مشاور فرمانده کل سپاه، اصلاحات در جمهوری اسلامی را بی‌معنا خواند

سردار یدالله جوانی، مشاور سیاسی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی


یک فرمانده سپاه پاسداران، برخی مقامات سیاسی سابق ایران و نیروهای اصلاح‌طلب را به همکاری با «بیگانگان» برای سرنگونی جمهوری اسلامی متهم کرد. به نظر می‌رسد این اظهارات واکنشی است به عدم شرکت اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس.


 

سردار یدالله ‌جوانی، مشاور سیاسی فرمانده کل سپاه پاسداران ایران می‌گوید دشمنان تصور می‌کردند با حوادث فتنه ۸۸، در سال ۸۹ خبری از جمهوری اسلامی نخواهد بود.

حکومت‌گران جمهوری اسلامی ایران، اعتراضات مردمی پس از دهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۸۸ را "فتنه" می‌خواند. در جریان آن حوادث که معترضان به حکومت از آن به عنوان "جنبش سبز" یاد می‌کنند، ده‌ها نفر کشته و هزاران نفر بازداشت شدند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، معاون پیشین سیاسی سپاه سه جریان را در شکل‌گیری این اعتراضات موثر می‌داند: «دشمنان خارجی با محوریت ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و اسرائیل»، «گروه‌های اپوزیسیون خارج از کشور همچون سلطنت‌طلب‌ها، مجاهدین خلق، گروه‌های چپ‌گرای مارکسیست، وهابی‌ها و بهایی‌ها» و «برخی از مسوولان سابق جمهوری اسلامی».

 

میرحسین موسوی و مهدی کروبی

 

وی از «میرحسین موسوی با هشت سال سابقه نخست وزیری، محمد خاتمی، دو دوره رییس‌جمهور ایران و مهدی کروبی رییس مجلس و نماینده آیت‌الله خمینی در بنیاد شهید» به عنوان سران جریان سوم نام ‌برد.

در حالی‌که بسیاری از شخصیت‌های اصلاح‌طلب در زندان به سر می‌برند و میرحسین موسوی و مهدی کروبی همچنان در حصر خانگی هستند، گروه‌های اصلاح‌طلب عدم شرکت خود در انتخابات اسفندماه مجلس را اعلام کرده‌اند.

ترس حکومت از ریزش "نیروهای انقلابی"

سردار جوانی معتقد است که اعتراضات سال ۸۸ «بزرگترین و پیچیده‌ترین توطئه علیه انقلاب و نظام اسلامی بود» زیرا که به باور وی امکان تشخیص اینکه «حق با چه کسی است وجود نداشت و کسانی که دم از امام و حقوق ملت و مطالبات مردم می‌زدند، نظام اسلامی را به تقلب متهم می‌کردند».

این فرمانده سپاه پاسداران منتقدان حکومت را «ضعیف الایمان و تجدیدنظرطلب» قلمداد کرد که خطرشان از «کشورهایی همچون آمریکا» برای جمهوری اسلامی بیشتر است.

وی از آیت‌الله منتظری‌،‌قائم‌مقام آیت‌الله خمینی و یکی از مراجع شیعیان به عنوان نمونه‌ای از اینگونه افراد نام می‌برد و اضافه می‌کند: «خطر اصلی هر انقلابی، ریزش نیروهای انقلابی است.»

مشاور سیاسی فرمانده کل سپاه اطلاح‌طلبان را مورد انتقاد قرار داد که با شعارهایی نظیر جامعه مدنی، اصلاحات و توسعه سیاسی در پی منحرف کردن انقلاب از مسیر اصلی خود هستند.

سردار جوانی افزود: «ما برای اسلام انقلاب کردیم، اصلاحات در این خصوص به چه معنایی است؟»

وی با اشاره به سخنان رهبر جمهوری اسلامی در مورد معنای اصلاحات افزود: «شما اصلاح‌طلبان، جبهه مشارکتی‌ها، سازمان مجاهدین انقلابی‌ها، ‌کارگزارانی‌ها و مجمع روحانیون مبارزی‌ها چه تعریفی از اصلاحات دارید؟»

به گفته سردار جوانی، اصلاحات مدنظر آیت‌الله خامنه‌ای تنها مبارزه با فساد و بی‌عدالتی و تبعیض است.

این سردار سپاه با اشاره به کنفرانس برلین در سال ۱۳۷۹ که با حضور برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب و نیروهای سیاسی اپوزیسیون داخل ایران به دعوت یک بنیاد آلمانی در برلین برگزار شد گفت: «خبرنگار روزنامه‌ی اشپیگل آلمان در مصاحبه‌ای از اکبر گنجی پرسید معنای شما از اصلاحات چیست و او به خبرنگار گفت که ما می‌خواهیم با ایجاد اصلاحات آیت‌الله خمینی را در تاریخ مطالعه کنیم.»

تکرار اتهامات علیه خاتمی و اصلاح‌طلبان

 

محمد خاتمی، رئیس‌جمهور پیشین ایران

معاون سیاسی پیشین سپاه با تکرار اتهامات مطرح شده در گزارش اخیر کمیسیون اصل نود مجلس در مورد حوادث پس از انتخابات ۱۳۸۸ مدعی شد: «آقای خاتمی قبل از انتخابات به کشورهای غربی و آمریکا سفر کرد و به آنان گفت که آقای موسوی آمادگی تغییرات شما را دارد.»

به نظر می‌رسد اظهارات این سردار سپاه چندان دقیق نیست. سفر محمد خاتمی به چند کشور اروپایی و آمریکا ماه‌ها پیش از ثبت‌نام کاندیداهای ریاست جمهوری صورت گرفت.

در جریان آن انتخابات نیز احتمال حضور میرحسین موسوی تا چند هفته مانده به ثبت‌نام کاندیداها قطعی نبود و رقابتی برای حضور و یا عدم حضور خاتمی و موسوی در عرصه‌ی انتخابات درگرفت.

سردار جوانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: «شرایط را طوری طراحی کرده بودند که اگر موسوی رای نیاورد، بحث تقلب را مطرح کنند و موسوی نیز در شامگاه ۲۲ خرداد ۸۸ که هنوز شمارش آرا آغاز نشده بود، از پیروزی خود در انتخابات خبر داد و هشدار داد اگر تقلب شود از حق مردم در این خصوص دفاع خواهد کرد و نقشه داشتند که انتخابات را باطل کنند.»

وی افزود: «موسوی می‌خواست با مطرح کردن بحث تقلب در انتخابات، شورای نگهبان را زیر سوال ببرد و برای انتخابات بعدی در صورت رسیدن به اهدافش از ناظران بین‌المللی استفاده کند.»

میرحسین موسوی ساعاتی پس از پایان رای‌گیری دهمین انتخابات ریاست جمهوری‌، در میان خبرنگاران حاضر شد و اعلام کرد که با اطلاعات به دست آمده از سراسر کشور پیروزی وی در انتخابات قطعی خواهد بود.

این سخنان پس از آن اظهار شد که برخی خبرگزاری‌های دولتی و نزدیک به ارگان‌های نظامی و امنیتی، تنها یک ساعت پس از پایان رای‌گیری، از پیروزی محمود احمدی‌نژاد با ۲۵ میلیون رای خبر داده بودند.

برخی از ناظران سیاسی اظهارات معاون سیاسی سابق سپاه، گزارش کمیسیون اصل نود مجلس و اخبار منتشر شده توسط رسانه‌های وابسته به حکومت را در راستای افزایش فشار به اصلاح‌طلبان و تلاش برای خروج حکومت ایران از شرایط «غیر طبیعی» سیاسی ایران ارزیابی می‌کنند.

گروه‌ها و افراد شاخص اصلاح‌طلبان ایران اعلام کرده‌اند در انتخابات مجلس آینده شرکت نخواهند کرد. این رویکرد با واکنش تند حکومت ایران روبرو شده و این نگرانی را برای مقامات جمهوری اسلامی ایجاد کرده است که انتخابات آتی با مشارکتی نه چندان قابل قبول برگزار خواهد شد.

رأی دهید
metti - تهران - ایران
خوب تو و اغات مگه راست نمیگین؟از ناظرِ بین المللی هم استفاده کنین.بگین ما از ناظرِ بین المللی استفاده میکنیم ر عوض شما غرامتِ جنگ و تحریم و بیانیه علیه حقوقِ بشر رو بدین اگه قبول کردن چی؟عزیزِ دستمال به دست؟البته عزیز گفتم که مطلب چاپ بشه...
شنبه 10 دي 1390 - 03:34
gogoli - تهران - ایران
ظاهرا ایشون در این زمینه با بعضی از عزیزان خارج نشین هم عقیده هستند!
شنبه 10 دي 1390 - 03:58
Azadikhah - تكسل - هلند
این که معلوم هست این حکومت اصلاح پذیر نیست و از قبل مشخص هست و نمونه ‌اش هم زیاد است یکی‌ از آنها انتخابات ۸۸ بود که قلب و سر معترضین رو از بالای ساختمانها با گلوله مورد هدف قرار گرفتند جناب سردار!
شنبه 10 دي 1390 - 04:19
sourena.de - اشتوتگارت - آلمان
خب راست میگه. چه اصلاحی؟!!! مگه میشه حکومتی که بر مبنای دروغ، دزدی،جنایت،خیانت،فساد،... شکل گرفته رو اصلاح کرد؟!!! این حکومت فقط و فقط باید نابود بشه و درس عبرتی برای ایرانیان و همه دنیا. نابود باد حکومت جهل و جنایت ولی وقیح. مرگ بر خامنه ای و مزدورانش
شنبه 10 دي 1390 - 09:40
miminana - لندن - انگلستان
والله ما هم همین و میگیم اصلاحات بی‌ معناست چیزی رو اصلاح میکنند که اشکالاتی داشته باشه نه اینکه سر تا پا اشکال باشه
شنبه 10 دي 1390 - 14:57
بهروز كياني - تهران - ایران
gogoli - تهران - ایران. آره واقعاً گل گفتی! بعضی هاشون تو مایه لنگش کن هستن از اون طرف!
یکشنبه 11 دي 1390 - 05:51
massoudoslo - اسلو - نروژ
ها بله اصلاحات در جمهوری چیز لامی معنی ندارد تا شما بتوانید با تیر و تفنگ و قدرت نظامی اقتصاد ایران را قبضه کنید و واردات و صادرات را از ملت بدزدید .
یکشنبه 11 دي 1390 - 20:31
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.