جشنواره فریبورگ؛ برنده اسرائیلی، داوران ایرانی

سپیده فارسی جایزهٔ بزرگ جشنواره برای فیلم (هرگز دیر نیست) را به ایدو فلوک از اسرائیل داد

احمد مطلائی

عکاس 

 

بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم فریبورگ شامگاه سی‌ و یکم مارس در سوئیس به کار خود پایان داد.

در این جشنواره هشت روزه در کنار نمایندگان مختلف سینمای جهان، فیلم هایی از فیلم سازان ایرانی نیز در بخش‌های مختلف به نمایش درآمد.

از نکات قابل توجه جشنواره فریبورگ حضور فیلمسازان ایرانی‌ به نمایندگی‌ از کشورهای دیگر بود.

امیر نادری، کارگردان صاحب نام سینمای ایران با فیلم "کات" محصول مشترک کشورهای ژاپن، فرانسه، آمریکا، کره جنوبی و ترکیه در جشنواره حضور داشت.

این فیلم داستان مرد جوانی شیفتهٔ سینما است که در تلاش برای بازپرداخت بدهی‌های برادرش با مافیای ژاپن وارد بازی عجیبی‌ می‌‌شود.

علی‌ صمدی احدی، دیگر فیلمساز ایرانی‌ با فیلم "موج سبز" از کشور آلمان در جشنواره فرایبورگ حضور داشت.

فیل "موج سبز" روایتی ا‌ست از اتفاقات جنجالی انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۸۸ که با ترکیبی‌ از مستند و انیمیشن داستان خود را بیان می‌‌کند.

در بخش خارج از مسابقه فیلم‌های "به امید دیدار" از محسن رسول اف و "این یک فیلم نیست" ساخته مشترک جعفر پناهی و مجتبی میرتهماسب حضور داشتند.

فیلم "وقتی‌ از کنار هم می‌‌گذریم" ساخت الیکا رضایی در بخش فیلم‌های کوتاه به نمایش درآمد.

تنها فیلم ایرانی‌ بخش بین‌ الملل، "یک، دو، یک" ساخته مانیا اکبری بود که اقتباسی آزاد از سرگذشت آمنه بهرامی را در قالبی‌ عاشقانه و گاه انتزاعی به تصویر می‌کشید. این فیلم با استقبال خوب تماشاگرن روبه رو شد.

مانیا اکبری، شش ماه پیش و در اواسط ساخت فیلم "از تهران تا لندن" در اثر فشارهای حرفه‌ای مجبور به ترک ایران شد و هم اکنون ساکن لندن است.

غلام ربانی بیپلپ از بنگلادش، جکی گلدبرگ از فرانسه، فرانز ترایشلر از سوئیس، سپیده فارسی و محمد رسول اف از ایران اعضای هیأت داوری امسال جشنواره فریبورگ بودند.

سپیده فارسی که سال گذشته با فیلم "خانه‌ای زیر آب" در بخش مسابقه فریبورگ حضور داشت در یک گفتگو‌ گفت: جشنواره فریبورگ تلاش دارد تا فضایی دوستانه و نزدیک را بین فیلم سازان و مخاطبان برقرار ‌کند و در کنار فیلم هایی از سراسر دنیا به فیلم‌های خاورمیانه، خاوردور، آفریقا و آمریکای لاتین نگاه ویژه ای دارد.

سپیده فارسی ساکن فرانسه است و در کارنامه حرفه‌ای خود فیلم "تهران بدون مجوز" را با استفاده از تلفن همراه تصویربرداری کرده است. فیلم های خانم فارسی هرگز در ایران اجازه اکران نگرفتند.

برندگان امسال:

 

جایزهٔ ویژه هیأت داوران به فیلمساز فلسطینی ، یحیی العبدالله برای فیلم "جمعه آخر" رسید

جایزهٔ بزرگ سی‌ هزار فرانکی جشنواره برای فیلم (هرگز دیر نیست Never too late) به ایدو فلوک از اسرائیل رسید.

این فیلم روایتی ساده و دوستانه از جوانی‌ اسرائیلی ا‌ست که پس از سال‌ها دوری از اسرائیل در بازگشت دوباره سفری را از شمال به جنوب اسرائیل آغاز می‌کند و در این مسیر، زندگی‌ خود و نسل تازه ساکن در اسرائیل را در مقایسه با نسل قدیم به تصویر می‌کشد.

ایدو فلوک نیز در یک گفت و گوی اختصاصی گفت: این فیلمی ا‌ست مستقل که بدون هیچ کمک دولتی ساخته شده و در ساخت آن تلاش کردم تا نگاه نسل جدید اسرائیل را به سرزمین ساکن در آن نشان دهم، کسانی‌ که در اسرائیل شبیه من فکر می‌‌کنند کم نیستند و برای آنها نیز دیگر یک تکه زمین اولویت اصلی‌ نیست بلکه اولویت اصلی‌ آن‌ها صلح و دوستی‌ ا‌ست.

او ضمن ابراز خرسندی از این که در میان داورانی که به فیلم او رأی مثبت داده اند، دو نفر ایرانی حضور دارند گفت: "این انتخاب تاکیدی ا‌ست بر این که تنش‌ها میان دولت هاست و نه ملت ها."

ایدو فلوک که از اعضای کمپین دوستی‌ ایران و اسرائیل در فیسبوک است، تاکید کرد: "همهٔ ما انسانیم و این نسل گذشتهٔ ما بودند که اصرار به جدایی داشتند و نسل جدید در اسرائیل نگاه دیگری به روابط خود با ایرانیان و نیز سرزمین اسرائیل دارد."

جایزهٔ منتخب تماشاگران به فیلم "اسما" از مصر و به کارگردانی امر سلامه رسید که داستان زنی‌ مبتلا به ایدز را روایت می‌کند که با حضور در برنامه تلویزیونی پربیننده‌ای در مصر نحوه ابتلا به بیماری خود را با جامعه مصر در میان می‌‌گذارد.

جایزهٔ ویژه هیأت داوران به فیلمساز فلسطینی ، یحیی العبدالله برای فیلم "جمعه آخر" رسید.

این فیلم داستان مردی ‌است که از همسرش جدا شده و دغدغه‌هایش از زندگی‌ تازه با پسر نوجوان خود و مشکلات اقتصادی درگیر با آن را بازگو می‌کند.

بیشترین جوایز امسال فریبورگ به فیلم (داستان هایی که وجود دارند هنگامی که روایتشان می‌کنیمHistórias Que Só Existem Quando Lembradas) محصول مشترک برزیل ، آرژانتین و فرانسه رسید.

این نخستین فیلم سینمایی جولیا مورات، کارگردان جوان برزیلی‌ ‌ست که با نگاهی‌ شاعرانه، ورود یک عکاس به روستایی در برزیل که ساکنان آن زنان و مردانی مسن هستند را تصویر می‌کند.

از فیلم‌های (هانی پوپو Honey Pu Pu) از تایوان و (In the open) محصول مشترک آرژانتین و فرانسه نیز تقدیر شد.

فیلم (شمارش معکوس Countdown) از کره جنوبی ساخته (هوو جنگ هوو) نیز جایزهٔ ویژه فدراسیون بین‌المللی مطبوعات سینمایی که با هدف تشویق فیلمسازان جوان است را از آن خود کرد.

بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم فریبورگ شامگاه سی‌ و یکم مارس در سوئیس به کار خود پایان داد 

 

مانیا اکبری با فیلم "یک،دو،یک" در جشنواره حضور داشت. او شش ماه پیش در موج جدید فشارها بر مستندسازان از ایران خارج شد. 

 

سپیده فارسی‌ فیلمساز ایرانی مقیم فرانسه در هیئت داوران حضور داشت.  

 

تیری جابین دبیر بیست و ششمین دوره جشنواره فریبورگ  

 

از فیلم (هانی پوپو Honey Pu Pu) از تایوان تقدیر شد.  

رأی دهید
bavar88 - آمستردام - هلند
هر وقت نماینده‌ای از ایران با مهر و پرچم مقدّس جمهوری اسلامی ایران در این جور سیرک‌ها که به نمایندگی رژیم جهود تشکیل میشود شرکت کرد و به نماینده آن جایزه داد ما را خبر کنید...نگید ایرانی‌ به رژیم جعلی جایزه داد بگید که فراریهای سابقاً ایرانی‌ به ارباب خود تحفه با توف داد....ههههههه
‌سه شنبه 15 فروردين 1391 - 08:40
perser68 - فلوریدا - امریکا
خامنه‌ای،نگاه کن،تو نمیتونی،بیا و بگو اشتبا ه کردی و جا م زهرو بنوش،شاید مردم به ستو ه آمده از گناه‌هات بگذرن.ننگ به تو.
‌سه شنبه 15 فروردين 1391 - 10:00
shahab46 - هانوفر - المان
bavar88 - آمستردام - هلند درد و بلأ هرچی‌ جهود تو فرق سرت بخور با وجود این که متأسفانه مسلمان هستم این را میگم
‌چهارشنبه 16 فروردين 1391 - 07:15
oshtoleshang - مشهد - ايران
تو که سینه چاک ارباباتی چرا رفتی هلند؟ باو خان برگرد در کشور مقدس و اینجا خدمت کن. حرف هم نزن دیگه
‌پنجشنبه 17 فروردين 1391 - 01:05
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.