هزینه یک‌ساله فساد در ایران: ۳۴ میلیارد دلار

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ایران می‌گوید که بر اساس آمار سازمان شفافیت بین‌المللی، فقط در یک سال فساد دولتی، ۳۴ میلیارد دلار برای اقتصاد ایران هزینه داشته است.

به گفته احمد توکلی که خود از منتقدان دولت دهم است، تمام «اقدام‌های متقلبانه» اخیر، کاری کاملا تشکیلاتی با مدیریت افرادی بوده که طی ۵ سال، ثروت خود را ۹۴ هزار برابر کردند.
 


به گزارش خبرگزاری مهر، این نماینده اصولگرا مجلس هشتم امروز ۲۷ آذر در نطق میان دستور خود به بررسی رابطه «اختلاس سه هزار میلیاردی در سیستم بانکی» با امنیت ملی ایران پرداخت.

 
آقای توکلی با اشاره به اینکه فساد دولتی، باعث کاهش ۳۱ میلیاردی بهره‌وری و سه میلیاردی سرمایه‌گذاری خارجی شده، افزود که در «فساد سیستمی» بعضی افراد در فرایند مبارزه، مصونیت پیدا می‌کنند.

او گفت آن‌ها کسانی هستند که آیت‌الله خامنه‌ای، «دانه درشت‌ها و حلقه پیوند قدرت و ثروت» نامیده و عامل اصلی «رواج رفیق‌بازی، تبارگرایی، رشد انحصار، منفعت‌طلبی، کاهش اعتبار دولت، کاهش اشتغال و گسترش فقر» هستند.
 
اختلاس سه هزار میلیاردی که در شهریور امسال افشا شد، استعفا و برکناری مدیران عامل چند بانک‌ بزرگ را در پی داشت و تا کنون ۸۰ نفر به عنوان متهم و ۲۰ نفر به عنوان مطلع آن بازجویی شده‌اند.
 
این بزرگ‌ترین اختلاس افشا شده تاریخ ایران درحالی در دولت محمود احمدی‌نژاد رخ داد که او از زمان ریاست جمهوری خود در سال ۱۳۸۴ مبارزه با «فساد اقتصادی» را یکی از برنامه‌های اصلی کاری خود اعلام کرده بود.
 
از طرف دیگر، هم‌زمان با انتشار خبر اختلاس، اخباری پیرامون ارتباط آن با برخی نزدیکان آقای احمدی‌نژاد مانند محمدرضا رحیمی، اسفندیار رحیم‌مشایی و حمید بقایی که پیش‌تر به فساد مالی متهم شده‌اند، نیز منتشر شد.
 
اما همه اینها در زمانی رخ می‌دهد که اختلافات میان خود اصولگرایان رو به فزونی گرفته است.

هفته گذشته، رئیس سازمان بازرسی اعلام کرد که درباره پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی، ۷۵ درصد مردم، دولت و ۱۶ درصد مردم، دستگاه قضایی را مسئول می‌دانند.
 
مصطفی پورمحمدی، «در حاشیه همایش مبارزه با فساد» همچنین گفته بود که ۹۸ درصد مردم پی‌گیر پرونده فساد مالی اخیر هستند و بیش از ۷۰ درصد مردم از جزئیات پرونده اطلاع دارند.
 
او اشاره‌ای به منبع این نظرسنجی و نحوه اجرای آن نکرده بود، اما گفته بود این پرونده «از سوی افراد متخلف تحت فشار زیادی قرار دارد».
 
پیش‌تر رهبر جمهوری اسلامی گفته بود رسانه‌ها نباید بیش از این درباره موضوع فساد بانکی جنجال و هیاهو به پا کنند.
 
پیش از این نیز همزمان با انتقاد‌ها به نحوه برخورد دستگاه قضائی با مفسدان، مصطفی پورمحمدی گفته بود برخی از این پرونده با نظر رهبری و با توجه به «مصلحت‌ها و ملاحظات» دیر‌تر رسیدگی می‌شود.

رأی دهید
arashbehdin - اتلانتا - امریکا
بسیجیانی که به رژیم گذشته ایراد گرفته و هرچه از دهان بی ادبشان در میاید بیرون میریزند، این خبرها را بخوانند. دزدی و فساد مالی در این رژیم مثلا دینی بیداد میکند و مردم ندار و بدبخت روزبروز بیچاره تر میشوند. تمام «اقدام‌های متقلبانه» اخیر، کاری کاملا تشکیلاتی با مدیریت افرادی بوده که طی ۵ سال، ثروت خود را ۹۴ هزار برابر کردند. اینجور فسادهای وحشتناک مالی تنها در کشور اداره شده بدست ولایت نادانی و ستم دینی پیش میاید.
یکشنبه 27 آذر 1390 - 16:54
m_r - سیدنی - استرالیا
با درود. خوب هاست که این ارقام وحشتناک و دزدیهای ملیاردی را خودشان قبول و میگویند آیا هنوز سدهای هستند که چون گذشته که میگفتند این گروه احمقی نژاد امام زمانی قرون وستا با دیگر دزدان این رگم و سیستم فرق و مردمی هستند وجود دارد از این گروه احمقی نژاد خطرناکتر بیسوادتر دوزتار دورگه گو تر و قتل تر هیچ کس و گروهی نبوده تا به حال در ایران این ثبت شده و بیشتر از این هم ثبت خواهد شد. به امید ایرانی آزاد و بالا پروا به امید نابودی جهالت و بیسوادی و پیروزی اقل و سواد و این که روزی هر ایرانی رهبر و رهبر خود باشد و اقل و منطق را جایگزین احساست و خرفت مذهبی بکند.
یکشنبه 27 آذر 1390 - 18:08
Azadikhah - تكسل - هلند
اعتراف سایت وابسته به سپاه:سال جهاد اقتصادی به سال فساد اقتصادی تبدیل شد
یکشنبه 27 آذر 1390 - 20:19
amir-amir - تورنتو - كانادا
نتیجه : دریک کلام جمهورى اسلامى مفسد فى الارض مى باشد و مجازاتش بالطبع اعدام است
یکشنبه 27 آذر 1390 - 21:53
khosh bavar - يزد - ايران
فقط یک سال ۳۴ میلیارد دلار ! فرض کنیم در این مدتی‌ که سایه ننگشان را بر کشورمان انداختند که بمدت ۳۲ سال هست، و هر سالی‌ میانگین فساد اقتصادی را بگیریم که همان ۱۰ میلیارد باشد، پس با این حساب خوش باوری من : ۳۲۰ = ۱۰ * ۳۲ میلیارد دلار !
دوشنبه 28 آذر 1390 - 04:35
bita tehrani - ويكتوريا - كانادا
. خنده نکنید. شادی نکنید. اعتراض نکنید. تظاهرات نکنید. شلوار تنگ نپوشید. از تورم چیزی نگویید. لباس رنگی نپوشید. موسقی گوش نکنید. موهایتان را بلند نکنید. از گرانی شکایت نکنید. ازبیکاری شکایت نکنید. ریشتان را سه تیغ نزنید. دنبال جنازه عزیزانتان نگردید. پیراهن آستین کوتاه نپوشید. با پای راست به مستراح نروید. دست زنتان را در خیابان نگیرید. سر خاک اعدامی ها گریه نکنید. اختلاس ها رو انقدر کشش ندید. از بطری نوشابه ...لذت ببرید. در تعویض نام خلیج فارس دخالت نکنید. در بخشش دربای خزر به روسیه فضولی نکنید. از بازسازی لبنان با پول نفت ایران شکایت نکنید. در حمایت و کمک مالی به مردم فلسطین دخالت نکنید. به آقا مجتبی و بچه های هاشمی و فرزندان و آغازاده های مسولین هم کاری نداشته باشید. بگذارید این یک لقمه نون پول نفت ایران راحت از گلوی من و برو بچه ها پایین بره. با تشکر از شما از طرف ... رهبری. سید علی خامنه ای.
دوشنبه 28 آذر 1390 - 05:58
ghalamfarsai - مالمو - سوئد
باور ۸۸ نظر؟؟
دوشنبه 28 آذر 1390 - 15:18
Ahoora Mazda - اکلند - نیو زیلند
ساندیس ۸۸ نظر؟؟؟
دوشنبه 28 آذر 1390 - 20:13
gol andam - ژنو - سویس
bita tehrani - ویکتوریا - کانادا عزیز گریه‌ام در اومد : (
‌سه شنبه 29 آذر 1390 - 09:39
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.