اولتیماتوم انصار حزبالله به وزارت ارشاد برای توقیف دو فیلم زندگی خصوصی و گشت ارشاد
تجمع انصار حزبالله در مقابل وزارت ارشاد
«انصار حزبالله» در اعتراض به اکران دو فیلم «زندگی خصوصی» و «گشت ارشاد» با برگزاری تجمعی اعتراضی مقابل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این نهاد ۴۸ ساعت مهلت داد که این دو فیلم را توقیف کند و در غیر اینصورت «انصار حزبالله» کار را یکسره خواهد کرد.
در گزارش روز شنبه، ۲۷ اسفند ماه پایگاه خبری «انصار حزبالله» به نقل از سخنران تجمع اعتراضی این گروه آمده است که در صورت بیتوجهی وزارت ارشاد به «ضربالاجل» این گروه آنها با برگزاری تجمعهای اعتراضی مقابل سینماهایی که این دو فیلم را اکران کردهاند، کار را فیصله خواهند داد.
«انصار حزبالله» اولتیماتوم خود به وزارت ارشاد را بر اساس بند «میم» وصیتنامه آیتالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران عنوان کرده است.
در این بخش از وصیتنامه آیتالله خمینی به مقامات نظام درباره توجه همیشگی به اسلام و مصالح کشور تاکید شده است و «آزادی به شکل غربی موجب تباهی» ارزیابی شده است.
بر این اساس خطاب به «مردم و جوانان حزباللهی» آمده است که اگر به موارد از این دست برخورد کردند به دستگاههای مربوطه مراجعه کنند و در صورت بیتوجهی آنها خود مکلف به جلوگیری از «آزادیهای مخرب» هستند.
دو فیلم «گشت ارشاد» و «زندگی خصوصی» همزمان با اکران در جشنواره فیلم فجر در بهمن امسال با انتقاد شماری از اصولگرایان و پایگاههای خبری این جریان فکری مواجه شد.
خبر اکران نوروزی این دو فیلم باعث شد که «ستاد انصار حزبالله» ۱۴ اسفند ماه با ارسال متن شکوائیهای به قوه قضائیه، دولت و مجلس ایران درخواست کند که جلوی اکران این دو فیلم به زعم آنها «فاسد» گرفته شود.
در ادامه این موضوع «حزبالله مشهد» ۲۲ اسفند با صدور بیانیهای خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد ایران، او را «غافل، کاهل یا جاهل» نامید و تاکید کرد که بر اساس وصیت آیتالله خمینی خود راسا وارد عرصه میشود.
یک روز بعد از اکران سراسری این دو فیلم در بعضی از سینماهای ایران و در ۲۶ اسفند ماه احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد هم در خطبههای روز جمعه، ۲۶ اسفند از فیلمهای «گشت ارشاد» و «زندگی خصوصی» با عنوان «لکههای ننگ» وزارت ارشاد یاد کرد و خواستار جلوگیری از اکران آنها شد.
پس از آن بود که انصارحزب الله تهران با صدور فراخوانی از همفکران خود دعوت کرد که در تجمع اعتراضی روز شنبه، ۲۷ اسفند شرکت کنند.
به گزارش پایگاه خبری «انصار حزبالله» تجمع کنندگان بعد از برگزاری نماز به سر دادن شعارهایی مانند «ننگ بر این ارشاد سوی منکر / مرگ بر این فرهنگ رو به منکر، این انقلاب از نهضت خمینی است / فرهنگ ما از ریشه حسینی است، این سینما مروج فساد است / تعطیل آن برای ما ثواب است، کو عفت کو غیرت / مسئولین فرهنگی خجالت خجالت، این سینمای فاسد تعطیل باید گردد و...» پرداختند.
در بیانیهای هم که «انصار حزبالله» در پایان این مراسم صادر کرد با انتقاد شدید از سیاستهای اقتصادی و فرهنگی دولت احمدینژاد، وضعیت فرهنگ ایران هم وخیم ارزیابی شده است.
در این بیانیه فیلمهای «زندگی خصوصی» و «گشت ارشاد» دارای محتوای ضد ارزشی، مصداق کامل توهین به تمامیت نظام و مقدسات آن، ضد اخلاقی، تلاش برای ترویج ابتذال و تحریک شهوات و غرایز جنسی معرفی شده است.
حزبالله تهران با «تبهکار و لیبرالهای مقدس نما» خواندن مقاماتی که مجوز اکران این فیلمها را صادر کردهاند، هشدار داده است در صورت خارج نکردن این فیلمها از جدول اکران نوروزی این گروه ۲۹ اسفند با تجمع مقابل سینماهای نمایش دهنده فیلمها کار را یکسره خواهد کرد.
فیلم «زندگی خصوصی» به کارگردانی محمد حسین فرحبخش، زندگی فردی به نام ابراهیم کیانی را روایت میکند که زمانی در اوج افراط گرایی دینی بوده و به دلایل سیاسی ۱۸۰ درجه از اعتقادات و ارزشهای پیشین خود همچون حمله به سینماها و فروکردن پونز در پیشانی دخترهای بدحجاب دست کشیده و زندگی دیگری را شروع کرده است.
حالا وب سایتها و منتقدان اصولگرا نشان دادن صحنههای آرایش زنان، به تصویر کشیدن اتاق خواب و خاموش شدن چراغ اتاق، روابط عادی زنان و مردان در این فیلم را «تهوع آور» میخوانند.
فیلم «گشت ارشاد» به کارگردانی سعید سهیلی هم که مورد انتقاد این گروه قرار دارد، داستان سه دوست در سنین مختلف را بازگو میکند که از دل فقر و خانوادههای طبقه پایین جامعه بیرون آمدهاند و در قالب یک گروه سه نفره گشت ارشاد با ظاهر و دیالوگهای دینی مردم را فریب داده و زورگیری میکنند تا مشکلاتی را که خود و خانوادههایشان دارند حل نمایند.
معترضان میگویند از آن جهت به این فیلم معترضاند که افرادی برای سرقت لباس بسیج میپوشند.
پیش از این رسانههای متعلق به اصولگرایان از پرداختن به موضوع «خیانت» و تعداد قابل توجه فیلمهایی با این مضمون در سیامین جشنواره فیلم فجر اعتراض کرده بودند.
مدیرکل اداره ارزشیابی و نظارت در پاسخ به این انتقادها گفته بود که این فیلمها، مجوز اکران عمومی ندارند.
آقای علیرضا سجادپور قبل از آغاز جشنواره فیلم فجر هم در اظهارنظری بحثانگیز گفته بود که به فیلمسازان اجازه نزدیک شدن به اتاق خوابها داده نخواهد شد.
همزمان با آغاز جشنواره امسال نیز کارگردان و تهیه کننده فیلم «پریناز» در اطلاعیهای اعتراضی اعلام کردند که این فیلم به دستور رئیس اداره کل نظارت و ارزشیابی توقیف شده است.
اعتراضات از این دست در سالهای گذشته باعث توقیف شماری از فیلمهای دارای پروانه نمایش در ایران شده است که معروفترین آنها «آدم برفی»، «مارمولک» است.
علاوه بر این، «به رنگ ارغوان»، «عصر جمعه»، «شبانه روز»، «آتشکار» و «سفر سرخ» ازجمله فیلمهایی هستند که به دلیل داشتن مشکلات ممیزی، بعد از چند سال از پستوها درآمده و اکران شدهاند.
اما «دایره»، «طلای سرخ» و «آفساید» جعفر پناهی، «طعم گیلاس»، «ده» و «باد ما را خواهد برد» کیارستمی، «بیست انگشت» مانیا اکبری، «خط قرمز» کیمیایی، «چریکه تارا» و «مرگ یزدگرد» بهرام بیضایی، «آنجا» و «آدم» هر دوساخته عبدالرضا کاهانی، «کسی از گربههای ایرانی خبر ندارد» بهمن قبادی، «خواب تلخ» محسن امیر یوسفی، «شبهای زاینده رود» و «نوبت عاشقی» محسن مخلمباف، «چند کیلو خرما برای مراسم تدفین» سامان سالور، «نامههای باد»، «زمان میایستد» و «فقط چشم هاتو ببند» ساخته علیرضا امینی، از جمله فیلمهایی است که همچنان بلاتکلیفاند و امیدی به نمایش آنها نیست.