شهلا ریاحی: قرار بود هفتادمین سالگرد ازدواجمان در کتاب گینس ثبت کنیم اما..

شهلا ریاحی می گوید : قرار بود امسال هفتادمین سالگرد ازدواجشان را جشن بگیریم و ناممان را در کتاب گینس به عنوان هنرمندانی که رکورد بیشترین عمر زندگی مشترکشان را با هم بودند ثبت کنیم اما..

به گزارش قدس انلاین وبه نقل از تماشا: خیابان کریمخان به سمت حافظ شمالی را که پیاده بروی کمی بالاتر آپارتمانی است که در طبقه سوم آن دوست داشتنی ترین مادربزرگ سینمای ایران زندگی می کند. ما هم عید دیدنی مان را قبل از عید انجام دادیم تا در این ایام مزاحمشان نشویم و هم از حال روزشان برای خوانندگان تماشا بگوییم.

فضای خانه اش آن قدر گرم و صمیمی است که هربار به دیدنش می روم احساس می کنم بستگان نزدیکم را ملاقات می کنم. لبخندش همیشگی است، انگار روی صورتش حک شده. اما دو سالی هست که بعد از فوت همسرش چشمانش چیز دیگری می گویند. هربار که صحبتمان به مرحوم اسماعیل ریاحی کشیده می شود حلقه اشک چشمان او را از ادامه صحبت باز می دارد. اتاق پذیرایی اش پر است از پرتره ها و عکس های زیبای خودش به همراه جوایز و افتخارات سینمایی و تابلویی که با همسرش انداخته است. هر گوشه از اتاق که نشسته باشد نگاهش به سمت همان تابلو می چرخد.

فقط چند ماه تا گینس مانده بود

 

از بین همه اسباب و لوازم منزل تنها تعلق خاطرش به همان عکس دو نفره با همسرش است. دکتر منوچهر ریاحی (پسرش) می گوید: «قرار بود امسال هفتادمین سالگرد ازدواجشان را جشن بگیریم و نامشان را در کتاب گینس به عنوان هنرمندانی که رکورد بیشترین عمر زندگی مشترکشان را با هم بودند ثبت کنیم. این رکورد به نام پل نیومن ثبت شده و ما می خواستیم نام شهلا و اسماعیل ریاحی را جای آن بنشانیم اما پدر ما را خیلی زود تنها گذاشت».

 

وارد اتاق پذیرایی که می شوم اولین چیزی که توجهم را جلب می کند تابلوی بزرگی است که عرض دیوار را پوشانده و تمامی عکس های خانم شهلا را در خود جای داده است. این تابلو را عروسش که البته خواهرزاده خانم شهلا ریاحی هم هست طراحی کرده و جالب اینکه وقتی به عکس ها دقیق می شوم هرکدام نمادی از جالب ترین و خاطره انگیزترنی صحنه های هنری و خصوصی زندگی این هنرمند است. در گوشه ای از این تابلو عکسی مربوط به دوران جوانی زوج ریاحی است که خانم شهلا با کت و شلواری مردانه و همسرش با لباسی که به نظر زنانه می آید پشت سرش ایستاده است. باقی عکس ها هم هرکدام ثبت خاطراتی است که هرکدام اندازه یک کتاب قصه است.

خاطرات ایران را بیشتر دوست دارد

وقتی از حال و هوای این روزهای خانم شهلا می پرسم پسرش می گوید: «بهترین دوست مادر، خانم نادره خیرآبادی بود. آنها هر روز تلفنی هم که شده جویای احوال هم می شوند. بعد از فوت ایشان، چون دیگر فعالیتی هم در سینما و تلویزیون نداشتند، ارتباطشان با اهالی سینما قطع شد. این روزها بیشتر در خانه است و پرستارش از او مراقبت می کند. چند ماه پیش او را به سوئیس منزل نوه اش بردیم و تصمیم داشتیم مدتی ایشان را انجا نگه داریم تا حال و روزشان کمی بهتر شود. اما ایشان برای برگشتن بی قراری می کرد و ما هم تصمیم به بازگشتشان گرفتیم. ایشان ایران و خاطراتی که اینجا دارد مخصوصا همین خانه که گوشه گوشه اش او را یاد پدرم می اندازد را بیشتر از سفر دوست دارد».

دکتر ریاحی دلیل جداشدن مادر از حرفه اش را این گونه بیان کرد: «چند سال پیش زمانی که پدر هنوز در قید حیات بود و خانم شهلا هم بازیگری می کردند عارضه ای برای مادر به وجود آمد که پدر آن را تا مدت ها برای کسی بازگو نکرد. بعد از آن آثاری از فراموشی بارز شد که ایشان به صلاح دید پدر تصمیم گرفتند با کارشان خداحافظی کنند».

شهلا ریاحی بهترین سرگرمی اش را حل جدول می داند و با اشاره به میز کنارش که انباشته از مجلات جدول است می گوید: «سر خودم را با همین جدول ها گرم می کنم و کیف می کنم (می خندد). گاهی هم تلویزیون می بینم اما جدول را بیشتر دوست دارم».


نام شهلا را همسرم انتخاب کرد

 

بانوی پیشکسوت سینمای ایران وقتی صحبتمان به اینجا رسید با یادی از خاطرات قدیمش توضیح داد: «ریاحی خودش دست مرا گرفت و به سینما برد. نام شهلا را هم خودش برایم انتخاب کرد. آن روزها هنرپیشه شدن برای یک زن کار چندان پسندیده ای نبود و من که یک دختر نوجوان بودم حتی از طرف خانواده ام هم تحت فشار قرار گرفتم طوری که آنها مدتی با من قطع رابطه کردند. اما وقتی دیدند که من هم خانواده ام را نگه داشتم و هم در کارم موفقم از موضعشان کوتاه آمدند. تمام سال هایی که من کار می کردم مرحوم ریاحی روی کارهایم نظارت می کرد و من به او اطمینان کامل داشتم که البته نتیجه اش را هم دیدم».

همه عیدهایم خاطره است

 

شهلا ریاحی تا زمانی که همسرش در قید حیات بود همه روزهایش را خاطره ساز می داند و می گوید: «بهترین خاطرات زندگی من از زمان آشنایی ام با همسرم آغاز شد و خاطراتمان تنها به عید و مناسبت های خاص خلاصه نشد».

وقتی سراغ دیگر اعضای خانواده شان را می گیرم دکتر ریاحی می گوید: «من و خواهرم پریچهر که سال هاست در خارج از کشور زندگی می کند تنها فرزندان خانم شهلا هستیم. من و همسرم و خواهرهای ایشان از معدود بستگانی هستیم که ایران زندگی می کنیم. البته سال ها پس از ازدواج مادر، مرحوم احمد قدکچیان هم با خواهر کوچک خانم شهلا ازدواج کرد و یک سینمایی دیگر به این خانواده اضافه شد. البته دیگر سخت گیری های قدیم وجود نداشت».

عروسی در دقیقه 90

 

سر میز شام، صحبت هایمان به خاطره عروسی دکتر ریاحی و همسرش رسید؛ داستانی جالب و شنیدنی و بسیار سرگرم کننده مانع شد که بفهمیم کی بشقابمان خالی شده. قصه از عروسی شروع شد که داشت به عقد شخص دیگری درمی آمد و دامادی که کمتر از یک هفته به کمک خانم شهلا همه چیز را رو به راه کرد و دخترخاله اش را به خانه بخت خودش برد. همان لحظه باخانم شهلا به سمت تابلوی خاطرات رفتیم و ایشان عکسی که شب عروسی پسرشان انداخته بودند را نشانم دادند. عکسی که بعد از آن متوجه شدم بانوی پیشکسوت سینما خود طراحی لباس هایش را برعهده داشت و خیاطی از آشنایان نزدیک ایده هایش را عملی می کرد.

رأی دهید
ukguy4u - لندن - بریتانیا
خیلی دوستش دارم خدا کنه حالا حالا نمیره
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 06:50
porharfi - آرنم - هلند
یک گزارش ِ شتابزده!!...
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 06:58
**elham** - اصفهان - ایران
آفرین به این بانوی هنرمند و دوست داشتنی من که خیلی‌ دوسش دارم و چه جوونیش چه الان زیبایی خاص خودشو داره و کاشکی‌ ما جوونای امروزی این عشقای صادقانه رو سر مشق زندگی‌‌های خودمان قرار بدیم و زندگی‌ مشترک رو که شروع کردیم تا آخر عمر وفادار بمانیم و به وجود هم افتخار کنیم،،،شهلای عزیز مادربزرگ و مادر عزیز پیروز و سر بلند باشی‌ و روح همسرت شاد
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 06:50
dkdk - اسلیس - دانمارک
قابل توجه کسانیکه از عشق صحبت میکنند،این هنرمند عزیز همانطوری که در تصویر مشخص بود در جوانی‌ از زیبایی‌ خاصی‌ برخوردار بوده که البته هنوز هم زیباست،از زمان ازدواجش تا به‌‌ زمان مرگ شوهر عآشقانه در کنار شریک زندگیش باوفا ماند.میدانید چرا زندگیها در گذشته بسیار محکم و با دوامتر بود؟تعدادی که بی‌ بند باری بیغیرتی،نداشتن تعصب،و ولنگاری را فرهنگ بالا میدانند و وفا،شرف،غیرت،و معنویات را بی‌ فرهنگی‌ می‌نامند جوابشان این است که در گذشته زنها مجبور بودند،بی‌ فرهنگ بودن،آزاد نبودند ووو.نه‌ هرگز چنین نیست.شاید ۵ درصد چنین مشکلاتی داشتند،اما دلیل وفاداری آنها بیکدیگر ۱-عشق پاک.۲-پایبندی به اصول خانواده.۳-گذشت و فداکاری.۴-داشتن شرم و حیا.۵-قانع بودن و درک متقابل .۶-و از همه چیز مهمتر در تمامی زندگیها عاشق ماندن است.خیلیها عاشق میشن،ولی‌ آیا عاشق میمانند؟ بهرحال دوران پدر و پدر بزرگ‌های ما بسیار انسانها پاکتر،بی‌ کلکتر،بی‌ ریاتر و با شرف و با غیرت تر بودند.که متاسفانه همین صفات برای تعدادی در زمان ما بی‌ فرهنگی‌ و خرافاتی بودن است.
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 08:45
leyli maman - کوالالامپور - مالزی
چه زیبایی طبیعی و خیره کننده ای داشته تو جوونی.البته با این سن زیاد باز هم جذاب و دلنشین به نظر من. با دیدن عکسهای جونیش دلم گرفت.از کار دنیا کار دنیاااااااا
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 09:35
*Fanoos* - ايران - ايران
**elham**. الهام جان آفرین چه کامنت زیبایی دادی خیلی خوشم اومد
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 10:04
بهروزرضازاده - سیدنی - استرالیا
هم صورتش زیبا هم صداش فوق العاده گرم بود! جدا این پیری با آدم چه میکنه! من که خیلی بازی هاشو دوست داشتم. تصویر جوونی هاش آدم رو یاد الیزابت تایلور میاندازه. به این میگن یک زندگی مشترک سالم و ماندگار اینها مصداق این هستند که به پای هم راست راستی پیر شدند
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 13:59
amooojoghdeshakhdar - ونیز - ایتالیا
دکتر منوچهر ریاحی (پسرش) می گوید: قرار بود امسال هفتادمین سالگرد ازدواجشان را جشن بگیریم و نامشان را در کتاب گینس به عنوان هنرمندانی که رکورد بیشترین عمر زندگی مشترکشان را با هم بودند ثبت کنیم. این رکورد به نام پل نیومن ثبت شده و ما می خواستیم نام شهلا و اسماعیل ریاحی را جای آن بنشانیم اما """"پدر ما را *خیلی زود* تنها گذاشت"""". ۷۰ سال زندگی مشترک داشتن،خیلی زود بوده ...به هر حال خدا بیامرزه
‌چهارشنبه 9 فروردين 1391 - 14:40
Azadikhah - تكسل - هلند
درود بر شما که این مصاحبه را انجام دادید ، راستی‌ به سر ما چه آماده که این همه فراموش کار شدیم و فراموش کردیم یاد و خاطرات عزیزانی مثل خانم ریاحی و مرحوم ریاحی ، واقعا به درستی ذکر کردید انسان با دیدن ایشان ( خانم ریاحی ) چنان با روی گشاده روبرو میشد که جای هیچ گونه صحبتی‌ به غیر از یک ارتباط عاطفی قوی را وجود نداشت . به یاد دارم یک شب در فرودگاه مهرآباد تهران ایشان به اتفاق مرحوم ریاحی منتظر آمدن دختر یا پسرشان بودند با اولین نگاه و عرض ارادت من خدمت ایشان و مرحوم ریاحی آنقدر انس و الفتی میان ما به وجود آمد که انگاری سالیان سال این ارتباط وجود داشته و ساعت انتظار ماها را در فرودگاه به ثانیه‌های با ارزشی تبدیل کرد که هرگز از خاطر من فراموش نمیگردد ، ایشان به حق مادر سینمای ایران هستند و چنانچه بنده قدرت اجرائی در امور هنر ایران داشتم تندیس این هنرمندان والا مقام را به پاس یک عمر خدمات و خاطره ساز کردن لحظات زندگی‌ ملت ، را ساخته و در خاطرهها و دروس مدارس عالی‌ هنر زنده نگاه میداشتم ، چه زیباست تا در زمان ‌ بودن چنین هنرمندان بزرگواری به نحو احسن تقدیر به عمل بیاوریم .
‌پنجشنبه 10 فروردين 1391 - 06:23
time-to-say-goodbye - تورنتو - کانادا
جوونی‌ هاش چه جیگری بوده!!
‌پنجشنبه 10 فروردين 1391 - 15:01
mosibat - حوادث - انگلستان
آخی خیلی‌ دلم برای صداش تنگ شد ه آخر دوبلر بودا خدا سلامتی‌ شو هفس کنه
‌پنجشنبه 10 فروردين 1391 - 20:17
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +247زنی که در فرودگاه مهرآباد حجاب بر سر ندارد عمامه آخوند را برداشته به عنوان شال روی سرش می‌گذارد
  • +186نایب قهرمان ۱۶ ساله پاراتکواندو با پول پاداشش برای پدرش یک تریلی خرید
  • +169مصاحبه با پیرمرد ترکیه‌ای: نماز صبح چند رکعته؟ پیرمرد: نون ۱۵ لیره پنیر ۵۰۰ لیره . ایمان چیه؟
  • +161شاهزاده رضا پهلوی از سالروز فرمان منع حجاب رضاشاه: زنان ایران از پیشگامان انقلاب ملی هستند
  • +159ترامپ بار دیگر تاکید کرد: اگر تا زمان رسیدنم به قدرت گروگان‌ها آزاد نشوند، جهنم به پا خواهد شد
  • +125هشدار پناهجوی ایرانی مقیم کانادا نسبت به آینده کانادا
  • +125شاهزاده رضا پهلوی: شلیک به هواپیما نمود تمام‌عیار «وحشت بزرگ» بود
  • +111اعتراض یک کارگر ساختمانی: ما به صاحبخونه بدهکاریم، مسئولین از حفظ امنیت و حجاب میگن! ولمون کنید!
  • +104واکنش مهدی نصیری در مورد ماجرای فرودگاه مهرآباد: روحانیت طوفان درو خواهد کرد
  • +93درددل شنیدنی یک کارگر کشتی: مردم نکنید لااقل به خودمون رحم کنیم