ادامه غائله سوزاندن قرآن در افغانستان؛ عذرخواهی کافی نیست

ناآرامی در کابل

در ادامه غائله سوزانده شدن چند قرآن در افغانستان، گروهی از علمای اسلامی این کشور در بیانیه‌ای با «غیر قابل بخشش» خواندن این عمل اعلام کردند که عذرخواهی مقامات آمریکایی در این باره «کافی نیست».
 


شورای علمای افغانستان که شبکه خبری سی‌ان‌ان آن را گروهی «قدرتمند» توصیف کرده است در بیانیه خود همچنین خواستار آن شده است که کنترل زندانی‌ها در کشور به دولت افغانستان سپرده شود.

 
دو هفته پس از انتشار خبری در افغانستان مبنی بر سوزانده شدن چند جلد قرآن در زندان پایگاه هوایی بگرام، اعتراضات مردم این کشور و ناآرامی‌ها هم‌چنان ادامه دارد، ناآرامی هایی که تاکنون به مرگ دست‌کم ۳۹ نفر از جمله چهار نظامی آمریکایی انجامیده است.
 
به دنبال انتشار این خبر و آغاز ناآرامی‌ها که علاوه بر کشته‌شدگان چند صد مجروح نیز بر جای گذاشته، مقامات عالی‌رتبه در آمریکا این اتفاق را «تصادفی» دانستند و باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، رسما از این بابت عذرخواهی کرد.
 
با این همه شورای علمای افغانستان در بیانیه خود می گوید که سوزاندن قرآن «عملی نیست که قابل بخشش باشد و عذرخواهی کافی نیست».
 
در بیانیه این شورا که به گفته شبکه سی‌ان‌ان «از طریق دفتر حامد کرزی، رئیس جمهور افغانستان» منتشر شده همچنین آمده است که این اتفاق به دلیل «مدیریت غیرقانونی» زندان بگرام رخ داده و کنترل زندان‌ها باید به دولت این کشور سپرده شود.
 
اعضای این شورا همچنین خواستار محاکمه علنی و مجازات «هر چه زودتر» افرادی شده است که دست به این عمل زده‌اند.
 
دولت باراک اوباما پیشتر اعلام کرده است که در این زمینه در ارتش این کشور تحقیقاتی در جریان است و افرادی که مرتکب خطایی شده‌اند مجازات خواهند شد.
 
سی‌ان‌ان از قول یک مقام در ارتش آمریکا می‌گوید که قرآن‌ها در میان اوراقی بوده است حاوی «نوشته‌هایی افراطی» که ممکن بود افراطیون به عنوان راهی برای انتقال پیام به یکدیگر از آنها استفاده کنند.
 
در همین زمینه روزنامه آمریکایی واشینگتن پست در گزارشی می‌گوید که پنج نظامی آمریکایی در سوزاندن تصادفی قرآن‌ها دست داشته‌اند. این گزارش همچنین می‌گوید که نسخه‌های سوخته قرآن را کارمندان افغان بگرام پیدا کرده‌اند.
 
در میان اعتراضات و ناآرامی‌ها، گروه طالبان افغانستان نیز دست به اقداماتی «تلافی‌جویانه»‌ زده و از جمله هفته گذشته با انفجار یک اتومبیل دست‌کم ۹ تن را به قتل رساند.
 
طالبان همچنین از مردم افغانستان خواسته است که تمامی نیروهای غربی در این کشور را بکشند.

رأی دهید
سهیل ایرانی - اصفهان - ایران
از آخوند چاچول‌ بازتر خودش. میخوان با این سر و صداها از آمریکایی‌ها امتیاز بگیرن کاری به حرمت قرآن ندارن. ( تو زندانهای جمهوری اسلامی اگه هزاران بار هم به قرآن و پیغمبر قسمشون بدی چهار تا فحش نثار تو خانوادت و قرآن و پیغمبر میکنن)
شنبه 13 اسفند 1390 - 17:10
bita tehrani - ونکوور - کانادا
۳۹ نفر کشته شدند که ۴ نفر آنها نظامیان آمریکایی‌ بودند،پس یعنی‌ ۳۵ نفر افغانی بودند.چه دنیای کثیفی این مذاهب کوفتی درست کردند که به خاطر چند تا ورق پاره این همه آدم میمیرند،که سهم مسلمانان هم بیشتر از ۷ برابر است!! یعنی‌ هم قرانشان مورد اهانت قرار گرفت،هم پیروانش کشته شدند.حالا امیدوارم حد اقل شهید به حساب بیان! حالا باز هم قربان صدقه مذهب برید .این مذاهب قاتلان خاموشند.
شنبه 13 اسفند 1390 - 17:20
omide por jalal - لس‌انجلس - آمریکا
بابا حق دارن اینا! آخه خداوندِ مه‌ ر و محبت و بخشش، که نمیاد از قرآنِ اینا دفاع کنه که! اینا مجبورن خودشونو جررر بدن تا از این کتاب که سراسرش دستوراتی برای کشتن، زنا کردن، خرید و فروشِ زنان برای سکس، کلاه برداری، خرافات، و.. هست دفاع کنن!
شنبه 13 اسفند 1390 - 17:36
mangol - هیچکجا - ایران
از افغانها خیلی بدم می یاد. به چند علت: قیافه های ترسناک و وحشتناک و لباسهای ژولیده و کثیف، صحنه های سنگسار و سر بریدن، بریدن گوش و بینی زنان. کارهاشون هم مضحک و احمقانه است. حالا که چی؟ اگه قرآن رو سوزوندن گناهشون پای خودشون، چیه یه ماهه ریختین بیرون
شنبه 13 اسفند 1390 - 17:48
MLOWEs - واشنگتن - آمریکا
خیلی‌ خوش حالم. فقط بخاطر یک چیز. اون هم اینکه چهرهٔ اسلام و مسلمانان بهتر به جهانیان شنسانده می‌شه. در مسیر تکامل انسانها به احتمال خیلی‌ زیاد مغز افرادی که می‌تونن به دین خاصی‌ بگروند پست تر و عقب مونده تره و فقط باید این بیماران بسیار خطرناک رو تحت دارمان‌های خیلی‌ جدی قرار داد.
شنبه 13 اسفند 1390 - 17:52
Royan - بوخوم - آلمان
چطوره یه چند نفری را اعدام بکنند که اسلام دین بخشش و مهر و عطوفت خیالش راحت بشه.
شنبه 13 اسفند 1390 - 18:30
golly47 - فرانکفورت - المان
طالبان همچنین از مردم افغانستان خواسته است که تمامی نیروهای غربی در این کشور را بکشند بعدش طالبان آنها را بکشد البته اول زنها را میکشد که دختر بدنیا نیاورند بعد نوبت دیگران
شنبه 13 اسفند 1390 - 19:24
چکاوک - لندن - انگلستان
حالا تصور کنید که عده ای از مسلمانان و یا همین طالبانِ وحشی 50 جلد کتاب انجیل را به آتش میکشیدند؛ چه میشد !!!؟؟؟!!! چقدر زیبا گفت " جان لنون " ؛ Imagine There’s No Heaven. Nothing To Kill Or Die For ؛ . And No Religion Too ؛ ایکاش ؛ ایکاش اینطور بود !!!!!!!! درست گفت که فقط او نبود که اینگونه میاندیشید.
شنبه 13 اسفند 1390 - 17:58
morgan123 - واشنگتن - امریکا
آقا یک سمی ،مرگ موشی چیزی بدید به این افغانها همه راحت شیم بخدا!
شنبه 13 اسفند 1390 - 19:39
Matilda71 - سوئد - سوئد
چند جلد از اون کتاب دست نویس چاپ کنند و بدهند به این وحشیا تا شاید آروم بگیرند
شنبه 13 اسفند 1390 - 19:55
sir.amir - منچستر - انگلستان
مگه در ابلهیت امیدی هست که شما نوشتی‌ هنوز تمام نشده حتا با عذر خواهی‌
شنبه 13 اسفند 1390 - 20:32
Neda02 - اتاوا - کانادا
mangol - هیچکجا - ایران . منم همین دید رو داشتم تا افغانی‌های بسیار زیبا و با کلاس این‌جا رو دیدم. یک دوست افغانی دارم که با وجود سن کمش تو دوستی این‌قدر لوطی و یک رنگه که کمتر تو هم‌وطن‌های خودم ندیدم. افغانی‌های این‌جا همه فرانسه و انگلیسی را سلیس صحبت می‌کنند. موقعیت‌های اجتماعی نسبتا خوبی دارند. حیق که اسلام همه جا رو به گند کشیده.
شنبه 13 اسفند 1390 - 21:41
ukguy4u - لندن - بریتانیا
بمب اتم برای این روزا خوبه والا
شنبه 13 اسفند 1390 - 22:55
AFGPersian - مالمو - سوئد
علما؟؟؟؟ .... هایی بیش نیستن که مردم رو به خاطر هرچیزی و به هر بهانه ای دوست دارن به کشتن بدن. مرگ بر طالب و طالب دوست.
شنبه 13 اسفند 1390 - 19:54
kurosh_alman - فرانکفورت - آلمان
وای،،،، حالا مگه ولم میکنند جمهوری اسلامی نفر ۱۰۰۰۰ تومن به هر کدوم داده که مراتب بریزند تو خیابون یک مشت عمله بیسواد ...ازش بپرسی‌ تو قران چی‌ نوشته روحش هم خبر نداره اینوقت داره خودش را جر میده.. سازمان ناتو باید همشو ن را از دم بگیره زیر رگبار آتش مسخره‌ها را همون طالبان به دردتون می‌خوره که رو الاغ ماده چادر سر کنه.. دورو د به شرف آن سربازان که سوزوندند اون کتاب را
شنبه 13 اسفند 1390 - 23:47
king of world - وین - اتریش
سلام به همه من ی افغانی هستم هیچ وقت دست نداشتن اینجا کمانت بزارم ولی این بی شخسیاتته بی فرهنگ mangol - هیچکجا - ایران نه تنها نجات پرته بلکه قیافه پرست هم هاست آقای mangol - هیچکجا - ایران بدبخت انقد خوشکلم که محله دوستار اعظم خوشش نیاد ولی قیافه پرست نیستم عاشقه انسان هستم نه آدم شما حتا آدم هم نیستین متاسفانه
یکشنبه 14 اسفند 1390 - 03:05
بهروزرضازاده - سیدنی - استرالیا
bita tehrani . قصد توهین به شما را ندارم ولی اگر کسی والدین شما بسوزاند بازهم میتوانید سری سری رد شوید وبگید ای بابا یک مشت گوشت و استخوان که ارزش ناراحت شدن ندارد... !!! هرچند از کامنتتون بر میاید که سواد فهم این جور چیزها را ندارید ... مقدسات از ناموس هم با اهمیت تر هستند اگه که بفهمی !. mlove. خیلی خوشحال نباش چون جهانیان اصلا مثل تو فکر نمیکنند !
یکشنبه 14 اسفند 1390 - 04:48
erfan-iran - تهران - ایران
جالبه این آقایان خودشان بیشترین توهین و محدودیت ها را برای سایر مذاهب ایجاد و انجام میدهند .. اما وقتی به عقاید و باورهای پوچ خودشان می رسد فریادشان به آسمان می رود .. واقعیت این است که قرنها با تهدید و قتل دگر اندیشان راه افشای واقعیت های سخیف اسلام و مسلمین را مسدود کرده اند هر چند با گشترش رسانه های جمعی اکنون امکانات مناسبی برا ینقد و بررسی چهره واقعی اسلام وجود دارد .. mangol - هیچکجا - ایران : لطفا به کسی توهین نکنید مردم افغانستان فقط افرادی که در تصویر می بینید نیستند همانگونه که مردم ایران فقط آنهایی که پای صندوق ها رفتند بشمار نمی آبند .
یکشنبه 14 اسفند 1390 - 05:58
haj ali basiji - قم  - ایران
منگل - هیچکجا - ایران اولاً اینکه تو خیلی بی‌ .. هستی‌ و بی‌ ادب.اول برو انسان بشو بد بیع اینجا پیام بذار.
یکشنبه 14 اسفند 1390 - 06:42
SHEKAN - تهران - ايران
جمش کنید کاسه و کوزتون .. . نون ندارن بخورند حالا هار شدن به جون هم افتادن سر هیچی . چقدر به قران عمل می کنید که حالا به خاطر سوزاندن چندتا ورق اینجوری حماقتتون نشان میدید .
یکشنبه 14 اسفند 1390 - 08:25
bita tehrani - ونکوور - کانادا
بهروزرضازاده - سیدنی - استرالیا/ یادم رفت بگم دیگه برای من کامنت نذار حالمو به هم میزانی‌
یکشنبه 14 اسفند 1390 - 10:01
bita tehrani - ونکوور - کانادا
بهروزرضازاده - سیدنی - استرالیا/ خوبه قصد توهین نداری و اینقدر .... میگی‌.اول اینکه آقای پرفسور اگر دین شما یا هر چیزی که به آن اعتقاد داری،روی کاغذ یا سی‌ دی یا هر چیز دیگری پیاده شود،آن جسم فیزیکی‌،فقط یک جسم است.ارزش دیگری ندارد.ادر از بین رفت از ارزش معنوی آنچه شما به آن اعتقاد دارید کم نیمشود.کاش مسلمانان اینرا میفهمیدند.دوم اینکه میلیونها قرآن و انجیل فدای یک تار موی پدر و مادرهای ما.مرد حسابی خجالت نمیکشی اینقدر مزخرف میگی‌؟ شماها اگر وجدان و شرف و عقل داشتید،که اینجوری مثال نمیزدید.چقدر .... میخواهد که انسانی‌ حرف از سوزاندن پدر و مادر انسانی‌ دیگر کند. ببند.
یکشنبه 14 اسفند 1390 - 09:58
gol andam - ژنو - سویس
خیلی‌‌هاشون رو میشناسم دروغ میگن ،،،بار‌ها دیدم که به قرآن قسم میخورن ولی‌ به دروغ
یکشنبه 14 اسفند 1390 - 10:43
shakila99 - شارجه - امارات
منگل -هیچکجا ایران اگر بدونی انسانیت چیه خیلی متاسف می شی که نداری تمام افغانها اونهای نیستدکه شما می بینید یا مخصوصا در تلویزیون ایران نشان می دهند در ضمن چیز های که گفتی در ایران هم به وفور دیده می شه مثلا سنگسار اعدام در انظار مردم کوچک وبزرگ وقطع اعضای بدن خیلی هم قانونی وبا حکم دادگاه وانواع واقسام چهره های مختلف که البته همه برای من قابل احترامند وعقیده های خیلی خنده آورمثل امام زمان تولدش وزندگی در بین مردم وعمر طولانیش ولباسهای ژولیده همه وهمه این چیز ها را من در ایران دیدم کم هم نبوده .مشترکات خیلی زیادی بین افغانها وایرانی ها است که هم خوب وهم بد دارد ولی چیزی که خیلی مهم است این است که دوست عزیز اگر این مشکلات در افغانستان است دلیلش جنگهای طولانی وبی سوادی وفقر است .ولی دلیل این مشکلات در ایران که به عقیده شما مردمی زیبا دارای لباسهای زیبا هستید چیست ؟اگر جواب بدید خوشحال می شم چون برای خودم هم سوال است که چرا این چیز ها در ایران هم هست
یکشنبه 14 اسفند 1390 - 11:32
NASA astronaut - دوبی - امارات
من شک ندارم که اینها از طرف طالبان حمایت میشن.آخه اینا که عذر خواهی‌ رو قبول کرده بودن پس چی‌ شد؟!!!حتما پشتشون وایستادن و حسابی‌ توی گوششون شر و ور خوندن ، حتما بهشون پول هم دادن.آخه اینا تعدادشون زیاد نیست و هیچ کدومشون هم به آدمای روشنفکر و تحصیل کرده نمی‌خورن.از قیافه‌هاشون معلومه مفلس هم هستن.اصلا من از همون اول شک داشتم که این کار خود طالبان هست
یکشنبه 14 اسفند 1390 - 14:30
golly47 - فرانکفورت - المان
عامل مرگ و نابودی و بیسوادی دزدی و فحشا و غیره در افغانستان طالبان یا طالبانی ‌ها هستند و در ایران آخوند یا آخوند‌ها هیچ فرقی‌ هم باهم ندارند
یکشنبه 14 اسفند 1390 - 16:57
arashbehdin - اتلانتا - امریکا
در افغانستان هم مانند ایران تیره های گوناگون زندگی میکنند. مردم جنوب خاوری که در هندوکش هستند و اگر درست گفته باشم در ایالت نورستان، از گروه مردم ایندوآریایی اند Scythiansو در میانشان مردم بلند اندام با موهای بور و چشمان رنگی فراوان است. اینها بازمانده کوچ آریاییان به سرزمینهای خاوری هستند. در شمال این کشور هم تیره های آریایی زندگی میکنند و کمابیش این ویژگیها در میانشان یافت میشود. تیره های ترک هزاره که، بیشتر مهاجران به ایران از این دسته هستند، نیز در این کشور زندگی میکنند.
یکشنبه 14 اسفند 1390 - 17:33
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.