واکنش قاطعانه بریتانیا به اقدام ایران در کاهش روابط

در حالی که مجلس ایران به کاهش روابط جمهوری اسلامی ایران با بریتانیا رای داده، دولت لندن می گوید واکنشی قاطعانه به اخراج سفیر خود از تهران نشان خواهد داد.

                                             

امروز نمایندگان مجلس ایران با ۱۷۹ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع، کلیات طرح دو فوریتی کاهش روابط با بریتانیا را مورد تصویب قرار دادند..

این حرکت واکنشی است به همکاری های بریتانیا با جامعه جهانی و آمریکا که در راستای اعمال فشار بر سر برنامه هسته ای ایران و بخاطر عدم متابعت تهران از قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد صورت می‌گیرند.

به موجب این مصوبه سطح روابط اقتصادی دو کشور به "حداقل ممکن" می رسد، روابط دیپلماتیک به سطح کاردار تقلیل می یابد و سفیر بریتانیا پست خود در تهران را ترک خواهد کرد. به موجب این مصوبه، ایران هم سفیر خود از لندن را فراخواهد خواند.

وزارت خارجه بریتانیا امروز بلافاصله به مصوبه مجلس ایران واکنش نشان داد.

در یک اطلاعیه منتشره از سوی وزارت خارجه بریتانیا، اقدام ایران برای کاهش روابط دیپلماتیک، اقدامی "تاسف آور" توصیف شده است. در این اطلاعیه آمده است که "این اقدام غیرموجه به رژیم ایران جهت مقابله با انزوای فزاینده اش یا پاسخگویی به نگرانی های بین المللی و وضعیت حقوق بشر کمکی نخواهد کرد".

در ادامه این بیانیه آمده است که "اگر حکومت ایران در راستای عملی کردن چنین تصمیمی حرکت کند ما پس از رایزنی با شرکای بین المللی خود واکنش قاطعانه ای به این حرکت نشان خواهیم داد".

یک سخنگوی وزارت امور خارجه بریتانیا چند روز پیش در واکنش به تصمیم مجلس ایران به بی بی سی فارسی گفته بود "ما معتقدیم که حفظ تماس مستقیم دو کشور در سطح بالا، به ویژه در زمان های حساسی مثل حالا ضروری است". اما ظاهرا دیدگاه مجلس و سایر محافل حکومتی ایران در جهت کاهش روابط با لندن به نشانه تنبیه بریتانیا بخاطر همراهی با تحریم هاست.

علی لاریجانی رئیس مجلس ایران گفته است که کشورهایی که با تحریم های ایران همراهی می کنند باید منتظر واکنش تهران باشند.

نمایندگان مجلس چهار روز پیش، دو فوریت طرح کاهش روابط با بریتانیا را با ۱۶۲ رای موافق در مقابل ۵ رای مخالف به تصویب رسانده بودند.

در جریان بررسی دوفوریت طرح، علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس، این اقدام را واکنشی به تحریم بانک مرکزی ایران توسط دولت بریتانیا دانسته بود.

در حال حاضر دومینیک جان چیلکات، سفیر بریتانیا در ایران است که جانشین سایمون گس به این سمت منصوب شده و یکماه از آغاز بکار وی در تهران می‌گذرد

رأی دهید
Azadikhah - تكسل - هلند
۵۰۰ آقازاده من جمله نماینده مجلس هم در انگلیس تحصیل و زندگی میکنن، انگلیس یه جورایی ارباب اینها هستند و قرار بود رابطه رو کلا قطع کنن ولی‌ اینکار رو نکردن چونکه اگه رابطه را کامل قطع کنند دیگه خودشون نمی تونند برای گرفتن ویزای انگلیس بروند سفارت انگلیس مجبورند برای گرفتن ویزا بروند دبی این آقایان هم که بیشتر آقازاده‌هایشان تو آکسفورد درس می خوانند واسشون صرف نمی کنه رایطه را کاملا قطع کنند وگرنه برای بیشتر مردم ایران که زیر خط فقر زندگی می کنند رابطه داشتن یا نداشتن با انگلیس فرقی نمیکنه چون مسافرت به لندن را فقط در خواب می بینند
یکشنبه 6 آذر 1390 - 17:32
IRAN+ISRAEL+USA 4EVER - مونیخ - آلمان
ملا و روضه خان هیچ گاه روابطش را با خالق خود قطع نخواهد کرد!
یکشنبه 6 آذر 1390 - 17:38
compatriot - تورنتو - کانادا
پس این آخوندای کپکی و شپشو اگه مریض بشوند و یا سرما بخورند چطوری خود را برای معالجه به خانه امیدشون برسانند‌?
یکشنبه 6 آذر 1390 - 17:43
کورش پارسی - سانتاباربارا - امریکا
با درود، شرم آور است همچون سایر واکنش های دولت ایران به حامعه جهانی...
یکشنبه 6 آذر 1390 - 17:51
love-iran - چابهار - ایران
به امید روزی که تو دنیا نه انگلیسی باشه نه اخوند
یکشنبه 6 آذر 1390 - 17:56
parandeh_shargh - كرمان - ايران
حمصهین نوشتید قاطعانه من فک کردم حالا چکار کردن :د
یکشنبه 6 آذر 1390 - 18:11
Mossadegh - لندن - انگلیس
بالاخره دم این روباه شیاد را از ان مملکت کوتاه کردنند!
یکشنبه 6 آذر 1390 - 18:22
a.ahooraei - دوسلدورف - آلمان
خوب مبارکه! تمام دولتها باید با ایران قطع رابطه کنند تا شاید این ملت یه تکونی بخودشون بدن. راستی راسته که میگن ؛ انگلیسیها میگن عربها را باید سیر و ایرانیها را باید گشنه نگهداشت و بهشون حکومت کرد. اگه این صحت داشته باشه که امیدی نیست که تغییری ایجاد بشه چونکه ملت تا حدودی محروم شده هستند.
یکشنبه 6 آذر 1390 - 19:06
islam zoda - تورنتو - کانادا
چه نمایشی.. سگ زرد، پاچهٔ شغال رو نمی‌گیره...
یکشنبه 6 آذر 1390 - 19:20
SIAVASHOMA - منچستر - انگليس
بابا کمتر مارو سار کار بذرید. حالا چند وقتی‌ هم با این موضوعها سر مارو گرم میکنند ولی‌ همچنان ایرانیان به دنبال پناهندگی ، بی‌ ارزشی پاسپورت ، گشنگی مردم ایران . بی‌ ابرویی ما ایرانیان خارج از کشور. و همچنان کلاه برداری ایرانی‌ از ایرانی‌ .خلاصه سر کاریمممممممم
یکشنبه 6 آذر 1390 - 20:22
ali1111 - تهران - ایران
جالبه یک عده جوری در مورد رابطهٔ رژیم و دولت انگلیس حرف میزنند که انگار دکترای سیاسی شون را در کالج سلطنتی گرفتند و مدتها رابطه بین تهران، لندن بودند در صورتی‌ که تمام اطلاعاتشون فقط دهان به دهان گشته. نظر بدیم چرا مثل این خاله زنک‌ها مشت به سینه میکوبیم ای‌، وای ذلیل بشه اون فعلا کشور...بعدش هم هر کسی‌ مالش را سفت بگیره دیگری را دزد نکنه چطور آن وقت‌ها دریا‌‌ی نور و ...دزدیدیم افتخار بود حالا اینجا بقیه همه دزد شدند.
یکشنبه 6 آذر 1390 - 23:42
پریستوک - تهران - ایران
نظرا جالب بود ولی خب اگه تو ایران جنگ بشه که قراره بشه کشورای دیگه باید زودتر سفراشون و از ایران برگردونن حالا یا این جوری با سیاست و از مدت ها قبل و یا دقیقه نود که دیگه اوضاع بحرانی و خطرناک می شه. پس این هم دلیل روشن دیگه یی برای اونا که می گن جنگ غیر ممکنه. این هم دومین سفارت خونه که تعطیل شد.
دوشنبه 7 آذر 1390 - 03:54
بهروز كياني - تهران - ایران
ماشالا چقدر دایی جان ناپلئون تو این سایت داریم!!! کار اینگیلیساس! قاسم آفتابه رو بزار دم موال!
دوشنبه 7 آذر 1390 - 05:10
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.