دوستان کیانوش سنجری: او «آگاهانه» با زندگی وداع کرد، نه افسردگی داشت و نه تحت تأثیر دارو بود

دویچه وله: "دوستان کیانوش سنجری" در دومین بیانیه خود می‌گویند او "آگاهانه" با زندگی وداع کرد و نه افسردگی داشت و نه تحت تأثیر دارو بود. آنها گفته‌اند "تحقیقات گسترده‌ای" درباره مرگ کیانوش انجام داده‌اند.

دومین بیانیه "دوستان کیانوش سنجری" منتشر شده که در آن آمده است در یک‌هفته اخیر، "تحقیقات گسترده‌ای درباره مرگ مشکوک کیانوش سنجری انجام شده و ضمن گردآوری اسناد و شواهد، با همه افرادی که تا ساعات پایانی زندگی کیانوش در کنار او بوده‌اند، مصاحبه شده است".

این بیانیه با استناد به گفته‌های شهود و اسناد گردآوری شده، می‌گوید کیانوش سنجری "آگاهانه و مصمم، با تاکید بر لزوم تلنگر زدن برای بیداری ملت ایران، مرگ خود خواسته را انتخاب کرده و با مرگ اعتراضی به عنوان کنشی سیاسی به زندگی خود پایان داده است".

بیانیه می‌گوید، شبهه ایجاد شده در خصوص درگذشت مادر کیانوش و نداشتن برادر کوچکتر او شبهه بی‌اساسی است. در این بیانیه آمده‌است: «مادر ایشان خانم زلیخا اهدایی در قید حیات هستند و مجید سنجری باف، برادر تنی کیانوش است که شش سال پس از او متولد شده است.»

بر اساس این بیانیه، از ابتدای انتشار خبر مرگ کیانوش، مقامات امنیتی جمهوری اسلامی از خانواده او، "تحت فشار" خواسته‌اند تا همه مراحل خاکسپاری و سوگواری، "زیر سیطره نهاد‌های اطلاعاتی و امنیتی و به دور از هرگونه تنش و یا اقدام اعتراضی ترتیب داده شود".

گفته می‌شود، برای بازماندگان کیانوش امکان برپایی مراسمی معمول و عمومی فراهم نشد. مجید سنجری باف، برای تحویل پیکر برادرش و خاکسپاری کیانوش "مجبور به امضای تعهد کتبی و تصویری در وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه پاسداران شده است".

کیانوش سنجری، غروب چهارشنبه ۲۳ آبان، ساعاتی پس از آنکه در شبکه‌ اجتماعی اکس (توییتر سابق) اعلام کرده بود، طی یک حرکت اعتراضی برای آزادی زندانیان سیاسی دست به خودکشی خواهد زد، "بصورت خودخواسته" به زندگی‌اش پایان داد.
کیانوش سنجری، لحظاتی پیش از وداع با زندگی، منتشرشده در دومین بیانیه "دوستان کیانوش سنجری"در این بیانیه آمده است: «از زمانی که کیانوش در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس از گرفتن تصمیمی سخت و انتخاب میان مرگ و زندگی سخن گفته تا لحظه‌ای که در اعتراض به دیکتاتوری علی خامنه‌ای و شرکایش اقدام به مرگ اعتراضی کرده، افراد متعددی، ازجمله حسین رونقی ملکی، عالیه مطلب زاده، مریم گویا و سعید جلیلیان، وکیل مدافع او به صورت مستقیم یا غیر مستقیم تلاش کرده‌اند، او را از تصمیم‌اش منصرف کنند. متاسفانه، این تلاش‌ها که در آینده و در گزارشی تکمیلی با جزئیات به آن اشاره خواهد شد، به شکلی به نتیجه مطلوب ختم نشده است».

انتشاردهندگان این بیانیه که خود را "دوستان کیانوش سنجری" نامیده‌اند، می‌گویند: «براساس نتایج تحقیقات ما، کیانوش دست کم به دو نفر از دوستان نزدیکش از فشار نهاد‌های امنیتی برای سفر به آمریکا و خبرچینی از نیروهای اپوزیسیون به نفع جمهوری اسلامی سخن گفته بود. درخواستی که از سوی کیانوش رد شده بود.»

این "دوستان نزدیک" کیانوش سنجری گفته‌اند: «کیانوش در ماه‌های اخیر چندین بار از سوی سربازجوی معروف تیم حقوق بشر وزارت اطلاعات، موسوم به "محمودی" به خانه‌‌ای امن در تهران فراخوانده شده و با او گفتگو شده بود. کیانوش ساعاتی قبل از مرگ اعتراضی، در دیدار با حسین رونقی ملکی و عالیه مطلب زاده تصویری از یک بلیط لغو شده پرواز خارجی را نشان داده و گفته است با وجود اینکه بلیط پرواز را تهیه کرده، اما آن را لغو کرده و از سفر منصرف شده است.»

دوستان کیانوش سنجری گفته‌اند که "ممنوعیت خروج از کشور" او را از فرایند خروج و یافتن شغلی در خارج از کشور ناامید کرده بود و در پی آن از "تصمیمی سخت میان مرگ و زندگی" با دوستانش سخن گفته بود.

این بیانیه با استناد به اظهارات دوستان نزدیک کیانوش سنجری می‌گوید: «شکی نیست که نهاد‌های امنیتی و اطلاعاتی پس از اعلام عمومی آمادگی برای مرگ اعتراضی یکی از شناخته شده ترین مخالفان جمهوری اسلامی از تصمیم او مطلع شده بودند... از این رو به نظر می‌رسد نهاد‌های امنیتی حتی از لحظه خروج کیانوش از خانه، او را زیر نظر داشته و تا لحظه مرگ اعتراضی، همچنان او را دنبال کرده و شاهد مرگ او بوده‌اند.»
کیانوش سنجری، لحظاتی پیش از وداع با زندگی، منتشرشده در دومین بیانیه "دوستان کیانوش سنجری"در این بیانیه گفته شده: «هیچ کس در ده‌ها ساعت مصاحبه و برنامه تلویزیونی اثری از جنون و بیماری روانی در او ندید. او به گواه گفته‌های آخرین کسانی که با او ملاقات کرده بودند، نه افسردگی داشت، و نه تحت تاثیر دارویی بود. او در کمال صحت عقل، تصمیم سخت بین مرگ و زندگی گرفت.»

همراه این بیانیه دو عکس از آخرین لحظات حیات کیانوش سنجری منتشر شده است. نویسندگان این بیانیه همچنین خواستار آن شده‌اند که: «جمهوری اسلامی سیطره امنیتی خود را از خانواده کیانوش و افراد مرتبط با این ماجرا برداشته، دسترسی خانواده و رسانه‌ها و نهاد‌های مستقل داخلی و خارجی را بدون واسطه به مدارک اصلی، ازجمله فیلم دوربین‌های نظارتی، گزارش پلیس، اورژانس، قاضی پرونده، نتیجه کالبدشکافی و سم شناسی و دیگر مدارک و اسناد فراهم کند، تا ابهامات باقی مانده درباره مرگ اعتراضی کیانوش برطرف شود.»

 این بیانیه با اشاره به آخرین پیام کیانوش سنجری که گفته بود: "شاید تلنگری باشد!... تا ایرانیان بیدار و بر بردگی چیره شوند" نتیجه می‌گیرد که او با تصمیمی "آگاهانه" به زندگی خود پایان داده است.

دویچه وله نمی‌تواند صحت این اطلاعات را راستی‌آزمایی کند.

این بیانیه با امضای افراد زیر منتشر شده است: احمد باطبی، اردشیر زارع‌زاده، بهمن صادقی نور، بهروز جاوید تهرانی، فرزاد حمیدی، عباس خرسندی، کاوه شیرزاد، کوروش صحتی، حمیدرضا مبین، حمید علیزاده، سعید کلانکی، سپیده پورآقایی، منوچهر محمدی، مهرداد لهراسبی.

این گروه پیشتر و کوتاه زمانی پس از مرگ کیانوش سنجری اولین بیانیه خود را منتشر کرده و نوشته بودند در حال "بررسی دقیق شرایط پایان زندگی" سنجری هستند، تا "تمامی روایت‌های متفاوت درباره مرگ او شفاف‌سازی شود."
+10
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    Ginger - چگو، اسپانیا
    آره آگاهانه توسط وزارت اطلاعاتی ها از بالا پرتاب شد در حالی که امید به اتمام دوره آخوندها الان ۱۰۰درصد است و او فردایش عازم آمریکا بود خر خودتان هستید
    2
    6
    دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.