عراق و امارات خواستار پایان تنش در تنگه هرمز شدند

هوشیار زیباری وزیر امور خارجه عراق در کنفرانس خبری مشترک با عبد الله بن زاید آل نهیان همتای اماراتی خود در ابوظبی.

امارات متحده عربی و عراق خواستار پایان تنش‌های کنونی منطقه، به ویژه تنش‌ بر سر تنگه هرمز شدند و از ایران و دیگر کشور‌ها خواستند مناقشه کنونی را از راه گفت‌و‌گو و نه توسل به نیروی نظامی حل و فصل کنند.

هوشیار زیباری وزیر امور خارجه عراق در کنفرانس خبری مشترک با عبد الله بن زاید آل نهیان همتای اماراتی خود در ابوظبی گفت: «عراق با افزایش تنش و حل و فصل مناقشه کنونی با استفاده از نیروی نظامی به جای گفت‌و‌گو مخالف است.»


وزیر امور خارجه امارات هم با بیان اینکه «هرگونه سخن گفتن از آبراه‌ها به ویژه تنگه هرمز بر ما تاثیرگذار است» تاکید کرد: «از تمام راه‌های ممکن برای فرونشاندن بحران استفاده خواهیم کرد. افزایش تنش به سود منطقه و ثبات بازار نفت نیست.»

هوشیار زیباری در ادامه سخنان خود در کنفرانس خبری ابو ظبی اظهار داشت که عراق پیامی به ایران درباره خطرهای بستن تنگه هرمز منتقل کرده است. او همچنین به این مساله اشاره کرد که ۹۰ درصد از صادرات نفت عراق از طریق تنگه هرمز صورت می‌گیرد.

رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه ایران یکشنبه به خبرنگاران گفته بود که آمریکا از سه طریق درباره بستن تنگه هرمز به ایران پیام داده است. او ادامه داد که این پیام‌ها را سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، سفیر سوئیس در ایران و رئیس جمهوری عراق به مقام‌های ایرانی منتقل کرده‌اند.

وزیر امور خارجه عراق در پاسخ به سئوالی درباره هشدارهای ایران به کشورهای خلیج فارس در خصوص جایگزین کردن نفت ایران در صورت تحریم گفت: «میان ایران و کشورهای منطقه بحران اعتماد وجود دارد. تصمیم‌هایی که کشورهای منطقه می‌گیرند در حیطه حاکمیت ملی آنهاست و به این معنی نیست که آنها برخلاف منافع ایران هستند.»

محمد علی خطیبی نماینده ایران در سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در گفت و گو با روزنامه شرق کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس را نسبت به جایگزین کردن نفت ایران در صورت تحریم نفتی این کشور از سوی اتحادیه اروپا، هشدار داده بود.

بحران کنونی در حوزه خلیج فارس پس از آن اوج گرفت که محمد رضا رحیمی معاون اول محمود احمدی‌نژاد، تهدید کرد در صورت هرگونه تحریم نفتی ایران، دیگر نفتی از هرمز عبور نخواهد کرد.

ناوگان پنج ایالات متحده، که در بحرین مستقر است تصریح کرده است که این اقدام از سوی این ناوگان تحمل نخواهد شد و در پی آن مقام‌های ایالات متحده نیز مواضعی مشابه اتخاذ کردند.

پس از واکنش‌های بین المللی به تهدید محمد رضا رحیمی، احمد وحیدی وزیر دفاع ایران به خبرنگاران گفت: «نگفتیم تنگه هرمز را می‌بندیم؛ مساله این است که اگر کسی بخواهد امنیت خلیج فارس را به خطر اندازد، ‌ در آن صورت امنیت آن برای همه به خطر می‌افتد.»

پیش از این‌ بان گی مون دبیرکل سازمان ملل متحد از آمریکا و ایران خواسته بود از راه‌گفت‌و‌گو و دیگر روش‌های مسالمت آمیز، به تنش‌زدایی مبادرت کنند.
رأی دهید
greentree - تهران - ایران
واقعا رهبران عرب امارات خیلی‌ برای کشورشون فداکاری کردند و زحمت کشیدند که الان امارات یکی‌ از بهترین کشورهای منطقه هست با سطح استاندارد بالا ،بر عکس اوباش‌های درباری حقه باز و بیسواد و بیدرک ایران تا میتونستند به این کشور و مردم ایران ضربه زدند
‌سه شنبه 27 دي 1390 - 09:15
amoo uk - ليدز - انگليس
این وزیر خارجه امارات همون سرباز فیلم مارمولک نیست ؟؟ پیشرفت کرده
‌سه شنبه 27 دي 1390 - 09:41
ایرانزمین - یوتوبوری - سوئد
انگاری مسابقه دوی ماراتنه ؟ گوی سبقت میگیرند،خوب دیگه مثل اینکه از بیخ عربند،(هر کس به فکر خویشه کوسه به فکر ریشه) (موش در فکر سوراخی نرم تا هنگام فرار جایی از بدنش زخمی نشود)اینها هم که از روی دلسوزی مخالف نیستند,فقط رژیم وقیح که به فکر جنگ و نابودی ایرانه،مرگباد سران،سردمداران،مزدوران،و نظامیان رژیم بجز ارتش بی بخار
‌سه شنبه 27 دي 1390 - 10:43
akhond kosh2012 - بیرمنگهام - انگلستان
تنش در منطقه وقتی به پایان میرسه که شرّ این آخوندا از سرزمین آریایی ما کنده بشه، به امید ایرانی‌ سربلند و آزاد بدون حکومت ملا یان.
‌سه شنبه 27 دي 1390 - 12:14
ekman - شیراز - ‫ایران
یا منو بازی بدین یا بازی را هم میزنم،حرفی‌ که بعضی‌ بچه‌ها هنگام بازی به کسانیکه او را بازی نمی‌دادند می‌گفتند
‌سه شنبه 27 دي 1390 - 12:59
ali.scorpio - دامن سرا - مالزی
amoo uk - لیدز - انگلیسوااااای چی‌ گفتی‌ یعنی‌ خدا امدیااااا :))
‌سه شنبه 27 دي 1390 - 20:18
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • رئیس موساد: تروریست‌ها و فرستندگان ایرانی‌شان را پیدا می‌کنیم و به حسابشان می‌رسیم
  • کارشناس صداوسیما: با توجه به گرانی برنج مردم میتوانند به جای آن جو بخورند
  • ویدیوی دلخراش درگیری جسورانه زوج پیر یهودی با مهاجمان سیدنی و کشته شدن توسط آنها
  • جزایر سه‌گانه؛ آیا چین شیوخ امارات را به روحانیون ایران ترجیح می‌دهد؟ اعداد با شما سخن می‌گویند
  • مدیرعامل ایران‌ایر: ۱۵ میلیون دلار به فرودگاه‌های استانبول، نجف، دبی، جده و مدینه بدهکاریم
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ۲۵ آذر؛ روز مادران ایران (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش شصت و پنجم
  • گسترش قوانین شهروندی کانادا؛ کودکان مهاجران کانادایی متولد شده در خارج امکان دریافت شهروندی می‌یابند
  • تصاویر؛ وضعیت ابر ویلای معروف جاده چالوس بعد از اجرای حکم تخریب
  • ترامپ شهروندان هفت کشور دیگر را به فهرست «منع کامل سفر به آمریکا» افزود
  • یورش کماندوهای آمریکایی به کشتی عازم ایران؛ آیا واشنگتن می‌خواهد چین و جامعه بین‌الملل را محک بزند؟