشاور کاخ سفید در امور مبارزه با تروریسم می گوید:« چندین کشور در حال توسعه توانایی های خود در عرصه جنگ سایبری هستند و در برخی از این موارد مناسبات آن کشورها با دولت آمریکا بسیار تنش آلود است. ما به این مسئله توجه داریم و در مورد کشورهایی که هم توانایی و هم انگیزه لازم را دارند، ما از تمام امکانات خود برای پیشگیری از وقوع چنین حملاتی استفاده خواهیم کرد.»

morid - بوشهر - ایران
چرا که نه؟امریکا درسته که دیوه ولی ایران هم سندباده وهی داره با اون خنجر کوچیکش کار دیوو یکسره میکنه.در اینکه امریکا کشوری پیشرفته است هیچ شکی نیست .فرصت فراوان،پول فراوان،کشاندن مخ های نخبه جهان سوم از جمله ایران اساسی ترقی کرده. پیشرفت های چشمگیر ایران خیلی با ارزشتره چرا ؟ چون شدیدا زیر تحریم های خوردکننده بوده، کشتار دانشمندانش،8 سال جنگ و ویرانی و هزاران درد سر دیگر که هنوز هم با شدت تمام ادامه دارد....
شنبه 9 ارديبهشت 1391 - 09:38
داش شيرازي - شیراز - ایران
ایران بزرگتر از این حرف هاست!!!. خیـــــــــــلــــــى بزرگتر
شنبه 9 ارديبهشت 1391 - 10:03
Mossadegh - لندن - انگلیس
100%%%
شنبه 9 ارديبهشت 1391 - 16:08
telesm - لس آنجلس - ایالات متحده
پرچم بالاست.
شنبه 9 ارديبهشت 1391 - 18:34
PARVANE1 - برنموث - انگلستان
لاکن آمریکا هیچ غلطی نمیتوانه بکنه. من میزنم به آن دهن.
یکشنبه 10 ارديبهشت 1391 - 19:00
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +523آغاز عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی؛ بیت رهبری در تهران هدف حمله قرار گرفت
  • +464شاهزاده رضا پهلوی: آماده باشید تا در زمان مناسب برای اقدام نهایی به خیابان‌ها باز گردید
  • +329علی خامنه‌ای، دیکتاتور ایران کشته شد ؛ رویترز: جسد خامنه‌ای پیدا شد
  • +324شاهزاده رضا پهلوی: به لطف رئیس‌جمهور ترامپ، ساعت آزادی ایران فرارسیده است
  • +268محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین ایران در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شد
  • +267در پی انتشار خبر کشته شدن علی خامنه‌ای، جشن و پایکوبی سراسر ایران را فرا گرفت + ویدیو
  • +260پس از ساعت‌ها انکار، رسانه‌های جمهوری اسلامی کشته‌شدن علی خامنه‌ای را اعلام کردند
  • +222پیام تسلیت و قدردانی شاهزاده رضا پهلوی از ۳ نظامی کشته‌شده آمریکایی
  • +220خبرگزاری فارس می‌گوید خبر کشته‌ شدن دختر خامنه‌ای به همراه داماد و نوه خامنه‌ای صحت دارد
  • +214پیام شاهزاده رضا پهلوی به اقوام ایرانی: همه حقوق برابر خواهند داشت