سیاست تندروانه آمریکا ایران را به سمت جنگ طلبی سوق خواهد داد
رأی دهید
ولی نصر، پژوهشگر ارشد در موسسه «بروکینگز» و استاد علوم سیاسی در دانشگاه «تافتز» در آمریکا، در مطلبی که در بخش دیدگاه های سایت خبری «بلومبرگ» به چاپ رسیده، هشدار می دهد که تنش و تخاصم بین ایران و آمریکا به مرحله ای رسیده که حتی بدون تمایل دو طرف یک رودررویی نظامی ممکن است به وقوع بپیوندد.
وی می گوید هشدار تازه فرماندهان نظامی ایران که گفته اند ناوهواپیما بر آمریکایی نباید به خلیج فارس برگردد را باید جدی گرفت. یک چنین اظهاراتی نشان می دهد که ایران آماده نبرد است.
به گفته آقای نصر، دور جدید تشدید تنش در روابط ایران و غرب از زمانی آغاز شده که دولت آمریکا و متحدان اروپایی آن کشور با استناد به گزارش تازه آژانس بین المللی انرژی اتمی تحریم و اقدامات تنبیهی جدیدی را علیه ایران به اجرا گذاشتند. این اقدامات موقعیت رژیم ایران را تهدید کرده و در مقابل آنها با هدف بسیج نیرو و جلب حمایت افکار عمومی در داخل کشور اقدامات خود را برای نمایش قدرت آغاز کردند.
این استاد علوم سیاسی می گوید شکی نیست که تحت تاثیر این فضای تنش آلود حکومت ایران بر سرعت پیشبرد برنامه های هسته ای خود که از نگاه آنها مهمترین عامل بازدارنده برای حمله به ایران و مهمترین تضمین برای بقا حکومت محسوب می شود، خواهند افزود.
« ولی نصر » سپس می افزاید که قدرت های غربی برای پرهیز از به شکست انجامیدن سیاست های تندروانه خود علیه ایران باید از منظر حکومت آن کشور به این اوضاع بنگرند. طی ماههای اخیر سفارت بریتانیا در تهران مورد حمله قرار گرفت، ایران ادعا کرد یک هواپیمای شناسایی و بدون سرنشین آمریکا را به فرود وادار کرده و با تهدید به مسدود کردن تنگه هرمز هشدار داده که بهای نفت را به ۲۵۰ دلار در هر بشکه افزایش خواهد داد.
پژوهشگر موسسه بروکینگز می نویسد این اقدامات سرکشانه حکومت ایران، از یک تغییر مهم حکایت دارد. تا همین اواخر حکومت ایران در برابر تشدید تحریم های خارجی واکنشی نشان نداده و با وجود اقدامات خرابکارانه و پنهانی در تاسیسات هسته ای و حتی ترور دانشمندان خود سکوت اختیار کرده بود. اما این اقدامات نگرانی شدیدی ایجاد کرده و حتی نیروهای امنیتی آن کشور را به هراس انداخته بود.
وی می گوید حاکمان ایران در عین حال نگران پیامد تحریم های اقتصادی و محدود شدن دسترسی ایران به بازارهای بین المللی اند. اوضاع اقتصاد ایران به شدت رو به وخامت می رود و ارزش برابری واحد پول ایران طی هفته های اخیر به شدت کاهش یافته است. تحت تاثیر این وضعیت حکومت ایران مجبور شده چندین طرح زیرساختی مهم از جمله در حوزه صنعت نفت و گاز را کنار بگذارد.
ولی نصر در ادامه تحلیل خود که در شبکه خبری «بلومبرگ» منتشر شده می افزاید این شرایط نارضایتی در جامعه ایران را تشدید کرده وحکومت به شدت نگران تکرار حوادثی نظیر اعتراضات پس ازانتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ است. از نگاه حکومت ایران سیاست فعلی آمریکا ، یعنی تشدید تحریم های بین المللی و تمرکز روی مسئله حقوق بشر در سازمان ملل متحد، با هدف تغییر رژیم در ایران تنظیم شده است.
در چنین شرایطی دستیابی به سلاح هسته ای برای حکومت ایران اهمیت بیشتری پیدا می کند. ایران خواهد کوشید تا نمونه لیبی، یعنی اعمال فشار برای فلج ساختن حکومت و سپس دعوت از نیروهای خارجی برای دخالت در جنگ، در مورد حکومت آن کشور اتفاق نیافتد. به همین خاطر حاکمان ایران به هر وسیله ای سعی خواهند کرد موقعیت خود را حفظ کرده تا روزی که به سلاح هسته ای دست پیدا کنند.
ولی نصر معتقد است که سران حکومت ایران طی سال گذشته مشغول تصمیم گیری در مورد نحوه مقابله با فشارهای غرب بوده اند. برملا شدن توطئه ترور سفیر عربستان در واشنگتن نشان می دهد که شاید بخش هایی از حکومت ایران طرفدار رویارویی مستقیم با غرب هستند. همزمان تلاش های محمود احمدی نژاد از جمله آزاد کردن دو زندانی آمریکایی در آستانه سفر وی برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل نتوانست در گشودن راهی برای تماس مستقیم با آمریکا و کاهش تنش موثر واقع شود.
به گفته این تحلیلگر سیاسی، در ماههای اخیر مجالس قانونگذاری آمریکا به سمت اتخاذ سیاست های تندروانه تری علیه ایران حرکت کرده اند. دولت باراک اوباما نیز تحت فشار مجالس و همینطور محافل و نیروهای طرفدار اسراییل مجبور شد لایحه مربوط به تحریم بانک مرکزی و مجازات شرکت های خریدار نفت ایران را امضا کند.
از نگاه ایران اعمال چنین تحریم هایی که مهمترین منبع درآمد خارجی کشور را هدف گرفته اند اعلام جنگ به حکومت آن کشور تلقی می شود. در این شرایط اگر حملات مشکوک دیگری به تاسیسات نظامی و یا کارشناسان ایرانی صورت بگیرد فضای تنش آلود امروزی تشدید خواهد شد.
وی می گوید از نگاه آمریکا حکومت ایران منزوی ، ضعیف و درگیری مشکلات اقتصادی شدید به نظر می رسد. واشنگتن معتقد است که تحولات موسوم به « بهار عربی» افکار عمومی خاورمیانه را به ضرر ایران تغییر داده است.
آقای نصر که از مشاوران سابق دولت آمریکا در امور افغانستان نیز بود، می نویسد اما در مقابل آنچه که رهبران ایران می بینند و می اندیشند این است که آمریکا و اروپا از نظر اقتصادی بسیار ضعیف اند، چین و روسیه در اعمال فشار بیشتر بر ایران با غرب همراهی نخواهند کرد، آمریکا با عجله عراق را ترک کرده و در فکر خروج از بحران افغانستان است و همزمان مناسبات آمریکا و پاکستان به شدت تیره شده است. رهبران ایران معتقدند که روبرو شدن با پیامد تحولات اخیر در خاورمیانه برای آمریکا بسیار دشوارتر از ایران خواهد بود.
ولی نصر در بخش پایانی مطلب خود توضیح می دهد که به همین خاطر رهبران ایران معتقدند که تا زمان دستیابی به امکانات لازم برای تولید سلاح هسته ای قادر خواهند بود که در برابر فشارهمه جانبه غرب ایستادگی کنند. متاسفانه سیاست آمریکا درعمل تشویق این راهکار خصمانه و ستیزه جویانه حکومت ایران منجر می شود و بنابراین امکان وقوع جنگ را افزایش می دهد. در برخورد با معضل ایران گزینه های ساده ای وجود ندارد، اما سماجت نکردن در پیشبرد سیاستی که محتوم به شکست است می تواند نقطه آغاز خوبی برای یافتن راه حل های بهتر باشد.
greentree - تهران - ایران
خامنهای از حمله آمریکا نمیترسه چون پیر شده و در حال مرگ ،ولی آمریکا اگه حمله کنه سپاه و ارتش ایران رو ۱ ماه تمام میکنه و مردم زیادی هم کشته میشند ،امیدواریم که با حمله این رژیم شیطانی از بین نره ان راه خوبی نیست
شنبه 17 دي 1390 - 03:37
united-iran - آکلند - نیوزیلند
تو رو خدا دیگه جنگ راه نندازید،ملت دیگه تحمل یک جنگ دیگه را ندارند.8 سال جنگ عراق بستون نبود.تاریخ نشون داده جنگ نه تنها فایده ای نداشته بلکه باعث بدبختی و بیچارگی یه ملت شده.جمهوری اسلامی باید از طریق خود مردم سرنگون بشه نه از طریق جنگ،چون بهانه های زیادی دست جمهوری اسلامی میده و با شست و شوی مغزی مردم آنها را علیه طرف مقابل میشوراند.
شنبه 17 دي 1390 - 03:58
پریستوک - تهران - ایران
چه تحلیلگر نادانی. آمریکا با ایران برخورد کنه یا نکنه سران این رژیم از همون ابتدا جنگ طلب بوده و خواهند بود و از نا امن کردن دنیا لذت می برند.
شنبه 17 دي 1390 - 04:59
amoo uk - ليدز - انگليس
امیدوارم جنگ نظامی صورت نگیره چون باعث دوام حکومت در ایران و بیچارگی و بد بختی مردم میشود
شنبه 17 دي 1390 - 06:50
m.noor - شارجه - امارات
با درود.تنها راه نجات ایران ترور سران حکومت ولایت سخیف است آن هم ترور تک تیرانداز نه بمب گذاری و جنگ. در آن صورت مصدوم بیگناه کشته میشوند .به امید آزادی ایران از دست اراذل و اوباش حکومت جهل و خرافات امین.م.ن
شنبه 17 دي 1390 - 10:23
sourena.de - اشتوتگارت - آلمان
آمریکا در صورت حمله نظامی به ایران بدنبال سرنگونی رژیم نیست. فقط شرایط رو برای فروش سلاح به اعراب آماده میکنه. ایران هم در منطقه نقش یک مترسک رو خوب بازی میکنه. اگه غربی ها خواستار سرنگونی حکومت ایران بودند هیچگاه گروه های مسلح ایرانی مخالف رژیم رو تحت فشار قرار نمیدادند. سرکوب مجاهدین خلق توسط غربی ها نمونه خوبیست.
شنبه 17 دي 1390 - 11:25
ali1111 - تهران - ایران
دولت ایران زرت و پورت زیاد میکنه...جرات جنگ نداره چون میدونه کار به یک هفته نمیکشه که کارشون ساخته است(ببخشید از ادبیات بنده، در خور ادبیات بعضیها نوشتم.) هر موقع حس کنند داره جنگ میشه کوتاه میاند و پشت پرده ماست مالی میکنند. هزینه پرداخت یارانه و کنترل ارز را نداره...جنگ...غلطهای زیادی.
شنبه 17 دي 1390 - 13:47
ALireza200096 - تهران - ایران
sourena.de - اشتوتگارت - آلمان. واقعا منو به فکر فرو بردی !!! چرا تا به حال به فکر خودم نرسیده بود ؟؟ تو این چند مدت آمریکا داره به کشور های اطزاف ایران سلاح میفروشه واقعا شاید اینا همش یه نمایشه و یه بازی واسه اینکه شرایط اقتصادی خودشون رو بهبود ببخشن
شنبه 17 دي 1390 - 14:41
اریان - مونترئال - کانادا
این امریکا و انگلیس بود انقلاب باصطلاح اسلامی ایران را از لحاظ پشتیبانی و کمک کرد. اکثر اتفاقات تاریخی در ایران مثل انقلاب 57 تحریک و حمایت از طرف امریکا و مخصوصا انگلیس بود. در همه جنگها همیشه امریکا طرف مقابل را تحریک کرده و یا یک حمله ساختگی درست میکند و وانمود میکند که طرف مقابل ان کار را کرده تا بهانهای برای حمله داشته باشد. مثل حمله ویتنام. یک نگاه به این لینک بکند میبینید که هر در یک جنگ شرکت داشت: . https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_United_States_military_operations
شنبه 17 دي 1390 - 15:10
janan - تهران - ایران
سیاست تروریست پرورانه ای امریکا دگر رو شد، زمانش رسیده اینها همه شان اهلی بشند تا دگه به هیچ کشوری حق تجاوز و اشغال نداشته باشند.
شنبه 17 دي 1390 - 19:41
shahin-2ron2 - تورنتو - کانادا
آمریکا،انگلیس و... ..زیاد میکنن. آخه کیسی نیست بگه به شما چه که در ایران چی میگذره. مگه خود شما ... نبودین که این رژیم رو سر کار آوردین؟؟ مگه شما .... نبودین ۸ سال عراق رو ساپرت میکردین و به ارتش عراق اسلحه میدادین و...؟؟؟ پس حالا که ایران افسارشو از دست شماها درآورده و حتا یک دلار هم بهتون نمیرسه و درین تو .... غرق میشین مجبورین همونطور که تاریخ نشون میده فقط جنگ را بندازین تا کشورتون پیشرفت کنه؟؟؟. بابا کور خوندین مردم ایران از رژیم ایران خوششون نمیاد ولی به شما .... هم اجازه نمیدان بیشتر از اینها با ایران بازی کنید. .... حالا امریکایی باشه یا انگلیسی یا.... بخصوص انگلیسیهای .... که دنیا ازشون نفرت دارن از اون خانواده سلطنتی که با تجارته مواد مخدر جون گرفتن تا اون ارتشتون که ....هستن...
شنبه 17 دي 1390 - 21:46
Arash آرش - لندن - بریتانیا
رژیم ضد بشری اشغالگر ایران از روز اول سرقت انقلاب ملت ایران علیه ملت ایران و بشریت در جنگ بوده و صدها هزار نفر ایرانی را در جنگ به کشتن داد، دهها هزار انسان آزادیخواه را بقتل رساند که هزاران نفر آنها تحت شکنجه کشته شدند و همزمان هزاران آمریکائی، فرانسوی، بریتانیائی، افغانی، عراقی، لبنانی و شهروندان سایر کشورها را در عملیات تروریستی گروه های تروریستی دست ساز یا مورد حمایتش به کشتن داده است. چیزی که باعث تعجب هست سازش آمریکا، بریتانیا و حتی اسرائیل و دیگران با این رژیم وحشی و تروریست هست. تحلیلگر و نویسنده مقاله یا واقعا نادان به واقعیت های وجودی رژیم ایران یا بخشی از لابی نفتی طرفدار رژیم وحشی های ضد ایرانی هست.
یکشنبه 18 دي 1390 - 00:31
*پسر شجاع* - تهران - ایران
هر چقدر که میگذره مطمن میشم که جنگی در کار نیست ..ولی اتفاقات زیادی در آینده نزدیک خواهد افتاد و حکومت ولایت فقیه به پایان خودش رسیده . دیگه امکان این نوع حکومت نیست ..و فقط با زور و تبلیغ سر پاست..همین حالا اگه خامنه ای بمیره همه چیز عوض میشه ..این خط این هم نشون ...
یکشنبه 18 دي 1390 - 14:01